Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@21:14:15 GMT

نظریه بازی ها و راهبردهای ایران و آمریکا

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۲۱۲۸۷

نظریه بازی ها و راهبردهای ایران و آمریکا

ساعت 24-آقای عباس عبدی از روزنامه نگاران با سابقه و اهل قلم و اندیشه هستند و پیوسته دستی هم از دور و نزدیک در سیاست داشته اند. وی در نوشته ای به این جمع بندی رسیده که مذاکره با آمریکا بی نتیجه است .

دکتر محمد طبیبیان، اقتصاددان نامدار ایرانی در کانال تلگرامی خود نوشت: آقای عباس عبدی از روزنامه نگاران با سابقه و اهل قلم و اندیشه هستند و پیوسته دستی هم از دور و نزدیک در سیاست داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در نوشته ای به این جمع بندی رسیده  که مذاکره با آمریکا بی نتیجه است . این جمع بندی عبدی البته در واقع  توسط افراد دیگری هم مطرح شده. مسلما این گزاره از ابعاد مختلف می تواند بررسی شود. باید اعتراف کنم از دید انگیزه سیاسی و ملاحظات اهل قدرت نمی توانم به مطلب نگاه کنم چون از این میدان  بی اطلاع هستم و مسلما نظر کسانی که اهل این حیطه هستند برایم محترم است. اما می توان به این گزاره از یک دیدمنطقی و به اصطلاح کارشناسی صرف هم نگاه کرد، حال اصحاب قدرت و سیاست هر تصمیمی می توانند اتخاذ کنند. چون نگاه کردن به این گزاره یک مورد و نمونه  جالب از به کار گیری نظریه بازی ها است، می خواهم از این زاویه به مطلب نگاه کنم. به عنوان یک تمرین و معرفی این نظریه. امروزه از نظریه بازی ها در رشته های مختلف به خصوص استراتژی استفاده می شود. طبعآ به دلیل رعایت اختصار مسئله را به ساده ترین شکل مختلف آن بررسی می کنیم .

حالت های ممکن انتخاب استراتژی برای ایران و آمریکا را دو حالت در نظر می گیریم؛ حالت الف مذاکره و حالت ب معارضه. بنا بر این هر دو کشور بین دو استراتژی می توانند انتخاب کنند. برای مثال اگر أمریکا استراتژی مذاکره را انتخاب کند ایران می توانند هر یک از استراتژی های معارضه یا تلاش برای مذاکره را انتخاب کند. اگرآمریکا  استراتژی معارضه را انتخاب کند هم ایران می تواند هر یک از استراتژی های معارضه یا تلاش برای مذاکره را  برگزیند. یعنی در مجموع وقوع چهار حالت در این چارچوب ممکن است. هر ترکیب از این استراتژی ها دست آورد های مثبت یا منفی برای هر طرف دارد، که در جدول اول. به صورت علامت مثبت و منفی در دو طرف علامت ممیز آمده. علامت دست راست هر ممیز در خانه های جدول دست آورد ایران و علامت طرف چپ ممیز دست آورد آمریکا است. در هر خانه هم می توان حالت های مختلفی را که محتمل هستند وارد کرد. برای مثال انتخاب حالت معارضه توسط آمریکا و معارضه توسط ایران می تواند به نتایج محتمل مختلفی ختم شود. سه مورد در جعبه ردیف دوم و ستون دوم ذکر شده. یکی این که هردو از معارضه آسیب ببینند، دست آورد برای هر دو منفی است. حالت ممکن دیگر این که ایران بیش از آمریکا آسیب ببیند که دست آورد آمریکا مثبت و در مقاییسه دست آورد ایران منفی است. یا عکس آن. یا مثلا در مورد انتخاب مذاکره توسط هر دو طرف ، برای دو طرف می تواند نتایج مثبت وجود داشته باشد یا طبق ادعای عده ای برای آمریکا نتیجه مثبت (لا اقل از لحاظ جنبه اعتبار بین المللی و ادعای صلح طلبی) و برای ایران طبق ادعا دست آورد صفر باشد.  به همین ترتیب خانه های جدول پر شده. گرچه خسارت ها و منافع می تواند انسانی، اقتصادی ، مالی، یا دیپلماتیک باشد به هر حالت یک عدد  یک، صفر و منهای یک تخصیص می دهیم (جدول دوم). اطلاع مشخصی در مورد توزیع احتمال وقوع هر حادثه در هر خانه در اختیار نیست بِنَا بر این یک توزیع یک نواخت در نظر می گیریم. و برای هر خانه جدول امید ریاضی محاسبه می کنیم. جدول سوم نتیجه را در بر دارد. ملاحظه می شود که تحت این فروض مسئله، برای ایران یک استراتژی مسلط وجود ندارد. یعنی هیچ یک از ستون های طرف راست ممیز نیست که تمام اعداد بزرگتر یا مساوی اعداد متناظر در ستون دیگر باشد. اما برای آمریکا یک استراتژی مسلط وجود دارد و آن مذاکره است. زیرا در هر دو ردیف اعداد  سمت چپ ممیز در ردیف بالا بزرگتر از ردیف پایین هستند. حال اگر أمریکا استراتژی مسلط خود را صادقانه انتخاب کند، برای ایران انتخاب بهینه مذاکره است چون دست آورد ها از خانه  ستون سمت راست همان ردیف بزرگتر خواهد بود. می توان این گونه تحلیل ها را با جزیئات بیشتر ارائه کرد و بازی گران دیگری که به دنبال منافع خود هستند و سعی در تأثیر گذاری دارند مانند روسیه، اسرائیل، عربستان، و ترکیه... را نیز به حساب آورد. برخی از این بازی گران ممکن است برخی از گزینه ها را مسدود یا تسهیل کنند و در این حالت نتایج بر حسب مورد متفاوت خواهد بود

.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۱۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظریه پزشکی قانونی یکی از ارکان اساسی رأی قاضی است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین سعید سعدی معاون امور فرهنگی قوه قضائیه در همایش مسؤولین روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی کشور در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی قوه قضائیه گفت: سازمان پزشکی قانونی یکی از مجموعه‌های تخصصی قوه قضائیه است که مجموعه همکاران آن با تلاش شبانه روزی خدماتی را به مردم ارائه می‌دهند.

وی افزود: اهمیت کار پزشکی قانونی و نقش نظرات کارشناسی آن در صدور رأی قاضی نیاز به تقوا و ایمانی قوی دارد و یک پزشک قانونی باید در مقابل هرگونه فریب و فریبکاری بایستد و نظریه درست و دقیق را در کمال ایمان و تقوا صادر کند.

وی با بیان اینکه تصمیم سازی برای رأی قاضی کار پزشکی قانونی است، اظهار داشت: پزشکی قانونی از سالم‌ترین بخش‌های دستگاه قضائی است که با دقت و درایت نظرات کارشناسی را صادر می‌کند که در همه امور و اقدامات این سازمان گرایش فرهنگی به خوبی مشهود است.

حجت الاسلام سعدی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت پرداختن به امور فرهنگی در دستگاه‌ها تصریح کرد: پرداختن به امور فرهنگی زمان و مکان ندارد و آنچه در این میان بسیار مهم است فرهنگی و دغدغه مند بودن متولیان این امور است به نحوی که بتواند موارد و موضوعات فرهنگی را به خوبی منتقل کند.

وی ادامه داد: مسؤول امور فرهنگی باید از هرگونه دروغگویی، بی تقوایی، بی اخلاقی، عصبانیت و … به دور باشد و منظومه‌ای فرهنگی را در اخلاق و رفتار خود به نمایش بگذارد.

معاون فرهنگی قوه قضائیه با تأکید بر اینکه در انجام امور فرهنگی باید همیشه خدا را در نظر بگیریم گفت: مسئول امور فرهنگی باید به نحوی عمل کند که در اعمال و رفتار خود روحیه صداقت، خداترسی، پاکدامنی و تقوا را منتقل کند و مردم در وجنات او عظمت امور فرهنگی را ببیند.

حجت الاسلام سعدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توانمندی‌های امروز کشور در عرصه‌های مختلف از جمله مسائل دفاعی و نظامی افزود: زمانی کشور در هیچ زمینه‌ای صاحب اقتدار و توانمندی نبود اما امروز به جایی رسیده‌ایم که ایران اعلام می‌کند در ساعت و روز و زمان مشخص، سرزمینی مشخص را مورد هدف قرار می‌دهد و دقیقاً طبق برنامه عمل می‌کند که این اوج اقتدار و توانمندی و نتیجه ایمان و خودباوری است.

وی در پایان با تأکید دوباره بر توجه به امور فرهنگی در همه بخش‌های قوه قضائیه و از جمله در پزشکی قانونی گفت: با تقویت امور فرهنگی، بارش رحمت الهی در فضا حاکم می‌شود و از آنجا که کار روابط عمومی نیز به نوعی کاری فرهنگی است می‌تواند به ترویج هرچه بیشتر این امور کمک کند.

کد خبر 6090163

دیگر خبرها

  • دیپلماسی مهارت یکی از راهبردهای کلیدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای است
  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • تعطیلی ۱۰۰ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی به دلیل حمایت از اسرائیل
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد
  • مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟ معرفی ۳ استراتژی پولساز
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • نظریه پزشکی قانونی یکی از ارکان اساسی رأی قاضی است
  • دانشمندان درباره «جهان‌های موازی» چه می‌گویند؟
  • راه‌حل نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز برای تورم ایران