Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجله مهر - بارش‌های فراوان در اواخر زمستان و اواخل بهار امسال نه تنها سبب پر شدن ظرفیت سدها شده که چندین شهر را هم در استان‌های شمالی و جنوبی کشور را دچا آسیب دیدگی و خسارت کرد. گلستان لرستان و خوزستان از جمله استان‌هایی بودند که بیشترین آسیب‌ها را ازهجوم سیلاب‌ها دیدند. از بین رفتن زیرساخت‌ها، سست شدن پی ساختمان و جاده‌ها و بعضاً ریزش آنها از جمله خساراتی بود که در نگاه اول توجه مان را به خود جلب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آب گرفتگی در مزارع، از بین رفتن کشاورزی‌ها و محصولات باغی و زیرساخت‌های مخابراتی نیز از جمله خساراتی بود که در وهله دوم بدان پرداخته شد.

با همه این اوصاف امروز معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در یک نشست خبری با حضور رسانه‌ها اعلام کرد که هم اکنون ۲۳۳ شهر از ایران با تنش‌های آبی مواجه اند. در ایران به دلیل کاهش بارش و تغییر اقلیم، برخی از شهرها در تابستان با تنش آبی مواجه خواهند شد و اکنون حدود ۱۶ سال است که کشور با تنش‌های آبی دست و پنجه نرم می‌کند.

با این وجود بسیاری بارش‌های پی در پی باری را دلیل بر ورود به دوران ترسالی بیان می‌کردند، ادعایی که به سرعت از سوی کارشناسان خبره محیط زیست تکذیب شد. آنها نوید یه تابستان گرم را می‌دادند و خیلی زود محقق شد.

البته این روزها کمیته ملی سازگاری با کم آبی فضای مرجعی است که برای حل مشکلات و تنش‌های آب ایجاد شده و می‌تواند برای رفع تنش‌ها بسیار مفید و موثر باشد.

با این حال شرایط منابع آبی در کشور به‌گونه‌ای است که نمی‌توان انتظار داشت باران‌های امسال هرچند پربار، کمبود آبی ۱۲ ساله کشور را جبران کند، چراکه تا قبل از این، نه تنها در منابع آب‌های سطحی بلکه در منابع آب‌های زیرزمینی نیز دچار مشکل بودیم که حل این موضوع نیازمند اخذ تدابیر اساسی از سوی وزارت نیرو است.

کد خبر 4651747

منبع: مهر

کلیدواژه: آب و هوا سیلاب خشکسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۱۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ورودی آب به سدهای کشور نسبت به مدت زمان مشابه هشت درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، از ابتدای سال آبی تا هفتم اردیبهشت، ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۰۰.۱ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۱۵.۲ میلیمتر) ۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۳.۱) ۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

همچنین کمترین میزان بارش مربوط به استان بوشهر بوده که در این بازه زمانی ۱۵۲.۸ میلی‌متر بارندگی داشته است، این میزان نسبت به متوسط بلندمدت کاهش ۳۸ درصدی داشته است، استان اصفهان در این بازه زمانی ۱۴۳.۲ میلی‌متر بارش داشته است که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.

میزان بارش‌ها در استان تهران ۱۷۲.۸ میلی‌متر بوده است که نسبت به میانگین بلندمدت ۲۶ درصد کاهش یافته است.

کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

میزان کل خروجی سدهای کشور در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ۱۶ میلیارد و ۶۹ میلیون متر مکعب ثبت شده و نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش داشته است. در مدت زمان مشابه سال گذشته، میزان کل خروجی سدهای کشور ۱۶ میلیارد و ۵۲ میلیون متر مکعب بوده است.

میزان کل ورودی آب به سدهای کشور هشت درصد کاهش یافته و در این بازه زمانی ۲۶ میلیارد و ۵۷ میلیون مترمکعب است، همچنین حجم کنونی آب موجود در مخازن ۳۱.۵۶ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به حجم ۳۱.۶۰ میلیارد متر مکعبی سال گذشته، تغییر چندانی نداشته است. با توجه به اینکه ظرفیت کل مخازن سدها ۶۰ میلیارد متر مکعب است، اکنون پُرشدگی سدها به ۶۴ درصد رسیده است.

کد خبر 748992

دیگر خبرها

  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • نمایش توانمندی صادراتی اردبیل در نمایشگاه اکسپوی ایران
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟