Web Analytics Made Easy - Statcounter


جلیل رحیمی جهان‌آبادی با اشاره به فرا رسیدن هفته قوه قضائیه، درباره مهمترین انتظاراتی که مردم از دستگاه قضایی دارند، گفت: تا زمانی که قوه قضائیه مستقل و غیرسیاسی در یک کشور شکل نگیرد، دموکراسی هم شکل نمی‌گیرد. مردم در ۴۰ سال بعد از انقلاب اسلامی هزینه سنگینی را پرداخت و تحمل کرده‌اند به این امید که دموکراسی مردمی و اسلامی و حکومت مردم‌سالار دینی در این کشور پای بگیرد و الان هم به این امید پای نظام هستند و از آن دفاع می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: دستگاه قضائی باید تلاش کند غیرسیاسی و مستقل باشد و نباید به عنوان بخشی از بازیگری سیاسی در جامعه ایفای نقش کند. بلکه باید داور بی طرف در تعاملات سیاسی جناح‌ها و طیف‌ها باشد. این قوه نباید در امور سیاست داخلی و خارجی هم مداخله کند.

این نماینده مجلس ادامه داد: قوه قضائیه باید پاسخگوی مردم، مجلس و نهاد‌های نظارتی باشد در واقع باید امکان و اجازه نظارت و سوال از رئیس قوه قضائیه و مسئولان قضائی وجود داشته باشد. معنا و مفهوم قضائی قضات و قوه قضائیه، عدم پاسخگویی آن‌ها به مجلس و مردم نیست.

رحیمی جهان‌آبادی با بیان اینکه «نحوه تعامل قوه قضائیه با مردم در رعایت حقوق شهروندی باید اصلاح شود»، تاکید کرد: ما بعضا آسیب‌ها و نگرانی‌های جدی از عدم رعایت حقوق شهروندی، اطاله دادرسی و برخورد‌های نادرست با مردم در قوه قضائیه داریم و بخش عمده‌ای از این برمی‌گردد به اینکه قوه قضائیه تحت نظارت مجلس نیست و مجلس به عنوان یک نهاد مردمی و خانه ملت نظارت لازم را بر قوه قضائیه ندارد.

وی با اشاره به کمبود شدید بودجه و منابع مالی در قوه قضائیه تصریح کرد: دستگاه قضائی باید به لحاظ نیرو، سازمان و زیرساخت تقویت شود، زیرا امکاناتش متناسب با فشار کاری آن نیست. حجم پرونده‌ها بالاست و فشار کار روی قضات هم زیاد است. در نتیجه انتظار از قضات برای رسیدگی سریع به پرونده‌ها با توجه به امکانات عملاً امکان‌پذیر نیست لذا باید به قوه قضائیه کمک کنیم، بودجه آن را اصلاح کنیم و دستش را باز بگذاریم تا به مطالبات مردم رسیدگی کند.

این عضو هیأت رئیسه کمیسیون قضائی مجلس با تاکید بر ضرورت تقویت شورا‌های حل اختلاف محلی، حکمیت‌های قومی و معتمدین محلی تاکید کرد: اجازه ندهید مردم برای هر اختلافی به دادگاه بیایند. خیلی از مشکلات مردم در شورا‌های حل اختلاف یا معتمدین محلی قابل حل است و نیاز به رأی قضائی نیست.

رحیمی جهان آبادی اصلاح قوانین را از ملزومات دستگاه قضا عنوان کرد و گفت: در خیلی از قوانین ما رفتار‌هایی جرم‌انگاری شده‌اند که در هیچ کجای عالم جرم نیست. ما باید یاد بگیریم خیلی از رفتار‌ها که در دایره شخصی اعتقادی یا فردی می‌گنجد را جرم تلقی نکنیم چرا که با این کار به حجم زندانیان و پرونده‌های قضائی افزوده می‌شوند.

این عضو فراکسیون امید مجلس در پایان درباره عملکرد دستگاه قضائی و برخورد با مفاسد اقتصادی خاطرنشان کرد: تا زمانی که اقتصاد ما یک اقتصاد دولتی و رانتی است، نمی‌توان انتظار داشت که صرفاً با مبارزه با معلول‌ها می‌توان مشکلات را حل کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قوه قضائیه پاسخ گویی به مردم دستگاههای نظارتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۳۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ بانوی خودسرپرست کردستانی گواهینامه فنی وحرفه‌ای دریافت کردند

به گزارش خبرنگار مهر، آزاد سهرابی شامگاه جمعه در جمع اصحاب رسانه کردستان اظهار کرد: سازمان مردم نهاد نوای باران سال ۸۶ مجوز فعالیت خود را دریافت کرده است و در راستای پیگیری معضل اجتماعی و پیشگیری از مواد مخدر فعالیت دارد.

وی با بیان اینکه تفاهمنامه‌ای با اداره‌کل آموزش‌های فنی حرفه‌ای استان در راستای آموزش خانواده‌های حاشیه شهر منعقد شده است، افزود: براین اساس یک‌هزار و ۵۰۰ بانوی بدسرپرست و خودسرپرست دوره آموزشی دیدند و گواهینامه فنی حرفه‌ای دریافت کردند.

وی به برگزاری فعالیت‌های فرهنگی این مؤسسه در سطح استان پرداخت و یادآور شد: برگزاری مسابقات نقاشی، برنامه‌های نشاط اجتماعی، جشنواره موسیقی، برپایی نمایشگاه، توزیع شعارهای پیشگیری از مواد مخدر بین تاکسی‌های سطح شهر برای تبلیغ در راستای پیشگیری از اعتیاد از برنامه‌های این سازمان در استان بوده است.

سهرابی اذعان کرد: توزیع سبدهای غذایی، اهدای لوازم‌التحریر، پوشاک و کفش، تهیه چادر جشن تکلیف برای دختران حاشیه شهر، اهدای وسایل پزشکی به نیازمندان و حاشیه شهر و توزیع ۷۰ دست لباس زمستانی برای کودکان محلات حاشیه شهر توسط خیرین از دیگر اقدامات انجام شده توسط این سازمان است.

وی اذعان کرد: توزیع سه هزار دست مانتو شلوار بین دانش‌آموزان نیازمند نیز از دیگر برنامه‌هایی بوده که توسط این سازمان مردم نهاد در استان انجام شد.

مدیرعامل سازمان مردم نهاد نوای باران کردستان اضافه کرد: تفاهمنامه همکاری با زندان برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه بانوان منعقد شد و امسال نیز برای آقایان دوره خیاطی برگزار می‌شود.

سهرابی یادآور شد: کارزار شهر سفید برای پاکسازی معتادان نیز از دیگر اقداماتی بود که توسط این سازمان مردم نهاد با همراهی مردم در استان انجام شده است.

وی خاطر نشان کرد: همچنین به منظور حمایت از نوجوانان و جوانان ورزشکار محلات حاشیه شهر و نیازمندان، خط تولید لباس ورزش برای این افراد در سنندج راه‌اندازی می‌شود.

گفتنی است؛ سازمان مردم نهاد نوای باران کردستان در حوزه اعتیاد و معضلات اجتماعی از جمله خودکشی، افسردگی، اعتیاد و غیره ۱۷ سال است که با همراهی خیرین استان فعالیت دارد.

کد خبر 6095970

دیگر خبرها

  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه در هرمزگان با حضور ۵۰ خبرنگار
  • حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • دستگاه قضا ابتدا سراغ مفسدین گردن کلفت می‌رود
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • انتقاد شدید عباس آخوندی از ساخت و ساز در پارک لاله
  • ۱۵۰۰ بانوی خودسرپرست کردستانی گواهینامه فنی وحرفه‌ای دریافت کردند
  • نامزد انتخابات مجلس : چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟