Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش شهرنوشت، تقریباً بیشتر سازمان ها و نهادهای نظامی و مخصوصاً دستگاه‌های دولتی بدهی‌هایی به شهرداری دارند که پس از طی مراحل پیش‌بینی شده در قوانین موجود در حال تسویه شدن است. یکی از راه‌هایی که هر دو طرف بر سر آن توافق کردند، استفاده از ظرفیت‌های تعبیه شده در بودجه سال ۹۷ و ۹۸ است. آن‌طور که آمار نشان می‌دهد، تا پایان سال ۱۳۹۶، ۱۰ هزار و ۸۷ میلیارد تومان از بدهی دستگاه‌های دولتی به شهرداری شناسایی شده و در حال پیگیری برای تسویه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که بخشی از منابع مالی شهرداری از طریق تسهیلات بانکی تامین می‌شود و این سازمان به سیستم بانکی بابت این تسهیلات بدهکار است، دولت بدهی شهرداری به سیستم بانکی را با بدهی خودش تهاتر کرده است.

آن‌طور که عبدالحمید امامی معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران به تازگی گفته است؛ بدهی شهرداری تهران به بانک‌ها بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان است. در سال ۱۳۹۷ در این ارتباط ۳ هزار و ۵ میلیارد تومان مطالبات شهرداری تهران از دستگاه‌های دولتی با بدهی این نهاد به بانک‌ها مورد تهاتر و تسویه قرار گرفته است.

بخشی از مطالبات شهرداری تهران که در قانون بدان پرداخته شده، تکلیفی است. مثل اعتباراتی که دولت هرساله در بودجه کل کشور تعیین می‌کند.  امسال هم قرار بود ۲ میلیارد دلار برای توسعه حمل و نقل ریلی به شهرداری‌های برخی کلانشهرها داده شود که از این میزان سهم شهرداری تهران یک میلیارد دلار خواهد بود. درآمدهای حاصل از عوارض خودرو، صدور گواهینامه، جریمه‌های رانندگی و ... هم در گروه مطالبات تکلیفی شهرداری‌هاست.

تاریخ دقیق اجرای بعضی از این بدهی‌ها، این‌که از چه زمانی و چه دولتی در پرداخت مطالبات شهرداری به تعهدات خود عمل نکرده که حالا به سنتی برای همه دولت‌ها بدل شده مشخص نیست، اما آنچه مشخص است رقم بدهی‌هاست.

تا سال ۱۳۹۶، ۲ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومان طلب شهرداری از دولت شناسایی شده و به تایید سازمان حسابرسی رسیده است. بیشتر این طلب‌ها در گروه مطالبات تکلیفی بودند، مثلا در بخش جرائم و تخلف‌های رانندگی هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان، از محل بافت فرسوده ۴۸۴ میلیارد تومان و تتمه سهم دولت در یارانه بلیط شرکت اتوبوسرانی (یک سوم بهای تمام شده) بابت سال ۹۶، ۱۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است. در بخش مترو هم بر اساس قانون، دولت باید یک سوم بهای تمام شده بلیت را به شهرداری پرداخت کند که طلب شهرداری از دولت در این بخش در سال ۱۳۹۶، ۲۲۷ میلیارد تومان است.  

بخش دیگری از مطالبات شهرداری مربوط به ارگان‌های دولتی و یا نهادهای نظامی است. آن‌طور که صورت های مالی شهرداری تهران نشان می‌دهد در سال ۱۳۹۷ بیش از ۷ هزار میلیارد تومان از بدهی نهادهای نظامی و ارگان‌های دولتی احصاء و شناسایی شده است که در مجموع با احتساب سال ۹۶ به مبلغ ۱۷ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. این بدهی بیشتر مربوط به یارانه بلیت مترو، اتوبوس، جرائم رانندگی و طرح LEZ و عوارض شهرسازی ارگان های نظامی است.

بر اساس قانون، قرار شده تا در قبال ارایه تخفیف شهرداری به شهروندان در هزینه‌های عوارض ساخت و تراکم ساخت مسکن در بافت فرسوده، دولت معادل ۱۰۰ درصد تخفیف اعمال شده را به شهرداری بپردازد، اما بر اساس تایید شورای شهر تهران، دولت از زمانی نامشخص تا پایان سال ۱۳۹۶ حدود ۸۰۰ میلیارد تومان از این محل به شهرداری بدهکار است که تاکنون ۴۸۴ میلیارد تومان آن قطعی شده است.

درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده هم که البته همیشه محل مناقشه میان دولت و شهرداری ها بوده، بخش دیگری از مطالبات شهرداری را تشکیل می‌دهد. همچنین نرخ مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد است که شامل ۶ درصد مالیات و ۳ درصد عوارض است. ۳ درصد عوارضی که به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور واریز می‌شود تا برای توسعه و آبادانی شهرها و روستاها مورد استفاده قرار گیرد.

کد خبر 445581

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شهرداری دولت مالیات بر ارزش افزوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۸۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت الکترونیکی یکی از راهبردهای دولت سیزدهم است

به گزارش خبرنگار مهر، کیا عاشوری بعد از ظهر چهارشنبه در آئین بازگشایی یک دفتر پستی، اظهار کرد: پیربازار از شهرهای کهن و زمانی مرکز داد و ستد اقتصادی استان گیلان به شمار می‌رفت.

وی با بیان اینکه در حوزه زیر ساختی یک سری اتفاقات خوب در پیربازار اتفاق افتاده است، افزود: پیربازار زمانی که از سال ۱۴۰۰ تبدیل به شهر و شهرداری استقرار پیدا کرد باز آن شکل شهرداری را به خود نداشت اما از یک سال گذشته تاکنون شاهد تغییر و تحولاتی در این شهر بوده‌ایم.

عاشوری با بیان اینکه در گذشته بافت سنتی و روستایی در پیربازار بیشتر به چشم می‌خورد، ادامه داد: در یکسال گذشته با اقداماتی که مدیریت شهری پیربازار انجام داده این منطقه چهره شهر به خود گرفته است.

فرماندار رشت با اشاره به اینکه جا دارد از شهردار و اعضای شورای اسلامی این شهر بابت تلاش‌های انجام گرفته قدردانی کنم، ادامه داد: ما نیز در مجموعه فرمانداری و در اعتبارات سال جدید قطعاً سعی خواهیم کرد توجه بیشتری به این شهر داشته باشیم.

عاشوری با تاکید بر اینکه خدا را شکر فضای بسیار خوبی در شهر پیربازار حاکم است، تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های یک شهر داشتن ویژگی‌ها و امکانات برای مردم است که دفتر پست نیز یکی از الزامات این شهر بوده که خوشبختانه این مهم امروز بعد از ۱۰ سال تعطیلی در پیربازار محقق شد.

وی با بیان اینکه امروز فقط جا به جایی نامه نبوده بلکه امروز تجارت الکترونیکی یکی از راهبردهای دولت سیزدهم است، ادامه داد: با برنامه ریزی و ظرفیتی که در این مکان ایجاد می‌شود زمینه اشتغال با توجه به ظرفیت‌های موجود فراهم شود.

عاشوری با تاکید بر لزوم بهره مندی از تجارت الکترونیک در کسب و کار اضافه کرد: الکترونیکی کردن فضای کسب و کار گیلان رونق ویژه ای گرفته است که باید استمرار داشته باشد.

وی در پایان به خدمات یک سال اخیر برای مردم شهر تازه تأسیس پیربازار اشاره کرد و گفت: استقرار اورژانس، استقرار آتش نشانی، توسعه ساختمان اداری شهرداری، بازسازی شبکه آب پیربازار، پروژه آسفالت و، پیاده رو سازی، خرید امکانات و ماشین آلات جهت خدمت رسانی به مردم، ساماندهی آب‌های سطحی کارهایی بسیار خوبی که در راستای خدمات رسانی به مرذم در این شهر انجام شده است.


کد خبر 6087752

دیگر خبرها

  • چرا کسی پاسخگوی عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری نیست
  • مطالبات دولتی شهرداری قم پرداخت نشد
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • تجارت الکترونیکی یکی از راهبردهای دولت سیزدهم است
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج با وعده حل نخواهد شد
  • خاندوزی: تمام بدهی های کشور به بانک توسعه اسلامی را تسویه کردیم
  • خاندوزی: یکی از اولویت‌های ما حل موانع پرداخت بدهی‌های کشور است
  • مسئولان فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند
  • کمک ۲۹۱۰ میلیارد تومانی دولت به شهرداری‌های استان
  • دولت به تعهد خود در بازآفرینی شهری بندرعباس عمل کند