Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@18:30:53 GMT

مبنای دلار ۸۰۰۰ تومانی آقای وزیر

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۷۸۰۶

مبنای دلار ۸۰۰۰ تومانی آقای وزیر

وزیر امور اقتصادی و دارایی تحلیلی بر قیمت دلار داده و گفته که قیمت این ارز بدون در نظر گرفتن مسائل سیاسی تا زیر ۸۰۰۰ تومان هم می‌تواند پایین آید؛ تحلیلی که مبنای اقتصادی آن تا حدودی وجود دارد.

به گزارش ایسنا، وضعیت بازار ارز این روزها مبهم‌تر و پیچیده‌تر از هر زمان دیگری است به طوری که حتی بسیاری از اقتصاددانانی که از مدل‌های اقتصادی دقیق و نرم افزارهای آن‌چنانی برای رصد نوسانات دلار استفاده می‌کردند دیگر کمتر می‌توانند با قطعیت در این باره صحبت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت این است که بازار دلار امسال بیشتر از هر سال دیگری به تحولات و اخبار سیاسی وابسته شده است و دیگر فاکتورهای اقتصادی به تنهایی برای ارزیابی این بازار کفایت نمی‌کنند. با این حال گذشته از همه این مسائل سیاسی به نظر نمی‌رسد وضعیت بازار ارز به لحاظ پارامترهای اقتصادی وضعیت شکننده‌ای داشته باشد.

اگر بخواهیم مسیرهای ورود ارز به کشور را بررسی کنیم، اولین مسیر از صدور نفت می‌گذرد اما همانطور که می‌دانیم صادرات نفت ایران تا حدود زیادی به دلیل تحریم‌ها محدود شده است اما از همین مجرا هم روزانه به صورت رسمی و غیررسمی مقادیری در حدود ۵۰۰ هزار بشکه صادرمی‌شود که به راحتی می‌توان اسکناس‌های لازم برای حمایت از بازار ارز را از آن تأمین کرد.

منابع ۱۸ میلیارد دلاری صادرات غیر نفتی

صادرات غیرنفتی که در صدر آن صادرات پتروشیمی‌ها و محصولات فولادی قرار دارد یکی دیگر از اصلی‌ترین مجاری ورود ارز به کشور است که با توجه به تقاضای اندک بازار ارز بعید است نتواند پاسخگوی نیازهای این بازار باشد. بر اساس آخرین اظهار نظری که رئیس کل بانک مرکزی داشته است میزان بازگشت این ارزهای صادراتی به کشور حدود ۱۸ میلیارد دلار بوده است. از سوی دیگر منابع ارزی دیگر دولت مانند صندوق توسعه ملی نیز وجود دارند که دولت می‌تواند از آنها نیز استفاده کند.

بر این اساس و با توجه به اقدامات بانک مرکزی در ایجاد بازار متشکل ارزی، اگر شرایط سیاسی فعلی در مناسبات بین ایران و آمریکا به وجود نمی‌آمد قیمت دلار می‌توانست کاهشی هم باشد و نرخی بسیار کمتر از نرخ فعلی داشته باشد

هیچ مدل اقتصادی دلار بالای ۸,۰۰۰ تومان را پیش‌بینی نمی‌کند

بر همین اساس است که فرهاد دژپسند –وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت که هیچکدام از مدل‌های اقتصادی نرخ بالاتر از هشت هزار تومان را برای نرخ ارز نشان نمی‌دهند و حتی صحبت از نرخ ۳,۸۰۰ تومان تا ۵,۰۰۰ تومان است. اگر شرایط عادی سیاسی برقرار شود نرخ ارز به زیر هشت هزار تومان هم کاهش خواهد کرد.

با این حال و با وجود همین شرایط سیاسی خاصی که در روابط بین ایران و آمریکا پدیدار شده است بعید است که در همین حالت نرخ ارز با نوسان چندانی مواجه شود مخصوصاً که رئیس جدید بانک مرکزی تمرکز خود را بر ایجاد ثبات در این بازار گذاشته است. با توجه به پیامدهایی هم که جهش دلار در سال گذشته دلار برای اقتصاد ایران داشت بعید است دولت جرأت کند دوباره برای تأمین کسری بودجه خود به سراغ آن برود.

از سوی دیگر با همین نوسانات یکی دو هزار تومانی که هرازگاهی در بازار ارز اتفاق می‌افتد مردم عادی و کسانی که با پول‌های خرد خود به این بازار هجوم می‌آوردند دیگر تمایلی به سرمایه‌گذاری در این بازار پر ریسک و پیش‌بینی ناپذیر ندارد که همین مساله تا حدودی می‌تواند باعث کاهش تقاضای کل و ثبات بیشتر در بازار پول‌های خارجی باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دلار پیش بینی نرخ دلار قیمت دلار وزیر اقتصاد فرهاد دژپسند بانك مركزي صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۷۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟

از اول فروردین ماه تا چهارم اردیبهشت ماه سال جاری، ۳ میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان 662 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 108  میلیون دلار و برای خدمات 110 میلیون دلار  به نرخ 44038 تومان و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 585 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

دلار مبادله‌ای ثابت ماند؛ یورو کاهشی شد




طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 578 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 83  میلیون دلار و در مجموع 662 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 450 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 182 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 145 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 122 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 181 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 174، 27، 142، 94 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز چهارم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 28 میلیون دلار ارز نیمایی و 147 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان؛ ریزش ادامه دارد | دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی برمی‌گردد؟
  • بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  •  پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چرا قیمت سکه کاهشی شد؟
  • توزیع رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی با دلار چند نرخی!
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳