Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس می‌گوید چین از تحویل قطعات یدکی خودروهای خارجی به ایران خودداری می‌کند در حالی که عدم تامین این قطعات به معنای ارائه نشدن خدمات پس از فروش است.

ولی ملکی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره کمبود قطعات یدکی خودروهای چینی در بازار، گفت: پس از اعمال تحریم‌ها علیه ایران، کمبود قطعات یدکی در بازار به یکی از معضلات صاحبان خودروهای خارجی تبدیل شد چراکه قطعات این خودروها به صورت CKD وارد کشور می‌شد و ایران تنها فرآیند مونتاژ آن را انجام می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: شرکت خودروسازی سایپا متعهد شده است حدود 350 هزار دستگاه خودرو به مشتریان تحویل دهد؛ از این تعداد 40 هزار دستگاه خودرو واگذار شده است و 60 هزار دستگاه دیگر نیز به زودی تحویل داده می‌شود.

سایپا قادر به تحویل 50 هزار دستگاه خودرو خارجی پیش فروش شده نیست

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه از 350 هزار خودرو متعهد شده 200 هزار دستگاه دیگر در حال آماده شدن است و به مردم تحویل داده می شود، ادامه داد: براساس گفته‌های مدیرعامل سایپا، این شرکت قادر به تحویل 50 هزار دستگاه خودرو باقیمانده نیست و باید برای آن جایگزین در نظر گرفته شود؛ این 50 هزار دستگاه شامل 14 هزار برلیانس، 34 هزار انواع رنو و 1700 دستگاه ولوو( خودروی سنگین) است.

وی اظهار کرد: به زعم مدیرعامل سایپا تحویل 1700 دستگاه خودروی ولوو امکان‌پذیر نیست؛ از یک سو تامین قطعات موردنیاز تولید ولوو ممکن نیست و از سوی شرکت باید 2 هزار میلیارد تومان به ازای تحویل این تعداد خودرو ضرر متحمل شود؛ به طور مثال مردم در زمان ثبت نام 50 میلیون تومان پیش پرداخت واریز کردند اما قیمت این خودرو در حال حاضر به یک میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

80 درصد قطعات موردنیاز تولید خودروهای خارجی وارداتی است

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه عدم تامین قطعات یدکی به معنای عدم توانایی در ارائه خدمات پس از فروش است، خاطرنشان کرد: 80 درصد قطعات موردنیاز تولید برخی از خودروها، وارداتی است و در شرایط کنونی که واردات انجام نمی شود تولید این خودروها امکان پذیر نیست.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نبود قطعات یدکی موردنیاز خودروهای چینی در حوزه ارائه خدمات پس از فروش است، ادامه داد: در شرایط کنونی باید از افرادی که به دنبال واردات خودروهای خارجی هستند باید پاسخگو باشند چراکه در صورت بومی شدن تولید خودرو بسیاری از این مشکلات به وجود نمی‌آمد.

ملکی تصریح کرد: علیرغم اینکه چین از نظر اقتصادی رقیب آمریکا است اما به دلیل تهدیدهایی مانند قطع روابط تجاری از تحویل قطعات یدکی خودرو به ایران خودداری می‌کند.

تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها به دلیل خرابی ماشین‌آلات خط تولید

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه با اعمال تحریم علیه ایران بسیاری از تجهیزات و قطعات موردنیاز صنایع وارد کشور نمی‌شود، بیان کرد: تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها به دلیل خرابی ماشین آلات خط تولید است و قطعات موردنیاز این ماشین‌آلات نیز در ایران تولید نمی شود یا کیفیت موردنظر را ندارد./تسنیم

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۱۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید

آفتاب‌‌نیوز :

 اخیراً گمرک ایران لیست ۱۰۰ واردکنندۀ نخست به‌لحاظ ارزش دلاری در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد، نکتۀ قابل‌توجهی که در این لیست و بین شرکت‌هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده‌اند به چشم می‌خورد، نقش پررنگ شرکت‌های خودروساز مونتاژی است.

همان‌طور که در پیوست شماره ۲ گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت‌کنندگان ارز در سال ۱۴۰۲ قرار دارند، به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ صنایع خودروسازی مدیران حدود ۱ میلیارد دلار، کرمان موتور حدود ۷۵۰ میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود ۶۳۵ میلیون دلار و بهمن موتور حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.

واردات ۸.۴ میلیارددلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲

لازم به ذکر است محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران درباره حجم واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال گذشته عنوان داشت: در سال ۱۴۰۲ به‌میزان ۸ میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور گردید.

همچنین رضوانی‌فر اضافه کرد: این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ به‌لحاظ ارزش ۳۲.۶۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است.

وی در خصوص عمده‌ترین شرکت‌های واردکننده اجزاء و قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: صنایع خودروسازی مدیران با ۱۳ درصد، کرمان موتور با ۹.۶۵ درصد و کوروش موتور آریا با ۵.۳۵ درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

چرا با تخصیص میلیارد‌ها دلار به شرکت‌های مونتاژکار همچنان بازار خودرو ملتهب است؟

سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود این است؛ با توجه به سهم بخش خودرو در سبد ارزی کشور، که سهم بسیار قابل‌توجهی است چرا همچنان چالش خودرو در اقتصاد ایران حل نشده است؟ گفتنی است دیگر نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، عدم ایجاد اشتغال برای جمعیت قابل‌توجهی توسط شرکت‌های مونتاژکار با توجه به تخصیص ارز ۳-۴ میلیارد دلاری به آنهاست.

همچنین دیگر نکته‌ای که برخی از کارشناسان مطرح می‌کنند این است؛ آیا این امکان وجود نداشت بخشی از ارز‌های تخصیص داده‌شده به شرکت‌های مونتاژکار صرف واردات خودرو شود؟ چرا که با این میزان ارزی که به این شرکت‌ها تخصیص داده شده است، می‌توان تعداد قابل‌توجهی خودروی باکیفیت وارد کشور کرد که یقیناً می‌تواند از التهابات بازار خودرو بکاهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ◄ لوازم یدکی ماکسیما اصل را از کجا تهیه کنیم؟
  • سورپرایز ایران خودرو برای خودروی محبوب
  • سایپا فراخوان داد / این افراد به سایت سایپا مراجعه کنند
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • جریمه بیش از ۵ میلیارد ریالی، فرجام قاچاق لوازم یدکی خودرو در تایباد
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • پژو سقوط کرد؛ سرگردانی ایران‌خودرو برای تولید محصول محبوب
  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • قیمت جدید ۲۲ محصول ایران خودرو و سایپا در بازار + جدول