Web Analytics Made Easy - Statcounter

نصرالله پژمان‌فر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: اینکه مسئولان در مقابل حجم بالایی از هزینه‌های متفاوتی که در کشور صرف می‌شود، از بودجه زبان فارسی می‌زنند و باعث تعطیلی کرسی‌های ادبیات فارسی در دنیا می‌شوند، به هیچ وجه قابل دفاع نیست. حدود صد سال پیش زبان فارسی، زبان رسمی مردم شبه قاره بود اما امروز هیچکس حتی با زبان فارسی آشنایی ندارد که این مسئله نتیجه بی‌تفاوتی‌های مسئولان به فرهنگ و سرمایه‌های معنوی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام‌والمسلمین نصرالله پژمان‌فر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار «قدس آنلاین»، درباره  اهمیت زبان فارسی و ضرورت ترویج آن از طریق کرسی‌های زبان فارسی، اظهار داشت: من درباره این موضوع نامه‌ای به آقای نوبخت نوشتم و در آن درخواست کردم ضمن اختصاص بودجه مناسب نسبت به این موضوع به صورت ویژه رسیدگی کند زیرا اعتبارات کافی در واقع حیات زبان فارسی را میان ملت‌ها و جوامع مختلف حفظ می‌کند. اینکه مسئولان بخواهند در مقابل حجم بالایی از هزینه‌های متفاوتی که در کشور صرف می‌شود از بودجه زبان فارسی بزنند و با این اقدام باعث تعطیلی تمامی کرسی‌های ادبیات فارسی در دنیا شوند به هیچ وجه قابل دفاع نیست.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه مسئولان و متولیان اجرایی بدون شناخت کافی با تیغ جراحی به جان حوزه فرهنگ و زبان فارسی افتاده و بودجه آن را کاهش دادند، درحالیکه اگر کشورمان توانسته فرهنگ و ادبیات غنی خود را در دنیا مطرح و به سایر ملت‌ها معرفی کند به واسطه این بوده که کرسی‌های زبان فارسی را راه‌اندازی و حفظ کرده است. با کم لطفی‌های مسئولان ممکن است فرهنگ کهن زبان فارسی از بین برود. بی دقتی و عدم توجه کافی مسئولان باعث شده در مناطقی مانند شبه قاره که در گذشته زبان رسمی آنها زبان فارسی بوده، در حال حاضر  اولویت آنها از زبان فارسی خارج شود و درنتیجه بسیاری از افراد با این زبان بیگانه باشند.

پژمانفر افزود: زبان و ادبیات فارسی در واقع جزو آخرین ریشه‌های فرهنگی باقیمانده کشورمان در دنیاست که باید با حساسیت بیشتری حفظ و ترویج داده شود. حدود صد سال پیش زبان فارسی، زبان رسمی مردم شبه قاره بوده اما امروز هیچکس حتی با زبان فارسی آشنایی ندارد، و این تنها بدلیل بی‌دقتی و بی‌تفاوتی‌های مسئولان به حوزه فرهنگ و سرمایه‌های معنوی کشور است.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان صدا و سیما نیز مسئولیت مهمی در این باره دارند و باید از تبلیغ و کاربرد اصطلاحات لاتین خودداری و برنامه های متنوع و جذابی را برای گروه های مختلف جامعه از جمله کودکان در شناساندن زبان فارسی اصیل تهیه کنند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شبه قاره هند صدا و سیما کرسی های زبان فارسی کمیسیون فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۱۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد

یاسر پیرعلی رئیس دانشگاه شهرکرد گفت: با توجه به دشواری‌های دریافت این مجوز از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تعداد محدود این مراکز در سطح کشور، با تعاملات و پیگیری‌های انجام شده، مجوز راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان (آزفا)، در اردیبهشت‌ماه از سوی مدیرکل امور دانشجویان بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به دانشگاه شهرکرد اعطا شد.

وی افزود: نظر به سیاست‌های گسترش زبان فارسی در تمامی کشو‌رهای منطقه و جهان، دانشگاه شهرکرد با ایجاد و گسترش این مرکز، می‌تواند به یکی از محور‌های اصلی جذب و آموزش زبان فارسی به اتباع خارجی و دانشجویان بین‌المللی در استان و کشور تبدیل شود.

بیشتر بخوانید

ارسال ۲۱۰ مقاله به نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست در شهرکرد

پیرعلی اضافه کرد: مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان فرصتی را فراهم می‌آورد که فارسی‌آموزان برای دستیابی به اهداف شغلی و ادامه تحصیل در ایران، زبان فارسی را در زمانی کوتاه یاد بگیرند. در انتهای هر دوره به زبان‌آموزان مدرک بین‌المللی ارائه می‌شود که مورد تأیید وزات علوم، تحقیقات و فناوری ایران است.

وی گفت: هم اکنون بیش از ۳۰۰ دانشجوی بین الملل در دانشگاه شهرکرد مشغول به تحصیل هستند و دانشگاه شهرکرد در تلاش است که با ارائه خدمات مناسب پذیرای تعداد بیشتری از دانشجویان بین الملل در آینده باشد.

پیرعلی بیان داشت: سایر دانشگاه‌های استان و کشور هم می‌توانند از خدمات مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان (آزفا) دانشگاه شهرکرد بهره‌مند شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد
  • شاعران ۵ کشور برای عملیات وعده صادق شعر سرودند
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد