Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-28@13:04:10 GMT

موزه عروسک‌ها در چالش با معتادان و تره‌بار

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۲۱۶۸۵

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرداد سال ۹۶ بود که موزه عروسک‌ها از محل قبلی خود به خیابان سعدی، کمی پایین‌تر از دروازه دولت به بن بست فیات نقل مکان کرد و با همکاری شهرداری، ساختمان دوره پهلوی اول در انتهای کوچه فیات در اختیار این موزه قرار گرفت. 

این روزها نیز با بازگشایی موزه پمپ بنزین که آن هم سر کوچه فیات قرار دارد، شاهد شکل گیری اجماع موزه‌ها در دروازه دولت هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته خبرها از ادامه روند توسعه فرهنگی دروازه دولت حکایت دارند و قرار است تا پایان سال جاری (۹۸) نه تنها شاهد احیای دروازه دولت که یکی از قدیمی‌ترین دروزاه‌های تهران است باشیم بلکه مجسمه سعدی نیز در خیابان سعدی نصب خواهد شد. 

بدین ترتیب شاهد شکل‌گیری گذر فرهنگی در دورازه دولت خواهیم بود که با فعالیت دو موزه پمپ بنزین و موزه عروسک‌ها و البته موزه نقاشی پشت شیشه در خیابان هدایت می‌توان رونق بیشتری یابد. 

اما اکنون بعد از گذشت حدود دو سال از حضور موزه عروسک‌ها در کوچه فیات، علی گلشن (مدیر موزه عروسک‌ها) از مشکلاتی که با آن روبه رو شده‌اند می‌گوید.

او با اشاره به فعالیت قهوه‌خانه‌ای روبه روی موزه عروسک‌ها گفت: هرچند فعالیت این قهوه خانه به خودی خود مشکل ساز نیست اما به واسطه حضور مشتریان این قهوه خانه که بیشتر آنها با موتور تردد می‌کنند، کوچه فیات تبدیل به پارکینگ موتور شده است و تردد بچه‌ها و بازدیدکنندگان از میان این تعداد موتور با مشکل روبه رو می‌شود.

البته گلشن در ادامه به معضل دیگری نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به آنکه موزه عروسک‌ها در بن بست فیات قرار دارد، در ساعات پایانی روز شاهد حضور معتادان در بخش انتهایی بن بست هستیم که تبدیل به مامنی برای آنها شده تا به کارها و امور خود بپردازند. این امر تا حدودی فعالیت موزه را با مشکل روبه رو ساخته و نیاز است تا حضور معتادان که در برخی مواقع در حال استعمال مواد  مخدر دیده می‌شوند، ساماندهی شود. ضمن آنها بعضا آثار به جا مانده از استفاده از مواد در کوچه باقی می‌ماند که منظر بصری را مخدوش می‌کند.  

او یادآور شد: ضمن آنکه شاهد فعالیت تره بار دروازه دولت هستیم و در بیشتر مواقع مواد اضافه و آشغال‌های این تره‌بار در کوچه فیات خالی می‌شود که علاوه بر چهره نازیبا بوی بسیار بدی دارد که باید به آن رسیدگی شود.

این موزه‌دار تصریح کرد: موزه دروازه دولت با نام موزه عروسک و فرهنگ ایرانی افتتاح شده است و ما در کنار عروسک‌ها، صنایع دستی و لباس‌های سنتی را نیز به نمایش گذاشته‌ایم. با توجه به آنکه کودکان و نوجوانان بیشترین مخاطبان این موزه را دربرمی‌گیرند، نیاز است تا وضعیت معتادان منطقه ساماندهی شود و مسئولان به این امر رسیدگی کنند.

ساماندهی کوچه فیات 

سعید شاهمیر (معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه ١٢ شهرداری تهران) نیز دراین خصوص به ایلنا گفت: قهوه‌خانه و تره‌بار دروازه دولت در کوچه فیات قبل از آنکه موزه عروسک‌ها به این کوچه منتقل شود، در آنجا فعال بودند و اینگونه نیست که بعد از آغاز کار موزه عروسک‌ها، راه اندازی شده باشند. با این وجودنیاز است تا منطقه ساماندهی شود. که در برنامه ریزی آتی مد نظر قرار می‌گیرد.

او با اشاره به آنکه بیشترین مسئله‌ای که درخصوص فعالیت موزه عروسک‌ها مطرح است، معتادانی است که در کوچه فیات مشغول تزریق می‌شوند، ادامه داد: این امر نه تنها خلاف قانون است بلکه رفت و آمد بازدیدکنندگان را به موزه عروسک‌ها با مشکل روبه رو می‌سازد. ضمن آنکه موتورهایی که در کوچه فیات پارک می‌شوند بعضا یا برای افرادی هستند که برای خرید از تره‌بار آمده‌اند یا برای مشتریان قهوه‌خانه است و ارتباطی به ساقی بودن موتوریان ندارد.

البته شاهمیر تصریح کرد: با توجه به طرحی که برای محوطه فرهنگی دروازه دولت در نظر گرفته شده می‌توان به تغییر کاربری یا تغییر ابعاد فرهنگی منطقه فکر کرد. همچنین می‌توان با رییس پلیس منطقه مکاتبات لازم را انجام داد تا نسبت به جمع آوری معتادان منطقه اقدامات لازم را انجام دهند. البته نگهداشت منطقه باید توسط افراد محلی انجام شود

قهوه‌خانه نیز بخشی از تاریخ اجتماعی شهر است

محمدجواد حق‌شناس (عضو شورای اسلامی شهر تهران و ری و تجریش) نیز با تاکید برآنکه قهوه خانه بخشی از تاریخ شهر و از جمله بافت اجتماعی است و وجود آنها مشکلی برای فعالیت سایر بخش‌های فرهنگی ایجاد نمی‌کند، گفت: ضمن آنکه اگر شاهد حضور قشر فرهنگی در قهوه خانه کنار موزه عروسک‌ها و موزه پمپ بنزین باشیم، قطعا شکل فرهنگی منطقه نیز تغییر خواهد کرد. 

او یادآور شد: نباید به دلیل علاقه‌ای که نسل جدید ممکن است به کافه داشته باشد، منکر فعالیت مکان‌هایی مانند قهوه‌خانه که مورد علاقه نسل دیگری است، بشویم. قهوه‌خانه‌ها نیز طرفداران خود را دارند و ما نمی‌توانیم سلیقه خودمان را تحمیل کنیم. تا جایی که تخلف انجام نشود، نمی‌توانیم مانع فعالیت دیگران شویم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شهرداری معتادان شهرداری منطقه 12 جمع آوری معتادان قهوه خانه موزه پمپ بنزین دروازه دولت موزه عروسک ها خیابان سعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۱۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه، امیرحسین جعفری نژاد دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه در گفتگو با ایسکانیوز، با اشاره به نقش فعالیت تشکل‌ها و جریان دانشجویی در دانشگاه‌ها، گفت: کار تشکیلاتی همانند ایمان، ثروت و جایگاه اجتماعی منبع قدرت است به عنوان مثال شما "حزب ‌الله لبنان" را در نظر بگیرید می‌بینید ‌که علاوه بر داشتن ایمان و انجام کار تشکیلاتی در کارهای تجاری هم فعالیت کرده و اقدام تولید ثروت می‌کنند و در نهایت با همه این اقدامات در برابر استکبار جهانی و ظلم با قدرت می‌ایستند.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه با بیان اینکه از دیدگاه وی در کارهای تشکیلاتی با سه دسته از افراد روبرو هستیم، ادامه داد: دسته اول از این افراد با ورود به کار تشکیلاتی آن را نابود می‌کنند؛ گروه دوم در زمین خوب و مناسب بازی می‌کنند که به این افراد تشکیلات باز می‌گویند؛ و در نهایت دسته سوم از آن‌ها افرادی هستند که زمین بازی را ترسیم و طراحی می‌کنند که اصطلاحا به آنها تشکیلات ساز گفته می‌شود.

وی در خصوص مقایسه وضعیت فعالیت تشکل‌های دانشجویی در زمان کنونی و گذشته، تصریح کرد: فعالیت جنبش‌های دانشجویی کنونی را به هیچ عنوان شبیه عملکرد آنان در گذشته نمی‌توان دانست به عنوان مثال جریان‌های دانشجویی در دهه ۶۰ درگیر جهاد و دفاع از وطن بوده، اما امروزه با توجه به شکل‌گیری جنگ فرهنگی که دشمن از طریق آن قصد نفوذ به آحاد جامعه به‌ویژه نسل جوانان و در صدر آن دانشجویان را به عنوان قشر پویا و فعال را دارد می‌توان گفت به طور کلی ماموریت‌های تشکل‌های دانشجویی از جنگ رودر رو به جنگ نرم تغییر پیدا کرده است.

جعفری نژاد در خصوص مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی تشکل‌های دانشجویی، گفت: متاسفانه در دولت اسبق شکافی بین دانشجویان و مسئولین شکل گرفت که باعث شد قشر دانشجو به این باور برسند که صدایشان به هیچ جا نمی‌رسد و نقش مناسبی در انجام امورات ندارند که البته از زمان استقرار دولت مردمی دوازدهم تا حد خوبی این شکاف ترمیم شده که جای قدردانی دارد.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه آرمان خواهی را یکی از مهم‌ترین وظایف تشکل‌های دانشجویی عنوان کرد و افزود: یکی از وظایف مهم و مسئولیت‌های تشکل‌های دانشجویی را می‌توان از جمله معروف و پرتکرار شهید بهشتی که می‌گویند "دانشجو موذن جامعه است." استنباط کرد؛ یعنی رسالت فعالان دانشجویی این است که به تشخیصی از وضعیت جامعه برسند و متناسب با آن مسئله را به دیگران نشان دهند بنابراین نقش تشکل‌ها آرمان‌خواهی و حراست از حرکت کشور به سوی آرمان‌ هاست.

وی در پایان با اشاره به وجود برخی از مسائل و چالش‌ها بر سر راه تشکل‌های دانشجویی یکی از این مشکلات را دخالت مسئولین غیرمرتبط در امورات فرهنگی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این، یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلاتی که تشکل‌های دانشجویی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان می‌باشد که کاملا بر خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) می‌باشد در حالی این امر همیشه مورد تاکید و توجه ایشان بوده به نحوی که در بیانیه "گام دوم انقلاب" بیش از ۴۰ بار از کلمه "جوان" استفاده نموده‌اند.

خبرنگار: امید فلاحی

انتهای خبر/

کد خبر: 1227329 برچسب‌ها کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی تشکل‌های دانشجویی

دیگر خبرها

  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • قتل شاگرد قهوه خانه به دست کارگر اخراجی
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳
  • نبود زمین برای ساخت مسکن، چالش این روزهای مددجویان و کمیته امداد
  • جنایت کارگر قهوه خانه بعد از اخراج!
  • کینه مرگبار کارگر قهوه خانه | کارگر جوان اخراج شد و وقتی فهمید فرد دیگری جای او استخدام شده ....
  • کشف جسد مرد جوان در قهوه‌خانه‌ای در جنوب تهران
  • "کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد