Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از خبرگزاری رویترز، تظاهرکنندگان که بعضاً ماسک بر صورت داشتند، با در دست داشتن پلاکاردهایی که رویشان "لطفاً هنگ کنگ را آزاد کنید" نوشته شده بود و شعار "به هنگ کنگ کمک کنید" سر می‌دادند، به سمت تعدادی از کنسولگری‌های کشورهای عضو گروه ۲۰ راهپیمایی کردند.

طی سه هفته اخیر، میلیون‌ها نفر از مردم هنگ کنگ علیه لایحه استرداد که امکان انتقال اشخاص حقیقی، از جمله غیربومی‌ها را برای محاکمه در دادگاه‌های تحت کنترل حزب کمونیست به سرزمین اصلی چین فراهم می‌کند، به تظاهرات پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از رخ دادن اتفاقات بی‌سابقه در چند دهه اخیر در خیابان‌های هنگ کنگ از جمله شلیک گاز اشک‌آور و گلوله‌های پلاستیکی توسط پلیس، کری لام، رهبر منصوب هنگ کنگ از سوی پکن، از تصمیم خود برای تصویب این لایحه کوتاه آمد اما خواسته اصلی معترضان را برای ابطال لایحه برآورده نکرد و آن را تنها برای مدتی نامعلوم به تعویق انداخت.

یکی از تظاهرکنندگان که دانشجویی ۱۹ ساله است می‌گوید: "تا زمانی که دولت از تصویب این لایحه صرف نظر نکند و از پاسخگویی سر باز زند، به مبارزه‌مان ادامه می‌دهیم؛ می‌خواهیم طی برگزاری اجلاس سران گروه ۲۰، کشورها را با جلب توجه وادار به بحث در مورد بحران هنگ کنگ کنیم".

تظاهرکنندگان در کنسولگری آمریکا، یک طومار را که از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا می‌خواهد در اجلاس سران گروه ۲۰ از هنگ کنگ حمایت کند، دست به دست می‌کردند. آن‌ها از ترامپ می‌خواهند که با شیء جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین در مورد هنگ کنگ گفت‌وگو کند، آن‌ها همچنین خواستار حمایت از ابطال این لایحه و آغاز تحقیقات در مورد خشونت پلیس در هنگ‌کنگ توسط آمریکا شدند.

در ادامه، تظاهرکنندگان با تی‌شرت‌هایی بر تن که حاوی نوشته "هنگ کنگ را آزاد کنید" بود، به سوی کنسولگری بریتانیا حرکت کردند که طومارشان توسط یک دیپلمات ارشد تحویل گرفته شد.

جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا به پارلمان اعلام کرده است که فروش گاز اشک‌آور به هنگ‌کنگ را ممنوع کنند و نیز خواستار تحقیقات درخصوص خشونت‌های اخیر در هنگ‌کنگ شده است.

مساله لایحه استرداد در این برهه حساس که تنش‌های تجاری آمریکا و چین افزایش یافته است، می‌تواند به ضرر پکن تمام شود؛ همچنین فشارها را علیه لری کام که گزارش‌هایی از عدم اعتماد چین به رهبری وی نیز منتشر شده است، افزایش دهد.

ژانگ جون، معاون وزیر امور خارجه چین اعلام کرده است که چین، اجازه به بحث گذاشته شدن موضوع هنگ‌کنگ را در اجلاس سران گروه ۲۰ نخواهد داد.

در راستای متوجه کردن افکار به مطرح شدن موضوع هنگ‌کنگ در اجلاس سران گروه ۲۰، فعالان معترض بیش از ۶۴۰ هزار دلار جهت تبلیغ در رسانه‌های مهم بین‌المللی جمع‌آوری کرده‌اند. بعضی از فعالان نیز به اوزاکا، محل برگزاری این اجلاس سفر کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: هنگ کنگ تظاهرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۵۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رغبت کشورهای عربی نسبت به تشکیل گروه صلح‌بانان بین‌المللی برای غزه پساجنگ

در گزارشی با نگاهی کلی به تردیدها نسبت به ایده تشکیل گروه صلح‌بانان بین‌المللی برای تامین امنیت غزه پساجنگ تا زمان تشکیل کشوری فلسطینی و ملاحظاتی که در این باره وجود دارد، آمده است که این گزینه به عنوان یکی از چند راهکار برای در پیش گرفتن مسیری به سمت برقراری ثبات منطقه‌ای و تشکیل کشوری فلسطینی میان پایتخت‌های منطقه و کشورهای غربی مورد بحث است.

به گزارش ایسنا، در گزارشی که در یک رسانه انگلیسی منتشر شده، مطرح شد که کشورهای عربی با تلاش در راستای طرح برنامه‌ پساجنگ برای غزه، ایده تشکیل نیروی نظامی حافظ صلح چند ملیتی برای غزه و کرانه باختری اشغالی را بررسی می‌کنند.

در گزارش در روزنامه فایننشال تایمز آمده است: پیش‌نویس پیشنهادات ارائه‌شده در این زمینه که به آمریکا نیز منتقل شده، یکی از چند گزینه‌ای است که توسط کشورهای عربی و غربی که از روی استیصال خواستار پایان یافتن درگیری هستند و تلاش می‌کنند مسیری برای ثبات منطقه‌ای و تشکیل کشوری فلسطینی ایجاد کنند، مورد بحث است.

مقامات عربی پیشتر، گفته بودند که از ورود نیروی نظامی بین‌المللی یا منطقه‌ای به غزه حمایت نخواهند کرد، چرا که به باور آن‌ها، این منطقه باید توسط فلسطینی‌ها اداره شود. بسیاری از پایتخت‌ها نگران متهم شدن به ظاهر شدن پشت تانک‌های رژیم صهیونیستی و کشانده شدن به شورش بودند.

اما یک دیپلمات عرب گفت که احتیاط‌ها در برخی از این پایتخت‌ها در هفته‌های اخیر کمرنگ‌تر شده و احتمال مداخله عربی را در حالی بالا برده است که کشورها به دنبال نشان دادن تعهدشان نسبت به روند صلح هستند. به گفته این دیپلمات، «ما می‌دانیم که اسراییل (درباره تشکیل کشور فلسطین) نگرانی‌های امنیتی دارد، بنابراین، این به ما می‌گوید که ما آماده کمک هستیم.»

یک دیپلمات عرب دیگر نیز گفت که هر نیرویی باید به تایید شورای امنیت سازمان ملل برسد و به طور موقت اعزام شود تا مقامات فلسطینی فرصتی برای تشکیل نیروی امنیتی «کارآمد» خود را بیابند.

گریختن مردم غزه در میان حملات هوایی رژیم صهیونیستی

در ادامه این مطلب آمده است: با وجود رغبتی که نسبت به این اقدام وجود دارد، هنوز دقیقا معلوم نیست که کدام کشورها مشارکت خواهند کرد. یک مقام عرب دیگر نیز گفت که این ایده ابتکار مصر بوده است و دیگر قدرت‌های منطقه، از جمله عربستان سعودی، اردن و قطر مخالف اعزام صلح‌بانان عرب هستند.

یک مقام رسمی دیگر نیز گفت که درباره ضرورت ارائه جایگزینی برای باقی ماندن نظامیان رژیم صهیونیستی در نوار غزه، اتفاق‌نظر وجود دارد. اما این مقامات می‌گویند، مسئله اصلی این است که «کدام نیروی نظامی؟»

این ایده در سفر «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا به قاهره در مارس، با او مطرح شد. کشورهای عربی، ماه‌ها، در تلاش بوده‌اند «چشم‌اندازی» گسترده برای رسیدگی به بحران ایجاد شده در پی جنگ غزه تعیین کنند.

خواسته اصلی آن‌ها از غرب و رژیم صهیونیستی انجام دادن اقداماتی «بی‌بازگشت» در زمینه به کار بستن راهکار «دو دولتی» برای حل‌وفصل درگیری طولانی‌مدت رژیم صهیونیستی-فلسطین است.

اما تردیدها درباره مقاصد رژیم صهیونیستی، از جمله آن که نظامیان آن تا چه زمانی در نوار غزه خواهند بود، چه کسی به عنوان اداره‌کننده آن پذیرفته خواهد شد و این حملات تا چه زمانی ادامه خواهند داشت، موجب کارشکنی در برنامه‌ریزی برای غزه پساجنگ می‌شود.

(از راست) «سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر و «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در حاشیه نشستی عربی-آمریکایی در ریاض،  ۲۹ آوریل ۲۰۲۴

حتی اگر توافق آتش‌بس انجام شود، رژیم صهیونیستی پافشاری کرده است که کنترل امنیت کلی نوار غزه را عهده‌دار خواهد شد. «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژی صهیونیستی همچنین ایده نقش داشتن تشکیلات خودگردان فلسطین را که حماس آن را در سال ۲۰۰۷ از غزه بیرون راند، در هرگونه اقدام برای تشکیل کشوری فلسطینی رد کرده است.

برخی از مقامات رژیم صهیونیستی، از جمله «یوآو گالانت» وزیر دفاع این رژیم از حضور هیاتی بین‌المللی در غزه پس از جنگ حمایت‌هایی کرده‌اند اما دولت راست‌گرای افراطی نتانیاهو، احتمالا با هر گونه اقدامی از این دست در کرانه باختری مخالفت خواهد کرد که هزاران شهرک‌نشین صهیونیست در آن سکونت دارند.

«مایکل وحید هانا» تحلیل‌گری در «گروه بحران» گفت که رژیم صهیونیستی «فعالانه در حال طراحی سناریوی هرج‌ومرج در غزه است و مطلقا هیچ کاری برای پر کردن این خلاء انجام نمی‌دهد.»

او در ادامه گفت: «بنابراین، همه گیر افتاده‌اند و ایده‌های متعددی را مطرح می‌کنند، تلاطم و درماندگی زیادی وجود دارد. تصور این که پایان جنگ چگونه ممکن است باشد، دشوار است، بنابراین، این ایده‌ها به نظر  دور از ذهن می‌آیند.»

در بخش پایانی این گزارش آمده است: وزرای امور خارجه کشورهای عربی، این هفته در کنفرانسی در ریاض پاسخ‌های مبهمی به سوالاتی درباره ماموریت صلح‌بانان دادند.

عبور معترض فلسطینی از مقابل نظامیان صهیونیست در دهکده کفر قدم در نزدیکی شهرک صهیونیستی کدومیم در کرانه باختری، 9 ژوئن 2023

«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان گفت که پرداختن به این مسئله «بدون شفاف‌سازی دیگر عوامل، بسیار سخت است». «ایمن صفدی» همتای اردنی او نیز هشدار داد که هرگونه نیروی صلح‌بانی «با خطر در نظر گرفته شدن به عنوان عامل تثبیت‌کننده رنج و مصیبت به‌بارآمده در نتیجه این جنگ مواجه است.»

«سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر نیز گفت که قاهره آماده «ایفای نقش کامل ما» با در نظر گرفتن «خطرات و مزایا» و «سنجیدن کلی نتیجه نهایی است.»

تمرکز اصلی دولت بایدن تلاش برای انجام شدن توافقی میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی به منظور عادی‌سازی روابط بوده است تا به واسطه آن، تل‌آویو امتیازاتی به یک کشور فلسطینی بدهد. واشنگتن پیش از ۷ اکتبر به دنبال انجام شدن توافقی در این زمینه بود که به موجب آن، آمریکا با عربستان سعودی توافقی دفاعی انجام می‌داد و از بلندپروازی‌های هسته‌ای آن حمایت می‌کرد.

گفت‌وگوهای ریاض و واشنگتن درباره توافق ادامه داشته است. بن فرحان، این هفته گفت که به توافق «بسیار نزدیک» بوده‌اند. اما تصریح کرد که باید «راهی معتبر و بی‌بازگشت برای تشکیل کشوری فلسطینی» وجود داشته باشد.

تحلیلگر گروه بحران در این باره می‌گوید، «هیچ کس برنامه مشخصی ندارد. هیچ تفکر واقع‌بینانه‌ای پشت لفاظی‌ها درباره چگونگی رسیدگی به مسئله فلسطین وجود ندارد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تظاهرات شهرک‌نشینان مقابل مقر وزارت جنگ در تل آویو
  • لایحه قانونگذار آمریکایی برای اخراج دانشجویان معترض بین‌المللی
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • رغبت کشورهای عربی نسبت به تشکیل گروه صلح‌بانان بین‌المللی برای غزه پساجنگ
  • برگزاری اجلاس گروه کاری دریای خزر در تهران
  • ایران میزبان نشست گروه کاری مقامات ارشد درباره دریای خزر
  • جزئیات فعالیت ۴ کارگروه تخصصی اجلاس سراسری معماری و شهرسازی
  • سازمان همکاری اسلامی خواهان آتش بس فوری در نوار غزه شد
  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان