Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@19:33:42 GMT

محله‌ای در شهر با  امکانات روستا

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۲۸۴۶۲

محله‌ای در شهر با  امکانات روستا

محله‌ای که نه شهر است و نه روستا. در «حصار» می‌توان یک‌روزه آلونکی ساخت و نامش را خانه گذاشت. خانه‌ای که با چند بلوک سیمانی ساخته می‌شود و با یک باد شدید امکان فروریختن دارد. از مشکلات حصار بارها گفته شده، از کمبود خدمات بهداشتی و امکانات رفاهی تا نبود امنیت اجتماعی، اما شاید لازم باشد بارها این مشکلات گفته شود تا گوش شنوایی برای شنیدن گلایه‌های اهالی منطقه پیدا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اهالی خط ۴ حصار اغلب به دلیل مشکلات مالی در این منطقه مانده‌اند. خانواده‌های پرجمعیتی که برخی از آنها در متراژهای ۴۰، ۵۰ متری و یا کوچک‌تر زندگی می‌کنند. پای صحبت ساکنان این محله که بنشینید به یک حقیقت تلخ می‌رسید، این‌که مسئولان هیچگاه ما را ندیده‌اند و برنامه‌ای برای سامان زندگی ما ندارند.

مشکلات  اهالی

یکی از ساکنان خط ۴ حصار که به گفته خودش بیش از ۳۰ سال می‌شود ساکن این منطقه است می‌گوید: از کودکی در حصار بودم و هیچ‌وقت امکانات برای شهروندان وجود نداشت و مردم از وضعیتشان راضی نیستند. «اکرم سائل‌نژاد» می‌افزاید: حصار تا ۱۰ سال قبل هیچ امکاناتی حتی گاز، آب و برق نداشت و حالا چند سالی است که وضعیت بهتر شده اما اینها حداقل امکاناتی است که باید از آن بهره‌مند می‌شدیم.

وی با اشاره به مهم‌ترین مشکلات محله ادامه می‌دهد: ساخت‌وسازهای غیرمجاز، کوچه‌های تنگ و پله‌دار، نبود مرکز بهداشتی درمانی، کمبود وسایل حمل‌ونقل عمومی، فروش مواد مخدر و دزدی در روز روشن و کمبود مراکز تامین خدمات امنیتی و انضباطی مانند پاسگاه‌ها و کلانتری‌ها از مشکلاتی است که مردم از آن گلایه دارند.

سائل‌نژاد اضافه می‌کند: هر صبح که بیدار می‌شویم می‌بینیم کسی از شهرستان آمده و خانه‌ای نداشته و برای خود در حصار آلونکی ساخته است و کسی هم نظارتی روی آن ندارد. این شهروند می‌افزاید: برخی کوچه‌ها به قدری تنگ است و پله هم دارد که باعث سختی عبور از کوچه به‌ویژه در زمستان‌ها می‌شود.

معابر تنگ و باریک

یکی دیگر از ساکنان به پارک نیمه‌کاره ورودی خط ۴ اشاره می‌کند و می‌گوید: بوستان طبیعت که حدود ۲ سال قبل ساخته شده، هنوز تکمیل نشده است و مردم که هیچ جای تفریحی ندارند، همچنان در انتظار تکمیل پارک هستند. «افشین کشاورز» می‌افزاید: اغلب خانه‌های خط ۴ سامانه فاضلاب ندارند و همین موضوع مشکلات بسیاری را به وجود آورده است. وی ادامه می‌دهد: ایستگاه اتوبوس و تاکسی حصار در میدان کرج و درست در نقطه‌ای قرار دارد که محل تجمع معتادهاست و همین موضوع امنیت مردم به‌ویژه خانم‌ها را به خطر می‌اندازد. کشاورز اضافه می‌کند: فقر و ناتوانی برخی از ساکنان منطقه آنها را به سمت بازارها و فعالیت‌های غیرمتعارف سوق داده ‌است؛ بازاری که بخشی از محصولات آن در زمره امور ممنوع و بزهکارانه تعریف می‌شود.

نقش شهروندان در بهبود زندگی شهری

کم‌سوادی برخی از ساکنان نیز باعث شده‌ است که نتوانند از بسیاری خدمات بهره ببرند. این جمله را یک شهروند ساکن حصار می‌گوید و معتقد است مردم نقش بسیاری در درست شدن وضعیت دارند.   «فاطمه رضایی» با بیان این‌که بهترین مجری برای بهسازی یک منطقه خود اهالی هستند و تلاش‌ها بدون همکاری آنها کمتر موفق خواهد ‌بود، می‌افزاید: ‌خط ۴ حصار هم بیش از هر چیزی به خدمات و امکاناتی نیاز دارد که آن را از این وضع دربیاورد، ‌ به‌عبارت دیگر چهره منطقه باید تغییر کند و این تغییر چهره نیز در درجه نخست به همدلی مردم و ساکنان منطقه نیاز دارد.

خط ۴ حصار؛ پایلوت طرح توسعه سرانه آموزشی

معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار کرج با بیان این‌که خط ۴ حصار به عنوان پایلوت طرح توسعه سرانه آموزشی در محلات هدف طرح بازآفرینی شهری قرار گرفته است، می‌گوید: این طرح توسط ادارات کل تجهیز و نوسازی مدارس، راه و شهرسازی و آموزش و پرورش شهرستان کرج تهیه و تدوین شده است تا پس از گرفتن مجوز از سوی دفتر فنی حوزه معاونت شهرسازی و معماری و منطقه ۱۱ شهرداری برای اجرای طرح و جذب بودجه پیش‌بینی شود و اقدام لازم صورت گیرد.

«حسین شریف‌کاظمی» می‌افزاید: حدود ۴ هزار متر عرصه نیز در مجاورت اجرای طرح مجموعه آموزشی در دستور کار، مطالعه و جانمایی قرار گرفته است تا کارشناسان مجموعه مدیریت شهری برای ساخت سایت امداد و نجات اقدام کنند. به گفته وی، با توجه به مجاورت سایت پیش‌بینی شده در کنار بزرگراه شمالی در خط ۴ حصار، این سایت امدادی بتواند به عنوان مدیریت بحران پدافند غیرعامل در مواقع خاص و حوادث غیرقابل پیش‌بینی ایفای نقش کند.

وی با اشاره به ساخت مرکز بهداشت در خط ۴ حصار کرج ادامه می‌داد: اجرای این طرح، پیش‌تر مصوبه دفتر فنی استان را با نظر دانشگاه علوم پزشکی گذرانده و مقرر شد تا در مصوبات جلسه، مبنای تعیین تکلیف ساخت مرکز بهداشت در طرح ستاد بازآفرینی پایدار شهری باشد. شریف‌کاظمی تاکید می‌کند: از دانشگاه علوم پزشکی استان انتظار می‌رود برای جبران نقیصه ایجادشده، جدی‌تر به موضوع بپردازد و ضمن جبران مافات، عملیاتی‌تر و در حد انتظار وارد عمل و اقدام شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری کرج اضافه می‌کند: به دلیل اهمیت ستاد بازآفرینی پایدار شهری و سیاست‌های جاری شهرستان، برای خدمت‌رسانی به مردم، جلسات این ستاد در شهرستان کرج تشکیل می‌شود. شریف‌کاظمی ادامه می‌دهد: عوامل بازدارنده در اجرای این طرح در محله حاشیه‌نشینی همچون خط ۴ حصار که لایه‌های اجتماعی آن را افراد آسیب‌پذیر و قشر محروم جامعه تشکیل می‌دهند، باید مورد توجه قرار گیرد و رفع محرومیت، تغییر حجمی و کالبدی بافت محله در دستور کار واقع شود.

کد خبر 445850

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۸۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: همانطور که می‌دانید استان ایلام یکی از زیباترین استان‌های کشور با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی به حساب می‌آید که در حصار کوه‌های زاگرس و جنگل‌های انبوه با جاذبه‌های طبیعی زیبا و متنوعش عنوان عروس زاگرس را از آن خود کرده است.

این استان چهار فصل دارای جاذبه‌های فراوان، غنی، تاریخی و طبیعی است، به نحوی که هر نقطه از آن با جاذبه‌های طبیعی مانند جنگل، کوه و دریاچه چشم هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند. اگر اهل سفر و طبیعت باشید حتماً می‌دانید که روستای طولاب از توابع دهستان میشخاص در بخش مرکزی شهرستان ایلام، یکی از روستاهای زیبای ایران است که با طبیعتی بکر و دست نخورده، آب و هوای دل انگیز و سالم، خوراکی‌های مخصوص، آداب و رسوم جذاب و اهالی مهمان نواز همواره در تمام فصول سال میزبان گردشگران بسیاری از اقصی نقاط دنیا می‌باشد.

برای بازدید از این روستای زیبا و تاریخی، باید پس از عزیمت به استان ایلام حدود ۳۰ کیلومتر را به سمت جنوب شهر ایلام طی کنید، مهم‌ترین راه ارتباطی این روستا محور ایلام_ ملکشاهی می‌باشد که با درختان زیبا و سبز زرد آلو و گردو پوشیده شده که زیبایی خاص و دل انگیزی به ارمغان آورده است.

شایان ذکر است، روستا طولاب یکی از روستاهای کوهستانی استان ایلام می‌باشد که ارتفاعات آن از درختان جنگلی از جمله درخت تنومند بلوط پوشیده، به گونه‌ای که این جنگل‌ها با باغ‌های در هم آمیخته زیبایی خاص و منحصر به فردی به این روستا داده است.

جاذبه‌های طبیعی و گردشگری روستای طولاب

محمد کریمی از ساکنان روستای طولاب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای گردشگری طولاب در منطقه‌های قرار گرفته که از سه طرف با کوه محصور شده است و وجود همین کوه‌ها باعث گردیده چشمه‌های آب فراوان، مراتع سر سبز، جنگل‌ها و باغات در منطقه شکل بگیرد.

وی افزود: کوهستانی بودن منطقه در شکل گیری بافت روستا تأثیر بسزایی داشته است به گونه‌های که در حال حاضر این روستا دارای شیب نسبتاً بالایی است.

مرضیه نوری از دیگر روستاییان به خبرنگار مهر گفت: روستای طولاب به لحاظ کوهستانی بودن و بالا بودن نزولات جوی، پوشیده از جنگل‌های طبیعی است که توسط جنگلبانان محیط زیست مورد حفاظت قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این جنگل‌ها چشم اندازهای زیبایی از طبیعت روستای طولاب به نمایش می‌گذارند، افزود: سکونت در این روستا نزدیک به ۲۰۰ سال قدمت دارد که ابتدا به صورت موقت و ییلاق و قشلاق و بعد از آن به صورت خانه‌های خشت و گل و سنگ به صورت سنتی و نزدیک به ۲۵ سال است که از ساختمان‌های امروزی جهت سکونت استفاده می‌کنند.

ضعف زیرساخت‌های گردشگری

مجید جباری از دیگر اهالی روستا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: گردشگری روستایی یا روستاگردی یکی از شاخه‌های گردشگری است که امروزه به علت جاذبه‌های طبیعی، صفا و صمیمیت روستایی‌ها خیلی رایج شده و طرفداران زیادی دارد.

وی افزود: روستای طولاب نیز با جاذبه‌های منحصر، غذاهای محلی، صنایع دستی و سوغات و محصولات کشاورزی پتانسیل بالایی در حوزه جذب گردشگر و توسعه این صنعت دارد.

این روستایی ادامه داد: با این حال موانعی از قبیل عدم دسترسی به راه ارتباطی مناسب، کمبود اقامتگاه‌های بومگردی و ضعف زیرساخت‌ها مشکلاتی را برای گردشگران و توسعه صنعت گردشگری در این روستا به همراه داشته است.

توسعه زیرساخت‌های گردشگری در روستا طولاب

فرزاد شریفی مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای طولاب به خاطر موقعیت کوهستانی و بهره‌مندی از فضای سبز و آب و هوای ییلاقی به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری در استان ایلام شناخته شده است.

وی افزود: هر فصل برای این روستا زیبایی خاص خود را دارد؛ بهار با سبزیش، تابستان و هوای مطبوعش، پاییز با درختان هزاررنگش و زمستان با درختان پوشیده از برف همه و همه از جاذبه‌های دیدنی این روستا هستند، که برای گردشگران از جذابیت بالایی برخوردارند.

شریفی با بیان اینکه روستای طولاب علاوه بر ایام نوروز در سایر فصول نیز میزبان گردشگرانی از اقصی نقاط کشور خودمان و همچنین کشور عراق است، ادامه داد: متأسفانه استان ایلام در حوزه صنعت گردشگری از لحاظ زیرساخت‌ها با ضعف و مشکلاتی مواجه بوده، با این حال اقدامات اساسی در خصوص توسعه صنعت گردشگری در تمام استان به ویژه روستای طولاب لحاظ شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام ادامه داد: با اعتبار تخصیص یافته از محل اعتبارات ملی به مبلغ ۳۵ میلیارد ریال، عملیات تکمیل و بهسازی راه‌دسترسی به منطقه تفریحی روستای هدف گردشگری طولاب واقع در بخش سیوان شهرستان ایلام انجام می‌شود.

شریفی در پایان گفت: به منظور اسکان و راحتی گردشگران نیز اقامتگاه‌های بومگردی و مراکز تفریحی گردشگری در این روستا راه اندازی شدند که بدون شک با تلاش‌ها و رایزنی‌های انجام شده شاهد افزایش آنان در آینده خواهیم بود.

منطقه روستایی طولاب فرصتی برای ایجاد فضاهای توریستی و گردشگری است که باید به طور اساسی مورد توجه مسئولان در دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

کد خبر 6089446

دیگر خبرها

  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • رفع مشکلات معابر خاکی و پرتردد محله شهدای صفری
  • برگزاری همایش "پیاده روی خانوادگی " در بوستان جنگلی سرخه حصار
  • تجلیل از ۵۰ شاعر و شاعره محله دستگرد در «گنج‌های پنهان»
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • خاندانی از تبار و نوادگان حذیفه‌بن‌یمان در طرشت
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • آب قنات؛ مهریه زنان طرشتی | ۵ قنات باغ‌های روستا را سیراب می‌کرد
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری