Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@09:23:01 GMT

۴ اثر میراث ناملموس سرخه ثبت ملی شد

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۸۶۰۱

۴ اثر میراث ناملموس سرخه ثبت ملی شد

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی یغمائیان در نشست صبح پنج شنبه خود در جمع خبرنگاران به میزبانی میراث فرهنگی سمنان ضمن بیان اینکه شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس این هفته در اردیبل تشکیل جلسه داد و چهار اثر ناملموس فرهنگی از شهرستان سرخه در آن ثبت شد، تاکید کرد: نان فتیر روستای ایج، عزاداری قاتل آو، عزاداری آق علی چال و عزاداری عرب سرخه این آثار را تشکیل می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شیوه سنتی نان فتیر روستای ایج سرخه در دو رسته شامل «سیریشین فتیر» و «یوزین فتیر» منحصر به فرد بوده و در جای دیگر کشور وجود ندارد و به همین دلیل ثبت آثار ملی شد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، گفت: در نوع «سریشین فتیر» نان با استفاده از گیاه دارویی خودرو تحت عنوان «سیریشین» و درنوع «یوزین فتیر» نان با استفاده از گردوی پخته شده تهیه می شود.

یغمائیان گفت: مراسم عزاداری قاتل آو نیز بعد از ظهر روز تاسوعا تا بعد از ظهر روز عاشورا برگزار و کشاورزان و افرادی که دارای حق آبه هستند به مدت ٢٤ ساعت، آب را آزاد کرده و به نشان از تشنگی و بسته شدن آب به روی امام حسین (ع) و یاران گرانقدر آن امام، آب را در جوی‌های شهر سرخه رها و در مسیر آب شروع به عزاداری و حرکت به سمت شهر می‌کنند.

وی درباره مراسم عزاداری عرب سرخه نیز، گفت: این مراسم در روز عاشورا، در شهر سرخه برگزار می‌شود و مردان با پوشیدن لباس‌های عربی و به سبک دوران صدر اسلام مبادرت به برپایی خیمه و حرکت دسته جمعی به منظور عزاداری می‌کنند.

معاون میراث فرهنگی سمنان گفت: عزاداری حیدر حیدر تکیه آق علی چال سرخهنیز در ایام ماه محرم و به خصوص تاسوعا و عاشورای حسینی برگزار و عزاداران با چرخیدن دور علم در میانه تکیه و سر دادن نوای حیدر حیدر عزاداری می کنند.

یغمیائیان گفت: ۱۸ پرونده میراث ناملموس استان سمنان در انتظار ثبت ملی است همچنین تا کنون ۱۰۳ اثر ناملموس استان سمنان در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

کد خبر 4652357

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی سمنان فهرست میراث ملی سرخه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۸۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار

ولی جهانی در گفت و گو با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به بازدید و بررسی‌های به عمل آمده از روستای فصلی کوی افسانه‌ای درفک، تعداد زیادی از کلبه‌های قدیمی با یک تا یک و نیم متر و ساخته شده از سنگ و گل و چوب باقی مشاهده شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و و صنایع دستی استان گیلان با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری جنوب گیلان و منطقه درفک بیان کرد: با توجه به معماری بومی کلبه‌ها، اداره‌کل میراث‌فرهنگی گیلان در نظر دارد این روستای فصلی را به عنوان یک روستای نوسنگی، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.

جهانی تصریح کرد: در این راستا پرونده ثبتی این مجموعه در دست اقدام است تا در صورت امکان در مدت دو ماه با نقشه‌برداری، پلات برداری و تهیه گزارش مستند، این روستا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت شده و به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری کشور معرفی شود.

به گفته وی روستای فصلی درفک در طی سنوات گذشته، موقعیت خود را حفظ کرده است، یکی از جاذبه‌های این روستا دو استخر قدیمی است که دامداران منطقه شهرستان رودبار از آب آنها در بهار و تابستان استفاده می‌کنند و همچنین یخچال درفک که در زمستان پر از برف و در تابستان دارای یخ است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان، رستم مالشوران را از جذابیت‌های روستای درفک رودبار برشمرد و بیان کرد: هر ساله اواخر دوره شهریور ماه و اوایل پاییز معمولاً به رسم یاد بود یا به رسم قدیمی دامداران منطقه درفک، در استخر قدیمی که پر آب است، به شستشوی دام‌های خود می‌پردازند که این رسم ریشه در فرهنگ و تاریخ ۳۵۰۰ ساله گیلانیان دارد.

کد خبر 6097423

دیگر خبرها

  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سرخه
  • نوای «حیدر حیدر» کودک خردسال در حرم علی بن ابی‌طالب
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد