Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید واسطه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تلمبه‌های غیرمجاز شناسایی شده باید به تدریج جمع آوری شود و امسال مقرر است ۲۵۳ دستگاه از این تجهیزات غیرمجاز برچیده شود.

وی گفت: این موتورتلمبه ها به صورت غیرمجاز از آب‌های سطحی برداشت می‌کنند که بیشترین موتور تلمبه‌های غیرمجاز به کار گرفته شده در شهرستان های مانه و سملقان و بجنورد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واسطه با بیان اینکه سه هزار و ۷۵۱ حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود دارد، گفت: امسال ۳۰۰ حلقه از این چاهها مسدود و مسلوب المنفعه می‌شود.

وی تصریح کرد: بر اساس گزارش ها و پایش های انجام شده، بیشترین چاه‌های غیرمجاز و برداشت غیرقانونی از آب‌های زیرزمینی در دشت‌های شیروان، اسفراین و بجنورد صورت می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: با وجود بارندگی‌های مناسب و چشمگیر امسال، هیچ دشتی از ممنوعه بودن خارج نشده و همچنان ۸ دشت استان ممنوعه و یا ممنوعه بحرانی است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی با بیان اینکه چهار دشت از ۱۱ دشت استان ممنوعه بحرانی است، خاطرنشان کرد: دشت‌های ممنوعه بحرانی استان شامل دشت‌های شیروان، اسفراین، جاجرم و صفی آباد است.

وی تصریح کرد: هنوز زود است که درباره ورود به دوران ترسالی صحبت کنیم و این بارندگی‌ها، ناشی از تغییر اقلیم است و نمی‌تواند جبران کمبودهای سالهای گذشته را بکند بنابراین کشاورزان باید همچنان مصرف خود را مدیریت کنند.

وی گفت: تمام چاه‌های کشاورزی استان به شمارشگر هوشمند مجهز هستند و آب مجاز هم بر اساس پروانه صادر شده، قابل برداشت است.

واسطه اظهار داشت: برخی از کشاورزان متأسفانه علی رغم آگاهی از میزان آب پروانه بهره برداری خود، برنامه ریزی مناسبی برای نوع آبیاری و استفاده از آب ندارند به گونه ای که بعضاً در کشت بهاره، میزان مجاز آب قابل برداشت آنان، تمام می‌شود و سهمی برای کشت پاییزه نمی‌ماند.

وی اظهار داشت: متأسفانه بیشتر اراضی آبی استان به سمت دو کِشته بودن سوق پیدا کرده اند و این در حالی است که حجم آب پروانه‌ها، کفاف دو کشت را نمی‌دهد.

وی گفت: کشاورزان باید به کشت محصول کم آب طلب سوق یابند و نباید همان محصولی که در دشت‌های آزاد کشت می‌شود در دشت‌های ممنوعه نیز کِشت شود.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی گفت: دشت‌های استان سالانه ۷۷ میلیون مترمکعب آب از دست می‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه دشت‌های استان به شدت با کسری مخزن آب زیر زمینی رو به رو هستند اظهار داشت: دشت‌های استان در دو دهه گذشته با کسری ۲ میلیارد مترمکعبی آب روبه رو شده اند که البته نیمی از کسری مخازن دشت‌های استان مربوط به دشت اسفراین بوده است.

واسطه تصریح کرد: در دهه‌های گذشته به طور متوسط سطح منابع آب زیرزمینی استان حدود ۱۸ متر کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه ۱.۳ درصد از کسری مخازن سفره‌های آب زیرزمینی کشور مربوط به این استان است، گفت: پر کردن چاه‌های غیرمجاز در دستور کار است و برای پر کردن این چاه‌ها با کمبود اعتبار روبه رو هستیم و علاوه بر آن در برخی موارد تنش‌های اجتماعی هم، مانع انجام کار می‌شود.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی با اشاره به اضافه برداشت آب از ظرفیت آبخوان‌ها خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۴۶۰ میلیون مترمکعب آب وارد سفره‌های آب زیرزمینی استان می‌شود اما ۵۴۰ میلیون مترمکعب از این منابع برداشت می‌شود.

به گزارش ایرنا، با وجود بارندگی های مناسب بهار امسال، مسئولان و کارشناسان اعلام کرده اند که این میزان بارش ها، جبران کسری مخازن زیر زمینی را نکرده و کشاورزان همچنان باید مصرف آب را مدیریت کنند.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد.

۷۱۸۵/‏‬۵۱۳۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشاورزی خراسان شمالی وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۹۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه ۲۵ شهر خراسان شمالی به طرح ملی جی نف متصل می‌شود

رضا ربانی در جلسه اطلاعات مکانی و پروژه ملی جی نف گفت: بر اساس این پروژه همه اماکن کشور دارای شناسنامه می‌شوند تا در اختیار بهره برداران قرار گیرد.

او گفت : جی نف امکان بررسی و صحت‌سنجی یک نشانی فیزیکی به همراه موقعیت و مختصات جغرافیایی آن را در کشور مقدور می‌سازد و همچنین به واسطه ایجاد و راه‌اندازی پایگاه ملی GNAF امکان تعیین موقعیت دقیق نشانی‌های فیزیکی حاصل خواهد شد.

رضا ربانی گفت: شاهد عقب ماندگی ۴ ساله در این پروژه هستیم که باید تا دو سال آینده جبران شود.

مدیر کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت ملی پست ایران گفت: تا کنون ۳۹ میلیون مکان در این اطلاعات ثبت شده است.

ربانی، مهم‌ترین شاخصه در این پروژه را کمک به شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد و کسب و کار عنوان کرد و گفت : این پروژه باعث ایجاد هویت مکانی در کشور می‌شود. 

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی هم گفت: در سطح کشور کسب رتبه در شاخص‌ها بستگی به توانمندی‌های هر استان دارد لذا دستگاه‌های اجرایی با تشکیل جلسات چالش‌ها و موانع این پروژه را سریع‌تر حل کنند.

عبدالصمد صفر نژاد با عنوان اینکه در ۱۲ استان کشور در حوزه شهری این پروژه به شکل مطلوب اجرایی شده است، گفت: این قانون لازم الاجراست و همگی برای اجرای آن تسریع داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • مشاهده یک قلاده پلنگ در پارک ملی گلستان
  • همه ۲۵ شهر خراسان شمالی به طرح ملی جی نف متصل می‌شود
  • ضبط ۲ دستگاه موتور سیکلت خارجی غیرمجاز
  • مسدود شدن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح کرمانشاه
  • برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد
  • ۳۰۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز جمع‌آوری شد
  • موتور پمپ‌های غیرمجاز روی رود قره آغاج قیر و کارزین جمع‌آوری شدند
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی