Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام سید علی امینی گفت: دولت کنونی به این بهانه که سفیر علمی ندارد به دستاوردهای علمی جوانان بها نداد و باعث ناامیدی و به اصطلاح عقب گرد بسیاری از استعدادهای درخشان کشور شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ 25 ماه شوال، یادآور روز شهادت جانسوز امام جعفر صادق (ع) ششمین ستاره درخشان سپهر ولایت و امامت بدستور منصور خلیفه عباسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام صادق (ع) در دامان مادری پرهیزکار بنام «اُمِّ فَروَه» دخت« قاسم بن محمد»؛ و در سایه پدربزرگوارشان امام محمد باقر(ع) پرورش یافتند.

ایشان در 31سالگی و پس از شهادت امام باقر(ع) عهده‎ دارمقام امامت شدند، از آنجایی که در دوران امامت امام صادق (ع) امویان و عباسیان برسرخلافت باهم درگیر بودند این امر زمینه مناسبی برای امام فراهم آورد تا به گسترش علوم اسلامی و تربیت شاگردان مکتب خود بپردازد.

یک کارشناس مذهبی، با بیان سخنان مذکور به خبرنگار تیتریک، گفت: مسیری که امام صادق (ع) برای حفظ اسلام و شیعه به کار برد، روش تربیت شاگرد و ترویج فقه شیعه، علوم شیعه، قرآن و اهل بیت (ع) بود، یعنی امام ششم به ترویج علم و تربیت شاگرد پرداختند.

حجت الاسلام سید علی امینی، در پاسخ به این سوال که حیات امام صادق (ع) مصادف با دوران ضعف امویان و عباسیان بود اما چرا امام صادق از این فرصت برای به دست آوردن حکومت استفاده نکرد، افزود: اگر امام صادق (ع) در این شرایط تشکیل حکومت می داد و سوار بر موج سیاسی می شد قطعا این حکومت ثمراتش برای اسلام کمتر از آن کاری بود که امام صادق در واقع اختیار کرد و آن ترویج مکتب و تربیت شاگرد بود.

وی اظهار داشت: اقدامی که امام صادق (ع) در زمان امامت خود انجام دادند از تشکیل حکومت مهم تر بود زیرا امام حسین (ع) با قیام خویش بطلان حکومت بنی امیه و اسلام اموی را اعلام کرد اما کادرسازی و فرهنگ سازی اسلام واقعی با شهادت امام حسین (ع) متوقف ماند و با شروع امامت امام سجاد (ع) این راه توسط امام چهارم آغاز شد.

حجت الاسلام امینی تصریح کرد: در زمان امام باقر (ع) فضای سیاسی باز شد و با آغاز امامت امام صادق(ع) این راه ادامه پیدا کرد و این استراتژی تربیت شاگرد، فرهنگ سازی و کادرسازی به اوج خودش رسید و بیش از 4000 شاگرد عالم، فاضل از دست امام ششم بهرمند شدند، اگر فرهنگ سازی اسلام واقعی به این گونه میسر نمی شد شاید امروز ما چیزی از اسلام و مکتب اهل بیت نمی دانستیم.

وی با بیان اینکه جوانان از علم اندوزی امام صادق (ع) الگو بگیرند، گفت: علم اندوزی یکی از ویژگی های مهم امامان بوده است اما در زمان امام صادق(ع) زمینه ای ایجاد شد و حضرت به تربیت شاگرد و گسترش علم پرداختند.

این کارشناس مسائل مذهبی افزود: مسئله مذکور یک پیام سیاسی دارد و آن این است که جوانان امروز که در جامعه ما عرق ملی و وطنی دارند و درصدد دفاع از انقلاب و کشور در مقابل استکبار هستند یکی از مهمترین الگوهایی که از مکتب امام صادق (ع) می توانند بیاموزند "جهاد علمی" است یعنی ما از لحاظ علمی می توانیم بر دشمنان فائق شویم و به این نتیجه برسیم که می توانیم دشمنانمان را در دشمنی شان خلع سلاح کنیم.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری پس از رحلت امام خمینی (ره) از پیشگامان ترویج علم، گسترش رشته های علمی و تقویت مبانی علمی هستند، اظهار داشت: ایشان با برپایی جلسات با دانشگاهیان، حوزویون و شخصیت های علمی، پیگیر مسایل علمی هستند و خودباوری علمی را در جامعه تقویت کرده اند.

حجت الاسلام امینی تصریح کرد: سرنگونی پهپاد فوق پیشرفته که توسط ارتش آمریکا سازماندهی شده و جزء محدود پهپادهای علم هوا-فضا بود، نشان می دهد که اگر ما این علم و تکنولوژی را نداشتیم که سامانه ای برای ساقط کردن پهپاد طراحی کنیم، هزاران پهپاد ممکن بود وارد کشور شود و از غالب مناطق کشور عکس برداری کند، در نتیجه این تجربه نوعی خروجی از مکتب امام صادق (ع) است.

وی با اشاره به اینکه امام صادق (ع) نقش مهمی در فتح قله های علم و دانش داشت، عنوان کرد: مسئولین برای الگوپذیری از مکتب امام ششم، به جوان ها میدان دهند و زمینه را برای خوداتکایی علمی با پرداختن به داخل فراهم کنند زیرا در هر زمینه ای که به داشته ها و علوم دینی متوسل شده ایم پیشرفت کردیم.

حجت الاسلام امینی گفت: ما هواپیمای جنگی مافوق صوت ساختیم زیرا در مسائل نظامی روی پای خودمان ایستاده ایم، اما در خودور سازی هنوز گرفتار پراید 50 میلیونی ای هستیم که قاتل جان مردم است به این دلیل که شرکت های خودروساز ما به جای خود اتکایی، دلالی می کنند.

این کارشناس مسائل مذهبی در خاتمه با اشاره به اینکه در دولت کنونی دستاوردهای علمی جوانان سرکوب شد، خاطرنشان داشت: در هر مقطعی که روی پای خودمان ایستادیم به خودکفایی رسیدیم، مسئولین باید نگاه شان به خارج از کشور نباشد و به توانمندی های داخلی تکیه کنند، دولت کنونی به این بهانه که سفیر علمی ندارد به دستاوردهای علمی جوانان بها نداد و باعث ناامیدی و به اصطلاح عقب گرد بسیاری از استعدادهای درخشان کشور شد.

 

 

 

الهه ملاحسینی

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۲۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟

قبل از اینکه بخواهد سروکله حسن صباح به روایت مصری‌های سکولار در سریال «حشاشین» پیدا شود، تاریخ از امت و رحلت پیامبر شروع شده، از ابوبکر، عمر، عثمان و امام علی (ع) عبور کرده، تا به مکاتب فکری مختلف و فرقه‌ها بخصوص فرقه اسماعیلیه در قرن ۱۱ می‌رسد.

بنا به ادعای سازندگان سریال، «خلافت عباسی بر نیمی از جهان حکومت می‌کرد. ولی در قرن یازدهم وضعیت خلافت عباسی در بغداد رو به وخامت بود و در بدترین شرایط خود قرار گرفت. گروهی از چوپانان ترک در سلسله سلجوقیان ظهور پیدا کردند و بزرگترین ارتش را روی زمین تشکیل دادند. آنها مشروعیت خود را با ادعای حمایت از خلیفه عباسی سنی به دست آوردند. آنها بر خلیفه نفوذ داشتند. همزمان خلافت شیعه فاطمی در مصر و مراکش در ضعیف‌ترین حالت خود بود. فرقه‌ها، عقاید و مکاتب افزایش یافت. در بین آنها فرقه باطنی توسط مردی به وجود آمد، که خطرناک‌ترین و عجیب‌ترین فرد بود. او «حسن بن الصباح» بود.

طبق نوشته حسن فضیلت‌خواه در کتاب «حسن صباح فرمانروای قلعه الموت»، سابقه پیدایش فرقه هفت امامی اسماعیلیه به قرون اولیه اسلام و زمان امام جعفر صادق (ع) امام ششم، شیعیان بر می‌گردد. امام صادق (ع) دارای چندین پسر بود. از میان پسران خود ابتدا اسماعیل را به جانشینی خود و به عنوان امام هفتم شیعیان انتخاب و به جامعه پیروان خود معرفی کرد. بعد‌ها گویا به دو دلیل تاریخی از این تصمیم منصرف و اسماعیل را به امر الهی از مقام امامت خلع و عهد خود را از او برداشت.

در کتب تاریخی آمده است که امام ششم به دو دلیل اسماعیل را از امامت برکنار کرد. یکی اینکه او با گروه‌های افراطی و تندرو در ارتباط بود و امام احساس خطر کرد که مبادا بعد از او جامعه شیعیان به خطر بیفتد. دوم اینکه اسماعیل شراب می‌نوشید و یک چنین انسانی نمی‌توانست صلاحیت امامت جامعه شیعیان را داشته باشد. 

امام صادق (ع) برای بار دوم پسر چهارم خود موسی کاظم (ع) را به امامت برگزید و به شیعیان معرفی کرد. در آن میان، جمعی از شیعیان انتخاب اول امام را شرعی و متقن و صحیح دانسته و بر امامت اسماعیل پافشاری کردند. دو پسر دیگر امام یعنی عبدالله و محمد هم در مقام دفاع از حق امامت خویش برآمدند. پس هر یک جماعتی را جمع کرده و در مقابل اراده پدر مقاومت کردند.

در آن میان، پیروان اسماعیل از بقیه نیرومندتر و قوی‌تر بودند. فرقه اسماعیلیه بعد‌ها در بلاد اسلامی به طغیان و عصیان و اعتراض روی آورده و به برخی اقدامات افراط گرایانه دامن زدند. اسماعیل در زمان حیات پدرش از دنیا رفت. پس اسماعیلیان پسر او محمد را به عنوان امام و جانشین پدرش برگزیدند و او را امام مستور (پنهان) لقب دادند. بعد‌ها حسن صباح خود را نائب امام مستور معرفی کرد.

شروع داستان از جنگ بین صلیبیان با فرقه اسماعیلیه می‌گذرد، تا اینکه اولین خون با دستور حسن صباح در تاریخ سریال «حشاشین» ریخته می‌شود. سریال روایت می‌کند: «حسن صباح قوی است، اگر موقعیتش با قلبش تضاد پیدا کند، قلبش را می‌کشد». 

در انتهای سریال «حشاشین» یار باوفای حسن صباح می‌گوید: «مولای ما دیگر واسطه بین ما و اماممان نیست، او با امام یکی شده است و در مقابلش هزینه‌های زیادی پرداخت کرده. تو پسرت را کشتی، همسرت را، عزیزانت را، پسرت هادی روانه آسمان کردی. شما کاری کردید که هیچ مومن و نگهبانی حتی هیچ پیامبری تحمل انجام آن را نداشت».

امیدعلی مسعودی، مدیر گروه ارتباطات اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه سوره با نقد محتوایی سریال «حشاشین» از این حیث که تاریخ اسلام را تحریف کرده است، گفت: سروکله حسن صباح از کجا پیدا شد؟ آیا او بی‌سواد بود؟ راهزن بود؟ یا ایشان دو هم‌کلاسی با سواد داشت؟ آنها بر اساس عقایدشان که تغییر جامعه بود، از دست پادشاهان فرار کردند و به قلعه الموت پناه بردند. اما سریال «حشاشین» مبنای شکل‌گیری حرکات حسن صباح را ایران می‌داند. در حالی که آن زمان حکومت‌ها ملوک الطوایفی بود. لازم بود این سریال بازبینی بشود و تحریف‌های تاریخی‌اش توضیح داده شود. 

مسعودی ادامه داد: سریال «حشاشین» القا می‌کند که فرقه‌ای تحت رهبری صباح، ایرانی و تروریست بودند. در این سریال چهره‌ای از حسن صباح به تصویر کشیده شده، که گویا او ایرانی است و هر ایرانی تروریست است. در حالی که اسماعیلیه اعتقادات سفت و سختی داشتند. آنها آدم‌های معتقدی بودند و اگر با کسی درگیر می‌شدند، بخاطر اعتقاداتشان بود. بنابراین، کلیت روایت سریال «حشاشین» روایت علمی نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • حرکت کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) از میدان المپیک تا دانشگاه علامه طباطبایی 
  • دانشگاه‌ها؛ پاشنه آشیل دولت آمریکا / عملیات وعده صادق نتیجه اقتدار علمی ایران است   
  • دستاوردهای عملیات‌ وعده صادق ‌در عرصه علم و فناوری چه بود؟
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود
  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • بازددید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است