Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگر مسائل سیاسی مستقر در ایتالیا در یک مصاحبه‌ اختصاصی دلایل اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران توسط دولت آمریکا را تشریح و تاکید کرد که آمریکا با این تحریم‌های غیرعاقلانه می خواست برای تطمیع منتقدان منطقه‌ای پس از سرنگونی پهپاد کاری کرده باشد. ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۴ بین الملل آمریکا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «ریکاردو آلکارو»، تحلیلگر مسائل سیاسی مستقر در ایتالیا در یک مصاحبه اختصاصی اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا را اقدامی دانسته که در پاسخ به انتقادها از او به دلیل عدم واکنش به ساقط شدن پهپاد «گلوبال‌هاوک» انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلکارو عضو میهمان اندیشکده مرکز ایالات متحده و اروپا است و محور پژوهش‌ها و مطالعاتش را بررسی روابط آمریکا و اروپا و ارتباطات امنیتی دو طرف قرار داده است. 

وی در مصاحبه با  خبرگزاری تسنیم درباره دلایل اعمال تحریم‌های جدید گفت: «ببینید، آمریکا مجبور بود به نوعی به ساقط شدن پهپاد که طبق اصرار ایالات متحده حین پرواز در حریم هوایی بین‌المللی صورت گرفت واکنش نشان دهد. نوعی اقدام تلافی‌جویانه بایستی اتفاق می‌افتاد.»

وی ادامه داد: «انتظار می رفت که به نوعی انتقام این کار گرفته شود. اما تحریم‌های جدید بخصوص تحریم آیت الله خامنه ای از نظر من گامی در واکنش به انتقاد کسانی بود که بخصوص در منطقه خلیج فارس از اقدام و تصمیم ترامپ در لغو حمله به ایران بیش از هر چیز دیگر انتقاد می کردند.»

دولت آمریکا روز دوشنبه بار دیگر با امضای یک فرمان اجرایی تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد که نهاد رهبری ایران را هم شامل می‌شود. ترامپ هنگام امضای این فرمان بدون ارائه توضیحات بیشتر گفت  این تحریم‌ها دسترسی رهبران ایران به منابع مالی را محدود خواهد کرد.

این تحریم‌ها چند روز بعد از آن صورت گرفت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پنجشنبه اعلام کرد یک فروند پهپاد تجسسی آمریکایی از نوع «گلوبال‌هاوک» را در حریم هوایی ایران هدف قرار داده و سرنگون کرده است. دولت آمریکا علی‌رغم این ادعا کرد که این پهپاد حین پرواز بر فراز آب‌های بین‌المللی هدف قرار گرفته است.

علی‌رغم این، چند روز بعد یک مقام ارشد آمریکایی در مصاحبه‌ای با نشریه «آبزرور» تأیید کرد که احتمال دارد پهپاد «گلوبال هاوک» پس از نقض حریم هوایی ایران ساقط شده باشد.

آمریکا، علی‌رغم تهدیدهایی که از قبل درباره واکنش نظامی به هر گونه حمله از سوی ایران به منافع واشنگتن مطرح می‌کرد، بعد از ساقط شدن این پهپاد به آن واکنش نظامی نشان نداد. برخی از تحلیلگران در روزهای گذشته با اشاره به اینکه پهپاد «گلوبال هاوک» برای پرواز در ارتفاع 65000 پایی طراحی شده‌اند می‌گویند که توانمندی ایران در ساقط کردن این هواپیما آمریکایی‌ها را به لزوم تجدیدنظر در ارزیابی‌های خود از توانمندی‌های موشکی ایران و عقب‌نشینی از تهدیدهای گذشته وادار کرده است. 

«دونالد ترامپ» در یک رشته توئیت جمعه ادعا کرد که قصد داشته به‌تلافی ساقط شدن پهپاد آمریکایی به سه نقطه در ایران حمله کند، اما 10 دقیقه قبل از آغاز حملات آن را از بیم کشته شدن 150 ایرانی لغو کرده است. این اظهارات ترامپ با واکنش‌های گسترده‌ای هم درداخل آمریکا و هم در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس رو به رو شده. عده‌ای از او به دلیل نرمش در برابر ایران انتقاد کرده و عده‌ای دیگر ژست حقوق بشری او، همزمان با راه‌اندازی جنگ اقتصادی علیه ایران را زیر سوال برده‌اند. 

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: حنای آمریکایی‌ها در تحریم ایران رنگی نداردریابکوف: اعمال تحریم‌های جدید ثابت می‌کند آمریکا قصد مذاکره با ایران را نداردیادداشت| نمایش جدید ترامپ؛ تحریم‌های تکراری

آلکارو در ادامه مصاحبه با تسنیم تحریم‌های جدید علیه ایران و رهبری را «غیرعاقلانه» خواند و  گفت: «تا حدودی ترامپ مجبور بود که با این تحریم‌ها، اعتبار از دست رفته خود را بازیابی کند و تاکید کند که نسبت به ایران موضع سختگیرانه‌ای دارد.»

وی ادامه داد: «ترامپ این کار را صرفا بخاطر داخل آمریکا انجام نداد بلکه به طور خاص به خاطر کشورهای منطقه‌ای انجام داد که فکر می کردند اقدام وی در صرفنظر کردن از اقدام نظامی، نشانه‌ای مهم از ضعف آمریکا (در قبال ایران) است.»

این تحلیلگر ایتالیایی در ادامه به اقدامات آتی ایران اشاره کرد و در بیان دیدگاه خود گفت: «اگر ایران بتواند راهی پیدا کند که خود را با این فشار مالی تطبق داده و از نظر اقتصادی خود را با ثبات نگه دارد. آنگاه صبر استراتژیکی که از سوی ایران اعلام شده یعنی حفظ روحیه و متعهد نگه داشتن اروپایی‌ها به برجام ... بار دیگر به عنوان گزینه‌ای سیاستی منطقی و عاقلانه مطرح خواهد بود. و اگر وضع اقتصادی به هم بریزد ایران مجبور است که دست به اقدامات تلاقی جویانه سخت‌تر بزند و این کار اوضاع را وخیم‌تر خواهد کرد.»

«حسن روحانی»، رئیس‌جمهوری ایران هم امروز، سه‌شنبه به اقدام آمریکا در اعمال تحریم‌های جدید واکنش نشان داد و گفت  آمریکا بیشتر از این «عصبانی» است که ایران پهپاد این کشور را «با سامانه داخلی» سرنگون کرده است.

روحانی درباره قصد آمریکا برای تحریم مقام معظم رهبری هم گفت: «هیچ حکومتی اگر یک ذره خرد و تدبیر داشته باشد نمی‌آید بالاترین مقام یک کشور را تحریم کند. آن هم نه تنها مقام سیاسی، بلکه مقام دینی، مقام اجتماعی و مقام معنوی، نه یک فرد که فقط رهبر ایران است که رهبر عاشقان ایران انقلاب اسلامی و شیعیان در جهان اسلام در سراسر جهان است. رهبر ایران فقط متعلق به ایران نیست این همه مردم در لبنان سوریه و عراق افغانستان پاکستان و کویت شیعه و غیر شیعه علاقه‌مند عاشق و مطیع هستند. «اموال رهبری را می‌خواهید تصرف کنید؟ اموال رهبری یک حسینیه و یک خانه ساده است. رهبران ما که مثل رهبران بقیه کشورها نیستند که در حساب‌های خارجی‌شان میلیاردها پول داشته باشند که بخواهید آنها را تحریم و تصرف کنید.»

برخی از تحلیلگران بین‌المللی هم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را فاقد آثار عملی توصیف کرده‌اند. «برایان اُتول» در مصاحبه‌ای با بلومبرگ گفته این تحریم‌ها «صرفاً نمادین» هستند.

انتهای پیام/ 

R36444/P/S8,89,95,1128/CT2 واژه های کاربردی مرتبط تحریم های ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تحریم های ایران تحریم های ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۹۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

 سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: وضعیت خاورمیانه گفت ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه است.

به گزارش تسنیم، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون وضعیت خاورمیانه گفت ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه است. 


متن سخنرانی نماینده ایران به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم 
  
خانم رئیس، 
وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، 16.7 میلیون نفر، یعنی نزدیک به 70 درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است. 

گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع 4.07 میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیازهای فوری 10.8 میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این 16.7 میلیون نفر، مورد نیاز است.
 
خانم رئیس، 
ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود. متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند. 

همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.
 
جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.
 
خانم رئیس، 
جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین نماید.
 
خانم رئیس، 
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در 1 آوریل 2024 علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.
 
رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده 2 (4) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.
 
خانم رئیس، 
جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.
 
ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم. 

احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.
 
با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.
 
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیروهای نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند. 

خانم رئیس، 
همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیازهای بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.
 
در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم به زودی به نقطه‌ای می رسیم که دیگر گزینه‌ای نداریم
  • تصویب چند طرح ضد ایرانی در سنای آمریکا / تحریم خریداران نفت و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی ایران در چارچوب این بسته
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند