Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علی سیدزاده در سومین روز همایش سازگاری با کم‌آبی اظهار داشت: ماموریت‌های کلان سازگاری با کم‌آبی در چهار محور آمایش آب محور، تبدیل محوریت آب به عنصری برای توسعه، اصلاحات اقتصادی در تعرفه‌گذاری آب و تغییر در نظام فعلی در بخش آب کشاورزی خلاصه می‌شود.

وی افزود: در کنار این ماموریت‌ها پنج هدف اساسی در عرصه منابع زیست محیطی و به ویژه آب و انرژی مدنظر است که از جمله آنها پایدارسازی منابع آب و انرژی برای پاسخ به نیاز نسل امروز و نسل‌های آتی، جبران تخریب‌های گذشته به واسطه اندیشه‌ها و کردارهای نامناسب، احیای ظرفیت زیست‌پذیری کشور، بهره‌برداری از منابع زیست محیطی با پیوند زدن به ارزش‌های اساسی انسانی و حاکمیت نظام اندیشه‌ای و نظریه منسجم در مدیریت منابع آب و انرژی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل دفتر مدیریت مصرف شرکت مهندسی آب و آبفای کشور تصریح کرد: وزارت نیرو در رویکرد جدید در تلاش است با پایدارسازی منابع آب و انرژی، نیاز نسل امروز و نسل‌های آینده را برآورده کند و کیفیت زندگی شهروندان را با قید پایداری ارتقا داده و تقاضای فزاینده ناشی از ضرورت توسعه را فراهم کند.

وی افزود: در این رابطه ضروری است تخریب‌های گذشته به واسطه اندیشه و کردارهای نامناسب جبران و به احیای ظرفیت زیست محیطی بیانجامد از سوی دیگر یکی از اهداف این است که بهره‌برداری از منابع زیست محیطی با ارزش‌های اساسی مثل عدالت، رعایت اصول اخلاقی، نفی خشونت و فساد پیوند خورده و استفاده از منابع آب و انرژی معطوف به تحقق چنین ارزش‌هایی شود.

سیدزاده گفت: این در حالی است که تحقق محورهای یاد شده با نظام به هم پیوسته گفتار و کردار حاکم بر نظام مدیریت منابع آب و انرژی ایران مرتبط است و باید نظام اندیشه‌ای و نظریه منسجمی بر رویکرد مدیریت منابع آب و انرژی حاکم شود. در این رابطه یکی از مهمترین اقدامات مدیریت توامان مصرف و تقاضای آب و انرژی در اندیشه، گفتار و کردار ما است.

وی تاکید کرد: مفهوم سازگاری با کم‌آبی یکی از بنیادی‌ترین مفاهیم دوران جدید و مدیریت منابع آب و انرژی است و به دلیل ارتباطی که این دو منبع زیر چتر منابع زیست محیطی با یکدیگر دارند طبیعتا هر گونه تربیت صحیح در مصرف و مدیریت یک منبع و دیگری نیز تاثیر مستقیم دارد.

وی گفت: سازگاری با کم‌آبی به این معناست که بپذیریم کم‌آبی همزاد تمدن ایران است و از این نکته غافل نشویم با وجود کم‌آبی می‌توانیم تمدنی بالقوه، توسعه پایدار، تضمین کننده امینت و باکیفیت برای ایرانیان بنا کنیم.

سیدزاده تاکید کرد: باید بپذیریم که محوریت آب به محوریت توسعه نیست بلکه محوریت منابع آب مشوق نگاه متفاوتی برای توسعه است.

وی افزود: بعضی‌ تصور می‌کنند محدودیت منابع آب را باید از میان برد و به فراوانی آب و منابع کافی آب دست پیدا کرد اما پیامد زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی این رویکرد صرف می‌تواند به قیمت نابودی سرزمین تمام شود.

وی خاطرنشان کرد: محدویت آب را باید با خردورزی متفاوتی برای توسعه مبدل کرد که این خردورزی متفاوت همان سازگاری با کم‌آبی است.

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اجتماعی و اقتصادی انرژی ایران تمدن زیست محیطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۵۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب نشینی ذخیره سد زاینده‌رود؛ ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب آخرین موجودی

 بررسی آخرین آمار رسمی شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان می‌دهد که ذخیره سد مخزنی زاینده‌رود تا ۱۶ اردیبهشت ماه به ۳۹۶ میلیون مترمکعب رسیده است.

در حال حاضر میزان پرشدگی سد زاینده رود ۳۲ درصد اعلام شده است.

براساس آمار شرکت مدیریت منابع آب ایران، ذخیره کنونی سد زاینده‌رود نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹ درصد کاهش یافته است.

همچنین بنا بر آمار سازمان هواشناسی میانگین بارش‌ها در کوهرنگ سرشاخه اصلی حوضه آبریز زاینده‌رود از ابتدای سال آبی (یکم مهر ۱۴۰۲) تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، یک‌هزار و ۸۲ میلیمتر اعلام شده و ارتفاع برفی گزارش نشده است.

سد زاینده‌رود به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین سد‌های مرکز کشور و تأمین‌کننده آب شرب، محیط‌زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران با ظرفیت افزون بر ۱.۲ میلیارد مترمکعب در سال ۱۳۴۹ بهره‌برداری شد، این سد قوسی شکل در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • عقب نشینی ذخیره سد زاینده‌رود؛ ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب آخرین موجودی
  • ذخیره سد زاینده‌رود به ۳۹۶ میلیون مترمکعب رسید
  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • پایش واحد های شن و ماسه شهرستان چایپاره
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • ۲ گروه صیادی و شکارچی غیرمجاز در پلدختر دستگیر شدند