Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اهر با بیان اینکه احتمال آلودگی ۲۰۰۰ هکتار از جنگل‌های شهرستان اهر به آفت «پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» وجود دارد گفت: بی‌توجهی به مبارزه با آفت «پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» منجر به از بین رفتن جنگل‌ها می‌شود. ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۷ استانها آذربایجان شرقی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهر، نورالدین برقی ظهر امروز در گفت‌و‎‌گو با خبرنگاران با اشاره به آغاز طرح مبارزه با آفت «پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» در مناطق جنگلی شهرستان اهر اظهار داشت: سال گذشته اهالی روستاهای جنگل‌نشین هجوم آفت «پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» را گزارش دادند که این آفت باعث آزار و اذیت اهالی می‌شود در همین راستا اقدامات لازم را جهت مبارزه با آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای آغاز کردیم که هم‌اکنون نیز ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از انعقاد قرارداد با شرکت گیاه پزشکی در راستای پاکسازی مناطق جنگلی از آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی خبر داد و افزود: این شرکت طبق قرارداد منعقد شده موظف شده تا آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای را در مناطق جنگلی روستاهای آللو، افیل، انداب و مناطقی که در آن‌جا آفت مشاهده شده را به صورت دستی جمع‌آوری کند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اهر ادامه داد: اخیراً اکیپی متشکل از ادارات‌کل استانی منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست و جهاد کشاورزی که از مناطق درگیر با آفت «پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» به صورت میدانی بازدید کرده بودند، مجدداً دستور مبارزه با این آفت صادر شد که این‌بار شدت هجوم آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای در روستای آللو و مناطق هم‌جوار بود؛ این در حالی است که احتمال می‌رود آفت از سمت مناطق جنگلی حاتم‌مشه‌سی مشگین‌شهر به مناطق جنگلی این شهرستان سرایت کرده باشد.

اختصاص 100 میلیارد ریال اعتبار برای مقابله با آفت ملخ صحرایی4 هکتار از اراضی پارک جنگلی «توس‌نوذر» سنندج دچار آتش‌سوزی شدمحیط بانان و جنگل بانان مجاز به استفاده از سلاح شدندجنگل سی سنگان مازندران در معرض آتش‌سوزی7 اقدام پیشنهادی فائو برای حفظ جنگل‌ها در منطقه آسیا اقیانوسیه

برقی بابیان این‌که روش مبارزه با آفت «پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» به دو شکل جمع‌آوری دستی آفت و سّم‌پاشی با مواد شیمیایی است، گفت: روش سّم‌پاشی به دلیل این‌که باعث می‌شود حشراتی که برای جنگل مفید هستند نیز از بین بروند به کلی رد شد و روش جمع‌آوری دستی آفت بیشتر مدنظر قرار گرفته است.

بی‌توجهی به مبارزه با آفت «پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» منجر به از بین رفتن جنگل‌ها می‌شود

وی اضافه کرد: با توجه به این‌که اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی برای مبارزه با آفت «پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» عزم جدی دارد از این‌رو برنامه‌ها و اقدامات بدین شکل است که مبارزه با آفت تا زمستان تداوم خواهد یافت و به حول قوه الهی این آفت را نهایت تا اواخر سال‌جاری در مناطق جنگلی پاکسازی می‌کنیم.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اهر در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که در حال حاضر چه میزان از مناطق جنگلی شهرستان اهر با آفت «پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» درگیر است؟ گفت: در شهرستان اهر حدود 3000 هکتار جنگل داریم، احتمال می‌رود حدود 1500 تا 2000 هکتار از جنگل‌های شهرستان اهر با آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای درگیر شده باشند، در صورتی که به سایر مناطق نیز این آفت سرایت کرده باشد را نیز در طرح مبارزه قرار می‌دهیم.

برقی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر این‌که آیا آفت «پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» خسارتی هم به دنبال دارد یا خیر؟ افزود: در سال اول آفت «پروانه‌ی دُم قهوه‌ای» از برگ درختان تغذیه می‌کند و اگر نسبت به این آفت بی‌توجهی کرده و فکر کنیم با طبیعت سازگاری خواهند کرد اشتباه محض است چراکه وجود آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای برای سه یا چهار سال در مناطق جنگلی می‌تواند به خشک شدن درختان که همان نابودی جنگل است خسارت جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: مبارزه بی‌امان و مداوم با آفت پروانه‌ی دُم قهوه‌ای، خطرات و خسارت‌های احتمالی را از بین می‌برد، البته این آفت هر ساله در جنگل‌ها وجود دارد و یک سالبا شدت بیشتر و سال دیگر با شدت کمتری رویت می‌شود که خوشبختانه طی بارندگی‌های اخیر و پرندگان در پاکسازی بخشی از مناطق جنگلی نیز تاثیرگذار بوده است.

انتهای پیام/ش

R7887/P/S6,47/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۵۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت:در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام، احشام اهالی ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده است.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در بازدید از مناطق جنگلی گالیکش در شرق گلستان اظهار کرد: در طرح ساماندهی خروج دام، اراضی به تصرف دولت درآمده و مناطق بعد از خروج دام جنگلکاری می‌شود.

وی افزود: در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده و بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به سطح جنگل‌های استان افزوده شده است. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها در روستای عرب کلو و خسرو آباد در سال ۱۳۷۹ شروع شده است.

سلامتی ادامه داد: در روستای عرب کلو ۳۳ خانوار دایم و ۴ خانوار موقت با ۱۹ دامدار حضور داشتند؛ در روستای خسروآباد هم، ۲۶ خانوار دائم و یک خانوار موقت با ۱۲ دامدار حضور داشتند. ۱۲۱ نفر در طرف قرارداد با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در روستا‌های این طرح کوچ داده شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در اجرای این طرح حدود ۷۰۰ هکتار جنگلکاری با گونه‌های پهن برگ و سوزنی برگ شده است که حدود ۳۰۰ هکتار زمین‌های خود روستا و ۴۰۰ هکتار جنگل‌های مخروبه در آن محدوده بوده است. 

سلامتی افزود: با اجرای این طرح بخش۷ وسیعی از جنگل‌های منطقه به دلیل حذف عوامل تخریب مثل حضور دام و خانوار‌های جنگل نشین با جنگلکاری بازسازی و احیا شده است که در توسع‌ها جنگل و حفظ منابع آب و خاک تاثیر بسیار مطلوبی داشته است. 

وی گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها یکی از طرح‌های خوب بوده است که به دلیل عدم وجود اعتبار تداوم پیدا نکرده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

دیگر خبرها

  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • ۲۰۰۰ هکتار زمین برای شهرهای مولد کشاورزی استان بوشهر مصوب شد
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت