Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@08:30:57 GMT

کاهش 28درصدی چک‌های برگشتی سال97

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۲۳۵۱۵

در سال گذشته، تعداد چک های برگشتی نسبت به سال 96 حدود 5 میلیون فقره کاهش یافته و مهمترین دلیل این کاهش 28 درصدی تعداد چک های برگشتی در سال 97، اجرای قانون جدید چک بوده است. ناطقان: دیروز حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران گفت: «درسال 96، حدود 17 میلیون و 400 هزار چک برگشتی داشتیم که با اقدامات پیشگیرانه، قوه قضاییه و دولت و بانک مرکزی و بانک‌ها به هم کمک کردند و در سال 97، با اینکه تحریم‌های ظالمانه، فشار بیشتری را بر اقتصاد و مردم وارد می‌کرد، اما آمار چک‌های برگشتی به 13 میلیون و حدود 400 هزار رسید و در واقع با یک اقدام، چند میلیون از آمار چک‌های برگشتی کم می‌شود و این اقدامات پرونده‌های قوه قضاییه را کاهش می‌دهد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



براساس آمارهای ارائه شده توسط معاون اول قوه قضائیه تعداد چک های برگشتی در سال 97 نسبت به سال قبل آن، حدود 4 میلیون فقره کاهش یافته که معادل کاهشی 23 درصدی است. در این گزارش به بررسی آمارهای بانک مرکزی درباره کاهش میزان چک‌های برگشتی در سال 97 می پردازیم و علت این موضوع را بیان خواهیم کرد:

*کاهش 5 میلیون فقره ای تعداد چک های برگشتی در سال 97

براساس گزارش بانک مرکزی (جدول زیر)، تعداد چک های برگشتی در سال 96 برابر 17 میلیون و 392 هزار و 100 فقره بوده است و در سال 97 به رقم 12 میلیون و 328 هزار و 400 فقره کاهش یافته است. به عبارت دیگر، تعداد چک های برگشتی در سال 97 نسبت به سال قبل آن، حدود 5 میلیون فقره کاهش یافته که معادل کاهشی 28 درصدی است.

همچین مبلغ (ارزش) چک های برگشتی در سال 97 نسبت به سال 96 حدود 15 درصد کاهش یافته است.

البته بخشی از این کاهش چشمگیر تعداد چک های برگشتی بخاطر کاهش تعداد چک های مبادله ای در سال 97 نسبت به سال 96 بوده است. تعداد چک های مبادله ای در سال 96 برابر 113 میلیون و 57 هزار و 800 فقره بوده ولی تعداد این چک ها در سال 97 با کاهشی 14 درصدی به عدد 97 میلیون و 253 هزار و 600 فقره رسیده است. البته ارزش چک‌های مبادله ای در سال 97 نسبت به سال 96 روندی معکوس داشته و 26 درصد افزایش یافته است.

 با توجه به آمارهای فوق، نسبت تعداد چک های برگشتی به مبادله ای در سال 97 به عدد 12.7 درصد و مبلغ چک‌های برگشتی به مبادله ای در سال 97 به عدد 14.5 درصد است. براساس این آمارها، نسبت تعداد چک های برگشتی به مبادله ای در سال 97 نسبت به سال قبل آن 17 درصد و مبلغ چک‌های برگشتی به مبادله ای در سال 97 نسبت به سال قبل آن 32 درصد کاهش یافته است.

تعداد و مبلغ چک های وصولی، برگشتی و مبادله ای در سال های 95 تا 97 (تعداد: فقره/مبلغ: میلیارد ریال)

*اجرای قانون جدید چک مهمترین عامل کاهش چشمگیر تعداد و ارزش چک های برگشتی

طبق نظر کارشناسان، کاهش 28 درصدی تعداد چک‌های برگشتی و کاهش 15 درصدی ارزش این چک ها در سال 97 نسبت به سال 96، به دلیل تصویب و اجرای قانون جدید چک بوده است. رویکرد این قانون، رویکردی پیشگیرانه بوده است و قانون‌گذار تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا چک برگشتی از اول صادر نشود. به عنوان مثال، یکی از ابتکارات آن ایجاد سامانه ای برای استعلام وضعیت چک‌های برگشتی صادر کننده است. با این روش، گیرنده چک می‌تواند از وضعیت خوش حسابی یا بد حسابی صادر کننده اطلاع لازم را کسب کند و با چشمانی باز اقدام به اخذ چک از صادرکننده آن بکند. یکی دیگر از ابتکارات این قانون، ایجاد شیوه جدید برای پیگیری قضایی چک های برگشتی است بدین ترتیب که گیرنده چک برگشتی می‌تواند در کمتر از یک هفته به اجرائیه برسد. با اجرای این روش، دیگر بدهکار به دنبال طلبکار خواهد بود و تمام تلاش خود را خواهد کرد تا به هر نحوی چک وی را نقد نماید.

براساس این گزارش، انتظار می رود با اجرای کامل قانون جدید چک که با همکاری بیشتر بانک مرکزی و قوه قضائیه محقق می شود، روند نزولی تعداد و ارزش چک های برگشتی همچنان ادامه داشته باشد. منبع: فارس برچسب ها: چک های برگشتی ، قانون جدید ، بانک ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: چک های برگشتی قانون جدید بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۳۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲

به گزارش قدس آنلاین، صابر جباری در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان این که پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان این که روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهارکرد: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است. روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن  ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان این که در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، گفت: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به این که بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می‌داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کاهش ۲۲ درصدی تعداد حوادث ناشی از کار در زنجان
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • کمبود کلانتری در تهران/ کلانتری‌ها دیجیتال می‌شوند
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • سکه ۴۰ میلیون تومان شد ؛ کاهش قیمت طلا ادامه دارد ؟
  • بازگشت سکه به کانال ۴۰ میلیون تومان
  • قیمت سکه به کانال ۴۰ میلیون تومان بازگشت
  • ثبت ۵۱۰ فقره پرونده تخلف صنفی در استان سمنان