Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام عسگر فعال آذر روز جمعه در نخستین کارگاه آموزشی و بازدید شواری روحانیت و مسئولان اجرایی بوکان از طرح‌های آبرسانی بوکان که به مناسبت هفته صرفه جویی در سد شهید کاظمی بوکان برگزار شد، اظهار داشت: قرآن‌کریم در آیات زیادی ریشه زندگی و تداوم حیات و آغاز آفرینش انسان را از آب دانسته است.

وی با بیان اینکه آب موهبتی الهی است که کمتر نعمتی با آن برابری و همسانی می‌کند، اظهار کرد: اهمیت و ضرورت صرفه جویی در مصرف حامل‌های انرژی و بخصوص صرف جویی در مصرف بهینه آب پرهیز از اسراف و هدر رفت آن باید از سوی روحانیان، ائمه جمعه و مسوولان اجرایی این استان تبلیغ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعال آذر با اشاره به مساله کم آبی در مناطق مختلف کشور اضافه کرد: مساله کم آبی و درست مصرف کردن آب باید بیش از پیش در کشور و در سطح جامعه جدی گرفته شود زیرا در حال تبدیل شدن به یک بحران اساسی است.

وی از اسراف به عنوان گناه کبیره یاد کرد و افزود: در دین اسلام و آموزه‌های دینی از اسراف کنندگان به عنوان برادران شیطان یاد شده و اسراف در اسلام نکوهش شده و همه ما مسمانان باید از آب که مایه حیات است درست مصرف کنیم.

سرپرست فرمانداری بوکان نیز در این مراسم گفت: کشور در بحران کم آبی قرار دارد و همه ما وظیفه داریم که به این امر مهم توجه داشته باشیم و در رأس همه ما روحانیون باید ورود جدی به این قضیه داشته باشند و از تریبون مساجد مردم را به درست مصرف کردن آب تشویق کنند.

لقمان خسروپور ادامه داد: روحانیان تأثیرگذارترین قشر در جامعه به شمار می‌روند و می‌توانند مردم را نسبت به مصرف درست و بهینه آب آگاه کنند.

وی از اجرای پروژه آبرسانی به ۱۶۵ روستای شهرستان خبر داد و افزود: با ایجاد چاه فلمن در روستای «ساریقامیش» توزیع عادلانه آب در روستاها انجام می‌گیرد و همگی به صورت یکسان از نعمت آب شرب برخودار باشند.

خسروپور گفت: برای اجرای طرح مجتمع ۱۶۵ روستایی بوکان، ۲ ایستگاه پمپاژ آب در نظر گرفته شده و از ارتفاعات روستایی «درزیولی» آب به دیگر مناطق روستایی به صورت ثقلی انتقال داده می‌شود.

وی اظهار داشت: با تلاش مسؤولان تا چند سال آینده مشکلات آب در بخش شهری و روستایی در شهرستان بوکان مرتفع خواهد شد تا همگی به صورت یکسان از خدمات آبرسانی سالم برخوردار باشند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید:

رئیس اداه آبفای شهر نیز در این مراسم با اشاره به نقش روحانیان در جامعه گفت: این قشر در راستای فرهنگ سازی مصرف بهینه آب نقش تأثیرگذاری دارند و مسئولان آبفای شهری و روستایی باید از این ظرفیت‌ها به درستی استفاده کنند.

سلمان خدایاری با بیان اینکه بحران آب باید جدی گرفته شود، اضافه کرد: در بخش تأمین آب با مشکلاتی جدی مواجه هستیم باید مدیریت صحیح مصرف آب را با همکاری سایر بخش ها در دستور کار داشته باشیم تا جلو مصرف بی‌رویه آب گرفته شود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد آب مصرفی شهر بوکان از چاه فلمن در روستایی ساریقامیش با ۴۵۰ لیتر در ثانیه تامین شده و به وسیله سه ایستگاه پمپاژ به داخل شهر بوکان هدایت می‌شود.

رئیس اداره آبفای شهری بوکان گفت: در حال حاضر پیک مصرف آب هر شهروند بوکان ۷۲۰ لیتر در اوج پیک مصرف است که این مصرف در مقایسه با میانگین جهانی بسیار فاصله دارد و در این خصوص دست نیاز به سوی روحانیان دراز می‌کنیم.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید:

امام جمعه بوکان نیز در این مراسم گفت: دولت برای تأمین آب شرب و سالم تلاش‌های فراوانی انجام داده و هزینه‌های فراوانی صرف کرده تا آب شرب و سالم به دست همه مردم به صورت یکسان برسد.

ما موستا ملأ عباس احمدی اظهار داشت: همه ما وظیفه داریم که از این مایه حیاتی به درستی و بهینه مصرف کنیم تا با قطعی آب و کمبود آن در سطح شهرستان نباشیم چرا که زندگی همه جانداران روی زمین به این مایه حیاتی بستگی دارد.
وی اضافه کرد: پرداختن به مسائل فرهنگی در کنار رسالت‌های سازمانی شورای روحانیت یک ضرورت است و اعضای این شورا در تلاش هستند با برنامه ریزی های مدون اقدامات فرهنگی را مدیریت نمایند و در تلاش هستیم در حوزه فرهنگی کارهای مختلفی انجام گیرد تا نتایج مثبتی را در بر داشته باشد.

ماموستا احمدی اظهار کرد: مصرف درست آب به معنای کم مصرف کردن نیست و اسراف و زیاده‌روی در همه نعمت های خداوندی یک گناه محسوب می‌شود.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید:

در این مراسم روحانیون و اعضای شورای روحانیت بوکان از ایستگاه‌های پمپاژ آب وخط انتقال آب بوکان دیدن کردند.

بوکان با ۲۵۱ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد که از این تعداد بیش از ۱۹۲ هزار نفر آن در شهر زندگی می‌کنند و دومین شهر مهاجر پذیر کشور به شمار می‌رود.

۷۵۱۰/‏۳۰۷۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی مدیریت مصرف انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۹۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم؛ روایتگر تاریخ و مظهر فرهنگ

یاددهی و یادگیری، دو مقوله اساسی در زندگی هر فرد و موثر در فرهنگ و علم و سیاست هر جامعه بشری محسوب می‌شوند اما این معلم است یاد می‌دهد و می‎‌پروراند تا با ایفای نقش خود جامعه ای بهتر و متعالی‌تر بسازد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اساسی‌ترین کار در هر جامعه و سرزمینی موضوع تعلیم و تربیت در آن جامعه به عنوان رکن محوری توسعه و تعالی است. کسی که این رسالت را به دوش می‌کشد معلم است و کار معلمی به هرگونه تلاشی که برای هدایت، تکامل و تعلیم و آموزش انسان، صورت می‌گیرد اطلاق می‌شود.

براساس همین تعریف است که پیامبران، معلمان بزرگ بشریت خوانده می‌شوند؛ هم چنین پدر و مادر و دیگر اعضای خانواده نسبت به کوچک‌ترها نقش معلم را دارند، اما در نام‌گذاری طبقات مختلفی که وظیفه تعلیم و تربیت را بر عهده گرفته‌اند، اصطلاحاً تنها به یک طبقه معلم می‌گویند؛ یعنی همان کسانی که رسالت آموزش و پرورش فرزندان ما را از دوره کودکی و تحصیلات ابتدایی تا دوره جوانی و تحصیلات عالی، بر عهده می‌گیرند و تربیت و تعلیم انسان را دنبال می‌کنند.

در جامعه اسلامی ما این وظیفه مهم بر عهده انسان‌های شریف، قانع و وظیفه شناسی است که از سر تعهد و دلسوزی به ساختن و شکل دهی استعدادهای مؤمن و کاردان مشغولند؛ مردم ما نیز از آنجا که به نقش این طبقه فرهیخته، آگاهند همیشه از کارشان تقدیر می‌کنند و حتی روز مشخصی را هم به نام «روز معلم» تعیین کرده‌اند.

شیوه و روش عملکرد آموزش و پرورش یک جامعه، به‌عنوان کارکردی‌ترین نهاد علم و دانش و فرهنگ، بهترین و نزدیک‌ترین مظهر فرهنگ آن جامعه است، هم چنان که فرهنگ یک جامعه، بی‌تردید چگونگی آموزش و پرورش آن جامعه را نشان می‌دهد.

بنابراین حفظ، گسترش و غنی‌سازی فرهنگ عمومی، از جمله وظایف و نقش‌های بنیادین آموزش و پرورش خواهد بود؛ بر این اساس، معلم زمانی می‌تواند نقش تربیتی خود را به خوبی ایفا کند که میان رفتارها، هنجارها و نظام ارزشی او و سایر هنجارهای جامعه، هماهنگی وجود داشته باشد؛ از این رو ساده اندیشی است اگر انتظار داشته باشیم که معلّم بتواند مستقل از تأثیر سایر خرده سیستم‌ها نقش خود را به خوبی ایفا کند.

این نقش بی شک در گرو هماهنگی میان همه عواملی است که در امر تعلیم و تربیت دخیل اند. چنانچه رهبر معظم انقلاب در بیانات خود فرمودند: «همه دستگاه‌ها در دولت، وظیفه پشتیبانی از آموزش و پرورش را دارند؛ اینجا دستگاهی است که هرچه شما هزینه کنید، به طور مضاعف دستاورد خواهید داشت؛ اینجا جایی است که ثروت سازان آینده، علم سازان آینده، تمدّن سازان آینده، مدیران آینده، از اینجا به وجود خواهند آمد و خلق خواهند شد. این جور نیست که ما خیال کنیم آموزش و پرورش فقط برای ما هزینه دارد؛ نخیر، دستاوردهایی بزرگ‌تر از دستاوردهای آموزش و پرورش وجود ندارد. هرچه شما در سرتاسر کشور از جلوه‌های پیشرفت و دستاورد و ابتکار می‌بینید، ریشه آن اینجا است؛ اینجا را درست کنید تا همه جا درست بشود. بنابراین پول خرج کردن برای آموزش و پرورش و توسعه منابع مالی آموزش و پرورش، یکی از کارهای اساسی است که امیدواریم مسؤولان دولتی به این نکته توجّه کنند.»

اگر شخصیّت معلّم دارای صفات انسانی از قبیل: مهرورزی، نوع دوستی، درست کاری، همکاری، خویشتن داری و ایمان باشد، طبعاً تقلید از چنین ویژگی‌هایی، سلامت روانی کودک و امنیت آینده جامعه را تضمین خواهد کرد. با این توصیف، «معلم» به عنوان یکی از مهم‌ترین الگوهای مورد وثوق جامعه، نقش بسیار حساسی در رفتار افراد جامعه، به ویژه در میان دانش آموزان داشته و آموزش و پرورش نیز بیش از هر زمان دیگری به عنوان رکن اصلی توسعه و بالندگی اجتماعی و فرهنگی جامعه قلمداد شده و به منزله قدرتمندترین ابزار شکل دهی آینده یک کشور و پایداری و تداوم تاریخ و فرهنگ یک جامعه به شمار می‌رود.

بنابراین باید پذیرفت که کیفیت و قابلیت‌های معلمان و فرهنگیان شاغل در نظام آموزشی، آئینه تمام نمای کیفیت آموزش و پرورش آن جامعه‌اند. معلم نه تنها از طریق آموزش، که از طریق نقش الگویی خویش، درهای معرفت و حقیقت را به روی انسان می‌گشاید و راه و رسم زندگی را برای وی ترسیم می‌نماید و انسان را به مراحلی از کمال و رشد می‌رساند که قرآن از او به عنوان اسوه و الگو نام می‌برد. الگو و اسوه‌ای که سال‌ها در ذهن دانش‌آموز و دانشجو می‌ماند و هر ساله در ایام دوازدهم اردیبهشت همزمان با روز و هفته معلم بازخوانی و یادآوری می‌شود.

کد خبر 749306

دیگر خبرها

  • مصرف روزانه پیاز چه خواصی دارد؟
  • مطلبی از حواریون امام(ره) بود
  • معلم؛ روایتگر تاریخ و مظهر فرهنگ
  • مستحکم شدن جامعه هدف با دادن مشاوره دقیق و درست
  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • مد خوب، مد بد!
  • کاهش آمار جرایم مختلف در بوکان
  • پایان رقابت‌های فوتبال جام روستایی در بوکان