Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو ارشد شورای عالی صلح افغانستان با اشاره به نشست اخیر رهبران سیاسی کشورش در اسلام‌آباد اظهارداشت که دولت پاکستان برای احیای اعتماد افغان‌ها تلاش می‌کند و در صورت همکاری صادقانه این کشور، تحول بزرگی در صلح افغانستان نیز رقم زده می‌شود. ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۱ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اخیرا نشستی تحت عنوان «روند لاهور» با محوریت موضوع صلح در افغانستان و بهبودی روابط دو کشور با حضور 57 نفر از رهبران مطرح سیاسی و جهادی افغانستان در شهر خوش و آب هوای «مری» در اسلام‌آباد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که مقامات پاکستانی اعلام کردند که هدف از برگزاری نشست روند لاهور تسهیل مذاکرات بین‌الافغانی صلح و بهبود روابط دو کشور است اما با توجه به گذشته و عملکرد ضعیف اسلام‌آباد در انجام تعهداتش، این بار نیز تردیدهایی درباره قصد و نیت واقعی پاکستان مطرح شده است.

تلاش پاکستان برای برگزاری نشست بین طالبان و رهبران سیاسی افغانستان رهبر حزب عوامی ملی پاکستان: مذاکرات بین‌الافغانی صلح باید در کابل برگزار شود

از سوی دیگر، نشست روند لاهور در حالی با محوریت موضوع صلح افغانستان برگزار شد که نمایندگان دولت افغانستان و نمایندگان دفتر سیاسی طالبان که از طرف‌های اصلی جنگ در افغانستان هستند به این نشست دعوت نشدند.

برای بررسی این موضوع خبرگزاری تسنیم با «عبدالحکیم مجاهد» عضو ارشد شورای عالی صلح افغانستان گفت‌وگو کرده است.

هدف پاکستان از برگزاری نشست صلح افغانستان چیست؟

 مجاهد: با اهمیت یافتن صلح افغانستان در سطح بین‌المللی، بسیاری از کشورهای منطقه تلاش می‌کنند که نقش مثبت خود را در روند صلح نشان دهند و پاکستان نیز از جمله این کشورها محسوب می‌شود.

دولت اسلام‌آباد با برگزاری نشست «روند لاهور» و تاکید بر اینکه ثبات افغانستان به نفع پاکستان و کشورهای منطقه است برای کسب اعتماد رهبران سیاسی افغانستان تلاش می‌کند.

هدف دیگر پاکستان کاهش فضای بی‌اعتمادی بوجود آمده بین دو کشور است و نشست بین لاافغانی صلح همچنین دعوت از اشرف غنی نیز در همین راستا صورت گرفته است.

از سوی دیگر، رقابتی بین کشورهای منطقه بر سر ایفای نقش در روند صلح افغانستان نیز در حال حاضر وجود دارد که می توان آن را نیز از سایر دلایل برگزاری این نشست عنوان کرد.

وزارت خارجه پاکستان: روابط دوجانبه با افغانستان را بر اساس منافع مشترک می‌سازیم نخست وزیر پاکستان: از هیچ نامزدی در انتخابات افغانستان حمایت نمی‌کنیم

پس از روی کار آمدن «عمران خان» گمانه‌زنی‌ها درباره تغییر احتمالی رویکرد پاکستان افزایش یافته و دولت افغانستان نیز معتقد است که احتمالا در سیاست پاکستان تغییراتی نسبت به گذشته بوجود آمده است.

 روند لاهور آیا تاثیری در پیشرفت روند صلح افغانستان دارد؟

 مجاهد: پیش از این نیز نشست‌هایی مرتبط با تلاش‌های صلح در افغانستان از سوی اسلام‌آباد برگزار شده بود که مقامات پاکستانی با بیان اظهارات مثبت مواضع سیاسی خوبی را اتخاذ کردند اما از نظر عملی کمترین اقدامی در راستای اجرای تعهدات خود انجام ندادند.

رهبران سیاسی افغانستان با پذیرفتن دعوت پاکستان و حضور در نشست روند لاهور و همچنین اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان با سفر به پاکستان  می‌خواهند بار دیگر این کشور را محک بزنند که تا چه حدی خواستار ایفای نقش مثبت در روند صلح افغانستان است.

البته برای دستیابی به نتایج مثبت و اثرگذاری این نشست بخشی از مسئولیت نیز به عهده رهبران سیاسی افغانستان است که چقدر آنها می‌توانند در راستای منافع ملی از این فرصت‌ها استفاده کنند.

اگر رهبران سیاسی عملکرد ضعیفی داشته باشند طبعا توانایی استفاده از فرصت‌های بوجود آمده در این نشست و سایر نشست‌ها در آینده برای پیشرفت در روند صلح را ندارند.

رهبران سیاسی افغانستان باید تلاش کنند تا از طریق دلایل منطقی به پاکستان اطمینان دهند که ثبات در این کشور واقعا به نفع پاکستان و کشورهای منطقه نیز تمام خواهد شد.

حنیف اتمر: پاکستان باید به تعهداش در قبال افغانستان عمل کند نماینده پاکستان: امیدواریم طالبان گفت‌وگوهای بین‌الافغانی را بپذیرد

در کل ما طرفدار برقراری فضای اعتماد بین افغانستان و پاکستان هستیم و امیدواریم که نشست‌هایی مانند نشست روند لاهور بتواند زمینه ساز اعتماد دوباره به پاکستان شود.

زمانی که بین پاکستان و افغانستان فضای اعتماد واقعی بوجود آید، بخش بزرگی از مشکلات افغانستان نیز حل خواهد شد و این کار را می‌توان در واقع بزرگترین گام در راستای برقراری صلح در افغانستان دانست.

با این حال، این وظیفه رهبران سیاسی افغانستان است تا بتوانند از مشترکات فراوانی که بین دو کشور وجود دارد در راستای ایجاد این اعتماد استفاده کنند زیرا افغانستان و پاکستان از مشترکات مذهبی، تاریخی، فرهنگی، زبانی گرفته تا مراودات گسترده اقتصادی دارند.

امیدواریم که اظهارات پاکستان در نشست بین الافغانی رهبران سیاسی افغانستان در میدان عمل نیز پیاده شوند.

انتهای پیام/.

R1447/P36446/S8,87,1413/CT2 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "افغانستان" اخبار "پاکستان"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار افغانستان اخبار پاکستان اخبار افغانستان اخبار پاکستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۷۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از تسریع در روند نوسازی تا هوشمندسازی ناوگان اتوبوس‌های شهری

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز گفت: در جلسه مشترک‌ معاونت با اتحادیه حمل و نقل مسافر شهری کشور اهمیت رفع ایرادات پروژه هوشمندسازی ناوگان اتوبوس‌های شهری کلان‌شهر شیراز، تسریع در روند تحویل اتوبوس‌های جدید از محل تسهیلات دولت و همچنین انعقاد تفاهم‌نامه های فی مابین طرفین مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز، هادی شه‌دوست شیرازی نیز در بیان جزئیات برگزاری این نشست مشترک اظهار کرد: همکاری‌های لازم در جهت تکمیل فازهای قبلی طرح سامانه سخت افزاری و نرم افزاری طرح مکانیزه ناوگان حمل و نقل مسافر درون شهری مطرح و مورد ارزیابی قرار گرفت و ارتقا سخت افزاری و اتمام شرح خدمات موضوع قرار داد پروژه BMS بررسی گردید.

وی در این نشست با اشاره به اهمیت نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، تسریع در روند ورود اتوبوس‌های جدید که از طریق تعهدات دولت به کلان شهر شیراز اختصاص یافته است و در انتظار تعهدات خودروسازان قرار دارد را در جمع اتحادیه حمل و نقل مسافر شهری کشور خواستار شد.

در ادامه این نشست مصطفی کیانی رحیمی، عضو ناظر شورا در سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر در جریان این نشست به اهمیت افزایش و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در شهر شیراز تاکید و تصریح کرد: ناوگان حمل و نقل عمومی علاوه بر اینکه یک خدمت به شهروندان محسوب می‌شود و در ایجاد شغل و بهبود وضعیت اقتصادی خانوار شهری تأثیر بسزایی دارد. لذا با افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی شهرداری به عنوان یک نهاد خدمت رسان در چرخه رونق افزایی بی‌نصیب نمی‌ماند از این رو همکاری و همراهی اتحادیه حمل و نقل مسافر شهری کشور در جهت سرعت بخشیدن به ورود اتوبوس‌های جدید بر اساس تعهدات دولت و ارتقا هوشمندسازی این ناوگان بسیار تأثیر گذار خواهد بود.

وی افزود: شهرداری و شورای شهر شیراز در حوزه حمل و نقل به جهت بهتر انجام‌دادن رسالت خود در راستای افزایش خدمات حمل‌ونقل عمومی، ترویج خدمات حمل و نقل و فرهنگ استفاده و بهره‌گیری از خدمات زیرساختی حمل و نقل عمومی، سیاست گذاری‌های کلان و بزرگی را برنامه‌ریزی کرده است که قطعاً با افزایش خدمات دولت به این ناوگان در سال جاری و البته حمایت اتحادیه حمل و نقل مسافر شهری کشور میسر می‌شود.

به گزارش ایمنا، پیگیری و به اتمام رساندن قرارداد فی مابین شهرداری شیراز و اتحادیه حمل و نقل مسافر شهری کشور در راستای هوشمند سازی و تعیین تکلیف ناوگان حمل و نقل عمومی از اهداف این نشست مشترک به شمار می‌رفت.

کد خبر 747913

دیگر خبرها

  • خلیل الحیه، از رهبران حماس: آماده آتش‌بسی 5 ساله با اسرائیل هستیم/ حماس در صورتی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی تشکیل شود، آماده زمین گذاشتن سلاح و تبدیل به حزبی سیاسی است
  • از تسریع در روند نوسازی تا هوشمندسازی ناوگان اتوبوس‌های شهری
  • سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است
  • نشست کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!
  • ۲۰۰ روز جنگ و ۷ تحول جهانی به‌نفع مقاومت
  • معرفی توانمندیهای نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان.
  • حماس پیشنهاد عجیب کشورهای عربی را قاطعانه رد کرد
  • دانشگاه آزاد با ارائه راهکارهای تحول‌آفرین به حل مسائل استان کمک کند
  • توافقات نشست مشورتی رهبران الجزایر، تونس و لیبی