Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخت‌پوست آرتمیا تنها جانداری است که در دریاچه شور ارومیه زندگی می‌کند ولی پایش ذخایر این موجود و شناسایی ظرفیت‌های تولید و نگهداریان در صنعت شیلات کشور تأثیر بسزایی دارد. ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۶ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، آرتمیا نام علمی سخت‌پوستی است که در آب شور و خیلی شور زندگی می‌کند و بر اساس اسناد علمی، نخستین گزارش مکتوب از آرتمیا متعلق به دریاچه ارومیه است که در اوایل قرن دهم میلادی توسط اصطخری جغرافی‌دان ایرانی در دو کتاب صورالاقالیم و ممالک به عنوان سگ آبزی نام برده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرتمیا از نظر رده بندی جزء زیر شاخه سخت پوستان و از رده آبشش پایان است و بدن این جاندار از سه قسمت سر، سینه و شکم تشکیل شده و آرتمیا بالغ دارای یک جفت چشم و 11 جفت پای شنا است که آبشش ها  بر روی این پاها قرار دارند و نرها کوچک‌تر از ماده‌ها هستند و یک جفت انبرک دارند که آنها را از ماده‌ها متمایز می‌کند.

آرتمیا به دو روش زنده زایی و تخم گذاری تولید مثل می‌کند و بهترین ماده غذایی برای میگو، خرچنگ، ماهی‌های دریاهای شیرین و زینتی است و از ویژگی های مناسب آن در آبزی پروری قابل هضم بودن، سهولت شکار، قابلیت نگهداری طولانی مدت سیست آرتمیا و آسان بودن روند کشت آن است که می‌توان بعد از غنی سازی برای پرورش آبزیان استفاده کرد.

هر ساله بیش از 2 هزار تن سیست آرتمیا در دنیا معامله می شود که از آرتمیا و سیست آن در تغذیه مراحل نوزادی ماهیان، سخت پوستان و نرم تنان بهره اقتصادی می‌برند بر طبق برخی مستندات قیمت هر کیلو آرتمیا در بازار جهانی با توجه به کیفت آن حدود 50 تا 130 دلار است.

مزرعه 200 هکتاری پرورش آرتمیا در میاندوآب راه‌اندازی می‌شود

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیا کشور می‌گوید: اگر وضعیت دریاچه ارومیه بهبود پیدا کند و به تراز اکولوژیک خود برسد، تمام نیاز کشور به آرتمیا که تنها موجود زنده این پهنه آبی است، تأمین می‌شود و با بهبود وضعیت دریاچه که تأیید سازمان حافظت از محیط زیست را می‌طلبد امکان برداشت آرتمیا از این پهنه وجود می‌آید.

علی نکویی فرد با اشاره به واردات سالانه 70 تن آرتمیا و نیاز صنعت شیلات کشور به آن، می‌افزاید: برای واردات هر کیلوگرم از این محصول آبزی، 80 تا 100 دلار هزینه می‌شود که بر اساس پیش بینی‌ها نیاز کشور به تخم آرتمیا در سال 98 به 71 تن می‌رسد و تا 2 سال آینده باید حدود 260 تن سیست یا تخم آرتمیا در اختیار داشته باشیم.

پایش ذخایر جانوری دریاچه ارومیه آرتمیا "اورمیانا" را از نابودی نجات داداستان بوشهر| تولید جلبک دریایی و پرورش آرتمیا آغاز شودبازگشت حیات به آرتمیای دریاچه ارومیه + فیلم

وی در رابطه  با شروع فعالیت در این حوزه، تصریح می‌کند: یک واحد حدود 200 هکتاری در کرمان و یک واحد 10 هکتاری در منطقه فسندوز میاندوآب در بخش تولید و پرورش آرتمیا فعالیت دارد.

نکویی فرد می‌گوید: در هر هکتار استخر خاکی پرورش آرتمیا پنج تن ذی توده آرتمیا و 100 کیلو سیست آرتمیا تولید می‌شود و چون شناسایی ظرفیت‌های پرورش آرتمیا در کشور از اهداف این مرکز است به دنبال شناسایی مناطقی هستیم که ظرفیت پرورش آرتمیا با آب‌های نامتعارف را داشته باشد.

وی تأکید می‌کند: برای سرمایه‌گذاری در این بخش باید آب مورد نیاز این صنعت به صورت دائمی و مطمئن تأمین شود که در این صورت می‌توان با تولید، نیاز کشور به آرتمیا را تأمین کرد و با راه اندازی مزرعه 200 هکتاری پرورش آرتمیا در شهرستان میاندوآب که در حال پیگیری است این مزرعه در اختیار پرورش ماهیان گرم آبی بود و در صورت تأمین آب مورد نیاز پرورش آرتمیا در آن انجام می‌شود.  

                              

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیا کشور می‌افزاید: این ماده غذایی باعث افزایش ایمنی و بقای لارو آبزیان می‌شود و خصوصاً در بخش غذای میگو جایگزینی ندارد و هدف ما تولید آرتمیا در کشور وبی نیازی از واردات این محصول است.

آرتمیا فرصت طلایی برای درآمدزایی

مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اشاره به بازگشت حیات به آرتمیا در این پارک ملی می‌گوید: با بازگشت آرتمیا به دریاچه ارومیه که یک فرصت بزرگ برای استان به شمار می‌رود چرا که می‌توان با پرورش آن از این موجود برای توسعه استان درآمدزایی کرد.

فرهاد سرخوش می‌افزاید: آرتمیا تنها موجودی است که می‌تواند در غلظت شوری بالای دریاچه ارومیه زندگی کند بنابراین حیات آن ازلحاظ گردشگری نیز مهم است که عامل جذب دوستداران محیط زیست و گردشگران داخلی و خارجی به خطه آذربایجان می‌شود. 

                             

 وی تأکید می‌کند: با عنایت خداوند و طی بارش‌های سال 98 و بالاآمدگی سطح آب دریاچه ارومیه درصد شوری آب کاهش یافته و حیات آرتمیا دریاچه احیاشده است که با تخصیص اعتبار موردنیاز برای تکمیل پروژه‌های عمرانی ستاد احیاء و با اجرایی شدن این پروژه‌ها حیات جانوری آرتمیا که به‌عنوان یک منبع عظیم درآمد برای استان بشمار می‌رود احیا می‌شود.

گزارش از اکرم باشرم

انتهای پیام/

R41361/P/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۴۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شوراها استفاده می‌کنیم

استاندار آذربایجان‌غربی با تاکید بر تعامل و همکاری دستگاه‌های اجرایی با شوراها در راستای رفع مشکلات مردم در حوزه شهری و روستایی، گفت: از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شوراهای اسلامی شهر و روستا جهت انجام وظایف قانونی و همچنین رفع مشکلات مردم استفاده می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدصادق معتمدیان عصر امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در دیدار با اعضای شورای اسلامی استان آذربایجان‌غربی و اعضای شورای اسلامی شهر ارومیه، ضمن تبریک نهم اردیبهشت ماه روز ملی شوراها به تمامی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای استان، اظهار کرد: شوراهای اسلامی به عنوان یکی از ارکان مردمی‌سازی فعالیت‌ها در نظام اسلامی، جایگاه رفیعی در قانونگذاری محلی داشته و در تصمیم گیری‌های محلی و رفع مشکلات مردم نقش مؤثری دارند.

وی همچنین یکی از مهم‌ترین وظایف شوراهای اسلامی را شناسایی و ارائه راهکارهای لازم برای رفع مشکلات مردم و همکاری با دستگاه‌های متولی دانسته و افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا با توجه به ارتباط مستمر با مردم، می‌توانند در تصمیم سازی‌های لازم در راستای رفع مسائل و مشکلات مردم در حوزه‌های مختلف از جمله فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و رفاهی نقش مؤثری ایفا کنند.

استاندار آذربایجان‌غربی به وظایف قانونی شوراها به عنوان پارلمان محلی نیز اشاره کرده و گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا در راستای وظایف نظارتی خود که در چهارچوب قانون مشخص شده، اجازه انحراف در انجام فعالیت‌ها را ندهند.

معتمدیان همچنین با بیان اینکه در دور اول سفرهای شهرستانی به ۲۰ شهرستان، ۴۸ شهر و ۴۵ بخش سفر کردیم، اضافه کرد: در سفرهای شهرستانی ضمن بازدید میدانی از پروژه‌ها و دیدار چهره به چهره با اقشار مختلف مردم، جلسات شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان برگزار شده و مصوباتی در راستای مطالبات بحق مردم و نیازها و اولویت‌های آنان به تصویب رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به نقش شوراهای اسلامی شهر در رفع مشکلات مردم، افزود: در دور دوم سفرهای شهرستانی، جلسات اختصاصی با اعضای شوراهای اسلامی برگزار کرده و مطالبات و مشکلات آنان بررسی خواهد شد.

معتمدیان رویکرد اصلی استان در حوزه‌های مختلف را محرومیت زدایی، توسعه متوازن و بهبود شاخص‌ها عنوان کرده و یادآور شد: امکانات زیرساختی استان بر مبنای ارتقای شاخص‌ها و برقراری عدالت در بین شهرهای مختلف توزیع می‌شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه آذربایجان‌غربی به برکت خون شهدا و ایثار و مجاهدت رزمندگان اسلام، به یکی از استان‌های امن کشور تبدیل شده، افزود: امنیت پایدار در آذربایجان‌غربی، میل به سرمایه‌گذاری و حضور سرمایه‌گذاران در استان را افزایش داده و شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه نیز در راستای اجرای پروژه‌های شهری از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران استفاده کنند.

استاندار آذربایجان غربی به بخشی از مطالبات به حق مردم در حوزه مدیریت شهری به ویژه در شهر ارومیه نیز اشاره کرده و افزود: رفع مشکل ترافیک و پسماند، ایجاد فضاهای سبز و تفریحی و جذب سرمایه گذار برای اجرای پروژه‌های بزرگ اقتصادی، از جمله مطالبات به حق مردم بوده و در این راستا شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه تمام توان خود را به کار گیرند.

معتمدیان همچنین با اشاره به بخشی از عملکرد دولت سیزدهم در استان به ویژه در شهر ارومیه، یادآور شد: رفع مشکل تعاونی‌های مسکن در ارومیه، تعیین تکلیف بافت قدیمی ۳۷۰ هکتاری ارومیه، اتمام پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه، اجرای ۱۴۸ درمانگاه و مرکز بهداشت، تأمین اینترنت پرسرعت ۵۰۰ روستای استان، گازرسانی به ۶۲۰ روستا و آغاز احداث هزار و ۷۵۰ کلاس درس، بخش کوچکی از اقدامات دولت سیزدهم در راستای تأمین مطالبات مردم در آذربایجان‌غربی می‌باشد.

وی در پایان با اشاره به پتانسیل‌های استان در حوزه‌های مختلف، خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت‌های خدادادی استان، واژه محرومیت شایسته آذربایجان غربی نبوده و این منطقه یکی از استان‌های ثروتمند کشور بوده و در مسیر استفاده از این ظرفیت‌های خدادادی جهت بهره‌مندی مردم استان، گام برخواهیم داشت.

کد خبر 748536

دیگر خبرها

  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • توقیف محموله داروهای قاچاق در گمرک سرو ارومیه
  • شهرداری ارومیه از اعتبارات ملی محروم مانده است
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شورا‌های در رفع مشکلات مردم استفاده می‌کنیم
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شوراها استفاده می‌کنیم