Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تاکید کرد، هیچ کشوری نمی‌تواند زمانی که تروریست‌ها منطقه‌ای از آن را به دست گرفته و از مردم آن به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند و غیرنظامیان را با خمپاره و راکت هدف قرار می‌دهند، دست بسته بماند، دفاع از مردم سوریه و مبارزه با تروریسم از مسؤولیت‌های دمشق است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری المنار، بشار جعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل طی نشست شورای امنیت درباره وضعیت سوریه به گزارش دبیرکل درباره وضعیت انسانی در این کشور اشاره کرد و گفت: این گزارش با اهدافی تنظیم و ارائه شد که ارتباطی به منافع مردم سوریه و یا امنیت و رفاه آنها نداشته و در واقع تکرار ادعاهای برخی کشورهای مخالف سوریه است و آشکارترین دلیل آن هم اینست که مطابق با رویکرد دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل بیشتر صفحات این گزارش به صحبت درباره وضعیت ادلب اختصاص یافته‌اند و از زبانی فریبنده و عبارت‌هایی سست و عنوان‌ها و توضیحات مختلفی استفاده شده که به مرحله کنترل این دفتر و برخی نمایندگان آن در راستای خدمت به برنامه‌های کشورهای بانفوذ در شورای امنیت، اهانت به اقدامات دمشق و تمامی اتهامات علیه آن بازمی‌گردد و در واقع اقدام برای دشمنی با آن به جای تلاش برای مشارکت، همکاری و هماهنگی کامل با آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جعفری اظهار کرد: تنظیم کنندگان گزارش‌های سازمان ملل درباره وضعیت سوریه همواره به عبارت‌هایی کوتاه اکتفا کرده و به عناوین کارها اشاره نکرده و نیز از مسؤول دانستن ائتلاف ضد داعش، نیروهای اشغالگر ترکیه‌ای، شبه نظامیان و گروه‌های تروریستی در اقدامات خصمانه، جرایم جنگی و ضد بشری در رقه، هجین، باغوز، دیرالزور، تل رفعت، عفرین، منبج و سایر شهرهای سوریه خودداری کرده و به وضعیت فاجعه بار غیرنظامیان در مناطق تحت کنترل نیروهای آمریکایی همانند دو اردوگاه الرکبان و الهول نیز اشاره‌ای نمی‌کنند.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در ادامه گفت: با توجه به اطلاعات ارائه شده در این گزارش درباره خروج هزاران تروریست خارجی از اردوگاه الهول اکنون می‌توانیم این سوالات را مطرح کنیم که مقصد این تروریست‌های خارجی کجاست و سرنوشت آنها چه خواهد بود، آیا آنها از خاک ترکیه دوباره به سوریه بازمی‌گردند همان گونه که در موارد قبلی شاهد بودیم هزاران تروریست از مناطق شمال شرقی و دیگر مناطق به اراضی ترکیه رفته و از آنجا برای آغاز حملاتی علیه مناطق غیرنظامی و حائل در شمال غرب سوریه از جمله شهر کسب دوباره منتقل شده و وارد ادلب و حومه آن شدند. اصولی که در بیرون کردن آنها باید دنبال شوند کدامند؟ و چه کسی این روند را سهولت بخشیده و از آن حمایت مالی می‌کند؟ آیا ما شاهد حضور مجدد آن تروریست‌ها در کشورهایی خواهیم بود که زمان هدف قرار گرفتن آنها براساس سیاست‌های برخی طرف‌ها فرا رسیده است. سرمایه گذاری در زمینه تروریسم اکنون برای برخی کشورها از سرمایه گذاری در حوزه‌های توسعه پایدار، حمایت از محیط زیست و یا ممانعت از درگیری‌ها و گسترش سلاح‌های کشتار جمعی اهمیت بیشتری دارد.

این مسؤول دولت سوریه افزود: آیا نمایندگان برخی از کشورهای غربی حاضر به بررسی مساله تروریسم علیه سوریه هستند در حالی که برخی از آنها در این زمینه سرمایه گذاری کرده و ده‌ها هزار تروریست خارجی از صد کشور عضو سازمان ملل را با انواع حمایت‌ها و بودجه و تسهیلات راهی سوریه می‌شوند. آیا نمایندگان آن کشورها تمایلی به بررسی تروریسم اقتصادی و سیاست‌های مجازات جمعی کشورهایشان دارند. آیا آنها حاضر به بررسی و گفت‌وگو درباره نقش کشورهایشان در طولانی شدن بحران سوریه و کارشکنی در تلاش‌ها برای حل سیاسی این بحران هستند؟ همه ما به خوبی جواب این سوالات را می‌دانیم و آگاهیم که این کشورها بهانه‌های مختلفی را برای فرار از آغاز این گفت‌وگوها در پیش می‌گیرند تا خلأهای سیاسی، قانونی و اخلاقی سیاست‌های خود را بپوشاندند.

جعفری ادامه داد: سوریه اطمینان دارد اگر همه اعضای سازمان ملل به اصول انسانی به ویژه رعایت اصل حاکمیت ملی، بی‌طرفی، عدم سیاسی سازی، همکاری و هماهنگی کامل با دمشق به عنوان طرف اصلی مسؤول رفع نیازهای مردم این کشور پایبند باشند، امکان تحقق دستاوردهای بزرگ‌تری در زمینه فعالیت‌های انسانی وجود دارد.

وی تاکید کرد: هدف از حمله عامدانه به غیرنظامیان یا تأسیسات و زیرساخت‌های غیرنظامی توسط دولت سوریه و همپیمانان آن تنها طرح ادعاهای دروغین و بی‌اساس بوده و سوریه یا هیچ کشور دیگری در جهان نمی‌تواند زمانی که تروریست‌ها کنترل یکی از مناطقش را به دست گرفته و از مردم آن به عنوان سپر انسانی استفاده کرده و غیرنظامیان بی‌دفاع را در شهرهای و شهرک‌ها با خمپاره و راکت هدف قرار می‌دهند، دست بسته بماند. دفاع از مردم سوریه و پاسخ به حملات راکتی تروریست‌ها و نیز تلاش برای مبارزه با تروریسم مسؤولیت دولت سوریه است.

وی بار دیگر تاکید کرد: سوریه هرگز از انجام هرگونه تلاشی برای کمک به مردم خود و ارائه خدمات به آنها و حمایت از آنها و نیز بازسازی مناطق تخریب شده دست نخواهد کشید و راه بهبود وضعیت انسانی در سوریه مقابله با دخالت‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی خارجی و پایبندی کامل به اصل حاکمیت ملی و وحدت و تمامیت ارضی و نیز لغو اقدامات ظالمانه و غیرقانونی علیه این کشور و حمایت از تلاش‌های آن در زمینه‌های انسانی و توسعه‌ای و اقداماتی است که برای مقابله با تروریسم و پایان دادن به حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی و ترکیه‌ای در خاک این کشور در پیش گرفته است.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در پاسخ به نمایندگان کشورهای عضو این شورا گفت: نماینده هیئت آمریکا از جمعیت پزشکی مشترک دو کشور و فعالیت‌های آن در سوریه تقدیر کرد و این تقدیر وابستگی این جمعیت به دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا را فاش کرد. این جمعیت هر سال در کسب عنوان عضو مشاور در نشست‌های کمیته سازمان‌های غیردولتی سازمان ملل به دلایلی که همه کشورهای عضو می‌دانند، شکست می‌خورد.

وی همچنین گفت: این جمعیت مجوز فعالیت در سوریه را ندارد و به این ترتیب فعالیت‌های آن در این کشور غیرقانونی و برخلاف منشورها و قطع‌نامه‌های شورای امنیت، مجمع عمومی و نیز توافق‌نامه‌های ژنو و صلیب سرخ و هلال احمر است و همه این نهادها مخالف هرگونه جمعیت پزشکی و یا غیر آن هستند که بدون کسب اجازه دولت سوریه در آنجا فعالیت کنند.

جعفری در پایان گفت: مدیر اجرایی این جمعیت می‌گوید که به ۱۴ میلیون نفر در ادلب خدمات پزشکی ارائه کرده‌اند منطقه‌ای که در کنترل گروه تروریستی جبهه النصره است و این نشان می‌دهد که همکاری میان این جمعیت و النصره وجود دارد و این در واقع این جمعیت خدمات و کمک‌های خود را به گروه‌های تروریستی در ادلب و نه غیرنظامیان سوریه ارائه کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بشار جعفری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۶۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند

آفتاب‌‌نیوز :

 امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد امشب (پنجشنبه) ششم اردیبهشت ماه به وقت تهران در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» به ایراد سخنرانی پرداخت.

 وی با بیان اینکه وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است؛ و مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند، گفت: بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. 

 ایروانی با ذکر این نکته که سطح بودجه فعلی تخصیص یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران کننده است، افزود: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیاز‌های فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

این دیپلمات ارشد ایرانی ارائه کمک‌های فوری را بسیار مهم خواند و یادآور شد: با این حال، این یک راه‌حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.

* تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه فورا لغو شوند

ایروانی خاطرنشان کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

وی گفت: همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

ایروانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است، افزود: تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل همچنین گفت که جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند.

وی یادآور شد: هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

* محکومیت حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در یک آوریل ۲۰۲۴

ایروانی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در یک آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک خود در دمشق را به شدت محکوم می‌کند. رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. 

وی ادامه داد: ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

ایروانی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه‌حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های گیر پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیسمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

ایروانی ادامه داد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

* ضرورت خروج فوری نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه

وی یادآور شد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی افزود: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. 

به گفته وی ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم کرده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرآیند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است.

* شورای امنیت رژیم اسرائیل را مجبور به توقف جنگ کند

وی افزود: همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیاز‌های بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.

ایروانی گفت: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف کرده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها
  • سد بزرگ ذوبی‌ها مقابل ستاره خارجی تراکتور!
  • جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد
  • افزایش ۸۲ درصدی توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان زنجانی 
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود