Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسوول اداره قلب و عروق وزارت بهداشت با بیان اینکه :« فشارخون بالا یک بیماری موذی و بدون علامت است و ممکن است فردی سال ها به فشارخون بالا مبتلا باشد ولی از بیماری خود اطلاعی نداشته باشد» خاطر نشان کرد :«اگر فشارخون ۱۴۰ میلی متر جیوه بر روی ۹۰ باشد باید یک تا دو بار دیگر با فاصله یک تا ۵ دقیقه بعد فشارخون فرد مجددا اندازه گیری شود و متوسط اعداد به دست امده اگر از ۱۴۰ میلی متر جیوه بالاتر باشد فرد به فشارخون بالا مبتلا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
»


دکتر طاهره سماوات در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز، گفت:« فشارخون بالا یک بیماری موذی و بدون علامت است و ممکن است فردی سال ها به فشارخون بالا مبتلا باشد ولی از بیماری خود اطلاعی نداشته باشد به دلیل اینکه این بیماری علامتی ندارد و زمانی علامت دار می شود که یکی از اندام های حیاتی بدن مثل مغز،قلب، چشم و کلیه درگیر شده باشد.»


وی در ادامه گفت:« راه ساده شناخت این بیماری اندازه گیری فشارخون است که البته شرایط خاصی دارد از جمله اینکه فرد باید از نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشارخون غذا ، چای ، قهوه و نوشیدنی های انرژی زا نخورده باشد، مثانه اش خالی باشد ، در یک جای آرام و بدون رفت و آمد و در حالی که پاهای فرد بر روی زمین است و پشتش به صندلی تکیه دارد باید از وی فشارخون گرفته شود،فرد نباید اضطراب داشته باشد، دست وی باید در سطح قلبش و بر روی یک تکیه گاه قرار بگیرد ،نباید بین فرد با کسی که فشارخون را اندازه گیری می کند در حین اندازه گیری گفت و گویی صورت بگیرد.اگر هرکدام از این موارد رعایت نشود روی اندازه فشارخون تاثیر می گذارد و آن را بالا یا پایین نشان می دهد.»


دکتر سماوات گفت:« اگر فشارخون ۱۴۰ میلی متر جیوه بر روی ۹۰ باشد باید یک تا دو بار دیگر با فاصله یک تا ۵ دقیقه بعد فشارخون فرد مجددا اندازه گیری شود و متوسط اعداد به دست امده اگر از ۱۴۰ میلی متر جیوه بالاتر باشد فرد به فشارخون بالا مبتلا است اما برای اطمینان باید فرد به پزشک ارجاع داده شود تا فشارخون فرد را با دستگاه هولتر مانیتورینگ در تمام حالات اندازه گیری و ثبت می کند و متوسط فشارخون های بدست آمده پزشک مشخص می کند که آیا فرد به فشارخون بالا مبتلا است یا خیر.یا پزشک فشارخون فرد را در ۳ تا ۷ نوبت اندازه گیری می کند و متوسط آنها را در می آورد تا مشخص شود فرد به این بیماری مبتلا است یا خیر. البته فرد می تواند با رعایت شرایط اشاره شده در منزل فشارخون خود را اندازه گیری کند و به نزد پزشک ببرد.»


این متخصص قلب و عروق با طرح این سوال که چرا فشارخون بالا یک بیماری خطرناک و موذی است، گفت:« این بیماری بدون علامت است و به تدریج به اعضای حیاتی بدن آسیب می رساند و با بروز عوارض در اندام های حیاتی بدن مشخص می شود فرد به فشارخون بالا مبتلا است. فشارخون بالا باعث نارسایی کلیه می شود و ۵۰ درصد از افرادی که دیالیز می شوند و نارسایی کلیه دارند فشارخون بالا عامل بیماری آنها بوده است همچنین در ۴۲ درصد موارد سکته های قلبی، مرتبط با فشارخون بالا است.فشارخون بالا باعث می شود رسوب چربی ها در جدار رگ های قلب سرعت بیشتری بگیرد و باعث تنگی و انسداد رگ ها شده و منجر به سکته های قلبی می شود. بنابراین یکی از علل مهم نارسایی های قلبی، فشارخون بالا است.»


دکتر سماوات خاطرنشان کرد:«یکی از مهمترین عارضه های فشارخون بالا، سکته های مغزی است که یا به صورت ایسکمیک یا به صورت خونریزی دهنده بروز پیدا می کند که نوع خونریزی دهنده آن شایع تر است بیش از ۵۰ درصد موارد سکته های مغزی مرتبط با فشارخون بالا هستند بنابراین اگر فشارخون بالا را کنترل کنیم یا از ابتلای به آن پیشگیری کنیم می توانیم از ابتلا به سکته های قلبی و مغزی ، نارسایی کلیوی ، اختلالات بینایی و حتی نابینای پیشگیری کنیم.»


وی گفت:« در فشارخون های اولیه هیچ علت واحدی برای آن نمی توان یافت و علل زمینه ای دارد از جمله چاقی،دیابت، سابقه خانوادگی و مصرف نمک و مصرف الکل که می تواند زمینه ساز فشارخون های اولیه باشد. »


کارشناس مسوول اداره قلب و عروق وزارت بهداشت درباره راه های جلوگیری از فشارخون بالا گفت:« ارث و جنس از جمله عوامل ابتلا به فشارخون بالا هستند که نمی توان برای پیشگیری از ابتلا به فشارخون تاثیری بر روی آنها بگذاریم. مردان بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند. باید بر روی عواملی که می توانیم برای پیشگیری از فشارخون تاثیر بگذاریم ، تمرکز کنیم به عنوان مثال اگر فردی دچار اضافه وزن است باید وزن خودرا کاهش دهد تا به وزن مطلوب برسد و یا اگر نمایه توده بدنی اش بیشتر از ۳۰ است و چاق است باید درمان شود هرمقداری که از وزن بدن کاسته شود حتی یک تا سه کیلوگرم بر روی کاهش فشارخون تاثیر قابل توجهی دارد.»


دکتر سماوات گفت:« الکل رابطه مستقیم با فشارخون بالا دارد و اگر فرد به صورت مداوم الکل مصرف کند نه تنها فشارخون وی بالا می رود و دچار عارضه های ناشی از فشارخون می شود بلکه حتی مصرف مقدار کمی از الکل روی بیماری های قلبی و عروقی تاثیر داشته و باعث بروز سرطان ها بخصوص سرطان پستان نیز می شود.»


وی درباره تاثیر نمک در ابتلا به فشارخون باالا گفت:« باید در مصرف نمک احتیاط کرد و حتما باید غذاها به صورت کم نمک مصرف شوند و برای خوش طعم شدن غذا به جای نمک می توان از ادویه ها و سبزیجات و سرکه و آبلیمو و یا آبغوره استفاده کرد.»


وی درباره رابطه دیابت و فشارخون بالا گفت:«اگر دیابت در فرد کنترل شود احتمال ابتلا به فشارخون بالا کم می شود.چاقی های مرکزی بسیار مهم است و در افرادی که دچار چاقی مرکزی یعنی چاقی شکمی و سیبی شکل هستند مقاومت به انسولین در آنها بسیار بالا است که هم باعث ابتلا به دیابت و هم فشارخون بالا می شود.»


وی به اهمیت کنترل اضطراب و استرس در پیشگیری از فشارخون بالا اشاره کرد و گفت:«باید راه های کنترل و سازش با استرس ها و اضطراب های بیش از اندازه را پیدا کرد اضطراب ها ابتدا فشارخون فرد را به صورت مقطعی بالا می برند ولی اگر به صورت مداوم در زندگی وجود دشته باشد باعث می شود که فشارخون در فرد به صورت دایمی افزایش پیدا کند.»


دکتر سماوات درباره نقش سیگار در فشارخون بالا گفت:«استعمال سیگار به صورت گذرا فشارخون را بالا می برد اما در درازمدت باعث می شوند که رسوب چربی ها در جدار رگ ها تسریع شود و باعث می شود رگ ها سفت و سخت شوند در نتیجه شرایط فرد مبتلا به فشارخون به مرور زمان در صورت استعمال سیگار بدتر می شود و کنترل فشارخون وی سخت تر و عوارض بیماری در وی به صورت زودرس بروز پیدا


 منبع:سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فشارخون فشارخون بالا قهوه تلخ سکته مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۰۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!

ایسنا/همدان یک کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی از شادی و نشاط ایجاد شده بعد از خوردن فست‌فودها و در نهایت عوارض بی‌شمار استفاده از این خوشمزه‌های مضر سخن گفت.

آرزو کاوه‌ئی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه فست‌فودها گروهی از غذاها هستند که مشخصات خاصی دارند که متأسفانه اکثراً دارای ویژگی‌هایی به ضرر انسان است، اظهار کرد: معمولاً به علت قند و چربی بسیار زیاد، فست‌فودها کالری زیادی دارند و این امر سبب چاقی و اضافه‌وزن خواهد شد.

وی با اشاره بیماری فشارخون که به علت زیاد بودن سدیم و نمک بالای فست‌فودها در فرد ایجاد می‌شود، مطرح کرد: متأسفانه فست‌فودها فیبر بسیار کمی دارند در حالی‌که فیبر برای دستگاه مفید بوده و از چاقی و اضافه‌وزن پیشگیری می‌کند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه فست‌فودها به نسبت غذاهای سنتی و خانگی حجم بیشتری دارند و این امر سبب می‌شود انرژی بیشتری به نسبت نیاز شخص دریافت شود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه معمولاً فست‌فودها به علت کالری زیادی که دارند و در کنار نوشابه و سس مورد استفاده قرار می‌گیرند، سبب چاقی و اضافه‌وزن می‌شوند.

وی تصریح کرد: چهار ماده غذایی نمک، شکر، کافئین و چربی که در فست‌فودها مورد استفاده قرار می‌گیرد، باعث ترشح دوپامین شده و همین امر سبب خوشحالی و رضایت در فرد می‌شود؛ در واقع شخص بعد از خوردن فست‌فود لذت و رضایتی کسب می‌کند که این امر سبب افزایش تمایل استفاده از این نوع موادغذایی می‌شود.

کاوه‌ئی با بیان اینکه استفاده بیش از اندازه از فست‌فودها سبب بیماری‌های گوارشی می‌شود، مطرح کرد: نوشابه‌ای که در کنار فست‌فود استفاده می‌شود به علت داشتن گاز، موجب تشدید بیماری گوارشی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از اندازه از فست‌فود موجب افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت و کبد چرب به علت نبود فیبر و سبوس و زیاد بودن قند و کالری می‌شود، مشکلات قلبی- عروقی را از دیگر مضرات استفاده بیش از اندازه از فست‌فودها دانست و یادآور شد: به مرور کمبود مواد مغذی در بدن به علت افزایش بیش از اندازه فست‌فودها ایجاد می‌شود.

این کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی بیان کرد: مصرف بیش از اندازه فست‌فودها سبب می‌شود تا ذائقه افراد به شوری عادت کند و در دیگر وعده‌های غذایی خود نیز نمک بیشتری مصرف کنند و همین زیاده‌روی در مصرف نمک، فشارخون افراد را افزایش می‌دهد و در نتیجه زمینه ابتلا به امراض قلبی- عروقی را فراهم می‌آورد.

وی با بیان اینکه در غذاهای آماده و فست‌فودها اغلب کلسیم و املاح معدنی اندکی وجود دارد که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می‌دهد، اظهار کرد: کمبود املاح در کودکان، رشد آنها را مختل می‌کند، از طرفی نوشابه‌ای مصرفی در کنار فست‌فود، سبب کمبود کلسیم می‌شود.

کاوه‌ئی با اشاره به اینکه به علت آن‌که اغلب از مواد نگهدارنده در مواد اصلی فست‌فودها استفاده می‌شود، ویتامین C نمی‌تواند جذب بدن شود، گفت: برای جلوگیری از رشد کپک در سوسیس، کالباس و سایر مواد غذایی موجود در فست‌فودها، از مواد نگهدارنده و مواد افزودنی استفاده می‌شود که این امر موجب ایجاد حساسیت و ابتلا به انواع سرطان‌ها خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا فست‌فودی که در منزل تهیه و طبخ می‌شود نیز به اندازه فست‌فودهای رستورانی مضر است؟ خاطرنشان کرد: این امر بستگی به نوع مواد مصرفی در تهیه فست‌فود خانگی دارد؛ به عنوان مثال اگر از مواد گیاهی، نان سبوس‌دار، گوشت سفید، گوشت کبابی و سیب‌زمینی تنوری استفاده شود، مضرات کمتری خواهد داشت.

این کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی در پایان توصیه کرد: افراد بهتر است در کنار فست‌فودها از آبمیوه طبیعی، سالاد کاهو  و کلم، سبزیجات و ... استفاده کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • بلینکن هنگام ترک چین تنها توسط سفیر کشورش بدرقه شد
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • فیلم/ خوابیدن یک سگ روی ریل هنگام عبور قطار
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • سری جدید گلکسی واچ قندخون را اندازه می‌گیرد
  • خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال