Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، شاید ۱۰ روز از اولین موارد مشاهده ورود ملخ های صحرایی به استان ایلام و در مناطق مرزیشهرستان دهلران می گذرد و در این مدت باتوجه به اینکه ملخ ها هنوز در مرحله پوره و نابالغ قرار دارند باید قبل از رسیدن به سن بلوغ، تخم ریزی، مهاجرت گسترده به دیگر نقاط استان و تهاجمی شدن آنها را از بین برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از بین بردن و معدوم سازی این ملخ ها با توجه به قدرت مخرب آنها نیازمند همکاری گسترده تمام نهادهای نظامی چون سپاه و ناجا، دستگاه های مختلف، مردم، انجمن های مردم نهاد و جوامع بهره بردار کشاورز و عشایر است تا سیکل نابودی ملخ ها تسریع یافته و مناطق آلوده استان ایلام پاکسازی شود.

در همین راستا سیامک بیگی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مجموعه سازمان جهاد کشاورزی به تنهایی و بدون مشارکت همگانی قادر به پاکسازی مناطق الوده و معدوم سازی ملخ های صحرایی نیست و این کار نیازمند بسیج همگانی است.

وی تاکید کرد: باید قبل از رسیدن ملخ ها به مرحله بلوغ و مهاجرت آنها را نابود کرد چرا که رسیدن به فاز تهاجم و مهاجرت نابود سازی ملخ ها را بسیار دشوار می کند، چرا که در آن مرحله هم محدوده حضور ملخ ها و نیز میزان تخریب مزارع، مراتع، جنگل ها و تمام نقاط فضای سبز توسط آنها بالا می رود.

بیگی تاکید کرد: در این مرحله با توجه به اینکه موضوع ملخ ها یک مساله عمومی و استانی و مربوط به کل استان ایلام است، انتظار می رود همه دستگاه ها، نهادها، مسئولان، مردم، انجمن های مردم نهاد زیست محیطی، جوامع بهره بردار محلی، سپاه، بسیج و ناجا در تامین تجهیزات و نیرو با سازمان جهاد کشاورزی استان همکاری کنند تا این افت مخرب در نطفه از بین برود.

وی یادآور شد: یکی از مهمترین مشکلات سازمان جهاد کشاورزی عدم اطلاع از وضعیت ملخ ها در کشور عراق است که باید هرچه سریع تر و خارج از زمان معمول بوروکراسی های رایج از طریق وزارت امور خارجه و هماهنگی با طرف عراقی مجوز ورود به خاک این کشور به کارشناسان مهاد کشاورزی استان و وزارت خانه داده شود تا این کارشناسان اقدام به پایش و رصد وضعیت ملخ ها در کشور عراق کنند.

وی گفت: کسب اطلاعات از وضعیت ملخ های داخل خاک عراق الزامی و ضروری است چرا که ملخ ها مرحله به مرحله اقدام به تخم ریزی و مهاجرت می کنند و احتمال اینکه دسته جات دیگری از ملخ ها در هفته های آتی از داخل خاک عراق وارد استان ایلام شوند دور از ذهن نیست.

وی با بیان اینکه مسئولان استان ایلام تلاش برای کسب مجوز ورود به خاک عراق را تسریع ببخشند، افزود: هرگونه فرصت سوزی و کم کاری یا سهل انگاری در زمینه امحای ملخ ها برای استان ایلام زیان بار خواهد بود.

وی اظهار داشت: دمای بسیار زیاد هوای نقاط درگیر، مرزی بودن مناطق، وجود مین در منطقه، کمبود نفر و تجهیزات و گاه عدم همکاری جوامع بهره بردار محلی با نیروها در ترک محل مورد عملیات و یا در اختیار قرار دادن ادواتی چون تراکتور به نیروهای معدوم ساز، بافت خشن جغرافیایی نقاط درگیر در روند نابودی ملخ ها تاثیرگذار است.

به گفته بیگی هم اکنون با وجود این مشکلات از پنج هزار هکتار منطقه آلوده تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار آن از طریق عملیات سم پاشی زمینی و هوایی پاکسازی شده است و در حال حاضر یک فروند هواپیمای سم پاش، سه دستگاه سم پاش مخصوص زمینی و حدود ۱۵ گروه ردیاب در مناطق آلوده به ملخ صحرایی به طور دائمی و تا پاک سازی کامل نقاط حضور دارند.

وی توضیح داد: همچنین یک فروند هواپیمای سم پاش از سمت استان خوزستان به عنوان هواپیمای کمکی در امر پاکسازی ملخ های نقاط آلوده به استان ایلام کمک می کند و نیز استان های کرمانشاه و لرستان در صورت لزوم به عنوان استان های معین ایلام انتخاب شده اند.

به گزارش ایرنا، اولین نمونه‌های مشاهده شده از ورود ملخ مهاجم صحرایی به استان ایلام در ۲۶ خردادماه سال جاری مخابره و تأیید شد و هم اکنون کانون این ملخ‌ها به وسعت تخمینی پنج هزار هکتار از نوار مرزی فکه تا برتش و فرخ آباد دهلران است.

ملخ‌های صحرایی یا دریایی یک نوع گونه است و طول بدن این ملخ در نرها ۴۵ تا ۵۵ میلیمتر و در ماده‌ها ۵۷ میلیمتر و دارای جثه‌ای بزرگ‌تر از سایر ملخ‌های بومی است.

این ملخ‌ها دارای آرواره‌هایی قدرتمند هستند که در کمترین زمان ممکن مزارع، باغات، مراتع، جنگل‌ها و بوستان‌ها را از بین می‌برند و سیری ناپذیر هستند.

۷۱۷۲/‏۶۱۱۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان ایلام ملخ های صحرایی دهلران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۲۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین اخگرپور با اشاره به اینکه بخش‌هایی از اراضی ناحیه سه به دلیل ناهمواری و شیب به محل تجمع معتادان متجاهر، کارتن خواب‌ها و کلونی انواع آسیب‌ها تبدیل شده بودند افزود: به همین منظور و برای جلوگیری از گسترش این مکان‌ها ضمن احصاء نقاط آلوده با به کارگیری بولدوزر، لودر و کامیون نسبت به تسطیح و هموار کردن اراضی طی چندین مرحله اقدام شد.

به گفته این مسئول عملیات تسطیح و پاکسازی این اراضی در خیابان شکری جنوبی ضلع جنوب بلوار شقایق در محدوده کوره‌های آجرپزی انجام شد.

اخگرپور یاد آور شد: محل‌های پاکسازی و تسطح شده با گشت زنی مستمر عوامل نواحی نگهداری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • طرح ضربتی مقابله با قاچاق سوخت و کشف ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندرعباس 
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم