Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@19:50:06 GMT

گره‌گشایی از تاروپود زندگی

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۰۹۷۶

گره‌گشایی از تاروپود زندگی

پای برخی از دارها، هنرآموزان تازه‌کار، الفبای قالیبافی را از روی سرمشق مربی تمرین می‌کنند و همه مشغول خلق اثری زیبا هستند. اینجا یکی از غرفه‌های کارآفرینی بانوان در شمال بوستان مجیدیه است که با همکاری شهرداری منطقه۴ برپا شده و در این غرفه «نرگس بدری» به بانوان سرپرست خانوار، قالیبافی آموزش می‌دهد. این مربی ۳۹ ساله که در اوایل جوانی سرپرست خانوار شده، همه تلاشش را برای توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار به کار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

درآمدزایی در کوتاه مدت

برای بدری، بافت فرش و گلیم و جاجیم فرقی نمی‌کند. او ۲۰ سال پیش دیپلم قالیبافی گرفته و در این سال‌ها دوره‌های مختلف طراحی و بافت تکمیلی را پیش استادان سرشناس چون زارع و عرب‌زاده گذرانده، از این‌رو با مهارت تار و پود را به هم گره می‌زند و با طرح‌های سنتی و جدید نقش‌های زیبایی خلق می‌کند. آثاری که در نمایشگاه‌های داخلی و حتی صادرات طرفداران خودش را دارد. بدری که این هنر را مو به مو به شاگردانش آموزش می‌دهد، دراین‌باره می‌گوید: «در این ۲۰ سال دوره‌های مختلف طراحی و بافت تکمیلی در همه شاخه‌های بافندگی سنتی و صنعتی را آموزش دیده‌ام و الان چکیده آنها را به بانوان آموزش می‌دهم به‌طوری که زمان زیادی صرف یادگیری نشود و با گذراندن یک دوره ۲ ماهه بتوانند به درآمدزایی برسند.» این بانوی هنرمند درباره شروع کارش در این غرفه می‌گوید: «چند سالی بود که طراحی برخی از شرکت‌های فرش‌بافی را انجام می‌دادم. بعد از مدتی هم در خانه انواع فرش و تابلو و گلیم، سه بعدی و مینیاتور... را می‌بافتم. اما تصمیم گرفتم هنرم را گسترش دهم. از این‌رو به شهرداری منطقه رفتم و تقاضای محلی برای آموزش و کارآفرینی دادم. آنها هم این غرفه را در اختیارم گذاشتند و حالا ۲ سال است که اینجا مشغول هستم.» 

توانمندسازی ۷۰ بانوی سرپرست خانوار

فعالیت آموزشی این بانوی هنرمند به بوستان مجیدیه منحصر نمی‌شود و او در نمایشگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی فرهنگسراهای شفق، سرو و... هم فعالیت داشته و سال گذشته عنوان فعال‌ترین مربی قالیبافی تهران و مربی نمونه قالیبافی منطقه ۴ را به خود اختصاص داده است. این بانوی هنرمند درباره فعالیت‌های آموزشی‌اش می‌گوید: «در این ۲ سال به بیش از ۷۰ بانو که بیشترشان سرپرست خانوار بودند، مهارت قالیبافی را آموزش دادم که برخی از آنها به حدی توانمند شده‌اند که همپای خودم به بافت قالیچه و تابلو و... مشغول هستند و خدا را شکر درآمد خوبی هم دارند.» بدری درباره درآمدزایی بانوان از قالیبافی می‌گوید: «حداقل سرمایه برای شروع کار ۳ تا ۵ میلیون تومان است و اگر کار تمیز و خوبی آماده شود تا ۵ برابر سرمایه اولیه به فروش می‌رسد و سود نسبتاً خوبی دارد. البته قیمت مواد اولیه امسال خیلی گران شده مثلاً دار قالیچه ۳متری که پارسال ۷۰۰ هزارتومان بود امسال بیش از ۲ میلیون تومان شده و تأمین هزینه اولیه برای بیشتر خانم‌های خانه‌دار و سرپرست خانوار سخت است و لازم است وام بگیرند. اما به نظر من صرف این هزینه ارزش دارد چون خانم‌های سرپرست خانوار با پرداختن به این حرفه در خانه، به امور خانه‌داری و تربیت فرزندشان هم می‌رسند.» 

راه‌اندازی کارگاه قالیبافی در آینده

نزدیک ظهر و چون فضای غرفه کوچک و تعداد دارهای قالی کم است، برخی از هنرآموزان که درس امروز را از استاد گرفته‌اند جایشان را به تازه واردها می‌دهند. بدری دراین‌باره می‌گوید: «متقاضی برای قالیبافی زیاد و متأسفانه فضای اینجا کم است. از این‌رو به دنبال تأمین فضای بزرگ‌تر و ایجاد کارگاه قالیبافی برای زنان سرپرست خانوار هستم. قرار است با همکاری شهرداری، یک سوله به این کار اختصاص دهم. برای این کار تقاضای وام برای تهیه تجهیزات داده‌ام تا بانوانی که توانایی تأمین وسایل اولیه کار را ندارند در کارگاه به کار مشغول کنم.» این بانوی هنرمند به بانوانی که برای کمک هزینه خانواده قالی می‌بافند هم یک توصیه دارد و می‌گوید: «بهتر است از چله، نخ و خامه خوب و مرغوب استفاده کنند که کیفیت کار بالا برود. همچنین نقشه‌های گل و طبیعت و... که متقاضی زیاد دارد را ببافند نه نقشه‌های خاص که سلیقه خودشان است چون ممکن است بعد از پایان کار برای اثرشان مشتری پیدا نشود.»

کد خبر 445598

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۴ همشهری محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۰۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۷۷ هزار خانوار کردستانی با کالابرگ الکترونیکی خرید کردند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تاکنون ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی، دو هزار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان خرید را از طریق کالابرگ الکترونیکی انجام داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، فرزاد پیشکاری، امروز _شنبه پانزدهم اردیبهشت_ در بازدید از فروشگاه‌های متصل به طرح کالابرگ الکترونیکی اظهار کرد: در مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های اول تا هفتم جامعه به ازای هر نفر ۲۲۰ هزار تومان اعتبار برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم چرب، پنیر، ماست کم چرب، مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند و شکر شارژ شده است و افراد بهره‌مند از این یارانه تشویقی می‌توانند تا ۱۸ اردیبهشت اعتبار آن را هزینه کنند.

وی افزود: خرید باید توسط سرپرست خانوار انجام شود اما محدودیت استفاده از کارت وجود ندارد و از هر کارت بانکی می‌توان خرید کرد، ضمن اینکه یک ماه مهلت استفاده از این یارانه وجود دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: یارانه ۲۲۰ هزار تومانی طرح فجرانه کالابرگ قابل ذخیره شدن برای استفاده در ماه‌های دیگر نیست.

پیشکاری از مردم خواست برنامه کاربردی «شما» را روی گوشی موبایل خود نصب کنند تا اطلاعات دقیق درباره طرح فجرانه کالابرگ را به دست آورند.

وی ادامه داد: ضرورتی ندارد که مردم حتماً ۱۱ قلم کالا را با هم خریداری کنند تا از اعتبار کالابرگ بهره‌مند شوند، بلکه هر قلم را می‌توانند جداگانه خریداری کنند و در هر بار خرید از مقدار تخفیف آن استفاده کنند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: تاکنون ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی، دو هزار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان خرید کالابرگ با یک میلیون و ۶۵۰ هزار تراکنش انجام داده‌اند که یک هزار میلیارد و ۷۰۰ میلیون نقدی و یک هزار میلیارد تومان از اعتبار یارانه‌ای بوده است.

به گزارش ایمنا، بازدیدهای امروز در سراسر استان و به صورت همزمان انجام شده است که در شهر سنندج سه اکیپ مسئولیت بازرسی و نظارت بر فروشگاه‌های عرضه کننده کالا برگ الکترونیکی را برعهده داشتند.

کد خبر 750551

دیگر خبرها

  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • اختصاص زمین به خانوار‌های حائز شرایط جوانی جمعیت
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • توصیه به یارانه‌بگیران؛ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • استقبال خانوار‌های استان همدان از طرح کالابرگ فجرانه
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی با کالابرگ الکترونیکی خرید کردند
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان در مدرسه‌ای در یزد
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان
  • گشایش گره ترافیکی خوی
  • برگزاری جشنواره نخبگان قرآنی مدارس خوزستان