Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- محمدرضا جوادی یگانه از برگزاری انتخابات شورایاری ها در1800 شعبه اخذ رأی با 8 هزار صندوق رأی در 352 محله  خبر داد.
به گزارش آریا، محمدرضا جوادی یگانه رئیس ستاد پنجمین دوره انتخابات شورایار‌ی‌های شهر تهران در نشست خبری پنجمین دوره انتخابات شورایار‌ی‌های شهر تهران با بیان اینکه ثبت‌نام داوطلبان پنجمین دوره انجمن‌های شورایاری محلات شهر تهران از روز گذشته شروع شده و انتخابات در چهارم مردادماه در 352 محله برگزار می‌شود، اظهار داشت: انجمن های شورایاری زیرنظر و بازوی مشورتی شورای اسلامی شهر هستند و وظایف آن‌ها شناخت، ارائه راه حل و‌ مشورت دادن به شورای شهر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اعلام اینکه در دوره جدید شورایاری‌ها دو مصوبه به آیین نامه اضافه شده است، تشریح کرد: شورایاری‌ها به هیچ وجه حق دخالت در امور اجرایی، اداری و مالی شهرداری و شورای شهر و سازمان‌ها را ندارند و همزمان شورای شهر و شهرداری موظف هستند در تصمیماتی که در سطح محلی موثر است نظر مشورتی شورایاری‌ها را اخذ کنند.

رئیس ستاد پنجمین دوره انتخابات شورایار‌ی‌های شهر تهران ادامه داد: مطلوب مدیریت شهری این است که تصمیمات به شکل محلی گرفته شود. به این معنی که اگر تصمیمی قرار است برای یک محله گرفته شود این اتفاق با نظر مردم رخ دهد.

وی عنوان کرد: موارد و ‌مستندات قانونی در حال تدارک است همچنین معاونت اجتماعی درحال تدارک دستورالعمل اجرایی در تبصره سوم است (تعریف تصمیمات محلی موظف به اخذ نظرات است). در وظایف و ‌اختیارات شورایاری‌ها هیچ اجباری وجود ندارد، اما شهرداری موظف است از شورایاران اخذ نظر کند و به نظرات مردم توجه کند، البته اخذ نظر به معنای عمل کردن به نظر شورایاری‌ها نیست.

جوادی یگانه با اشاره به اینکه برای انتخابات دوره پنجم ارکانی تدارک دیده شده، بیان کرد: شورای راهبردی و تمام نهادهای بیرون از مدیریت شهری باید در برگزاری انتخابات کمک کنند. ستاد هماهنگی شورایاری‌ها متشکل از هفت نفر از اعضای شورای شهر به ریاست آقای مسجد جامعی و‌ به نایب رئیسی آقای حسینی میلانی است. برای اجرا تقاضا کرده‌ایم افرادی که صلاحیت بیشتری دارند در این خصوص یاری کنند. برای شورایاری‌ها یک هیات اجرایی مرکزی پیش بینی شده است و رییس هیات اجرایی نیز معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران است.

وی ادامه داد: هیات اجرایی مرکزی متشکل از هفت عضو است. در هیات اجرایی مناطق نیز، شهردار رییس هیئت و معاون اجتماعی منطقه دبیر آن است. همچنین هیئت نظارت انتخابات را برگزار می‌کند.

این مقام مسئول با تاکید براینکه برای برگزاری انتخابات تلاش شده تا حداقل دخالت صورت بگیرد، عنوان‌کرد: در این‌ دوره تمام فرآیند بررسی صلاحیت به صورت اتوماسیون صورت می‌گیرد یعنی هر کاندید می تواند پرونده خود را پیگیری کند که در چه مرحله‌ای قرار دهد. مدارک نیز به صورت خوداظهاری از کاندیدا اخذ می‌شود.

جوادی یگانه در ادامه گفت: شهرداری به عنوان ‌عامل اجرایی موظف است فضا را برای یک‌ انتخابات سالم و با مشارکت فراگیر مردم برگزار کند.

رییس ستاد انتخابات شورایاری‌ها با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت تهران زن هستند اما یازده درصد جمعیت اعضای شورایاری‌های فعلی را زنان تشکیل می دهند، تصریح کرد: کاهش مشارکت زنان موجب مب شود در تصمیمات شهری ملاحظات زنانه درنظر گرفته نشود. همچنین تعداد افراد دارای معلولیت در این انتخابات بسیار کم است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از زمینه‌های حضور برای مردان معافیت موقت یا معافیت تحصیلی است، عنوان کرد: 870 هزار نفر دانشجو در تهران حضور دارند که می‌توانند در انتخابات مشارکت فعال داشته باشند. از تمام گروه‌های علمی، انجمن‌های تخصصی، خیریه‌ها، سمن و ... درخواست می‌شود در این انتخابات حضور داشته باشند تا نظرات‌شان در جایگاه مشروع و قانونی شنیده شود.

جوادی یگانه در پاسخ به این سوال که انتخابات دوره پنجم شورایاری‌ها مصوبه هیات دولت را ندارد، گفت: انتخابات شورایاری‌ها مصوبه هیات دولت را داراست. همچنین نامزد‌های انتخابات شورایاری‌ها از تاریخ 28 تیرماه تا روز دوم مردادماه فرصت تبلیغات دارند.

به گفته رییس ستاد انتخابات شورایاری‌ها بودجه‌ای که شورای شهر برای انتخابات شورایاری‌ها اختصاص داده 6 میلیارد تومان است.

جوادی یگانه در خصوص مصوبه شورایاران نیز بیان کرد: در آخرین جلسه هیأت دولت مصوبه شورایاری اخذ شده و به وزیر کشور نیز ابلاغ شده است.

رییس ستاد انتخابات شورایاران در ادامه اضافه کرد: 8000 صندوق رأی در 1800 شعبه اخذ رأی در 352 محله در نظر گرفته شده است. همچنین شورای شهر تهران تنها شرط برگزاری انتخابات را شرط سنی عنوان کرده و مطلب دیگری در مورد شروط برگزاری انتخابات نداشته است و حداقل مدرک تحصیلی نامزد هم باید دیپلم باشد.

وی در پایان در پاسخ به این انتقاد که برخی از محله ای به محله دیگر می‌روند و آنجا رأی می‌دهند، گفت: شما ساکن تهران هستید و می‌توانید در انتخابات شهر تهران مشارکت کنید و اینکه برخی افراد در محلات دیگر رأی می‌دهند تخلف نیست.

در ادامه نشست حمید طهایی، دبیر ستاد اجرایی پنحمین دوره انتخابات شورایاری‌های شهر تهران با بیان اینکه تعداد اعضای شورایاری‌های محلات از 7 نفر به 9 نفر افزایش پیدا کرده است، گفت: تا یک ساعت قبل 357 نفر در پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ها ثبت نام کرده اند. حداقل سن رای دهندگان 18 سال و حداقل سن نامزد‌های انتخاباتی 22 سال و حداکثر 75 سال است.

طهایی در پاسخ به این سوال که امکان دارد عده‌ای با اتوبوس بیایند و در محله‌ی دیگری رای بدهند، عنوان کرد: بهتر بود مثل بسیاری از نقاط دنیا افراد ساکن در محلات پیش ثبت نام انجام می‌دادند تا از این طریق فرصت سوء استفاده برای متخلفان سلب می‌شد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: انتخابات شورایاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۹۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان‌برگزاری نخستین اجلاس ششمین دوره خبرگان رهبری

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، آیت‌الله سیدمحمدرضا مدرسی‌یزدی عضو فقهای شورای نگهبان و رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بر اساس قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات، پس از صادر شدن اعتبارنامه دو سوم منتخبان این انتخابات، از منتخبان برای شرکت در مراسم افتتاحیه این مجلس دعوت می‌کند.

وی افزود: مراسم افتتاحیه در روز سه‌شنبه اول خرداد ۱۴۰۳ در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات با بیان اینکه «دوره نمایندگی اعضای مجلس خبرگان رهبری ۸ سال و تعداد نمایندگان این مجلس ۸۸ نفر است»، اظهار کرد: قانون اساسی، تدوین قوانین مربوط به این مجلس را بر عهده اعضای خبرگان رهبری گذاشته و شورای نگهبان نیز مسئول نظارت بر انتخابات این مجلس است.

آیت‌الله مدرسی‌یزدی همچنین اعلام کرد: در مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی قرائت خواهد شد؛  سپس هیات رئیسه سنی تشکیل می‌شود که شامل رئیس، نایب رئیس و ۲ منشی است و پس از آن هیات رئیسه دائم با انتخاب اعضا شکل می‌گیرد. هیات رئیسه دائم نیز شامل ۷ نفر است که عبارتند از رئیس، ۲ نایب رئیس، ۲ منشی و ۲ کارپرداز.

به گزارش ایسنا، انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور برگزار شد.

دیگر خبرها

  • تحویل صندوق‌های اخذ رأی الکترونیکی به حوزه انتخابیه قائم شهر
  • کشور آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس است
  • وزیر کشور: کشور آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس است
  • آمادگی کشور برای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس
  • برپایی ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در مشهد و کلات برای دور دوم انتخابات
  • آمادگی کشور برای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • کشور مهیای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس است
  • کشور محیای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس است
  • زمان‌برگزاری نخستین اجلاس ششمین دوره خبرگان رهبری
  • برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی ۲۱ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳