Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-06@22:07:58 GMT

۵ شرط جلب اعتماد معلمان از زبان فانی

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۸۷۶۰۹

۵ شرط جلب اعتماد معلمان از زبان فانی

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، علی اصغر فانی در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان، مشاوران وزیر، مدیران کل ستادی و مدیران کل آموزش و پرورش استان‌های کشور با اشاره به اینکه آموزش و پرورش به مثابه یک خانواده است، اظهار‌ کرد: خانواده آموزش و پرورش یک میلیون عضو دارد و وزیر آموزش و پرورش به عنوان پدر در این خانواده نقش ایفا می‌کند، از خطاها می‌گذرد و از ناراحتی‌ها، ناراحت و از شادی‌ها شادان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: به دنبال سبک‌های مدیریت آمریکایی و ژاپنی نروید لذا مطابق فرهنگ همان کشوری که در آن زندگی می‌کنیم، سبک مدیریتی داشته باشید فرهنگ کشور ما  خانواده محور است و سبک مدیریت ما باید به صورت مدیریت خانواده باشد.

وزیر آموزش‌وپرورش باید نفوذ داشته باشد
فانی با اشاره به اینکه وزیرآموزش و پرورش، مدیرکل، مدیر مدرسه و رهبر آموزشی است، اظهار کرد: رهبری آموزشی در مدیریت آموزشی به معنای اعمال نفوذ در همه نیروها است و مدیر مدرسه وقتی رهبر آموزشی است که بر دانش‌آموز، معلم، اولیا و نهادهای محلی نفوذ داشته باشد و آنان با رغبت دستورات وی را اجرا کنند در حقیقت وزیر باید در نقشش نفوذ داشته باشد.

5 شرط برای جلب اعتماد معلمان
وزیر اسبق آموزش و پرورش تصریح کرد: جلب اعتماد معلمان مهم‌ترین ویژگی یک رهبرآموزشی  است، یعنی وزیر باید اعتماد معلم، مدیر و دانش‌آموز را کسب کند، برای ایجاد این اعتماد 5 شرط اول صداقت و شرط دوم شایستگی است که نیروها شایستگی وی را بپذیرند.

فانی شرط سوم را وفاداری دانست و گفت: ایجاد وفاداری نسبت به سازمان و همکاران نیاز است چهارمین شرط ثبات رأی و فکر و پنجمین شرط، شفافیت است. با این پنج شرط قدرت نفوذ به وجود خواهد آمد و می‌توانیم رهبرآموزشی داشته باشیم البته این پنج شرط  باید در ادراکات مخاطبین وجود داشته باشد بنابراین باید ادراک صداقت، شایستگی، وفاداری، ثبات و شفافیت را در همکاران به وجود بیاوریم.

نیاز به رفتار شهروندی سازمانی؛ فراتر از وظیفه کارکردن بدون انتظار پاداش
فانی با اشاره به رفتار شهروندی سازمانی خاطرنشان کرد: این رفتار یعنی افرادی در سازمان داشته باشیم که فراتر از وظیفه کار کنند و انتظار پاداش نداشته باشند و در فرهنگ ما این رفتار شهروندی ‌معادل ایثار است و اگر رهبر آموزشی باشد و رفتار شهروندی سازمانی داشته باشیم، شرایط بسیار عالی خواهد بود.
وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه برای ایجاد رفتار شهروندی سازمانی چند نکته لازم است،گفت: اولین و مهمترین نکته ادراک عدالت است که سه نوع عدالت رویه‌ای، توزیعی و مراوده‌ای داریم و در سازمان باید رویه و مقررات توأم با عدالت باشد و در مراودات دقت در اعمال عدالت داشته باشیم.

رضایت شغلی شرط اینکه معلم فراتر از وظیفه‌اش ایفای نقش کند
وی در ادامه اذعان کرد: نکته دوم رضایت شغلی است لذا اگر انتظار داریم که معلم فراتر از وظیفه خودش انجام دهد،  باید رضایت شغلی داشته باشد چنانچه تحقیقات نشان می‌دهد که تنها پرداخت حقوق مکفی رضایت شغلی  ایجاد نمی‌کند و باید از روابط انسانی استفاده کنیم.

فانی تصریح کرد: سومین شرط، رهبری پرجاذبه است یعنی شخصیت شما آنقدر متعالی باشد که افراد شما را دوست داشته باشند و چهارمین، ویژگی‌های شخصیتی کارکنان سازمان است و آخرین شرط بازنگری در شاخص‌های ارزیابی عملکرد است.
چرا به آموزش‌‌وپرورش توجه کافی نمی‌شود؟

فانی با تشکر از زحمت های بطحایی در طول دوران وزارتش، با بیان اینکه حسینی مدیری از جنس  مدیران اجرا است، اظهار کرد: آموزش و پرورش نهاد دیر بازده است و دولت‌ها به دنبال فعالیت‌های زود بازده هستند و به همین علت ممکن است توجه کافی به آموزش و پرورش نداشته باشند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: با توجه به دو سال باقی مانده از دولت، اولین مشکل در آموزش و پرورش محدودیت زمانی است که نمی‌توانیم کارهای وسیع انجام بدهیم.

آموزش‌وپرورش نیازمند ثبات و آرامش
وی با اشاره به اینکه باید اولویت‌ها را درنظر بگیریم، اظهار کرد: به استقرار ثبات و آرامش در آموزش و پرورش نیاز داریم و اکنون جای بحث‌های هیجانی و مطالعه نشده نیست تا ابتدای سال تحصیلی کمتر از سه ماه فرصت داریم  و باید همه انرژی را دربازگشایی مدارس داشته باشیم  و بر فضاهای آموزشی، ساماندهی نیروی انسانی، تجهیز و نوسازی مدارس در استان سیل زده، مطالبات فرهنگیان و... تمرکز کنیم.

وی توسعه مشارکت، بهسازی منابع انسانی، تمرکز زدایی و مدیریت آموزشگاهی را برنامه‌های مهمی دانست و تاکید‌کرد: برای ارتقای مدرسه و رویکرد مدرسه محوری، آموزش مدیران کارسازترین سیاست است چرا که منابع پاسخگو نیست بنابراین کار را از مدیر مدرسه آغاز کنیم تا مهارت‌ها و دانش مدیران ارتقا پیدا کند.

فانی در پایان اظهارکرد: توصیه می‌کنم در کل کشور چند مرکز دائمی آموزش مدیریت برای مدیران مدارس راه‌اندازی کنیم که این مراکز دارای اعضای هیئت علمی باشند و به طور متمرکز بر این موضوع کار کنند لذا اگر مدیر خوب داشته باشیم با همین منابع و تجهیزات اتفاقات خوبی می‌توان رقم زد. کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۷۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است

ایسنا/مازندران عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس شورای اسلامی از مشخص شدن اولویت‌های جذب معلمان درسال ۱۴۰۳ خبر داد.

رضا حاجی پور به خبرنگار ایسنا در آمل گفت: درسال ۱۴۰۲ بیش از ۷۰ هزار معلم در قالب ماده  ۲۸ در آزمون‌های متوالی که برگزار شد در راستای کمبود نیروهای آموزشی در آموزش و پرورش جذب شدند.

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر بیش از ۱۲۰ هزار معلم درمقاطع مختلف تحصیلی درکشور کمبود و نیاز جدی است، افزود: برای سال جاری نیز همانند روال انجام شده سال ۱۴۰۲ با برگزاری آزمون‌های جذب معلم اقدام خواهد شد.

نماینده مردم شهرستان آمل درمجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اولویت جذب با معلمانی هست که در قالب پیش دبستانی‌ها، حق التدریسی، نهضت سوادآموزی، برون سپاری، غیرانتفاعی، معلمان طرح امین و سربازمعلم و افرادی که سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش داشتند.

حاجی پور اضافه کرد: درماه اردیبهشت نیز یک آزمون استخدامی معلمان برگزار شد که تعداد جذب آنها نیز از سوی آموزش و پرورش مشخص خواهد شد.

وی ابرازامیدواری کرد: حداقل بخشی از کسری و نیاز معلمان درمقاطع مختلف تحصیلی درسال جاری و تا پیش از سال تحصیلی ۱۴۰۳ و۱۴۰۴ جذب آموزش و پرورش شوند.

اعتراض مجلس به احکام صادرشده در رتبه بندی معلمان

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین درخصوص آخرین وضعیت طرح رتبه بندی معلمان نیز گفت: این طرح همان گونه که انتظار می‌رفت انجام شد و برای معلمانی که به صورت رسمی مشغول به کار بودند، در سطح کشور مشمول این طرح شدند.

حاجی پور با بیان اینکه قانونی که نمایندگان مجلس دراین دوره مصوب کردند، درزمان اجرا در شیوه و چگونگی اجرای آن به آن ایراد وارد شد، گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قالب مطالبه‌گری معلمان، به احکامی که در رتبه بندی معلمان صادر شده اعتراض دارند و باید درشروع کار مجلس جدید حتما تجدید نظر و اصلاح شود.

وی توضیح داد: دراحکام صادره برای برخی از معلمانی که سالها به عنوان معلم جذب شده بودند، پس از اعلام رتبه بندی به ناچار به عنوان کارمند اداری ومدیریت در واحدهای مختلف ستاد و ادارات آموزش و پرورش به کار گرفته شدند.

حاجی پور ابرازامیدواری کرد که درتجدید نظر مجلس، همه در قالب رتبه بندی درست و عادلانه قرار بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بسیاری از مسائل معلمان در برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار گرفته است
  • درمانگاه فرهنگیان در میناب احداث شود
  • استاندار زنجان: به آموزش و پرورش بی‌توجه بود‌ه‌ایم
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله
  • حیات یک کشور وابسته به معلمان است
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است
  • تجليل از معلمان بازنشسته و نمونه آموزش و پرورش کيش
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر