Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@20:11:36 GMT

پیرغار؛ جاذبه ای که راه به دل تاریخ دارد

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۲۱۸۰۹

پیرغار؛ جاذبه ای که راه به دل تاریخ دارد

وجود بیش از ۸۰۰ جاذبه و بیش از ۱۰۰ کانون گردشگری باعث شده تا چهارمحال و بختیاری به یکی از مقاصد گردشگری کشور به ویژه در فصل تابستان تبدیل شود. در این استان که به خوش آب و هوایی در کشور معروف است دیدن هریک از جاذبه های گردشگری و تاریخی آن خالی از لطف نیست.

یکی از مهمترین جاذبه هایی این استان که پیوند تاریخ با طبیعت در آن بخوبی مشهود است، منطقه پیرغار روستای دهچشمه شهرستان فارسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت این جاذبه به سبب کتیبه تاریخی برجای مانده از دوران مشروطیت است.

روستای ده چشمه همانطور که از نامش پیداست ترکیبی از ده و چشمه است. در این روستا چشمه پرآبی وجود دارد که باعث سرسبزی این منطقه توریستی شده است.

در منطقه پیرغار آبشاری به همین نام وجود دارد که یکی از جاذبه های دیدنی در این منطقه به شمار می رود و از دیدنی ترین آبشارهای فصلی ایران است و به علت وجود چشمه ها و رودخانه های اطراف آن، نسبت به استانهای دیگر مدت زمان بیشتری جاری و در محیط طبیعی شگفت انگیزی واقع شده است.

این آبشار نام خود را از غاری آهکی و ناشناخته به نام پیرغار گرفته است. این غار آهکی با طول عمر طولانی در بین مردم محترم منطقه محترم است. به گفته اهالی قدیمی که در این منطقه زندگی می کرده اند این منطقه در گذشته های دور عبادتگاه مردم به شمار می رفته و امروز نیز برخی از گردشگرانی که به این منطقه سفر می کنند به رسم گذشته در این غار شمع روشن می کنند.

از مسیرهای ایجاد شده در کوه می توان با یک کوهپیمایی خود را به بالاترین نقطه آبشار و در ادامه مسیر با دنبال کردن آب به سرچشمه آن رسید. آبشار پیرغار در این منطقه سبب شده تا درختان و طبیعت سرسبزی شکل گیرد و هوای دلپذیری را برای مسافرانی که به این منطقه سفر می کنند، فراهم کند.

در این منطقه یکی از مهمترین و ارزشمندترین جاذبه هایی که سبب شده نام آن بسیار بر سر زبان ها باشد کتیبه ای است که در دوران مشروطیت در این منطقه باقی مانده است.

بر روی قسمتی از کوه پایه رشته کوه زاگرس کتیبه ای به زبان فارسی حکاکی شده است. این کتیبه ها مربوط به دوران قاجاریه و عصر مظفری است. کتیبه ها در چهار قسمت مجزا بر صخره ها و به ترتیب زمان وقایع از راست به چپ حجاری شده اند. کتیبه سوم تقریباً در حد فاصل و زیر دو کتیبه ابتدایی قرار گرفته است که خود شامل دو بخش مجزاست. نوع خط کتیبه ها نستعلیق که گاه با شکسته آمیخته شده است. کتیبه پیرغار در سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بر روی این سه کتیبه از زبان دو شخصیت و رهبر تاثیرگذار در دوران مشروطیت نوشته شده است که نام های آنان سردار اسعد و سردار ظفر بوده است.

بر روی کتیبه اول اشاره ای به وضعیت ایران در زمان مظفرالدین شاه و درخواست های مردم حک شده و همچنین در ادامه آن شرح وقایعی از وضعیت مردم در اصفهان و تهران و درخواست های آنان بیان شده است. از جنگ هایی که بین قبایل در این شهر رخ داده هم شرح حال کوتاهی بیان شده است. این نوشته ها از زبان سردار ظفر بوده است.

در کتیبه دوم نیز که از زبان سردار اسعد نوشته شده پس از ذکر دو بیت شعر، گزیده ای از اتفاقاتی که بر سر انتقال قدرت از ایلخانی به حاجی خانی رخ داد، بیان شده است.

یک قطعه سنگ که به شیرسنگی معروف است نیز در کنار درب ورودی مجموعه تفریحی پیرغار قرار گرفته که از دوران قاجاریه تاکنون در این منطقه باقی مانده است.

با توجه به اینکه این منطقه دارای آب و هوای مناسبی به ویژه در فصل بهار و تابستان است بهترین گزینه برای طبیعت دوستان و علاقمندان به تاریخ به شمار می رود.

پیرغار در شهرستان فارسان در ۴۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری است.

۷۳۶۳/۲۰۹۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری چهارمحال وبختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۱۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر

شهرستان خرم آباد یکی از شهر‌های استان لرستان است. این شهر زیبا آثار تاریخی، طبیعی و گردشگری بسیاری را در خود جای داده است. آبشار نوژیان، دریاچه گهر، آبشار گهر و آبشار بیشه از جمله جاذبه‌های گردشگری این شهر محسوب می شوند، اما یکی از جذاب‌ترین جاذبه‌های این شهر دریاچه کیو است. این دریاچه، قلب تپنده شهرستان خرم آباد است. هم اکنون که فصل بهار فرا رسیده است، طبیعت این روستا رنگ و بوی بهار به خود گرفت.

شهروندخبرنگار ما با ارسال تصاویر آن را به نمایش گذاشت که مشاهده می‌کنید.

منبع: شهروندخبرنگار - لرستان

بیشتر بخوانید:

نمایی از هوای بارانی روستای حصار در کنگاور

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • فتح خلیج فارس در قرن ۱۶ میلادی مانند فتح خرمشهر دارای اهمیت است
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • گذری کوتاه بر تاریخ و زندگی اسطوره استعمارستیزی جزیره هرمز ایران
  • بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال کیست؟
  • تاریخ برده‌داری به زبان طنز
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)