Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ مهر نوشت: حجت‌الاسلام محسن مهاجرنیا ظهر سه‌شنبه در نشست کرسی‌های آزاداندیشی مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم که در دانشگاه طلوع مهر قم برگزار شد به تبیین بیانیه گام دوم انقلاب پرداخت و گفت: رویکرد دلسوزان نظام به بیانیه مقام معظم رهبری باید اعتقادی و تکلیفی باشد و در واقع دستور ایشان حکومتی و واجب‌الاطاعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جایگاه این بیانیه مانند قانون اساسی است که باید تفسیر و تبیین شود؛ با این تفاوت که بیانیه گام وارد جزئیات مسائل کشور هم شده است. از این جهت خیلی مهم است.

این پژوهش‌گر مسائل سیاسی با بیان این‌که واکنش‌های مختلفی در سطح جامعه و نخبگان به این بیانیه شده است، گفت: بعضی افراد به تبریک و تهنیت پرداختند و صرفاً از آن و از حضرت آقا تعریف و تمجید کردند.

وی در ادامه به ۶ رویکرد موجود به بیانیه گام دوم اشاره کرد و اظهار داشت: برخی فکر می‌کنند با رویکرد تمجید و تأیید بیانیه وظیفه خود را در خصوص آن انجام می‌دهند.

انتقاد از استفاده سیاسی از بیانیه

حجت الاسلام مهاجرنیا با انتقاد از برخی از رویکردها که معتقدند در بیانیه آینده پیش‌بینی شده است. گفت: بیانیه، پیش‌بینی نیست و حضرت آقا با توجه به بینش وسیع و اطلاعات گسترده‌، تحلیل درستی از واقعیت‌های موجود و محتمل ارائه داده‌اند.

وی با بیان این‌که ولی فقیه فراجناحی و فراسوی جناح‌ها است، افزود: تفسیر سیاسی کردن این بیانیه ظلم است و جناح‌های مختلف در حکم فرزندان نظام و انقلاب هستند.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: رویکرد سوم به بیانیه، صبغه اعتقادی - تکلیفی دارد. این رویکرد می‌گوید که چون رهبری نائب امام زمان (عج) است، حرفش، مانند حرف امام معصوم (ع) واجب است و به همین خاطر، نباید به او بی اعتنا بود و واقعیت هم همین است.

وی از رویکرد علمی – تحلیلی به عنوان چهارمین برخوردی که در عرصه نخبگان نسبت به بیانیه شده است یاد کرد و گفت، حجم و فراوانی آن خیلی کم است و نیاز است فرهیختگان با این رویکرد به تبیین بیانیه بپردازند.

حجت الاسلام مهاجرنیا رویکرد رسمی، اجرایی را به‌عنوان پنجمین رویکرد برشمرد و گفت: نگاه برخی نیز به این بیانیه خشک و رسمی است؛ برخی از مدیران اجرایی نیز یک نگاه رسمی دارند، متأسفانه با چنین نگاهی این بیانیه ممکن است به حاشیه برود.

احیای جهاد کبیر هدف عمده بیانیه

حجت الاسلام مهاجرنیا ششمین رویکرد به بیانیه گام دوم را با عنوان رویکرد جامع‌نگر معرفی کرد و گفت: برخی در این رویکرد با عنایت به همه ابعاد بیانیه، از جایگاه صادرکننده، اهمیت موضوع، جنبه اعتقادی یا فقهی آن، بر اساس رویکرد علمی، سیاسی، تحلیلی و تبیینی، خواهان توجه به بیانیه گام دوم هستند.

وی در ادامه افزود: این بیانیه گرچه مشتمل بر مسائل مختلفی است، اما یک نقطه و دال مرکزی دارد. ممکن است گفته شود، آن نقطۀ اصلی «انقلاب اسلامی» است. یا گفته شود «راهبرد مقاومت» در مرکز بیانیه قرار دارد. بعضی هم معتقدند که آن نقطه اصلی «تمدن نوین اسلامی» است.

این پژوهش‌گر مسائل سیاسی با بیان اینکه اهداف بیانیه سومین موضوع قابل تبیین است، اظهار کرد: هدف این بیانیه، هموار کردن راه «جهاد کبیر» است. همچنین توجه به بنیادهای معرفتی و مبانی اعتقادی این بیانیه، هم باید مورد توجه قرار گیرد. در متن بیانیه مقام معظم رهبری می‌گوید: شعارهای انقلاب اسلامی چون ریشه در فطرت دارند، دائمی و همیشگی و دارای پویایی و بالندگی است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن تمدن نوین اسلامی بیانیه گام دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۱۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند

به گزارش قدس خراسان، حجت الاسلام محرم مصوری در خطبه‌های امروز نماز جمعه بردسکن ضمن گرامی‌داشت نهم اردیبهشت ماه سالروز تشکیل شوراهای اسلامی ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و تلاش‌های نمایندگان مردم در شوراهای اسلامی از آن‌ها خواست به دور از هرگونه حب و بغض‌های سیاسی و منافع شخصی خود، خالصانه و صادقانه برای مردم کار کنند و در راستای عمران و آبادانی شهرها و روستاها اهتمام جدی داشته باشند.
وی ضمن اشاره به روز جهانی کار و کارگر افزود: کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند که می‌طلبد متولیان امر این قشر زحمتکش جامعه را مورد توجه قرار دهند چرا که ستون اصلی تولید در کشور کارگران هستند و کار در نظام اسلامی عبادت است.
امام جمعه موقت بردسکن عنوان کرد: تولید زیربنای اقتصاد است و امروز موتور اقتصادی کشور دست کارگران است چرا که کارگران کشور تولید را به حرکت در می‌آورند و چرخ دنده‌های اصلی اقتصاد هستند.
وی به دیدار اخیر مقام معظم رهبری با کارگران اشاره کرد و افزود: جوانان در تولید کارآفرینی کنند و شعار سال با مشارکت مردم تحقق پیدا می‌کند.
حجت الاسلام مصوری ازصاحبان سرمایه در شهرستان بردسکن خواست ثروت خود را در مسیر تولید و اشتغال زایی در منطقه سرمایه‌گذاری کنند تا عمران و آبادانی و شکوفایی اقتصادی در منطقه ایجاد شود.
وی بیان کرد: انقلاب اسلامی یک انقلاب مردمی و بر پایه مردم است و مردم در همه عرصه‌ها نقش اول را دارند و این بیانگر این است که نظام متعلق به مردم است و مردم باید در حفظ و هراست از نظام‌ایستادگی کنند و به حول قوه الهی مردم‌ایستاده پای کار انقلاب هستند.
امام جمعه موقت بردسکن به دوازدهم اردیبهشت ماه سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و هفته بزرگداشت مقام معلم و روز عقیدتی سیاسی در سپاه اشاره کرد و افزود: شهید مطهری یک مکتب، یک گفتمان و یک جریان بود و خواص و نخبگان جبهه انقلاب باید این شهید را به عنوان یک الگو و اسوه خود قرار دهند.
وی از معلمان خواست آثار شهید مطهری را به جوانان و نوجوانان بیشتر معرفی کنند چرا که نقش معلمان در مسیر علم و انسانیت همانند نقش انبیا است.
وی به رقابت بیش از ۱۳۵۰ نفر از داوطلبین کنکور سراسری نوبت اول در این شهرستان اشاره کرد و افزود: ۶۰ درصد از شرکت‌کنندگان خانم و ۴۰ درصد آقا بودند که آزمون آن‌ها در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرستان بردسکن برگزار شد.
خبرنگار: علی نوری

دیگر خبرها

  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • اجرای بیش از ۱۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی مهرستان
  • تجلیل از فرماندهان و مربیان برتر عقیدتی سیاسی
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • رویکرد سپاه کردستان اعتقادی است
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • تحقق تمدن نوین اسلامی در مسیر آموزش و پرورش قرار دارد