Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بامداد پنجشنبه ۳۰ خرداد یک فروند هواپیمای جاسوسی رژیم تروریستی آمریکا که ساعت ۱۴ دقیقه بامداد از پایگاه الظفره در نزدیکی ابوظبی امارات به پرواز درآمده بود و بعد از طی مسافت طولانی، قریب ساعت ۴ بامداد وارد آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران شده بود، توسط پدافند نیروی هوافضای سپاه در منطقه کوه مبارک مورد اصابت قرار گرفت و سرنگون شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوه مبارک یکی از مناطق استراتژیک واقع در شرق استان هرمزگان در جنوب ایران است. این شهر در بخش بیابانی شهرستان جاسک و در کرانۀ دریای عمان واقع شده است. از طریق راه اصلی در ۱۵۵ کیلومتری میناب و ۶۵ کیلومتری جاسک قرار دارد. این منطقه در دهانه ورودی دریای عمان به تنگه راهبردی هرمز واقع شده است و هر شناوری که بخواهد وارد تنگه هرمز و خلیج فارس شود باید از مقابل این منطقه عبور کند که همین امر بر اهمیت راهبردی کوه مبارک می‌افزاید.   آمریکا بارها در منطقه غرب آسیا مخصوصا در منطقه جنوب ایران دست به تجاوز و شیطنت‌های زیادی مانند حمله به افغانستان، تجزیه عراق، جنگ نیابتی در سوریه و یمن و تشکیل ائتلاف به بهانه مبارزه با تروریسم زده است؛ ولی این تجاوزها تنها با قصد تجزیه سوریه و عراق بعد از واقعه 11 سپتامبر بوده و است. این کشور همچنین بارها به دلایل واهی به آب‌های ایران تجاوز کردند.

جمهوری اسلامی ایران خط مشیی جز دفاع از حریم خود ندارد و این موضوع را بارها و بارها با اعمال خود نشان داده است. آمریکایی‌ها تاریخ را فراموش می‌کنند؛ پس محکوم به تکرار آن هستند. آمریکایی‌ها باید خط مشی سیاسی خود را تغییر دهند؛ در غیر این صورت هیچ جایی در دیپلماسی ایرانی ندارند.

تجاوزهای آمریکا به مرزهای سرزمینی ایران از قبل از دوران دفاع مقدس و جنگ تحمیلی آغاز شد. آنها ابتدا شکست سنگین در طبس را تجزبه کردند. این کشور با وارد کردن ناوهای نظامی خود و اسکورت کشتی‌های تجاری و نفتکش‌های عراق و حتی با تعویض پرچم این کشتی‌ها و قرار دادن پرچم خود بر فراز این کشتی‌ها؛ جنگ نیابتی را رها و وارد جنگ مستقیم با ایران شد. عراق در سال 1363 با دستور حامیان غربی و منطقه‌ای خود به سمت نفتکش‌های ایران یورش برد و همه آنها را مورد هدف قرار داد.

شاید بتوان اصلی‌ترین دلیل تجاوزهای آمریکایی‌ها به مرزهای کشور را ضعیف جلوه دادن نیروهای امنیتی کشور به خصوص سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نزد مردم دانست، غافل از اینکه سپاه پشتیبانی و حمایت ملت ایران را همواره در تمامی دوران به همراه داشته و این نهاد برخاسته از متن مردم است و قطعا یکی از دلایل توفیقات سپاه همین حمایت و پشتیبانی مردمی است.

تجاوز به مرزهای سرزمینی ایران؛ قصه‌ای که تمامی ندارد ‬تجاوز هواپیماهای گشت آمریکایی بر فراز آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران

‪ تجاوز هواپیماهای گشت آمریکایی بر فراز آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ‌های۸۵/۴/۳ ،۸۵/۳/۳۱ و ایجاد مزاحمت برای یک فروند زیردریایی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران.

پرتاب نارنجک دودزا توسط یک فروند بالگرد آمریکایی در مورخه ‪۸۵/۳/۲۰‬در مسیر شناور نظامی کشورمان در آب‌های سرزمینی ایجاد مزاحمت برای شناورهای صیادی و تجاری ایرانی در آب‌های خلیج فارس در تاریخ ‪ ۸۵/۷/۶‬توسط ناو جنگی آمریکایی به شماره بدنه ‪.۶۶‬ بازدید و بازرسی غیرقانونی یک فروند کشتی صیادی جمهوری اسلامی ایران موسوم به طبس3 ‪.

بازدید و بازرسی غیرقانونی یک فروند کشتی صیادی جمهوری اسلامی ایران موسوم به طبس ‪ ۳‬در مورخه ‪ ۸۵/۹/۲۳‬توسط ناوچه گشتی آمریکایی در آب‌های سرزمینی که در این ارتباط تعدادی از نظامیان آمریکایی وارد کشتی شده و کشتی و خدمه را مورد بازرسی قرار دادند. تجاوز به حریم آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در ساعت ‪ ۱۳۰۰‬مورخه ‪ ۸۴/۲/۶‬ در موقعیت ثبت شده توسط یک فروند ناو آمریکایی و به منظور توقیف یک فروند کشتی تانکر پانامایی در حوالی خورموسی.  نقض حریم زمینی جمهوری اسلامی ایران توسط سربازان آمریکایی

درساعت ‪ ۱۳:۵۵‬مورخه ‪ ۸۵/۱۰/۲۵‬تعداد ‪ ۵‬نفر از نیروهای نظامی آمریکایی به ‌وسیله یک دستگاه تویوتای سفیدرنگ دو کابین در مختصات (‪(۹۸۳۰۰ - ۵۲۴۰۰‬ روبه‌روی پاسگاه تنگاب کهنه در منطقه قصرشیرین با کنارزدن سیم خاردار حدود ‪ ۲۰۰‬متر وارد خاک ایران شدند که با عکس العمل نیروهای مدافع مرزی به داخل عراق متواری شدند.

نقض حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران توسط دو بالگرد آمریکایی

در دی‌ماه سال 87 دو فروند بالگرد جنگی سیاه رنگ آمریکایی در ارتفاع ‪ ۱۰۰‬متری زمین از طریق شهرستان پاوه واقع در استان کرمانشاه حریم هوایی منطقه را به عمق ‪ ۳۰۰‬متر نقض و سپس از منطقه خارج شدند.

نقض حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران توسط بالگردهای آمریکایی

در ساعت ‪ ۱۶:۴۵‬مورخه ‪ ۸۵/۹/۶‬دو فروند بالگرد مشگی رنگ آمریکایی در حاشیه مرزی استان ایلام اقدام به پخش پوستر و اعلامیه کرده و در محدوده بازارچه مرزی مهران تا عمق یک کیلومتر به حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران تجاوز کرده و سپس به داخل خاک عراق بازگشتند.

نقض حریم قلمروی سرزمینی جمهوری اسلامی ایران توسط نیروهای آمریکایی

نیروهای آمریکایی در مورخه ‪ ۸۵/۶/۱۶‬ با استفاده از ‪ 4‬دستگاه خودرو در حوالی مختصات ۷۱۷۰۰ - ۲۰۱۰۰‬نقشه هلالی شمالی (غرب کشور) به حریم زمینی کشور تجاوز کرده که با اقدام به موقع نیروهای مدافع مرزی درگیری آغاز و متجاوزان آمریکایی مجبور به فرار به داخل خاک عراق شدند. در این راستا تعداد ‪ 7‬ نفر از نظامیان عراقی که بصورت مسلحانه با نظامیان آمریکایی در این اقدام تجاوزکارانه سهیم بودند توسط نیروهای خودی دستگیر شدند.

تجاوز تفنگداران نیروی دریایی آمریکا به خلیج فارس در تاریخ 22 د‌ی‌ماه 94

ساعت 16:30 دقیقه 22 دی دو فروند از شناورهای آمریکایی که وارد آب‌های سرزمینی ایران شدند، توسط نیروهای واحد رزمی منطقه دومنیروی‎دریایی سپاه پاسداران توقیف و به جزیره فارسی منتقل شدند. این دو شناور آمریکایی به منظور گشت‌زنی دریایی به صورت غیرقانونی وارد آب‌های ایران شده بودند و هر دو شناور مجهز به 3 مسلسل 50 میلیمتری بودند و تمامی نظامیان آن نیز مجهز به انواع سلاح‌های نیمه سنگین بودند.

قاچاق نظامیان ناتو در پوشش هواپیمای مسافربری

شهریور ماه سال 93 بود که قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) با اخطار به یک فروند هواپیمای ایرباس A300 متعلق به هواپیمایی فلای دوبی که حامل نظامیان ناتو بود به علت ارائه اطلاعات غلط، مجبور به فرود اضطراری در فرودگاه بندرعباس کرد.

اسماعیلی چند روز بعد طی سخنانی درباره جزئیات این عملیات گفت: از طریق سازمان بین المللی ایکائو مطرح کرده بودیم که بعضی از هواپیماهای کشورها از جمله هواپیماهای ناتو حق عبور از فضای جمهوری اسلامی ایران را ندارند. پرواز ایساف هم در روز جمعه ساعت 5 بعد از ظهر از نقطه ورودی بین ما و کشور افغانستان قصد ورود به کشورمان را داشت، غافل از اینکه سامانه‌های بومی شنود ما حدود 100 الی 150 کیلومتر از بیرون مرزها را نیز کنترل می‌کند.

این هواپیما در کشور افغانستان خودش را ایساف 04 اعلام کرده بود و ایساف یعنی هواپیمای نظامی ناتو و این هواپیما هرچند عملیات نظامی در کشور افغانستان نداشت، اما حامل نفرات نظامی‌ای بود که عملیات نظامی در آن کشور داشته‌اند. خلبان هم اعلام کرده بود که من هواپیمای مسافربری هستم و نظامی نیستم و با این عنوان وارد فضای ایران می‌شود.

وقتی هواپیما به داخل فضای ایران که وارد می‌شود،‌ قرارگاه پدافند هوایی با همکاری سازمان هواپیمایی کشور وارد عمل می‌شود و اعلام می‌کند که این هواپیما از نظر ما قطعا نظامی است و سپس به خلبان اعلام می‌شود که باید در فرودگاه بندرعباس فرود بیاید.

خلبان هواپیمای فلای دوبی اعلام می‌کند که ارتفاع من 35 هزار پا است و طرح پروازی دارم و به هیچ وجه در فرودگاه بندرعباس فرود نخواهم آمد. دوباره با خلبان هواپیمای مسافربری از فرودگاه تماس گرفته می‌شود و خلبان جنگنده اف 4 اعلام می‌کند که "ظرف 5 دقیقه مثل عقاب بالای سرت هستم"؛ سپس با پرواز جنگنده‌های ارتش و دادن اخطار به هواپیمای مسافربری، این هواپیما مجبور به فرود در بندرعباس می‌شود.

امیر اسماعیلی در این باره گفته است: از ساعت 7 بعدازظهر روز جمعه تا 3 بامداد شنبه حدود 8 ساعت این هواپیما را نگه داشتیم اما با احترام، هم سوخت دادیم و هم کارهای جانبی انجام دادیم و آنها هم یاد گرفتند که فضای جمهوری اسلامی ایران، فضای کذب و دروغ گفتن نیست. برج مراقبت پس از عدم تمکین خلبان هواپیمای ایساف، دو فروند جنگنده اف 4 نهاجا را مامور نشاندن هواپیمای ایساف با 108 سرباز ناتو متشکل از سربازان آمریکایی و غیرآمریکایی می‌کند و سرانجام این هواپیما در فرودگاه بندرعباس به زمین نشانده می‌شود.

متن بخشی از مکالمه افسر کنترل شکاری قرارگاه پدافند هوایی با خلبان هواپیمای مسافربری حامل نظامیان ناتو به شرح زیر است:

افسر کنترل شکاری: فلای دوبی 4359 شما باید الان در فرودگاه بندر عباس به زمین بنشینید و با فرکانس 1342 جهت هماهنگی برای نشستن تماس بگیرید. اگر تماس نگرفتید، هواپیمای شما مورد رهگیری قرار می‌گیرد.

خلبان هواپیمای فلای دوبی: اوکی، دریافت کردم و متوجه‌ام که رهگیری می‌شوم. اکنون ارتفاع خود را به 24000 پا کاهش می‌دهم جهت نشستن. و فرکانس‌ها را فوراً چک می‌کنم، منتظر باشید.

پس از نشاندن این هواپیما در فرودگاه بندر عباس، خلبان ضمن عذرخواهی از قرارگاه پدافند هوایی ارتش، نسبت به اشتباه خود اعتراف کرده و کتبا این اشتباه را نوشته و با نام میگوئل وی‌سدو (miguel visedo)، تعهدنامه را امضا می‌کند و قرارگاه پدافند هوایی نیز اجازه پرواز این هواپیما و ترک ایران را صادر می‌کند.

پهپاد آر کیو 170 در تور نیروی هوافضای سپاه

13 آذرماه سال نود بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اقدامی بزرگ موفق شد که یک فروند پهپاد پیشرفته آرکیو 170 متعلق به ارتش آمریکا را سالم به زمین بنشاند. این خبر بلافاصله پس از انتشار توسط سپاه، به خبر اول تمام رسانه‌های مطرح جهان تبدیل شد.

RQ-170 که به جانور قندهار نیز مشهور است، پهپاد جاسوسی و پیشرفته با هدایت چندگانه است که سپاه با اقدامی به موقع، این پهپاد را در حوالی طبس در تور اطلاعاتی و جنگ الکترونیک خود گرفتار کرده و سالم به زمین نشاند.

مقامات آمریکایی ساعتی پس از انتشار این خبر، ابتدا اصل موضوع را تکذیب و اعلام کردند که ایالات متحده چنین پهپادی را گم نکرده است. ساعتی بعد اما، نیروی هوایی آمریکا از گم‌شدن یک فروند پرنده بی‌سرنشین خود از اسکادران پهپادهای RQ170 خبر داد و اعلام کرد که این پهپاد دچار نقص فنی در سیستم موقعیت‌یابی خود شده و در جایی سقوط کرده است اما نیروی هوایی قادر به یافتن آن نیست.

با اثبات آمریکایی بودن این پهپاد و موفقیت بی‌نظیر ایران در شکار آن، باراک اوباما رسماً اعلام کرد که از ایران خواسته که آن را به آمریکا بازگرداند اما مقامات ایران در پاسخ به این درخواست، صراحتاً گفتند که هرگز این پهپاد متجاوز را به آمریکا پس نمی‌دهند.

حافظه‌های این پهپاد بعدها توسط نیروی هوافضای سپاه رمزگشایی شده و سپاه به اطلاعات محرمانه و حتی فیلم‌های گرفته شده توسط این پهپاد دست یافته و بخشی از آنها را منتشر کرد.

اسکن ایگل؛  در چنگال نیروی دریایی سپاه پاسداران

دقیقا یک سال از شکار پهپاد آر کیو 170 نیروی دریایی سپاه اعلام کرد، "یک فروند هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی که در چند روز گذشته با هدف شناسایی و جمع آوری اطلاعات در حال گشت زنی در منطقه عمومی خلیج فارس بود، به محض ورود به حریم فضای جمهوری اسلامی ایران در تور یگان‌های پدافندی و سامانه‌های کنترلی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گرفتار و در اختیار گرفته شده است."

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران با اعلام اینکه این پهپاد از نوع اسکن ایگل (Scan Eagle) بوده است، گفته بود: این گونه پرنده‌ها معمولا از روی ناوهای بزرگ به پرواز در می‌آیند.

ناوهواپیمابر نیمیتز زیر سایه موشک‌های سپاه پاسداران

6 اسفند سال 93 و در روز نخست رزمایش بزرگ پیامبر اعظم 9 نیروی دریایی سپاه پاسداران که در تنگه هرمز و خلیج فارس در حال برگزاری بود، یگان موشکی ندسا، 4 فروند موشک کروز ساحل به دریای نصر را به‌سوی مدل ناوهواپیمابر نیمیتز (USS Nimitz) در تنگه هرمز شلیک و آن را با موفقیت هدف قرار داد.

هواپیمای جاسوسی U-2 و پدافند هوایی ایران

امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده وقت قرارگاه پدافند هوایی ارتش در تاریخ 17 آذر ماه سال 93  از اخطار این قرارگاه به یک فروند هواپیمای جاسوسی خبر داد. وی مدل این هواپیما را U-2 و متعلق به نیروی هوایی ارتش آمریکا اعلام کرد.

وی آن زمان گفته بود: هفته گذشته در نقطه‌ای از کشور به این هواپیما اخطار داده شد و سامانه موشکی نیز برای هدف قرار دادن آن آماده شد اما هواپیما به‌محض دریافت اخطار، بازگشت.

تقریبا دو سال بعد از آن ماجرا، امیر اسماعیلی مجددا از یک اخطار به هواپیمای جاسوسی U-2 خبر داد و گفت که، "رزمندگان ما در قرارگاه پدافند هنگامی که در روزهای گذشته به هواپیمای جاسوسی یو 2 آمریکا که قصد تجاوز به مرزهای هوایی کشورمان را داشت، اخطار دادند و هواپیما مجبور به تغییر مسیر خود شد".

تاریخ نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران شرایط مناسبی برای جلوگیری از تجاوزها دارد. آمریکایی‌ها نیز از این موضوع کاملا اطلاع دارند و به هیچ وجه  درگیر جنگ با ایران نخواهد شد. واشنگتن نمی‌خواهد دچار شکست‌های غیرقابل توجیه شود.  اندیشکده «مؤسسه امریکن انترپرایز» به عنوان یکی از شناخته شده ترین و تأثیرگذارترین اندیشکده های آمریکایی با اشاره به موشک های بالستیک ایران و تاریخچه ساخت این موشک ها می نویسد: «سازمان صنایع دفاع ایران که سال ۱۹۸۱ توسط مقامات ایران تأسیس شد، بدون آن که از آمریکا و اروپا تسلیحات وارد کند، تولید، تحقیق و توسعه صنایع دفاعی ایران را به عهده گرفت. وقتی مهندسان ایرانی توانستند موشک های اسکاد را خودشان تولید کنند، زرادخانه موشک های بالستیک ایران تبدیل به نگین انگشتری صنایع دفاعی این کشور شد».

این اندیشکده در تکمیل بحث موشکی ایران آورده است: «یکی از حوزه هایی که ایران در آن به نهایت تخصص رسیده، تولید موشک های بالستیک است. موشک های بالستیک ایران، محور توان انتقام گیری و استراتژی بازدارندگی این کشور هستند و تهران تا کنون روی هیچ بخش دیگری از صنایع دفاعی خود به اندازه موشک های بالستیک سرمایه گذاری و تمرکز نکرده است».

نویسنده گزارش امریکن انترپرایز تأکید می کند که نیروهای نظامی ایران حدود ۲۰ درصد از بودجه رسمی خود را صرف خریدهای خارجی و تحقیق، توسعه، تمرین و آموزش می کند: «بین ۱۲ تا ۱۷ درصد به خرید فناوری و تسلیحات می رسد و بیش از ۳ درصد به تحقیق، توسعه، تمرین و آموزش؛ آماری که بر اساس برخی برآوردها، نسبت به منطقه ای که ایران در آن قرار گرفته به مراتب بالاست و احتمالاً نشانگر عزم راسخ این کشور در زمینه بومی سازی بسیاری از زیرساخت های تسلیحاتی خود است.» شاید بهتر باشد حداقل ترامپ به آمار و اسناد تحلیل‌گران کشور خودش اعتماد کند، شاید کمی از تصمیمات احمقانه ای که می گیرد، کم شود.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی ارتش سپاه پاسداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۲۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف و آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد:

گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیازهای فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

او گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.

ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

او گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

او د رعین حال تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیروهای نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیازهای بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

دیگر خبرها

  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های اسراییل است
  • ایروانی: ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی منشأ اصلی بی‌ثباتی در سوریه است
  • جمهوری اسلامی ایران پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل خواهد داد
  • جمهوری اسلامی پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر خواهد داد
  • فرمانده ارتش: پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل خواهیم داد
  • تنبیهِ متجاوز؛ از طوفان شن تا وعده صادق