Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی پنجمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

5 تیر 1300، تجار آمريكايي طي تماس هايي كه با سفارت ايران در واشنگتن برقرار كردند آمادگي و تمايل خود را براي خريد مواد خام صنعتي و كشاورزي به ويژه پنبه، ابريشم و توتون از ايران اعلام كردند.

5 تیر 1306، در مجلس شورای ملی به تصویب رسید که 3 نفر متخصص خارجی تلگراف و بی ‌سیم می ‌توانند توسط وزارت پست و تلگراف استخدام شوند.

5 تیر 1309، مدير كمپاني نفت انگليس در نامه اي به تيمورتاش وزير دربار رضاشاه از حمله 150 نفر از عشاير بويراحمدي به مؤسسات انگليس در بوشهر و غارت آنها خبر داد.

5 تیر 1322، شهرباني بوشهر اعلام كرد افسران ارتش آمريكا يك هزار نفر كارگر را از اطراف شيراز استخدام و آنها را بدون پروانه از طريق بندر شاهپور از مرز خارج كردند.

5 تیر 1330، كارگران و مهندسين و كاركنان خارجي شركت نفت كه 4500 نفر بودند، امروز استعفا كردند.

5 تیر 1334، خبرنگاران به نقل از رئیس سازمان صنایع کشور گزارش دادند که به ‌زودی وزارتخانه جدید صنایع و معادن تشکیل خواهد شد.

5 تیر 1350، وزير خارجه ايران در يك مصاحبه مطبوعاتي طي سفري به بحرين اعلام كرد، اكنون كه بريتانيا در حال ترك منطقه است جزايري را كه حدود 78 سال قبل اشغال كرده بايد به صاحبان اصلي آن بازگرداند.

5 تیر 1390، علی نیکزاد اولین وزیر «راه و شهرسازی» ایران شد.

5 تیر 1391، در شهر تهران با شروع به کار یک سامانه اینترنتی دولتی در بازار آپارتمان ‌های مسکونی، لیست کاملی از قیمت ‌های راهنما برای خرید و فروش مسکن در اختیار عوامل بازار قرار گرفت. این سامانه به نشانی  www.hmi.mrud.ir  توسط وزارت راه‌ و شهرسازی راه ‌اندازی شد و در آن قیمت آپارتمان‌ هایی که در فاصله آبان ‌ماه سال۹۰ تا پایان اردیبهشت ‌ماه سال۹۱ در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران فروخته شده بود، درج شد.

5 تیر 1393، با تصویب هیات‌مدیره شرکت عمران شهرهای جدید و موافقت وزیر راه‌وشهرسازی، امکان فروش زمین‌های ۹۹ساله به ۴۰۰ هزار مالک مسکن ‌مهر در ۱۸ شهرجدید‌ کشور فراهم شد.

5 تیر 1394، میزان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران در سال ۲۰۱۴، ۲ میلیارد و ۱۰۵ میلیون دلار اعلام شد. با این میزان، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران در سال ۲۰۱۴ نسبت به سال ۲۰۱۳، ۳۱ درصد کاهش یافت.

5 تیر 1397، در پی تشدید جنگ تجاری بین آمریکا و دیگر کشورها، وزیر اقتصاد فرانسه گفت: برای ما هیچ راهی به‌جز اقدامات تلافی‌جویانه در برابر آمریکا نمانده است. برونولمایر، وزیر اقتصاد فرانسه گفت: براساس این گزارش، ترامپ طی روزهای گذشته به آتش جنگ تجاری با دیگر کشورها همچنان می‌دمد و به تازگی تهدید کرده است که به تمام خودروهای وارداتی ساخت و موتاژ اتحادیه اروپا تعرفه ۲۰ درصدی خواهد بست. لمایر به رسانه‌ها گفت: در صورتی که آمریکا بخواهد با تعرفه ۲۰ درصدی روی خودروهای وارداتی ضربه دیگر به ما بزند ناگزیر از پاسخ خواهیم بود، ما دنبال تشدید جنگ تجاری نیستیم اما وقتی مورد حمله قرار می‌گیریم، مجبور به دفاع هستیم.

 

منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران رویدادهای اقتصادی اکرم امام اوغلو فائقه دوستی مصطفی سالاری کاداستر پرونده الکترونیک سلامت امیر حاتمی سازمان تأمین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین

به گزارش قدس آنلاین، صمد حسن‌زاده در همایش تجاری ایران و چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: چین با حجم تجارت دوجانبه بیش از ۳۰ میلیارد دلار، اختلاف زیادی نسبت به شرکای تجاری دیگر ایران دارد و شریک نخست تجاری کشور است. همچنین این ظرفیت وجود دارد که سقف تجاری دو کشور به ۵۰ میلیارد دلار ارتقاء یابد.

وی با بیان اینکه ایران در گذشته اولین شریک تجاری چین در خاورمیانه بود، تصریح کرد: در حال حاضر رتبه ایران به بالاتر از پنج رسیده و بنابراین باید این رتبه را دوباره ارتقاء دهیم.

حسن زاده ابراز امیدواری کرد که دو کشور بتوانند از پتانسیل‌های بخش خصوصی برای توسعه روابط دو جانبه بهره‌برداری بیشتری کند و گفت: ظرفیت سرمایه گذاری خارجی نیز برای چینی‌ها به ویژه در مناطق آزاد فراهم شده است. همچنین شرکت‌های چینی می‌توانند از طریق ایران به بازارهای منطقه‌ای دسترسی داشته باشند.

وی افزود: بخش خصوصی ایران در بیشتر زمینه‌های صنعتی، معدنی، تجاری از جمله در محصولات پزشکی، فولاد، مصالح ساختمانی، محصولات دانش بنیان، خدمات فنی و مهندسی، صنایع دستی، گردشگری و غیره آماده همکاری برای آشنایی بیشتر جوامع تجاری دو کشور است. اتاق بازرگانی ایران به عنوان بزرگترین تشکل اقتصادی و نماینده بخش خصوصی آماده همکاری در توسعه روابط است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • حضور تجار در «ایران اکسپو»بهترین پاسخ به ناامن جلوه دادن کشوربود
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین تهدید به تعلیق را نپذیرفتند
  • دانشجوی آمریکایی: بزرگترین تهدید جهان اسرائیل و آمریکاست
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند