Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبر ایلدریم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز صید ماهی کیلکا از دریای خزر، اظهار کرد: ۳۰۰ صیاد با ۳۰ شناور صید ماهی کیلکا از دریای خزر آغاز کرده‌اند.

وی با بیان اینکه فصل صید ماهی کیلکا تا پایان سال ۹۸ ادامه دارد، افزود: امسال صید کیلکا به دلیل ذخیره سازی و تخم ریزی ماهی کیلکا و رسیدن به سایز تجاری با سه ماه تأخیر آغاز شد که در سال‌های اخیر بی سابقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه با توجه به تجربه تلخ کاهش میزان صید این ماهی به دلیل آسیب به ذخیره کیلکا در دریای خزر صیادان بیش از شیلات در این زمینه مشارکت داشته‌اند.

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات گیلان با اشاره به اینکه ماهی کیلکا رود کوچ نبوده و در دریا زاد و ولد می‌کند، گفت: یکی از اقدامات سازمان شیلات و اداره کل شیلات گیلان برای افزایش ذخیره این گونه در دریا مدیریت صید بوده به گونه‌ای که در همین راستا سقف معینی برای میزان صید این نوع ماهی در طول سال تعیین و اجازه صید بیش از آن داده نمی‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه مدیریت میزان صید یکی از ابزارهای قانونی است که از سوی سازمان شیلات استفاده می‌شود، تصریح کرد: آنچوی، چشم درشت و معمولی سه گونه ماهی کیلکا در دریای خزر است که امروزه متأسفانه دو گونه آنچوی و چشم درشت به دلیل کاهش ذخایر آنها در دریای خزر از دسترس خارج شده و صیادان تنها کیلکای معمولی صید می‌کنند.

ایلدریم با اشاره به صید ۶ هزار و ۲۰۰ تن ماهی کیلکا به ارزش ۸۷ میلیارد ریال در سال گذشته، بیان کرد: این میزان از سوی مؤسسه تحقیقات شیلات بر اساس شاخص‌هایی تعیین و به استان‌های شمالی اعلام شد و این استان‌ها نیز میزان صید را بر اساس این سقف مدیریت می‌کنند.

لزوم افزایش مصرف انسانی ماهی کیلکا

وی با بیان اینکه امسال سقف صید ماهی کیلکا در استان گیلان حدود ۶ تا ۷ هزار تن تعیین شده است، افزود: سازمان شیلات تلاش می‌کند با اقدامات انجام شده درصد مصرف انسانی این نوع ماهی را افزایش دهد زیرا در حال حاضر ۹۵ درصد صید شده برای خوراک دام و طیور تبدیل به پودر می‌شود.

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات گیلان با اشاره به اینکه باید مصرف انسانی ماهی کیلکا افزایش یابد تا در ادامه به زمینه افزایش ارزش افزوده این ماهی فراهم شود، گفت: در حال حاضر صادرات این ماهی بسیار اندک و به صورت موردی انجام می‌شود اگر شرایط صادرات فراهم شود می‌تواند یکی از عوامل تأثیرگذار برای افزایش مصرف انسانی این نوع ماهی باشد.

وی با بیان اینکه یکی از مواردی که جز مصوبات کمیسیون عالی بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در سازمان شیلات بوده و از سوی استان گیلان پیشنهاد شده است ایجاد مراکز فرآوری در زمینه ماهی کیلکا به ویژه مرکز فرآوری دولتی مانند یونیدو در گیلان بوده تا زمینه افزایش مصرف انسانی این ماهی فراهم شود، تأکید کرد: روش‌های فرآوری مشخص شده است اما متأسفانه هنوز تجاری‌سازی و به تولید انبوه نرسیده‌اند.

ایلدریم ادامه داد: باید از روش‌های فرآوری شده در تولید انبوه و حوزه تجارت استفاده شود این یکی از اولویت سازمان شیلات و مؤسسه تحقیقات برای سال ۹۸ است تا با تحقق این سیاست این ماهی وارد سفره‌های مردم شود.

کد خبر 4651158

منبع: مهر

کلیدواژه: صید کیلکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۳۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلی‌ترین محور توسعه شهرستان جاسک چیست؟

ایسنا/هرمزگان با توجه به اینکه صید و صیادی نقش بسیار حائز اهمیتی در زندگی مردم شهرستان جاسک دارد توسعه فعالیت‌های شیلاتی، اصلی‌ترین محور توسعه شهرستان جاسک است.

مسعود بارانی مدیرکل شیلات هرمزگان امروز هفتم اردیبهشت در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: شهرستان جاسک با نزدیک به ۹۰۰ شناور صیادی و بیش از ۵۰۰۰ نفر صیاد نقش اساسی در صید و صیادی استان هرمزگان دارد.

 وی افزود: این شهرستان سهم قابل توجهی از صید و صیادی استان هرمزگان را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به استقبال از سرمایه‌گذاران حوزه شیلات، گفت: با توجه به تعاملات خوب و سازنده بین مجموعه شیلات هرمزگان و فرمانداری شهرستان جاسک آینده خوبی برای فعالیت‌های شیلاتی این شهرستان پیش‌بینی می‌شود.

بارانی با اشاره به شکوفایی و پیشرفت در تمامی زمینه‌های شیلاتی در این شهرستان، بیان کرد: اشتعال‌زایی، افزایش درآمد ساحل‌نشینان، ارزآوری و گسترش صنعت در بخش‌های آبزی‌پروری و صادرات از مهم‌ترین برنامه‌های شیلات هرمزگان در بندرجاسک خواند.

 وی با بیان اینکه شیلات محور سرمایه‌گذاری و توسعه استان است، اظهار کرد: این مهم نیازمند توجه و حمایت همه جانبه و بیش از پیش از فعالیت‌ها و ظرفیت‌های شیلات هرمزگان در سطح ملی و استانی است.

محمد مهرانی فرماندار شهرستان جاسک نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره اینکه شهرستان جاسک ظرفیت مناسبی برای توسعه شیلاتی دارد، اظهار کرد: شیلات هرمزگان با انجام فعالیت‌های آبزی‌پروری، صیادی، صنعتی و... نقش مهمی را در توسعه این شهرستان دارد.

وی همچنین با بیان اینکه شهرستان جاسک ظرفیت خوبی برای تبدیل شدن به قطب شیلاتی دارد، تصریح کرد: باید در راستای تحقق شعار سال حداکثر استفاده از ظرفیت‌های شیلاتی استان را با جذب سرمایه‌گذار توانمند و بومی، حمایت از صید اصولی و پایدار و ارتقاء تولیدات شیلاتی داشته باشیم.

فرماندار جاسک بیان کرد: نگاه ویژه به شیلات و توجه داشتن به مباحث اشتغال ساحل‌نشینان در شهرستان بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اصلی‌ترین محور توسعه شهرستان جاسک چیست؟
  • لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان
  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی
  • پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران
  • ممنوع شدن صید ماهی مرکب
  • وزش باد شمال شرقی در خلیج فارس و دریای عمان از امشب
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • افزایش میزان ذخایر سد‌های استان کرمانشاه
  • معضل مدیریت پسماند چهارمحال و بختیاری بدون راهکار مانده است