Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، محمدرضا مرندی در مصاحبه با برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتگو عنوان کرد: یکی از موارد نقض حقوق بشر در آمریکا استراق سمع است، بعد از حادثه 11 سپتامبر با استفاده از امکانات وسیع کامپیوتری روزانه میلیون‌ها مکالمه مردم آمریکا را استراق سمع می‌کنند. اگرچه حقوقدانان و وکلا بارها به رئیس‌جمهوران آمریکا نسبت به این مساله اعتراض کردند و گفتند این کار خلاف قانون اساسی است و شما وارد حریم خصوصی شدید و این کار نباید صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با این استدلال که بالاخره برای حفظ امنیت است، توانستند تا حدی برخی را آرام کنند.

وی افزود: اما چند سال پیش این مساله ابعاد دیگری یافت و بحث استراق سمع مسئولان کشورهای دیگر از جمله آلمان به میان آمد، آلمان که متحد نزدیک آمریکاست و همچنین سایر مقامات کشورهای اروپایی نیز برملا شد که یک رسوایی به بار آورد اما پاسخ چندان جدی به آنها داده نشد. از طرف دیگر در برخی اعدامها در آمریکا مطرح است که در قوانین برخی کشورهای دیگر اصلا مجازات آنها ممنوع است، مانند دیوانگان و افرادی که بیماری روانی دارند که آنها را نباید مجازات کرد، اگرچه باید تحت الحفظ نگه داشت، اما مجازات اعدام برای آنها پسندیده و مرسوم نیست. اما در آمریکا افراد دیوانه را نیز اعدام کردند که با اعتراضاتی مواجه شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: بحث زندانیان‌ و پلیس آمریکا نکته دیگری است به طوری که در هیچ کجای دنیا پلیس اینقدر خشن نیست. در فیلم‌های منتشر شده در فضای مجازی مشاهده می‌کنید که به کوچک‌ترین بهانه به ویژه سیاه‌پوستان را مورد ضرب و شتم قرار داده و بعد هم به قتل می‌رسانند. مهم‌تر آنکه وقتی چنین مواردی مورد اعتراض قرار می‌گیرد و بعد به نظام قضایی کشیده می‌شود، تقریبا اگر نگوییم به طور تمام اما اکثر قریب به اتفاق آنها تبرئه می‌شوند. با وجودی که کاملا محرز است که پلیس جنایت کرده، اما نظام قضایی این تبعیض را قائل می‌شود و آنها را تبرئه می‌کند.
محمدرضا مرندی گفت: از سوی دیگر تعداد زندانیان در آمریکا که بالاترین نسبت را در دنیا دارد و اکنون بیش از دو میلیون زندانی در زندان‌های آمریکا وجود دارد که به نسبت جمعیت آن بالاترین تعداد را در دنیا دارد. همچنین اگر نظام انتخابات آمریکا را بر اساس معیارهای حقوق بشر بسنجید، نه نظام دو درجه‌ای درست و حسابی است نه یک درجه‌ای. من به طنز به آن یک و نیم درجه‌ای می‌گویم. زیرا در انتخابات دو درجه‌ای مردم به یک گروه رای می‌دهند و آن گروه یک نفر را انتخاب می‌کنند که چنین شیوه‌ای هم عملا در آمریکا به کار گرفته نمی‌شود. در یک درجه‌ای هم که مردم به طور مستقیم انتخاب می‌کنند.

وی افزود: در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دو نوع رای دادن اتفاق می‌افتد، یک رای مستقیم و یک رای الکترال. لذا بارها اتفاق افتاده که تعداد رای‌های مستقیم یک کاندیدا بیشتر شده اما آن کاندیدی که رای الکترالش بیشتر شده، آن فرد رئیس‌جمهور آمریکا شده است. اتفاقی که در انتخابات 2016 ریاست‌ جمهوری آمریکا رخ داد و ترامپ دو میلیون رای کمتر از هیلاری کلینتون آورد، اما رای الکترال ترامپ بیشتر شد و ترامپ به ریاست‌ جمهوری رسید.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در مصاحبه با رادیو گفتگو اظهار کرد: از سوی دیگر مساله بمب اتمی در میان است؛ بر اساس حقوق بشر دو کشور که در جنگ با یکدیگر هستند حق ندارند از بمب اتم استفاده کنند و 250 هزار نفر شهروند عادی را به قتل برسانید و بعد از 60 سال روسای‌جمهور آمریکا بگویند ما به خاطر این واقعه عذرخواهی نمی‌کنیم!

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: حقوق بشر استراق سمع پلیس آمریکا الکترال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۰۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نمی‌توانم نفس بکشم»٢ در خیابان‌های آمریکا + فیلم | وقتی تکنیک مرگبار گذاشتن زانو پشت گردن جان تایسون را گرفت

دریافت 14 MB

به گزارش همشهری‌آنلاین، «نمی‌توانم نفس بکشم» این آخرین جملات فرانک تایسون آمریکایی بود که با خشونت ماموران پلیس اوهایو و استفاده یکی از آنها از روش زانو روی گردن جان داد.
انتشار فیلم دوربین‌های چسبیده به بدن ماموران اداره پلیس کانتون در ایالت اوهایو درباره دستگیر کردن یک سیاه پوست، بار دیگر خاطره خشونت نژادپرستانه پلیس آمریکا علیه جورج فلوید را زنده کرد.

این فیلم که مربوط به درگیری مرگبار هجدهم آوریل (۳۰ فروردین) است، لحظات درگیری پلیس با فرانک تایسون ۵۳ ساله را نشان می‌دهد. انتشار این فیلم و سخنان آخر تایسون قبل از مرگش زیر دست پلیس آمریکا، خاطرات قتل جورج فلوید در تاریخ ۲۵ ماه می ۲۰۲۰ را زنده کرد.

در این فیلم ۳۶ دقیقه‌ای دیده می‌شود که ماموران پلیس شهر کانتون، از صحنه تصادف یک خودرو با تیر برق دیدن می‌کنند. یکی از رهگذران، به پلیس می‌گوید که راننده داخل یک مغازه مشروب فروشی است.

به محض ورود ماموران پلیس و برخورد آنها با تایسون، زد و خورد بین آنها شروع می‌شود. حین این درگیری، این شهروند سیاه پوست به دیگر حضار فریاد می‌زند که «آنها می‌خواهند مرا بکشند» و همچنین می‌گوید «به کلانتر خبر بدهید».

ماموران پلیس به زور این سیاه پوست آمریکایی را به زمین می‌اندازند و همزمان یکی از ماموران، تکنیک مرگبار گذاشتن زانو پشت گردن را اجرا می‌کند.

تایسون در آخرین جملاتی که قبل از بیهوش شدن به زبان می‌آورد، چند بار می‌گوید که «من نمی‌توانم نفش بکشم» اما مامور پلیس جواب می‌دهد که «حال تو خوب است».
پس از این درگیری، دیگر صدایی از تایسون شنیده نمی‌شود و ماموران پلیس بی توجه به او در حال صحبت با افراد حاضر در فروشگاه می‌شوند.

تایسون ۶ دقیقه بدون حرکت روی زمین افتاده است تا در نهایت ماموران پلیس به سراغش می‌روند و یکی از آنها خطاب به همکارش می‌گوید: «حالش خوبه؟ نبضش می‌زند؟»
گفته می‌شود که تایسون پس از انتقال به بیمارستان، جان می‌دهد اما «رویترز» در گزارش خود می‌گوید که «نمی‌تواند این موضوع را تایید کند».

مقام‌های آمریکا هنوز توضیح رسمی درباره علت مرگ این شهروند سیاه پوست ارائه نداده‌اند.

اداره پلیس کانتون نام دو مامور پلیس درگیر در این ماجرای مرگبار را منتشر کرد. به گفته این اداره، «بو اشونگ» و «کامدن بورچ» در این ماجرا دست داشتند و هر دو به مرخصی فرستاده شدند تا تحقیقات در این باره انجام گیرد.

کد خبر 847412 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه ایالات متحده آمریکا نژادپرستی

دیگر خبرها

  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اُوهایو
  • «نمی‌توانم نفس بکشم» ٢ در خیابان‌های آمریکا
  • مرگ یک سیاهپوست دیگر در حین بازداشت توسط پلیس آمریکا
  • «نمی‌توانم نفس بکشم»٢ در خیابان‌های آمریکا + فیلم | وقتی تکنیک مرگبار گذاشتن زانو پشت گردن جان تایسون را گرفت
  • تلاش مزدوران اینترنشنال برای توجیه اقدامات وحشیانه پلیس آمریکا + فیلم
  • فیلم/ حمایت سیاه‌پوستان آمریکا از اعتراضات ضدصهیونیستی
  • حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی
  • اردوغان: حماس یک گروه مقاومت در فلسطین است
  • مسولان استانی به شهرستان‌های کوچک بیشتر توجه کنند