Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@08:34:04 GMT

اخلاق دیپلماسی در تفکر ترامپ

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۹۲۴۸

اخلاق دیپلماسی در تفکر ترامپ

جامعه بشری امروز از درد بزرگی رنج می‌برد که ناشی از فقدان حاکمیت اخلاق می باشد. اخلاق؛ امروز گمشده بشریت بوده و همه جوامع در جستجوی آن تلاشی مضاعف دارند. اهمیت اخلاق در سعادت و کمال جامعه بشری تا آنجا گرامی داشته شده است که رسول گرامی خدا حضرت محمد مصطفی (ص ) بعثت خود را برای تکمیل مکارم اخلاق ذکر می فرماید؛ آنجا که می فرماید: «انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق»

دنیای امروز پر از صحنه‌های غم بار جنگ و کشتار و خونریزی و چپاول و جنایت و نژاد پرستی توسط ستمگران و سلطه‌گران جهانی به سرکردگی آمریکای جنایتکار و ضهیونیزم نژاد پرست و خونخوار است که اخلاق را به کناری نهاده و سیاست‌های شیطانی خود را بر جهانیان تحمیل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دنیای امروز نه تنها اخلاق در ایجاد تفکرات سیاسی و رفتار سیاستمداران از جایگاه مناسب برخوردار نیست، بلکه در بسیاری موارد پرهیز از اخلاقیات مورد توجه سیاست‌گذاران جهان قرار گرفته است.

براساس تفکرات نومحافظه کاران آمریکا، اصالت با حکومت غیراخلاقی نخبگان بوده و هرگونه نگاه اخلاقی رهبران سیاسی آن کشور ممنوع بوده و ارزش و جایگاهی برای اخلاق در عرصه حاکمیت نخبگان قائل نیستند.

براساس اعتقادات نو محافظه کاران آمریکایی، آنهایی که شایسته رهبری هستند، همان‌هایی هستند که به اخلاق اعتقاد ندارند و فکر می‌کنند تنها یك حق طبیعی وجود دارد و آن حق بالادست برای سلطه بر پایین دست است. اینان بر مبنای این نگاه غیراخلاقی، مروج جنگ بوده و می‌گویند برای بقا، همیشه باید جنگید. جامعه در حال صلح به انحطاط میانجامد. جنگ دائمی و نه صلح دائمی، لازمه یك نظم سیاسی است.

در صورتی‌که احکام اخلاقی و سیاسی اسلام، منفك از یکدیگر نبوده و هماهنگی اخلاق و سیاست، لازمه تأسیس حکومت اسلامی است. ارزش‌های اخلاقی که برگرفته از ارزش‌های مکتب الهی اسلام است، راه کمال و بهتر زیستن و رشد را برای بشریت به ارمغان آورده است.

در دین مبین اسلام هدف اساسی، توسعه همبستگی اخلاقی در امور بین المللی است که این امر به پایداری صلح کمك می‌کند. این اصل رویکرد بین المللی دارد و به عبارتی در سطح بین‌المللی یك جهان اندیشی اخلاقی را معرفی می‌کند. در این جهان اندیشی، نهادهای بین المللی باید این اصول اخلاقی فراگیر را به رسمیت شناخته و اخلاقی رفتار کنند.

براین اساس در فرآیند حل نزاع‌ها در نهادهای بین‌المللی، باید به یك همبستگی اخلاقی رسیده و نحوه رسیدن به این اصول جهان شمول اخلاقی را مطرح کرد. اگر این اصول مورد توجه و مبنای عمل قرار گیرد، می‌توان به همزیستی اخلاقی در عرصه بین الملل رسید.

در نگاه اسلامی روابط بین ملت‌ها بر پایه مسائل معنوی می‌باشد و در این رابطه بعد مسافت تأثیری ندارد و چه بسا، کشورهایی که همجوار هستند، اما رابطه معنوی بین آنها نیست؛ بنابراین، دیگر روابط هم صرفا در چارچوب منافع ملی قابل توجیه و تفسیر خواهد بود.

در اندیشه اسلامی استفاده از هر ابزاری برای رسیدن به اهداف خود؛ مشروع و مجاز نیست. با این نگاه اخلاقی، ظلم و تجاوز، قتل و غارت، نقض عهد و پیمان و امثال اینها ممنوع است. در دیپلماسی جهان حاضر، دولت‌ها به ویژه در رویارویی با بحران، ناگزیر به در پیش گرفتن شیوه‌های غیراخلاقی می‌شوند، ولی تعالیم اسلامی به ما می‌آموزد که حتی در سخت‌ترین شرایط، شیوه اصولی و ارزشی در روابط دو جانبه و بین الملل باید حفظ شود، چرا که رویکرد اخلاقی دین مبین اسلام براین استوار است که اسلام برای همه و دلسوزی امین برای بشریت است. در واقع شیوه اسلام در برخورد با ملل دیگر بر پایه صداقت، اخلاق و احترام استواراست .

سیاست اسلامی مبتنی بر حفظ استقلال، آزادی ملت‌ها و دولت‌ها و احترام متقابل بین آنها می‌باشد و فرقی بین ابر قدرت‌ها و غیر آنها نیست.

براساس مبانی اخلاقی اسلامی، سیاست خارجی مبتنی بر حفظ صلح و امنیت بین المللی، عدم تجاوز به خاك کشورها، حسن همجواری با همسایگان و تقویت همکاری با دولت ها بر مبنای احترام متقابل قرار داشته و در واقع سیاست خارجی صحنه برخورد و تعامل واقع گرایی و آرمانگرایی است که مبتنی بر اصول زیر است :

۱ـ ائتلاف و اتحاد ملل مسلمان

۲ ـ جایگاه ویژه دین و اخلاق در جنگ و صلح

۳ ـ نفی و اجتناب از ابزار غیراخلاقی برای رسیدن به هدف

۴ ـ روابط صلح آمیز متقابل با دول جهان

۵ ـ صداقت و وفای به عهد

۶- حرکت در سیر الی الله و برمبنای جلب رضایت الهی

بدون شك جنبه جهانی اخلاق که در ادیان الهی مورد توجه قرار گرفته، می تواند کارکرد مثبتی در دیپلماسی داشته باشد. بر پایه تعهدات مشترك اخلاقی در میان ادیان است که می توان به صلحی عادلانه در میان کشورها در نظام بین‌الملل دست یافت. به عبارت دیگر به اهمیت وجه اخلاقی سیاست در میان ادیان مختلف می‌توان به عنوان مؤلفه‌ای در دیپلماسی تأکید داشت.

قطعا روز فر خواهد رسید که با ظهور موعود امم؛ جهانی عاری از ظلم و جور و ستم و تباهی و مبتنی بر اخلاق و اندیشه های اسلامی و تعالیم الهی رسول خدا حضرت محمد مصطفی ( ص) تحقق خواهد یافت؛ همان‌گونه که وعده خداوندی در کتاب الهی قرآن است که می‌فرماید: «ان الارض یرثها عیادی الصالحو»

*سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در برزیل

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۹۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور، روابط واشنگتن با اروپا را به طور اساسی تغییر دهد.

او به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در مبارزات انتخاباتی وعده‌های بسیاری داده است.

در اینجا به سیاست خارجی آقای ترامپ که او می‌گوید در دور دوم ریاست جمهوری‌اش اجرا خواهد کرد، اشاره می‌کنیم:

ناتو، اوکراین و متحدان اروپایی

ترامپ گفته است که در زمان ریاست جمهوری او، آمریکا به طور اساسی در اهداف و ماموریت‌های ناتو تجدید نظر خواهد کرد.

او همچنین گفته است که از این کشورها خواهد خواست تا مبلغ «تقریباً ۲۰۰ میلیارد دلار» کمک نظامی به اوکراین را به آمریکا بازپرداخت کنند. ترامپ همچنین تأکید کرده است که در صورت انتخاب شدنش به ریاست جمهوری آمریکا متعهد به ارسال کمک‌های بیشتر به این کشور اروپای شرقی نخواهد بود.

ترامپ که کمک‌های مالی آمریکا به ناتو را در اواخر دوره ریاست جمهوری‌اش قطع کرد، اعتراض داشت که واشنگتن بیشتر از سهم خود پرداخت می‌کند.

او همچنین متعهد به پایان دادن جنگ اوکراین شده و ادعا کرده است که این قضیه را ۲۴ ساعته حل و فصل خواهد کرد.

اگرچه برنامه‌های ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین فاقد جزئیات هستند اما او سال گذشته در گفتگو با رویترز گفت که اوکراین ممکن است مجبور شود بخشی از خاک خود را برای دستیابی به توافق صلح واگذار کند.

ترامپ در حالی که در اوایل آوریل گفته بود آماده ارسال کمک‌های مالی بیشتر به اوکراین در قالب وام است، در جریان مذاکرات جنجالی کنگره بر سر بسته کمک مالی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف سکوت کرد.

 

چین، تجارت و تعرفه‌ها

ترامپ وعده داده است که تعرفه‌ها و محدودیت‌های تجاری جدیدی را علیه چین و برخی از متحدان اروپایی آمریکا اعمال کند.

رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین ایده اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی را مطرح کرده است که می‌تواند بازارهای بین‌المللی را مختل کند.

او بر اساس قانون پیشنهادی خود یعنی «قانون تجارت متقابل ترامپ» گفته است اگر کشورهای دیگر بر آمریکا تعرفه وضع کنند، این کشور نیز تعرفه‌ای «متقابل و یکسان» اعمال خواهد کرد.

ترامپ همچنین گفته است که مالکیت چینی‌ها بر زیرساخت‌های حیاتی آمریکا مانند انرژی، منابع طبیعی، فناوری و مخابرات را محدود می‌کند.

رئیس جمهور پیشین آمریکا به ندرت در مورد تایوان یا اقدام‌هایی که در صورت حمله نظامی چین به این جزیره انجام خواهد داد، بحث می‌کند. او در این خصوص فقط به این نکته اکتفا کرده است که اگر او رئیس جمهور آمریکا باشد، چین هرگز جرات حمله به تایوان را نخواهد داشت.

 

مکزیک و مواد مخدر

ترامپ همچنین جنگ علیه کارتل‌های مواد مخدر را از اولویت‌های دور دوم ریاست جمهوری خود عنوان کرده و گفته است که کارتل‌های مواد مخدر فعال در مکزیک را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی معرفی خواهد کرد.

او همچنین گفته است که به پنتاگون دستور خواهد داد تا با استفاده از نیروهای ویژه به مراکز رهبری این کارتل‌ها حمله کنند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که از نیروی دریایی کشورش برای اعمال تحریم‌های دریایی بر کارتل‌های مواد مخدر استفاده خواهد کرد.

ترامپ همچنین وعده داده است که با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، قاچاقچیان مواد مخدر و اعضای باندهای خلافکار را از آمریکا اخراج می‌کند.

اسرائیل

ترامپ پس از حمله حماس به سرزمین های اشغالی در ۷ اکتبر از روش رهبران تل‌آویو انتقاد کرد اما از آن زمان به بعد همواره بر ضرورت «درهم شکسته‌شدن حماس» تأکید کرده است. او در ادعاهایی وعده داده است که مجازات‌های سختی را بر ایران به عنوان متحد حماس اعمال کند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که هواداران حماس را از آمریکا اخراج می‌کند.

افغانستان

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی گفته است که از طالبان خواهد خواست تجهیزات نظامی رها شده ارتش آمریکا در جریان خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را به عنوان شرطی برای کمک‌های مالی به افغانستان مطح کند. او در سال ۲۰۲۱ گفته بود که قصد دارد تجهیزات رها شده ارتش آمریکا در افغانستان را بمباران کند، اما اخیراً این موضع را تکرار نکرده است.

اقلیم

ترامپ بارها وعده داده است که از توافق پاریس خارج خواهد شد. توافق پاریس، توافقی چندجانبه برای محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای است. او در دور اول ریاست جمهوری خود از این توافق خارج شد، اما در سال ۲۰۲۱ جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات آمریکا بار دیگر کشورش را به عضویت این توافق درآورد.

سامانه دفاع موشکی

ترامپ همچنین قول طراحی یک سامانه دفاع موشکی قوی در اطراف آمریکا را بدون اشاره به جزئیات آن داده است.


 

دیگر خبرها

  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!/دیپلماسی را نادیده نگیریم/كريدور عراق-اردوغان- اروپا
  • مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر درخصوص حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان را ندارند
  • مقامات آمریکایی شایستگی اخلاقی اظهارنظر در خصوص حقوق‌بشر را ندارند
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • ارشاد مدیران در جلسه درس اخلاق