Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد ولی علاء الدینی» روز یکشنبه در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره تلاش وزارت نیرو برای آزادسازی کلان داده‌های در اختیار افزود: چنین داده‌هایی اکنون در همه پایگاه‌های اطلاع رسانی موجود است.

وی فروش داده (دیتا) را یکی از تازه ترین کسب و کارهای جهانی دانست که از ارزش اقتصادی بالایی هم برخودارند و اضافه کرد: وزارت نیرو با هدف حل مسائل و معضلات کشور نگاه کسب سود به این داده ها ندارد و آن را به عنوان یک کسب و کار نمی داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل ساتکاپ خاطرنشان ساخت: براساس تصمیم وزارت نیرو اکنون در بخش آب هر فرد یا شرکتی نیاز به استفاده از این اطلاعات و کلان داده ها دارد می تواند به راحتی استفاده کند.

علاء الدینی گفت: تنها ممنوعیت استفاده از کلان داده ها مربوط به اطلاعات و داده‌هایی است که به امنیت وابسته است و مابقی اطلاعات در اختیار همه استفاده کنندگان قرار دارد.

*ساتکاپ یک شرکت توسعه‌ای می‌شود

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق به تلاش این شرکت برای تبدیل شدن به شرکت توسعه‌ای اشاره کرد و گفت: براساس تصمیم وزیر نیرو و در آینده‌ای نزدیک با تصویب هیأت دولت شرکت ساتکاپ تبدیل به شرکتی توسعه‌ای خواهد شد.

وی افزود: توسعه‌ای شدن این شرکت فرصتی ایجاد خواهد کرد تا بتوان برای کمک به صنایعی که ایجاد می‌شوند و یا نیاز است که بازسازی شوند مشارکت صورت گیرد.

علاء الدینی خاطرنشان ساخت: براساس این مشارکت ساتکاپ اقدام به تزریق پول با هدف ارتقا آنها و با کم‌ترین سود ممکن خواهد کرد تا این بازسازی‌ها صورت گیرد.

مدیرعامل ساتکاپ گفت: بعد از سه سال روند باز گردان پول صورت خواهد گرفت تا به این ترتیب صنایع بتوانند در این مدت برای ارتقا خود اقدام کنند.

* حمایت از کسب و کارهای نوپا به جد دنبال می‌شود

وی از همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از کسب و کارهای نوپا (استارت آپ) با اختصاص تسهیلات خبرداد و افزود: منابع موجود در این شرکت و بعد از مصوب شدن توسعه‌ای، این منابع برای مشارکت استفاده خواهد شد.

علاالدینی از در اختیار قرار دادن بازارهای موجود به استارت آپ ها به عنوان نخستین گام حمایتی نام برد و افزود: تأمین منابع مالی گام مهم بعدی است که اجرایی می‌شود.

مدیرعامل ساتکاپ از اجرایی شدن طرح هوشمند سازی کنتورهای آب و برق خبرداد و گفت: هوشمند سازی کنتورهای چاه‌های آب کشاورزی با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به تحریم‌ها برنامه ریزی شده است در مدت ۲ سال ۵ میلیون کنتورهوشمند تحویل بازار شود علاالدینی گفت: بخش خصوصی سرمایه گذاری خواهد کرد و شرکت ساتکاپ حمایت خواهد کرد.

وی به وجود بیش از ۳۶ میلیون کنتور برق در کشور اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: حدود ۲۱ میلیون کنتورهای آب و فاضلاب و ۵۰۰ هزار کنتورهای چاه‌های کشاورزی است که می‌توان از توان شرکت‌های دانش بنیان استفاده کرد.

مدیرعامل ساتکاپ قیمت کنتورها را متفاوت دانست و در عین حال از بهتر شدن وضعیت شرکت‌ها و صادراتی شدن محصولات خبرداد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایرنا معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۲۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ شرکت‌های توسعه دهنده هوش مصنوعی در سال‌های اخیر تلاش کردند این فناوری را طوری توسعه دهند که بتوان از آن در نیاز‌های روزمره زندگی استفاده کرد و باید گفت این شرکت‌ها تا حد بسیار زیادی موفق بودند. در حال حاضر بسیاری از چت بات‌ها و دستگاه‌های خانگی به هوش مصنوعی مناسب برای امور روزمره انسان‌ها مجهز شده‌اند و باید گفت بخش عمده‌ای از نیاز‌های انسان را می‌توان به کمک این فناوری برطرف کرد. در حال حاضر انسان‌ها هوش مصنوعی را بیشتر به ابزاری برای استفاده و کمک رسانی به مشاغل خود در نظر گرفته اند و کمتر کسی خبر از امکان استفاده و وجود داشتن هوش مصنوعی در برخی از ابزار‌های منازل که به صورت روزمره از آن‌ها استفاده می‌شود، دارد.

هوش مصنوعی در ابزار‌های خانگی

چند سالی است که استفاده از جاروبرقی‌های رباتیک در بین مردم جهان و ایران رونق گرفته و از آنجایی که این ربات‌ها به صورت خودکار و بدون نیاز به دخالت انسان دائما در حال نظافت منازل هستند، در بخش زیادی از خانه‌ها شاهد استفاده از این فناوری هستیم.

اما عملکرد این جاروبرقی‌ها صرفا به کمک فناوری هوش مصنوعی است، برای مثال این ربات‌ها به کمک سنسور‌های خود ابتدا منازل را اسکن می‌کنند و سپس با ارسال آن به پردازشگر که مبتنی بر هوش مصنوعی است محل‌های دارای مانع و یا برجستگی‌های غیر قابل نفوذ را تشخیص داده واز آن برای جارو کردن در دفعات بعدی استفاده می‌کند.

علاوه بر این برخی از این ربات‌ها به کمک هوش مصنوعی توانایی تشخیص میزان آلودگی را دارند و هوش مصنوعی برای شدت جارو یا تی کشیدن به بخش فنی ربات دستور می‌دهد. علاوه بر این ربات محیط‌هایی را که حیوانات در آن‌ها هستند را تشخیص داده و این محیط‌ها را بیشتر از سایر مناطق نظافت می‌کنند. گفتنی است که این ربات‌ها امکان اتصال به شبکه اینترنت را نیز دارا هستند و کاربر می‌تواند از خارج از خانه به روبلت دستور نظافت بدهد تا زمانی که کاربر به خانه می‌رسد، محیط خانه تمیز شده باشد.

جدا از این شرکت‌های بزرگ سازنده یخچال و لوازم خانگی نیز سعی کرده‌اند در محصولات خود از هوش مصنوعی استفاده کنند. برای مثال یخچالی توسط یکی از این شرکت‌ها تولید شده که می‌تواند به صورت خودکار محصولات قرار داده شده در یخچال را تشخیص دهد و سپس با پیدا کردن تاریخ مصرف آن‌ها در زمان نزدیک شدن به تاریخ انقضا کاربر را از آن آگاه کند.

یکی دیگر از این شرکت‌ها نیز به دنبال ساخت یخچالی است که هوش مصنوعی استفاده شده در آن پس گذشت چند هفته از استفاده کاربر، متوجه علایق و رژیم غذایی کاربر شده و از آنجایی که توانایی اتصال به موقعیت مکانی و پیدا کردن فروشگاه‌های اطراف را دارد، می‌تواند به صورت خودکار در فروشگاه‌ها سفارش ثبت کند تا کاربر کمبود مواد غذایی در یخچال خود نداشته باشد.

در سایر محصولات خانگی جدید مانند فر، ماشین لباسشویی یا ظرفشویی نیز از هوش مصنوعی استفاده شده، برای مثال ماشین لباسشویی به صورت خودکار متوجه نوع لباس‌های قرار داده شده در ماشین می‌شود و به صورت خودکار میزان شسشتو و نحوه شستشوی لباس به طوری که به لباس آسیب وارد نشود را مشخص خواهد کرد.

علاوه بر این امکان روشن و خاموش کردن ماشین لباسشویی یا هر کدام از ابزار‌های هوشمند منزل که به اینترنت متصل باشند نیز وجود دارد و کاربران می‌توانند تنظیم کنند حتی زمانی که خارج از محیط خانه هستند نیز هرکدام از این ابزار‌ها شروع به کار کنند.

کمک گرفتن از چت‌بات‌ها برای خانه‌‎داری

یکی از قابلیت‌های موجود در دستیار‌های صوتی موبایل ها، امکان کمک گرفتن از آن‌ها برای نحوه پخت و پز، نظافت، خانه داری یا تمام امورات منازل است. برای مثال کاربران می‌توانند از سیری یا گوگل اسیستنت درباره نحوه پخت یک غذای خاص یا شیوه نگهداری از یک میوه سوال بپرسند و هر دو دستیار بهترین جواب موجود در اینترنت را برای آن‌ها اعلام خواهد کرد.

جدا از این هر دو دستیار صوتی اپل و گوگل توانایی اتصال به برخی از وسایل تأیید شده منازل را دارند و به کاربران امکان کنترل لوازم با حرف زدن را می‌دهند. برای مثال کاربران می‌توانند با متصل کردن سیری به تلویزیون خود، از سیری درخواست روشن، خاموش و یا تغییر شبکه تلویزیونی را داشته باشند.

در بسیاری از موارد تخصصی این دو دستیار به طور کامل نیاز کاربران را برطرف خواهد کرد، اما گاهی اوقات اطلاعات این دستیار‌ها آن طور که باید برای رفع نیاز کاربران کافی نیست، در این شرایط کافی است کاربر با مراجعه به چت بات‌هایی مانند چت جی‌پی‌تی به‌دنبال پاسخ سوال خود بگردند.

از آنجایی که هوش مصنوعی استفاده شده در این چت‌بات قدرتمندترین هوش مصنوعی موجود در این حوزه است، کاربران می‌توانند با خیال راحت به جواب تمام سوالات خود در زمینه‌های خانه داری، مدیریت، کار‌های فنی، درمانی و حتی نحوه درست انجام کار‌های روزمره برسند.

گفتنی است که این چت بات صرفا توصیه‌های خود را به کاربران ارائه خواهد داد و طبق اعلام شرکت سازنده این چت بات، کاربران نباید اعتماد صد در صدی به این نوع توصیه‌ها داشته باشند و تصمیم گیری نهایی با کاربران است. نباید فراموش کرد که امکان از کنترل خارج شدن یا وجود ایراد فنی در تمام محصولات یا چت بات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی وجود دارد و لازم است کاربران پیش از استفاده از هر کدام از ان ها، از آخرین وضعیت سلامت محصولات مربوط به این فناوری از طریق اطلاعیه‌های شرکت سازنده مطلع باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برخورد قاطع و موثر با سرقت/ هوشمند سازی در دستور کار پلیس
  • لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بندپی شرقی شهرستان بابل
  • پیاده‌راه‌های همدان از زیباترین پیاده‌راه‌های کشور است
  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • واگذاری بیش از ۹ هزار فقره انشعاب آب در استان مرکزی
  • مکتب «گل آقا» در بخش طنزپردازی امروز پیاده سازی شود
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد