Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر سیدعباس صالحی این روزها حتی در پایان جلسات دولت و در حضور خبرنگاران سیاسی نیز در مواجهه با سوالاتی درباره کاغذ قرار می‌گیرد و گویا برای بسیاری از افرادی که وی با آنها مواجه می‌شود در حال حاضر مهمترین رسالت وزارت خانه تحت مدیریت وی عبور از وضعیت بحرانی حال حاضر کاغذ است.

صالحی که در چالشی سنگین با بدنه اقتصادی دولت اعم از معاون اول و معاون اقتصادی رئیس جمهور و نیز برخی از اصناف دست‌اندرکار واردات کاغذ توانسته تاکنون کاغذ مطبوعات و نشر را در زمره کالاهای مشمول واردات با ارز موسوم به دولتی نگاه دارد این روزها بیش از پیش در معرض این سوال مواجه است که چرا اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه منجر به ثبات بازار نمی‌شود و گلایه‌ها رفته رفته در حال بالا گرفتن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صالحی چهارشنبه گذشته در مواجهه با اهلی رسانه پس از پایان جلسه هیات دولت بار دیگر آماج سوالاتی از این دست بود و در پاسخ به آنها بار دیگر عنوان کرد کاغذ فرهنگی که شامل کاغذ مطبوعات و کاغد کتاب‌های غیر درسی است ارز چهارهزار و ۲۰۰ تومانی برای واردات دریافت می‌کنند و بقیه کاغذها شامل ارز کالاهای نیمایی می‌شوند.

صالحی بر این مساله تاکید کرده است که سال‌های گذشته سالانه ۳۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزارتن کاغذ به قیمت ۳۵۰ میلیون تا ۴۰۰ میلیون دلار وارد کشور می‌شد اما مجموع ارزی که در سال ۹۸ برای برای کاغذ فرهنگی (کاغذ مطبوعات و کتاب) در نظر گرفته شده ۸۰ هزارتن معادل ۸۰ میلیون دلار است.

به گفته صالحی پس از تغییر و تحولات در سازوکار کارگروه کاغذ در وزارت ارشاد و ایجاد دو کارگروه مجزا در معاونت فرهنکی و مطبوعاتی برای واردات ۲۵ هزار تن کاغذ موافقت به عمل آمده که از این میزان ۹۵۰۰ تن مطبوعات و ۱۵۵۰۰ تن کاغد کتاب است.

صالحی البته تاکید داشته که در شش ماهه ابتدای سال ۴۰ هزار تن کاغذ فرهنگی وارد کشور خواهد شد

در همین زمینه خبرنگار مهر نیز از یکی از اعضای کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کسب اطلاع کرد که طی روزهای ابتدایی هفته آینده ۳۲۰۰ تن کاغذ شامل ۳ هزار تن کاغذ تحریر و ۲۰۰ تن کاغذ بالکی از طریق کمیته توزیع کارگروه ماغذ معاونت فرهنگی که زیر نظر تعاونی ناشران کشور (آشنا) اداره می‌شود، توزیع خواهد شد.

پس از ایجاد این کارگروه جدید سه کمیته شامل تخصیص، توزیع و نظارت در این کارگروه تشکیل شده است که مسئولیت آنها بر عهده آقایان فروغیان، اسماعیلی و حسن‌پور گذاشته شده است. بر همین اساس از میان ۴ شرکت تایید شده برای واردات کاغذ در این کارگروه، دو شرکت موفق به وارد کردن کاغذ خود به کشور شده و کاغذ وارداتی آنها به میزانی که ذکر شده ابتدای هفته آتی ترخیص و توزیع خواهد شد. همچنین اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز به عنوان مجری امر نظارت پس از توزیع این کاغذها به کار نظارت بر مصرف آنها خواهد پرداخت و از قرار معلوم بر انتشار کتاب بر مبنای این آثار از طریق نسخه شماری اقدام خواهد شد.

با این حال تا پایان هفته گذشته (ششم تیرماه) هر بند کاغذ تحریر با ابعاد ۷۰ در صد ۷۰ گرمی وارداتی از اندونزی با قیمت بندی ۵۱۰ هزار تومان و همین کاغذ با ابعاد ۶۰ در ۹۰ با قیمت ۳۸۵ هزار تومان به فروش رسید و روند صعودی قیمت این محصول در بازار کماکان حفظ شد. حالا باید دید آیا با آغاز توزیع کاغذهای وادارتی در بخش فرهنگ و کتاب این روند نتیجه معکوس به خود خواهد گرفت یا خیر.

کد خبر 4652336 حمید نورشمسی

منبع: مهر

کلیدواژه: بازار کاغذ وزارت ارشاد کتاب و کتابخوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۱۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح اقدامات سال ۱۴۰۲ بسیج سازندگی استان مرکزی

معاون هماهنگ‌کننده سپاه روح‌الله استان مرکزی به مناسبت در پیش بودن هفته بسیج اقدامات یک سال اخیر بسیج سازندگی در استان را تشریح کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سرهنگ پاسدار محمد گودرزی ظهر امروز در نشست خبری تشریح برنامه‌های هفته بسیج سازندگی سپاه روح‌الله استان مرکزی با اشاره به اقدامات یک سال اخیر بسیج سازندگی در استان، اظهار داشت: بسیج سازندگی استان مرکزی سال گذشته تفاهم‌نامه و قراردادهای مختلفی را با دستگاه‌های اجرایی منعقد کرد که در راستای قرارداد با جهاد کشاورزی، 29 استخر ذخیره آب کشاورزی با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد تومان و 10 یادمان شهدا با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد تومان ایجاد شد.

وی افزود: 230 سری جهیزیه با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) با اعتباری بالغ بر 7 میلیارد تومان و سه هزار بسته کیف و لوازم‌التحریر توزیع شد، 30 واحد مسکونی با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد تومان با همکاری بهزیستی ایجاد شد، 15 مورد بازسازی و مرمت منازل رزمندگان دفاع مقدس که توان مالی کافی نداشتند، انجام گرفت، 2 هزار و 500 تُن قیر رایگان برای جاده‌های روستایی و آسفالت بین مزارع کشاورزی این استان توزیع و 350 هزار مترمربع آسفالت انجام شد.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه روح‌الله استان مرکزی عنوان کرد: ایجاد 50 منزل برای محرومان و مددجویان، اجرای 23 هزار متر کاشی و سرامیک برای منازل محرومان با اعتباری بالغ بر 6 میلیارد و 400 میلیون تومان، اجرای 19 پروژه کانال آب کشاورزی به طول پنج‌هزار متر و تهیه و توزیع بیش از 100 بسته فرهنگی، از دیگر اقدامات بسیج سازندگی استان مرکزی در سال گذشته است.

گودرزی با اشاره به اجرای بیش از 100 ویژه برنامه در هفته بسیج سازندگی بیان کرد: برنامه‌های هفته بسیج سازندگی استان از 15 تا 21 اردیبهشت هدف گذاری شده است، شعار امسال هفته بسیج سازندگی همه با هم، بسیج خدمت‌رسانی نامگذاری شده است، رهبر معظم انقلاب بسیج را کلید طلایی حل مشکلات جامعه ذکر کردند و تشکیل گروه‌های جهادی یکی از طرح‌های مهم است که تاکنون با توفیقات خوبی همراه بوده است. برپایی نمایشگاه اقتصاد مقاومتی، افتتاح هفت منزل محرومان، افتتاح سد ذخیره آب کشاورزی روستایی، اجرای صبحگاه مشترک و همایش تجلیل از مادران جهادی، از جمله برنامه‌های این هفته است.

وی با اشاره به اقدامات بسیج سازندگی استان را از سال 1390 تا 1402 گفت: اجرای 320 کیلومتر شبکه آب‌رسانی به روستاها، احداث و مرمت یک‌هزار و 800 واحد مسکونی، اهدای یک‌هزار و 896 سری جهیزیه به زوج‌های کم‌برخوردار، توزیع چهار هزار و 500 تُن قیر، بهسازی و مرمت 225 مدرسه، اجرای 110 کیلومتر راه و 40 پل روستایی، لایروبی 52 قنات به طول 40 کیلومتر، توزیع 700 هزار بسته معیشتی و لوازم‌التحریر، ایجاد 210 هزار مترمکعب استخر ذخیره آب کشاورزی، بهسازی و مرمت 247 مسجد و حسینیه، ایجاد 28 نماد یادمان شهدا، احداث 32 سالن ورزشی و کتابخانه در روستاها و مناطق کم‌برخوردار و توزیع بیش از 2 میلیون پُرس غذای گرم بین نیازمندان، بخشی از این اقدامات است.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه روح‌الله استان مرکزی عنوان کرد: تأسیس 812 صندوق قرض‌الحسنه توسط بسیجیان با 41 هزار نفر عضو، پرداخت 12 هزار و 800 فقره تسهیلات اشتغال‌زایی و تعاونی، حمایت و پشتبانی از 50 شرکت تعاونی، ایجاد 15 هزار شغل، برگزاری 400 نمایشگاه اقتصاد مقاومتی، برپایی بیش از 2 هزار و 800 کلاس آموزش اشتغال و ارائه 570 هزار نفر ساعت آموزش، تشکیل یک‌هزار و 300 گروه جهادی و سازماندهی 29 هزار نفر در این گروه‌ها، برگزاری 594 اردوی جهادی، اجرای بیش از سه هزار طرح محرومیت‌زدایی و اجرای 2 هزار و 560 دوره تخصصی از جمله رسم هجرت، رسم خدمت و جهاد رسانه از جمله اقدامات اقتصاد مقاومتی سپاه روح‌الله استان مرکزی در طول 12 سال گذشته است.

گودرزی برگزاری جشنواره‌های هنری، دیدار جهادگران با مسئولان، تعمیر سه‌هزار و 350 دستگاه وسایل لوازم خانگی به صورت رایگان برای خانواده‌های محروم و سیل‌زده، ایجاد 45 قرارگاه جهادی، پهنه‌ای، منطقه‌ای و محلی، برگزاری سه دوره انتخابات و مجمع جهادگران، اجرای بیش از یک‌هزار و 500 اسکلت توسط جهادگران بسیجی و نصب آنها در منازل مناطق محروم و کم‌برخوردار، برپایی 12 نمایشگاه دستاوردهای بسیج سازندگی، تجلیل از 2 هزار و 800 جهادگر فعال را از دیگر اقدامات بسیج سازندگی استان برشمرد.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • بزرگترین مرکز توزیع پوشاک حجاب در مشهد تأسیس می‌شود
  • یک جو وحشتناک در انتظار پرسپولیس
  • فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی آخر هفته
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • تشریح اقدامات سال ۱۴۰۲ بسیج سازندگی استان مرکزی
  • آخر هفته‌ی بارانی در انتظار آذربایجان شرقی
  • ارسال اولین محموله کمک چین به افغانستان
  • هواداران پرسپولیس چشم انتظار ارائه بلیت جدید
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد/ اولین کتاب تخصصی انتظارات تورمی در ایران
  • توزیع ۴۰۰۰ جلد کتاب برای پویش «قهرمان شهید شهر من» در استان تهران