Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@07:41:04 GMT

آنچه در شعر اهمیت دارد آفرینندگی است

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۲۸۸۵

آنچه در شعر اهمیت دارد آفرینندگی است

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، روابط عمومی هفدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع)، عسکر شاهی‌زاده، متخلص به «شاهی» و از شاعران پیشکسوت ترک‌زبان با اشاره به جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان ترکی گفت: آنچه در شعر اهمیت دارد آفرینندگی است و اگر فاقد خلاقیت باشد، تبدیل به شعری غیرقابل اعتنا می‌شود و اصولاً می‌توان گفت در حوزه شعر قرار نخواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شاعر پیشکسوت درباره شعر رضوی گفت: خوشبختانه در دهه‌های اخیر از سوی شاعران در بخش شعر دینی و شعر رضوی، چه از منظر کمیت و چه کیفیت عنایت ویژه‌ای شده است و می‌توان گفت در این حوزه پاک و آسمانی شعر شاهد رشد بودیم.

او که همه‌ساله در جشنواره شعر رضوی به زبان ترکی که به میزبانی شهر ارومیه برگزار می‌شود حضور دارد و در دو نوبت نیز شاعر برگزیده این جشنواره و در دیگر دوره‌های جشنواره از جمله داوران این رویداد ادبی بوده است، افزود: در بخش مضامین هم ماجرا به همین‌گونه است.

بزرگان عرفانی و ادبی این سرزمین و فرهنگ به ما آموخته‌اند که باید به طور مداوم به نو شدن و یافتن افکار نو و پیشرفت فکر کرد. افق‌های جدید پژوهشی را باید با افق‌های ذهنی خودمان همسو کنیم. به تعبیر دیگر باید به آسمان متصل شد. آسمان محدود و تکراری نیست و آسمانی شدن، معارف و مضامین نو را به شاعر هدیه خواهد کرد.

وی در خصوص داوری آثار ادبی جشنواره پیشنهاد کرد که از داورانی با سلایق مختلف بهره برده شود و ادامه داد: از عادت‌های مألوف دوری کنیم. متولیان امر باید داورانی را برگزینند که از زوایای متفاوت و نه همسو با هم به داوری اشعار بپردازند.

شاهی در پایان به شاعران جوانی که در جشنواره برگزیده می‌شوند توصیه کرد: تنها خاصیت حضور و کسب رتبه این است که بدانند در چه جایگاهی هستند و باید برای رسیدن به سطح متعالی چه مسیری را پی بگیرند وگرنه تشویق‌ها و کف زدن‌ها برای همان دقایق محدود است و آورده خاصی برای شاعر نخواهد داشت.

شاهی‌زاده با نوشتن کتاب «تا قاف اندیشه» در چهار جلد در شرح عرفانی و فلسفی اشعار حافظ، گروه ادبیات فارسی دانشگاه تهران را بر آن داشت تا ضمن صدور مجوز برای این کتاب وزین، در مورد این اثر این‌چنین نویسند: این کتاب می‌تواند در سطوح کارشناسی ارشد و دکتری، جزء کتب موازی مأخذ سودمند قرار گیرد. از دیگر آثار این شاعر خوش‌قریحه اردبیلی می‌توان به اثری در چهار جلد (دولت بیدار، شرح بی‌نهایت، یک حرف از هزاران و صدای آفتاب) اشاره کرد. موضوع این کتاب معارف و مراثی منظوم اهل‌بیت (ع) است.

شایان ذکر است هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) توسط بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در سال جاری در رشته‌‌های گوناگون و به میزبانی استان‌های مختلف کشور برگزار می‌شود. در همین راستا استان آذربایجان غربی و بالاخص شهر ارومیه، میزبان چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان ترکی است. این جشنواره با برگزاری اختتامیه در شهریورماه سال جاری برگزیدگان خود را معرفی خواهد کرد.

انتهای پیام/ب

صحبت های شاهی‌زاده شاعر پیشکسوت مذهبی در ارومیه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شعر وزارت ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۲۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آلاء» برگزیده مونودرام تونس شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «آلاء» به نویسندگی و کارگردانی محمد کاظم تبار،  پیش از این در چهاردمین جشنواره بین المللی دائجون کره جنوبی، چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، تئاتر شهر و همچنین سالن اصلی تالار مولوی به روی صحنه رفته بود، رتبه‌ی دوم بخش نقاد «منتقدین» جشنواره بین‌المللی مونودراما تونس را از آن خود کرد.

جشنواره مونودراما تونس در این دوره با محوریت مقاومت و صلح در حالی برگزار شد که ۱۶ کشور دنیا در آن حضور داشتند و در نهایت نمایش «آلاء» رتبه‌ی دوم بخش نقاد «منتقدین» را کسب کرد.
گفتنی است این بخش از جشنواره برگزیده‌هایی مجزا در کارگردانی، بازیگری، نویسندگی و... نداشت و لوح تقدیر و نشان ویژه خود را به بهترین آثار برای کامل‌ترین نمایش به لحاظ فنی، طراحی، بازیگری، متن، میزانسن و طراحی صحنه اهدا کرد.

از دیگر عوامل نمایش می‌توان از: صدا: فرهاد قائمیان، محمدرضا آزادفرد، طراح صدا و موسیقی: علی خاتمی، مدیر تولید: حامد گودرزی، دستیار تولید: محسن صفری، طراح نور: حسین نادری، دستیار کارگردان: محمد قیاسی، علیرضا افیونی، مبین آریا، مشاور طراحی صحنه: سینا ییلاق بیگی منشی صحنه: رضوان مقدسی، طراح پوستر و بروشور: رامین رستمی، مشاور رسانه: ناصر ارباب، مربی اریال یوگا: سپیده صمد پور، طراح حرکت: امیر آقاجان و طراح لباس: سمیه پسندیده خواه نام‌برد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • هر آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • ثبت نام در جشنواره‌های بین المللی و فناوری خوارزمی آغاز شد
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • میزبانی سلماس از جشنواره بین المللی شعر رضوی ترکی
  • آغاز به کار نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی در زنجان
  • نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی در زنجان آغاز به کار کرد
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • راهیابی ۴ فیلم ایرانی به جشنواره مستقل کالیفرنیا
  • «آلاء» برگزیده مونودرام تونس شد