Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس زارعی هنزکی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: راه‌اندازی مرکز رشد صادرات از نظر مفهومی و استاندارد کردن آن و مفاهیم و آیین‌نامه‌دار کردن آن به صورت پروژه پایلوت یکی از برنامه‌های ویژه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در امسال است تا در آینده بتوانیم این پروژه را به پارک‌های دیگر اعلام کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در مرکز رشد صادرات، ما کمک خواهیم کرد که محصولات موجود شرکت‌های فناور بتوانند بازار پیدا کنند. محصولات موجودی که توسط شرکت‌های فناور تهیه شده‌اند، برای معرفی به بازارهای هدف باید بتوانند تغییرات لازم را ایجاد کنند و محصولاتی که امروز در حال تکوین و ایجاد هستند با توجه به بازار هدف محصول نوآوری شود، همه اینها در مرکز رشد صادرات صورت می‌گیرد.

زارعی هنزکی افزود: برای اینکه یک مرکز رشد بتواند به عنوان یک پروژه پایلوت و نمونه شروع شود، نیاز به ایده و استارت‌آپ دارد. برای راه‌اندازی این مرکز، با مناطق آزاد که دروازه صادرات ما هستند به ویژه منطقه آزاد انزلی یک تفاهم‌نامه منعقد کرده‌ایم.

وی بیان کرد: در کنار آن یک رویداد با نام اکسپورت تکنولوژی به کمک منطقه آزاد انزلی و دبیرکل مناطق آزاد برای بررسی چالش‌های مناطق آزاد برای صادرات و چالش‌های صادرات محصولات فناور برگزار شده است. در این رویداد این چالش‌ها از قبل تعیین شدند و استارت‌آپ‌هایی که در واقع امکان به بازار رسیدن را دارند در این رویداد انتخاب شده و سعی بر رشد آنها کرده‌ایم.

زارعی هنزکی با بیان اینکه مرکز رشد صادرات در دانشگاه تهران راه‌اندازی می‌شود، افزود: تمام ایران باید مرکز فعالیت صادراتی فعالیت‌های فناورانه باشد، برای یافتن جایگزین برای اقتصاد مبتنی بر نفت، باید برای به ظهور رساندن این باور برنامه داشته باشیم.

وی یادآور شد: در دنیا چنین قاعده‌ای به عنوان مرکز رشد صادرات وجود ندارد چرا که آنها اساساً از روز اول برای داشتن صادرات، طراحی می‌کنند و بازار داخلی برای آنها مفهومی ندارد و کمترین مشتری آنها داخلی است، در کشوری مثل تایوان هیچ‌کس طراحی نمی‌کند برای اینکه در تایوان بفروشد، از روز اول می‌داند که بازار هدف کجاست و به همین دلیل نیز این امر نهادینه شده است.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افزود: با راه‌اندازی این مرکز رشد یک فضای انتقال داریم که امیدواریم موفق عمل کند. در این مرکز رشد صادراتی ما نیاز به یک سری کمک‌ها به محققان و فناوران داریم، دولت باید کمک کند که این شرکت‌ها با فعالیت‌های فناورانه محصولات خود را صادر کنند و دلار وارد کشور شود، این امر می‌تواند توسط این مرکز صادراتی محقق شود.

وی ادامه داد: یک استارت‌آپ و هسته فناور برای تبدیل شدن به یک شرکت، باید مراحلی را از نظر برنامه‌ریزی بگذراند، ما فکر می‌کنیم با توجه به هسته‌های فناوری موجود تا پایان امسال شرکت‌هایی را داشته باشیم که ثبت می‌شوند و آماده‌اند که محصول خود را برای بازارهای خارج از کشور تجاری‌سازی کنند. البته بازارهای خارج از کشور حتماً مرکز اروپا نیست، اگر ما بتوانیم در سی آی اس، کشورهای شمالی و کشورهای اطرافمان بازار پیدا کنیم، بسیار رشد کرده‌ایم.

زارعی هنزکی گفت: در این مرکز حتی شرکت‌هایی که محصول دارند اما برای حضور در بازار بین‌المللی نیاز به یک سری تغییر در محصول خود و اخذ استاندارد دارند، می‌توانند حضور داشته باشند و با اخذ کمک، محصول خود را آماده صادرات کنند. در این مرکز در نظر داریم گرنت‌های فناوری در اختیار فناورانه و نیز مشاوره‌های مالیاتی، بیمه، حقوقی و استاندارد در اختیار شرکت‌ها قرار دهیم. ما با راه‌اندازی این مرکز در واقع یک دپارتمان خاص برای توانمندسازی استارت‌آپ‌ها، هسته‌ها و شرکت‌ها داریم که این خدمات توانمندسازی از وکلا تا کارگزاران مختلف را شامل می‌شود.

وی افزود: در این مرکز در بحث مسائل فنی نیز ما به منتورها و راهبرهای فنی دانشگاه تهران متصل هستیم، بیش از دو هزار استاد دانشگاه متخصص در کشور در دانشگاه تهران فعال هستند که همه منتورهای فنی برای این مرکز به حساب می‌آیند و ما این امکانات را در اختیار خواهیم گذاشت.

وی بیان کرد: برای حضور شرکت‌ها در این مرکز رشد صادرات به احتمال زیاد در نیمه دوم سال فراخوانی داده خواهد شد، در نیمه دوم سال به دلیل اینکه شعبه‌های مختلف داریم فراخوان‌های خاص آن بخش ارائه خواهد شد. مثلاً در شعبه چوکا فناوری‌هایی که مربوط به جنگلداری، منابع و کاغذ است، در پردیس ابوریحان در مباحث مربوط به باغبانی و در پردیس فنی نیز به نحو دیگری فراخوان داده می‌شود.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۱۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران آمار عملکرد ۱۰۰ صادرکننده اول کشور در حوزه تجارت خارجی را در سال ۱۴۰۲ اعلام کرد. از مجموع صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته، بالغ بر ۱۳۶ میلیون تن به ارزش بیش از ۴۹ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده است که از این میزان، ۶۹ میلیون و ۷۳۹ هزار تن به ارزش ۲۸ میلیارد و ۹۵۵ میلیون دلار توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر انجام گرفته است. این میزان صادرات توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر، بیانگر افت ۱.۴۷ درصدی از نظر وزن و افت ۱۸.۹ درصدی از نظر ارزش دلاری نسبت به سال ۱۴۰۱ است. با این حال فولاد مبارکه توانسته است در سال ۱۴۰۲ هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزش دلاری، رشد قابل توجهی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته باشد.

نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در رابطه با میزان صادرات این شرکت در سال ۱۴۰۲ گفت: شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تغییر رویکرد در حوزه فروش و بازاریابی و حضور مؤثر در بازارهای جدید توانست ضمن تأمین نیاز مصرف کنندگان داخلی در سال ۱۴۰۲ بالغ بر یک میلیون و ۴۰۹ هزار تن محصولات فولادی به ارزش بیش از ۷۰۷ میلیون دلار صادر کند که از نظر وزنی ۱۶.۶۱ درصد و از نظر دلاری ۱۴.۶۸ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۱ رشد داشته است و این رشد صادرات در شرایطی رقم خورده است که در سال ۱۴۰۲ با محدودیت‌های شدیدی در حوزه برق و گاز مواجه بودیم.

طیب‌نیا افزود: نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است. این مسئله بیانگر نگاه ویژه فولاد مبارکه برای گذر از خام‌فروشی و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: فولاد مبارکه با کسب سهم ۱.۴۳ درصدی ارزش دلاری صادرات در بین کل صادرکنندگان در جایگاه پنجم قرار گرفته است و این در شرایطی است که رتبه اول به شرکت ملی گاز و سه رتبه دیگر به شرکت‌های حوزه پتروشیمی باز می‌گردد و این مهم، اهمیت رتبه فولاد مبارکه را به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی و پتروشیمی دو چندان می‌کند.

طیب‌نیا با اشاره به جزئیات صادرات محصولات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده محصولات تخت در منطقه به شمار می‌رود و ۸۴ درصد تولیدات ما در سال ۲۰۲۳ راهی بازارهای داخلی و ۱۶ درصد راهی بازار صادراتی شده است.

طیب‌نیا افزود: البته در بخش صادرات چالش‌هایی نیز وجود دارد که امیدواریم در سال‌های آتی رفع شود. نخست آن که برای فروش و ارائه محصولات متنوع به بازار جهانی محدودیت داریم. همچنین چالش اصلی صادرات در شرایط کنونی کشور عدم امکان برنامه‌ریزی بلندمدت با توجه به باثبات نبودن پیش‌بینی‌ها بر شرایط ارزی و تغییرات احتمالی قوانین و تعرفه‌ها و معافیت‌های صادراتی و … است. به عنوان نمونه حذف معافیت‌های مالیاتی صادرات به واسطه محدودیت گذاشتن بر سقف معافیت‌ها در قانون بودجه سال جاری از مواردی است که با توجه به الزام به عرضه ارز با قیمت نیما توجیه صادرات را برای بسیاری شرکت‌ها از بین خواهد برد.

وی گفت: همچنین زیرساخت‌های کشور برای صادرات باید تقویت شود؛ در بخش لجستیک و حمل و نقل نیاز به بهبود داریم، اسکله‌ها در بنادر باید تقویت شود تا بتوانیم محصولات را با تناژهای بیشتر صادر کنیم.

کد خبر 6097074

دیگر خبرها

  • ۳ محصول فناورانه رونمایی شد
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • راه‌اندازی واحد CRM در شرکت صنایع معادن و عمران رضوی
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین