Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@15:00:47 GMT

روایت حسین مرعشی از اختلافات جهانگیری با روحانی

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۶۸۴۹

روایت حسین مرعشی از اختلافات جهانگیری با روحانی


حسین مرعشی در روزنامه کارگزاران نوشت: از زمانی که جایگاه معاون اول رئیس‌جمهور در قانون اساسی تغییر کرد و به جای نخست وزیر در قانون جمهوری اسلامی تعریف شد، همیشه در دولت‌هایی که به عنوان دولت‌های خردمند تعریف می‌شدند، از جایگاه قابل توجهی برخوردار بود.
با بررسی این موضوع می‌بینیم که معاون اول در دولت مرحوم هاشمی، آقای خاتمی و در شش سال اخیر در دولت آقای روحانی، همیشه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و روابط فوق‌العاده صمیمانه و نزدیکی با رئیس‌جمهور داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در دولت اول آقای روحانی، آقای سیدمحمدخاتمی و هیچ‌کدام از اصلاح‌طلبان و حامیان ایشان هیچ توصیه‌ای برای انتخاب آقای جهانگیری به عنوان معاون اول نداشتند و آقای روحانی با توجه به شخصیت و جایگاه ایشان و با توجه به نزدیکی آقای جهانگیری به آقایان هاشمی و خاتمی، تجربه کاری فراوان در دولت و مجلس، تسلط بر مسائل کشور و نهایتا جایگاه خاصی که بین اصلاح‌طلبان داشتند ایشان را به این عنوان انتخاب کردند.

تا امروز هم صرف نظر از کم و زیاد شدن اختیارات آقای جهانگیری، روابط آقایان روحانی و جهانگیری، روابط کاملا حسنه‌ای بوده است. البته از آغاز دولت دوازدهم، مشخص شد که سیاست آقای روحانی این است که خودشان به مسائل اقتصادی دولت ورود کنند و به همین جهت تغییراتی اتفاق افتاد.   شاید این تغییر سبب شکل گیری برخی سوءتفاهمات در دولت شد، اما به دلیل اینکه آقای جهانگیری نسبت به نظام متعهد است و حتی دو برادرش در راه ایران اسلامی شهید شدند و همین تعلق خاطر فوق‌العاده‌ای به کشور در آقای جهانگیری ایجاد کرده، با تمام قوت به همکاری با دولت ادامه دادند.

با این اوصاف به تدریج مسائل زیادی به وجود آمد و نهایتا به اینجا رسید که موقعیت آقای جهانگیری در جایگاه معاون اول رئیس‌جمهور در جایگاه کنونی قرار بگیرد.   بی‌توجهی به این نقش آقای جهانگیری به‌خصوص در دولت دوم و ایثار و علاقه ایشان به رئیس‌جمهور در سطح کلان اداره دولت یک کار نادرست است که موجب سوءاستفاده مخالفان دولت می‌شود و به همین علت ما از روایت‌های نقل‌شده درباره اختلاف کارشناسی اخیر میان رئیس‌جمهور و معاون اول ناراحت و نگران شده‌ایم. ضروری است که جایگاه معاون اول در دولت احیا شود و نسبت به آن تکریم صورت گیرد.

وجود و بروز چنین مسائلی برای ما که همواره روند کاری دولت را رصد می‌کنیم، نشانه‌های خوبی نبوده است. اما به‌هرحال تعهد آقای جهانگیری به انقلاب اسلامی و نوع روابطی که با آقای روحانی دارند باعث شده ایشان همه این مسائل را برای خود هموار کند تا در روز شنبه و جلسه‌ای که با حضور مسئولان کشور و سران قوا درخصوص تصمیم‌گیری برای بنزین برگزار شد. در این جلسه ایده‌ها و طرح‌های مختلفی مطرح شده است.

در این رابطه آقای جهانگیری کار کارشناسی را انجام داده بود و بر همین اساس پیشنهادی داشت که از قبل هم مورد توجه رئیس‌جمهور قرار نگرفته بود. در این جلسه آقای جهانگیری گفتند که اگر بخواهیم بنزین را به قیمت بالایی تعیین کنیم، بهتر است بخش مهمی از آن را به عنوان سهمیه به همه افراد کشور بدهیم تا مردم خودشان با هم مبادله کنند. به‌هرحال این یک ایده است و توسط معاون اول مطرح شده است.

واقعیت این است که اصلاح‌طلبان در هر دو دوره ریاست جمهوری آقای روحانی و تا امروز حامی ایشان بودند واصلاح‌طلبان برخلاف تصور مخالفان دولت جز به عزت دولت نمی‌اندیشند و به هیچ‌وجه دنبال آسیب رساندن به دولت نیستند.

واقعیت این است که اصلاح‌طلبان مجموعه‌ای از شخصیت‌ها و احزاب مستقل هستند که هر کدام با توجه به درک و فهم خود درخصوص مسائل کشور اظهار نظر می‌کنند و موضع می‌گیرند. اینطور نیست که کسی در جبهه اصلاحات فرمان دهد از دولت انتقاد کنید یا نه.   این تصور با واقعیت‌های جبهه اصلاحات سازگار نیست. جبهه اصلاحات همیشه در مسائل مهم و حیاتی کشور همچون موضوع حمایت از آقای روحانی در دو دوره انتخابات ریاست جمهوری، به تصمیم می‌رسد و عمل می‌کند و انتقاد از دولت و رئیس آن را منافی با اتحاد با آن نمی‌داند بخصوص که آن انتقاد کارشناسی باشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: روحانی جهانگیری مرعشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۶۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مشروح خاطرات آیت الله هاشمی در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۰ را بخوانید؛

آقای [سیدرضا] زواره‌ای، [عضو حقوقدان شورای نگهبان] آمد. برای نامزد شدن در انتخابات ریاست‌جمهوری مشورت‌ کرد. گفتم، با توجه به اجبار استعفا از شورای نگهبان، لازم است با اعضای شورا مشورت‌ کند. فکر می‌کند در میزگرد [مناظره] تلویزیونی با نامزدان دیگر، می‌تواند نظر مردم را به برنامه‌هایش جلب کند. محمدتقی، مباشر کارهایمان در بهرمان آمد. مریض است و عازم سفر کربلاست.

آقای [صادق] زیباکلام، [استاد دانشگاه تهران]، برای انجام سومین قسمت مصاحبه آمد و گفت، کتابی در مورد انتقادات و جواب‌ها مربوط به من در جریان انتخابات مجلس، به نام «هاشمی و دوم خرداد» نوشته است. عصر آقای پروفسور [محمدنبی] نعمتی، [جراح مغز و اعصاب در دانشگاه بُن]، رئیس متخصصان ایرانی مقیم آلمان آمد و گفت، ۲۴۰۰ ایرانی در سازمانشان عضوند و به فکر راه‌انداختن بیمارستانی در جزیره کیش، به عنوان بیمارستان بین‌المللی با بهترین استاندارد هستند. بناست برای بررسی، به کیش برود؛ تشویق کردم.

آقای [سیدحسین] موسویان آمد و گفت، اعضای حزب اعتدال و توسعه، حزب را جدی نمی‌گیرند و تعهدی را که برای روزنامه داده‌اند، نپرداخته‌اند و حاضر نیستند در انتخابات فعال باشند و آقایان [محمدباقر] نوبخت و [اکبر] ترکان، نامزدی را هم قبول نکرده‌اند و بعضی‌ها ‌خواستند که حزب از آقای [سیدمحمد] خاتمی حمایت کند که رأی نیاورد. پیشنهاد ‌کرد که دکتر [حسن] روحانی، خوب است معاون‌اول رئیس‌جمهور بشود. سفر دکتر روحانی به پاکستان را موفق توصیف کرد.

دانشجویان و طلاب ممتاز بسیجی [شرکت‌کنندگان در نهمین مجمع سراسری دانشجویان و طلاب بسیجی ممتاز کشور] آمدند. آقای [علیرضا] زاکانی، [رئیس سازمان بسیج دانشجویی] گزارش داد. از میان چهار هزار داوطلب، ۴۰ دانشجو و ۱۵ طلبه انتخاب شده‌اند. برای آنها صحبت مفصلی در اهمیت تعهد و تخصص با هم و ضرورت تلاش بیشتر علمی کردم.

امروز در اندونزی، مجلس گام دوم را در محکوم کردن عمل [آقای عبدالرحمن وحید]، رئیس‌جمهور برداشت که اگر یک گام دیگر بردارد، ساقط می‌شود. درگیری‌ها در فیلیپین هم ادامه دارد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901072

دیگر خبرها

  • روز خلیج فارس نماد استقلال، هویت ملی و استکبار ستیزی ملت ایران است
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبل شورا؛ اختلافات طبیعی است
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبلی شورا؛ اختلافات طبیعی است
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • معاون رئیس‌جمهور: بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • معاون رئیس جمهور از پتروشیمی دهدشت بازدید کرد + تصاویر
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟