Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرونده سلامت الکترونیک روزگذشته در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور حسن روحانی رئیس جمهوری افتتاح شد. در پی رونمایی از این طرح بزرگ، «رضا باقری اصل» دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات «سلامت الکترونیک» را نیاز کشور برای ایجاد تحول در حوزه سلامت دانست .

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، همچون وزیر ارتباطات از اینکه برای اجرای پروژه «سلامت الکترونیک» مانع تراشی ایجاد کنند ابراز نگرانی کرد و گفت: بزرگ‌ترین چالش در اجرای سلامت الکترونیک مدیریت تغییر در نظام سلامت است و باید در ساختار فعلی اداره درمان کشور تحول ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مقاومت یک چالش بزرگ
«رضا باقری اصل» دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات یکی از اصلی‌ترین دلایل مقاومت در اجرای پرونده سلامت الکترونیک را نگرانی از شفاف‌سازی دانست و گفت: این پروژه می‌تواند مدل‌های کسب‌وکارها در این حوزه را تغییر و امکان نظارت هوشمند نسبت به هر نوع فعالیت در حوزه پزشکی را افزایش دهد، از سوی دیگر کنترل‌ها در حوزه سلامت کاملاً هوشمندانه و مبتنی بر سیاست‌های ملی خواهد شد به همین دلیل این موضوع برای برخی ذینفعان مطلوب نخواهد بود.
باقری اصل افزود: اگر در این معادله گزینه فساد را در نظر نگیریم با اجرای پروژه «سلامت الکترونیک» همه ذینفعان سود می‌برند ولی اصل قضیه این است که این نظام تغییر و تحول، زمانبر است و تقریباً همه کشورها با این نوع چالش‌ها مواجه بوده‌اند و در همین راستا نظام تحول سلامت‌شان کندتر از نظام الکترونیک‌ آنها شکل‌گرفته است.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با بیان اینکه بحث سلامت یکی از خدمات پایه‌ای دولت‌ها تلقی می‌شود و بیشترین کاربری و دامنه فراگیری را در حوزه سرویس‌های عمومی حوزه سلامت دارد، گفت: نه تنها در ماده 35 قانون برنامه پنجم توسعه به راه‌اندازی پرونده «سلامت الکترونیک» ایرانیان تأکید شده است، بلکه در برنامه ششم توسعه‌ بند «ح» ماده 68 تکلیف نظارت بر حوزه «سلامت الکترونیک» نیز بر عهده شورای اجرایی فناوری اطلاعات گذاشته شده است. به همین دلیل در دولت یازدهم، طرح «تحول سلامت» مطرح و در کنار آن موضوع «سلامت الکترونیک» در دستور کار دولت قرار گرفت.
صیانت از حریم خصوصی
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با تأکید بر این نکته که سلامت الکترونیک راهی است که باید پیمود و غیرقابل‌برگشت است، گفت: تلقی ما این است که در این حوزه ریل‌گذاری درستی انجام‌گرفته و اگر بتوانیم تبادل داده‌های داخل وزارت بهداشت و تبادل داده‌ها با سایر مجموعه‌ها مثل سازمان تأمین اجتماعی را بهتر انجام دهیم و استانداردهایی را که برای تبادل اطلاعات هستند پایدارتر کنیم امیدواریم ظرف دو سال پایداری هر چهار پروژه را به سطحی برسانیم که بسیاری از خدمات درمانی دیگر نیازمند نسخه کاغذی نباشد.
باقری اصل با اشاره به اینکه نظام سلامت الکترونیک با تحقق چند پروژه کلیدی و زیربنایی محقق شده و به اهداف مورد نظر دولت و قانونگذار گام برداشته می‌شود، گفت: ریل‌گذاری که در این حوزه انجام‌گرفته معطوف به چهار پروژه بزرگ که شامل «پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان»، «استحقاق سنجی»، «نسخه الکترونیک» و «رسیدگی الکترونیکی به اسناد پزشکی» است، می‌شود. البته در کنار آن نظام ارجاع و حذف دفترچه بیمه و چند پروژه دیگر هم تعریف‌شده است و دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات تلاش می‌کند موضوع مهم صیانت از داده‌های افراد را نیز در این طرح در نظر گرفته و با همکاری نهادهای مسئول، نظام سلامت الکترونیکی، ناقض حفظ حریم خصوصی و داده‌های حساس سلامت نشود.
ثبت هویت 76 میلیون نفر در پرونده الکترونیک
 باقری اصل در ادامه درباره آخرین آمارها از اجرای سلامت الکترونیک در کشور گفت: بنا بر گزارشی که اخیراً از وزارت بهداشت، در حوزه پرونده الکترونیک، هویت 76 میلیون نفر به ثبت رسیده است که 71 میلیون نفر از آنها تابه‌حال حداقل یک‌بار سرویس الکترونیک دریافت کرده‌اند.
وی افزود: پروژه استحقاق سنجی هم در 8 درصد از مراکز به اجرا درآمده است که همپوشانی بیمه‌ها هم در این پروژه اعمال می‌شود که حدود 4 و نیم میلیون همپوشانی مشاهده و 2 و نیم میلیون همپوشانی رفع شده است. از سوی دیگر حدود 27 میلیون نفر هم استحقاق سنجی شده‌اند. در استحقاق سنجی نیز استان گلستان پیشرو است که حدود 96 درصد جمعیت این استان استحقاق سنجی شده‌اند.
باقری اصل در ادامه گفت: در 148 بیمارستان دولتی رسیدگی الکترونیک انجام‌گرفته است که به این آمار باید حدود 80 بیمارستان تأمین اجتماعی را هم اضافه کرد که در این بیمارستان‌ها حدود 37 هزار پرونده، رسیدگی الکترونیکی شده‌اند که در 6 استان پایلوت، استان مازندران در رسیدگی الکترونیک پیشرو است.
وی گفت: در سرویس‌های مربوط به نسخه الکترونیک هم حدود 1008 مطب و 657 مرکز، حدود 400 هزار تراکنش نسخه الکترونیک در6 استان پایلوت داشتند که آذربایجان شرقی در این زمینه پیشرو بوده است؛ بنابراین نسخه الکترونیک مربوط به بیمه سلامت ایرانیان در حال حاضر جاری و ساری است.
ضرورت برون‌سپاری سلامت الکترونیک
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با بیان اینکه اگر پروژه‌ سلامت الکترونیک در وزارت بهداشت درون‌سپاری شود در اجرا با چالش مواجه خواهد شد، گفت: سرویس‌دهی یک اپراتور با یک مدل کسب‌وکاری مشخص غیردولتی، قوی‌تر و بهتر از سرویس‌دهی دولتی خواهد بود به همین خاطر بهترین شیوه اجرای این پروژه‌ها شیوه برون‌سپاری کامل به‌صورت مشارکتی و اپراتوری است.
باقری اصل با بیان اینکه وزارت بهداشت باید رویکرد خود در مدیریت را از نظام امانی و پیمانکاری به‌نظام اپراتوری تغییر دهد، گفت: یک واژه‌ای در حوزه مدیریت استفاده می‌شود تحت عنوان تولی‌گری که ترکیبی از حکمرانی و تصدی‌گری است. وزارت بهداشت دقیقاً در حال تولی‌گری است. ما پیش‌ازاین در حوزه‌های الکترونیکی تجربه تولی‌گری را داشتیم اما در حال حاضر حکمرانی را از تصدی‌گری جدا کرده‌ایم. در حال حاضر خدمات دسترسی در حوزه ارتباطات در اختیار بخش غیردولتی است و حوزه‌های نظارتی، ایمنی و حاکمیتی در اختیار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات.
وی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید این تحول نگاه را در نظام فنی و اجرایی خود ایجاد کند. نظام فنی و اجرایی وزارت بهداشت هنوز امانی فکر می‌کند یعنی درون‌سپاری و خودمان اجرا کنیم و همچنان برای ورود به حوزه اپراتوری مقاومت می‌کند.
 باقری اصل تأکید کرد: این تولی‌گری که توصیف تصدی‌گری را با خود به‌دنبال دارد به حوزه «سلامت الکترونیک» هم نفوذ کرده و در حال اثرگذاری روی داده‌ها است به‌طوری که آزادسازی داده‌ها در این حوزه ضعیف صورت می‌گیرد. اگر این آزادسازی انجام شود، تحولات نوآورانه در حوزه کسب‌وکارهای سلامت الکترونیک فراهم می‌شود و این منافاتی با حکمرانی و اعمال سیاست‌های دولت ندارد و در نهایت می‌تواند کیفیت سرویس‌هایی که به دست مردم می‌رسد را افزایش دهد.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که در تمامی حوزه‌های چهار پروژه سلامت الکترونیک شامل «پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان»، «استحقاق سنجی»، «نسخه الکترونیک» و «رسیدگی الکترونیکی به اسناد پزشکی» وزارت بهداشت گامی فراتر از حوزه مقررات‌گذاری نگذارد و وارد حوزه تصدی‌گری نشود.
باقری اصل درباره اینکه چرا هنوز پرونده الکترونیک سلامت به‌طور رسمی آغاز به کارنکرده است، گفت: علت آن این است که داده‌های بسیاری از بیمارستان‌های خصوصی، مطب‌ها، پاراکلینیک‌ها مثل داروخانه‌ها هنوز وجود ندارد، چراکه اصلاً هنوز پروژه نسخه‌نویسی الکترونیکی به‌طور کامل اجرایی نشده است.
وی افزود: در حقیقت پرونده الکترونیک سلامت حاصل اجرای باقی پروژه‌ها است؛ بنابراین وقتی پروژه‌های «استحقاق سنجی»، «نسخه الکترونیک» و «رسیدگی الکترونیکی به اسناد پزشکی» تکمیل شد آن موقع شاهد ریزش اطلاعات و تکمیل پروژه «پرونده الکترونیک سلامت» خواهیم بود.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۴۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ‌زنی شد

مینی پالایشگاه دهدشت با ظرفیت تولید یک میلیون و ۵۹۰ لیتر در روز با حضور محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهوری کلنگ‌زنی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  یاسوج‌، مینی پالایشگاه دهدشت با ظرفیت تولید بیش از یک میلیون لیتر در روز عصر امروز با حضور محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهوری و برخی از مسئولان ارشد کهگیلویه و بویراحمد کلنگ زنی شد.

ظرفیت تولید روزانه مینی پالایشگاه دهدشت معادل یک هزار و 400 تن از نوع بنزین و گازوئیل با کیفیت یورو و گاز مایع و مازوت سنگین بوده که مازوت تولیدی این پالایشگاه قابلیت مصرف سوختی دارد و ظرفیت تولید یک میلیون و 59 لیتری بنزین در پالایشگاه دیده شده است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این آئین خواستار آغاز عملیات اجرایی این طرح بزرگ اقتصادی در کمترین زمان ممکن شد و گفت: مینی‌پالایشگاه دهدشت ظرفیت اشتغال 500 نفر را در سه شیفت کاری فراهم و خروجی اشتغال مستقیم نهایی آن بیش از 300 نفر است.

سید‌علی احمدزاده با بیان اینکه مجوز پایانی پروژه در استان بوده و مشکلی در این زمینه نداریم، افزود: مسئولان استانی ملزم به همکاری با سرمایه‌گذاری در هر زمینه‌ای هستند و هیچ کم‌کاری در این زمینه پذیرفتنی نیست.

معاون اجرایی رئیس جمهور نیز در این آیین با تاکید بر اینکه حرکت توسعه در کشور به سمت قله‌ای افتخار سرعت گرفته است، خاطرنشان کرد: واقعیت امر کشور وقت آزمون و خطا ندارد و هر جایی کار پیش نرود، اجحاف در حق مردم است.

محسن منصوری با اشاره به اجرای برخی پروژه‌های بزرگ و موثر در توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: رئیس جمهور نسبت به رفع محرومیت و کمک به توسعه مناطق کمتر توسعه یافته حساسیت ویژه‌ای دارند و امیدوارم ظرفیت‌های این استان در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، گردشگری، صنعت نفت و ...در اختیار توسعه قرار گیرد.

موحد نماینده کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در مقابل هیچ سرمایه گذاری تعارف نداریم و هرجایی ببینیم مسیر درست نیست، آن پروژه از طرح‌های تعریف شده خارج خواهد شد زیرا معتقدیم باید کار را به کننده سپرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی وضعیت پروژه‌های تامین آب شرب در شهر و روستا‌های شهرستان پیرانشهر
  • انتخابات دور دوم در کرمانشاه به‌صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود
  • پیشرفت ۸ درصدی عملیات اجرایی احداث باغ مشاهیر
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ‌زنی شد
  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • مرحله دوم انتخابات در البرز به صورت نیمه الکترونیک برگزار می‌شود
  • پروژه شهرداری الکترونیک به صورت ۱۰۰ درصدی در سنندج انجام شده است