Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@02:51:30 GMT

شعار کافی است به قانون اساسی عمل کنید!

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۱۶۴۵۲

شعار کافی است به قانون اساسی عمل کنید!

«گرفتن وجه اجباری در زمان ثبت‌نام» به مشکل لاینحل و کابوس تابستانی اولیای دانش‌آموزان تبدیل شده است و با وجود شعارهای متعدد از مسئولان ارشد وزارت آموزش و پرورش گرفته تا مدیران بومی، این تخلف آشکار به شکل‌های گوناگون در مدارس مختلف شهر مشهد همچون دیگر شهرهای استان و کشور صورت می‌گیرد. روال کار هم به این شکل است که هر سال در آغاز فصل ثبت‌نام دانش‌آموزان، وزرا و سرپرست  آموزش و پرورش در گفت‌وگویی رسانه ای بر اصل ۳۰ قانون اساسی تأکید کرده که بر رایگان بودن آموزش تا پایان مقطع دبیرستان، صراحت دارد و نیز مدیران متخلف را تهدید به توبیخ و لغو ابلاغ و یا تغییر محل خدمت می‌کنند و از اولیا می‌خواهند که متخلفان را برای مجازات معرفی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن هم مدیران کل استان‌ها و یا رؤسای ادارات نظارت و ارزیابی عملکرد، همین حرف‌ها را تکرار و برآن تأکید می‌کنند؛ اما در نهایت اتفاق همان‌گونه که مدیران مدارس می‌خواهند، رقم می‌خورد و این اولیای دانش‌آموزان هستند که در این معادله، مغبون و مظلوم واقع می‌شوند و هیچ مدیری هم تنبیه و توبیخ و عزل یا جابه‌جا نمی‌شود؛ چراکه درگذر زمان آموزش و پرورشی‌ها روش‌های متعدد و جالبی برای سرکیسه کردن اولیا پیدا کرده و به نوعی آن را رنگ و لعاب قانونی بخشیده‌اند. یک شگرد قدیمی مورد استفاده مدیران مدارس دولتی، گرفتن پول برای کلاس‌های فوق برنامه است و اگر کسی پول را نپردازد، فرزندش ناچار است تمام سال تحصیلی را سرافکنده از افشای بی‌بضاعت بودن خانواده‌اش، در شلوغ ترین و بدترین کلاس مدرسه بگذراند؛ البته این روش در برخی از مدارس دیگر با عنوان هایی مثل هیئت امنایی هم رایج است. گفتم مدارس هیئت امنایی!، بد نیست در این مورد خاص هم تأکید کنم که به استناد ضوابط و مقررات موجود و به اذعان مدیران آموزش و پرورش، این مدارس نیز همانند دیگر مدارس دولتی حق ندارند پول غیرمجاز از والدین دانش‌آموزان بگیرند و درحقیقت هیئت امنای مدرسه بر پایه تعهدی که داده‌اند، باید تمام هزینه های جاری مدرسه را متقبل شوند؛ همچنان‌که در برخی موارد، هیئت امنا برای دانش‌آموزان بی‌بضاعت، کمک‌های نقدی و غیرنقدی را در دستورکار دارند. اما گویا در مشهد تفسیر دیگری از آیین‌نامه مدارس هیئت امنایی وجود دارد و تحصیل در این قبیل مدارس برای دانش‌آموزان گران‌تر تمام می‌شود.

نکته قابل تأمل اینکه دیروز از زبان مدیر دبیرستان هیئت امنایی محل تحصیل فرزندم شنیدم «شورای آموزش و پرورش!» پرداخت ۷۰۰ هزار تومان پول برای ثبت نام در این مدرسه را مقرر کرده است. این مبلغ البته علاوه بر ۸۵۰ هزار تومانی است که در راستای همان شگرد قدیمی، باید برای کلاس های تقویتی تابستانی، بپردازم تا پسرم را از سرافکندگی در طول سال تحصیلی و نشستن در کلاس رنگ و رورفته و شلوغ و... نجات دهم. قصد نداشتم مسئله را شخصی کنم، اما واقعیت این است که مشکل من و فرزندان دانش آموزم، مشکل اکثر قریب به اتفاق خانواده‌های مشهدی است. البته مردم دیگر شهرستان‌ها نیز با همین مشکلی دست و پنجه نرم می‌کنند. فقط ممکن است شکل آن فرق کند. هرچند نباید از این واقعیت هم غافل شد که بخش بزرگی از این مشکل ناشی از سوءمدیریت کلان در آموزش و پرورش است که هنوز نتوانسته هزینه‌های جاری مدارس را تأمین کرده و تعریف درستی از سرانه دانش‌آموزی به هنگام بودجه‌نویسی و تخصیص اعتبار ارائه دهد. وزارتخانه ای که به باور نگارنده به خاطر کمک‌های بی‌دریغ و قابل توجه خیران، تنبل شده و به جای چانه زنی برای گرفتن سهم واقعی اش از بودجه ملی، به گرفتن پول از مردم روی آورده و به این رویه عادت کرده است. اما حرف آخرم خطاب به مدیران ارشد وزارت آموزش و پرورش است که در این شرایط وخیم اقتصادی و ضعیف بدتر شدن بنیه مالی بخصوص خانواده‌هایی که ناچار به فرستادن فرزندانشان به مدارس دولتی هستند، روا نیست پرونده گرفتن پول اجباری از اولیا را با شعارهای توخالی و بدون پشتوانه اجرایی تداوم ببخشید؛ دست کم به فکر خانواده هایی باشید که چند فرزند دانش آموز دارند و به خاطر نبود عزم جدی برای مبارزه با مدیران متخلف، ناچار به پرداخت چند ماه حقوقشان به مدارس هستند.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دریافت وجه از دانش آموزان نظارت و ارزیابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۶۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند

محمدی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تهیه نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت : الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین شده و قرار شده این الگو در یک برنامه سه ساله در همه مدارس پیاده شود.

وی افزود: از مهرماه امسال این الگو در ۲۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد و در سال تحصیلی بعد ۴۰ درصد و سال بعد از آن هم ۴۰ درصد دیگر مدارس زیر پوشش این طرح خواهند رفت.

وی اضافه کرد: قرار شده مهر ماه امسال ۵۰ درصد مدارس غیردولتی و خاص هم بر اساس الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اداره شوند.

محمدی اشاره‌ای به آثار مثبت اعمال معدل امتحانات نهایی در نتیجه آزمون سراسری داشت و گفت: نتیجه اجرای این طرح در مناطق محروم به خوبی خود را نشان داد. به عنوان مثال در استانی مثل کرمانشاه در حالی که در گذشته هیچ رتبه برتری در کنکور نداشتیم، سال گذشته دو رتبه برتر کنکور و ۲۷ رتبه زیر ۱۰۰ و بیش از۲۷۰ رتبه زیر هزار داشتیم.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه بنا داریم امسال روی دو موضوع کیفیت بخشی به نظام آموزشی و تقویت مدارس دولتی به عنوان دو مطالبه اصلی مقام معظم رهبری در حوزه تعلیم و ترتیب تمرکز کنیم، گفت: در جهت کیفیت بخشی به نظام آموزشی برای بالا بردن معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان برنامه‌ریزی کرده‌ایم. 

وی اشاره‌ای هم به اجرای طرح شهید سید محمدسعید جعفری در استان داشت و گفت: در این طرح اردو‌های دانش‌آموزی به عنوان بستری برای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان مورد توجه قرار گرفته و این طرح در نهایت شناسایی استعداد‌های دانش آموزان را دنبال می‌کند.

محمدی با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی در راستای تجهیز مدارس به امکانات ورزشی، گفت: در ۱.۵ سال گذشته قریب ۶۰ مکان ورزشی با هدف نهادینه کردن ساحت زیستی بدنی در مدارس استان کرمانشاه ایجاد شده است.

وی با اشاره به افزایش سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی شهرستان‌ها گفت: سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی شهرستان‌ها از ۳۰ میلیارد تومان در سنوات قبل به ۱۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسید و امیدواریم در بودجه امسال شاهد توجه بیشتر به آموزش و پرورش در اختصاص بودجه باشیم.

کسب رتبه برتر شورای آموزش و پرورش استان در سطح کشوری، کسب رتبه برتر شورای تحقیقات آموزش و پرورش و نیز رتبه برتر در اجرای پروژه مهر از مهمترین افتخارآفرینی‌های دستگاه تعلیم و تربیت استان کرمانشاه در سال گذشته بود که محمدی از آنها یاد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • معلمان مدیران تراز انقلاب تربیت کنند
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • آموزش ایمنیِ ترافیک به ۴۶۰۰ از دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان غربی
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • آموزش ایمنی ترافیک به ۴ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان‌غربی
  • معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند
  • نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل