Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@11:45:36 GMT

دیپلماسی ایران در وین دستاورد مهمی کسب کرد

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۳۳۳۹۰

دیپلماسی ایران در وین دستاورد مهمی کسب کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، رأی الیوم در مطلبی با اشاره به نشست کمیسیون مشترک برجام که روز جمعه در وین برگزار شد، آورده است: آیا دیپلماسی ایرانی موفق به ایجاد شکاف میان متحدان آمریکایی-اروپایی شده است؟ مفهوم نافرمانی چین از تحریم‌های آمریکا علیه ایران و از سرگیری خرید نفت ایران چیست؟

این رسانه می‌نویسد: دیپلماسی ایران دستاورد مهمی در نشست وین که روز جمعه برای نجات برجام با حضور نمایندگان کشورهای اروپایی امضا کننده آن برگزار شد، به دست آورد و آن اعلام تکمیل اینستکس که باهدف تسهیل تجارت با ایران و به کارگیری ارزهای اروپایی و محلی برای پرهیز از به کارگیری دلار در معاملات تجاری ایجاد شده است، از سوی نمایندگان اروپایی‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رأی الیوم در ادامه حرفهای عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران که این اقدام اروپایی‌ها را خوب اما ناکافی دانسته، پرداخته و آورده است: آنچه ایران به گفته عراقچی می‌خواهد تداوم صادرات نفت ایران به بازارهای جهانی مشابه قبل از دور دوم تحریم‌های آمریکا در اوایل ماه مه گذشته است.

این رسانه در ادامه به موضع گیری چینی‌ها درباره ادامه خرید نفت از ایران نیز اشاره کرده و نوشته است: بُعد مهمتری که قابل توجه است، عدم توجه چین به تحریم‌های آمریکا علیه ایران و نافرمانی از آن است و اینکه دولت چین از ادامه خرید نفت از ایران مشابه قبل خبر داد و اینکه پکن به صفر کردن صادرات نفت ایران آنگونه که دولت دونالد ترامپ اصرار دارد، پایبند نخواهد بود.

رأی الیوم می‌نویسد: گزارش‌های خبری تأیید کننده این است که نفتکش چینی از تنگه هرمز به سمت چین حدود چهار روز قبل در اجرای عملی این مبارزه طلبی عبور کرده است و بعید نیست که این اقدام چین سبب تشویق دیگر خریداران نفت ایران شود. قطعاً دولت ترامپ این از مبارزه طلبی چینی‌ها و اروپایی‌ها و بی توجهی به تحریم‌های آمریکا علیه ایران ناخرسند است و این ناخرسندی و احتمالاً خشم در ادامه اقدامات آن در ارسال ناوهای جنگی به پایگاه‌های هوایی خود در منطقه خلیج فارس شامل العدیده در قطر و پایگاه‌های دیگرش در امارات، بحرین و عربستان نمایان شده است.

این رسانه می‌افزاید: اینکه آیا این شکستن تحریم‌ها احتمال رویارویی نظامی میان ایران و آمریکا را افزایش می‌دهد یا عامل کاهش آن می‌شود، پاسخ به این سوال دشوار است؛ اما آنچه می‌توان گفت این است که آمریکایی‌ها و ایرانی‌ها خواهان جنگ در حال حاضر نیستند اما هر طرفی به شروط خود اصرار دارد و از دیگری می‌خواهد که امتیاز بدهد. ایران به شروط خود برای رفع تحریم‌های آمریکا قبل از هر مذاکره‌ای اصرار دارد و آمریکا ضمن مخالفت با این شروط خواهان رفع موقت تحریمها فقط حین برگزاری مذاکرات است.

رأی الیوم در پایان نوشت: دستاورد دیپلماسی ایرانی در وین باوجود اینکه کافی نیست اما شاید به افزایش اقدامات تنشزای آمریکا در واکنش به انزوایی که دولت ترامپ در اروپا با آن دست و پنجه نرم می‌کند و نافرمانی چین در تحریم‌ها، منجر شود.

کد خبر 4654139

منبع: مهر

کلیدواژه: چین اروپا اینستکس دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۳۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم در توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران با کشور‌های همسایه، دیپلماسی انرژی دولت را به عنوان راهبردی مهم در راستای تحقق آن هدف معرفی کرد.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «سید جواد حسینی کیا» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون دیپلماسی فعال انرژی دولت سیزدهم اظهار کرد: در حال حاضر نگاه این دولت، افزایش تعاملات با کشور‌های همسایه و منطقه است. دولت سیزدهم در طول چند سال گذشته سعی داشته به جای دست پا زدن برای افزایش همکاری‌های اقتصادی ایران با چند کشور اروپایی، روابط خود با کشور‌های همسایه را توسعه و تعمیق دهد. این دولت سعی کرده با اتخاذ چنین رویکردی منافع ملی ایران را به بهترین نحو ممکن محقق سازد.


این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: افزایش تعاملات ایران با کشور‌های همسایه در حوزه انرژی یقیناً منفعت بسیار زیادی را برای کشورمان به ارمغان خواهد آورد. تداوم دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم می‌تواند به افزایش ثبات سیاسی در منطقه و همینطور تامین منافع تمامی کشور‌های همسایه منتج شود؛ لذا، این سیاست دولت به نفع ایران و همه کشور‌های مجاور خواهد بود.


وی تاکید کرد: یکی از مهمترین ویژگی دولت سیزدهم این است که به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات، به فکر سیاست گذاری‌های فعال در راستای فروش نفت و گاز و استفاده از درآمد‌های حاصله برای رشد اقتصادی کشور است. بر اثر همین سیاست گذاری‌ها بود که ما توانستیم زمینه را برای فروش منابع نفت و گاز را فراهم کنیم و به رشد اقتصادی مطلوب سال گذشته برسیم.


وی در پایان خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی و فروش نفت و گاز کشور بر اثر سیاست گذاری‌های درست و تلاش مسئولان به دست آمد. تجربه ثابت کرده است، هر جا به داشته هایمان اتکا کرده‌ایم و به توان داخلی اعتماد داشتیم، نتیجه خوبی برای اقتصاد ایران حاصل شده است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نفت خام ، گاز ، صادرات نفت ، دیپلماسی انرژی ، وزارت نفت ، دولت سیزدهم لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9z

دیگر خبرها

  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • خیزش دانشگاهیان آمریکا یکی از دستاورد‌های طوفان‌الاقصی است
  • مخالفت وزیر خارجه انگلیس با اقدام علیه سپاه
  • دانش آموزان نقش مهمی در رفع مشکلات کشور دارند
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • قراردادهای مهمی در صنعت نفت ایران در راه است
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • استولتنبرگ: آمریکا و متحدان اروپایی فقط وعده کمک به اوکراین داده‌اند
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین