Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو ولیعهد جوان امارات عربی متحده و عربستان سعودی که در 4 سال گذشته بیشترین سهم را در حمایت از جریان تروریسم تکفیری و بر هم زدن امنیت و ثبات منطقه جنوب غرب آسیا داشته اند، اخیرا بر سر فرار از مهلکه یمن به اختلافات شدیدی برخورده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اگرچه طی یکسال گذشته برخی منابع امنیتی از تشدید اختلافات «آل سعود» و «آل نهیان» بر سر جنگ یمن و شیوه مواجهه و تقسیم مسئولیت ها در این تجاوز ظالمانه خبر داده بودند، اما کمتر کسی تصور می کرد که دامنه این اختلاف به حریم خصوصی مقامات سعودی و اماراتی کشیده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا اما از هفته پیش کلید خورد، جایی که «خدیجه چنگیز» نامزد «جمال خاشقجی» پس از مدتها سکوت، خواستار روشن شدن تکلیف ماجرای قتل نامزد خود و مشخص شدن آمر اصلی این جنایت شد.

این در حالی است که خدیجه چنگیز از مدتها قبل نسبت به نقش مستقیم و غیر قابل انکار «محمد بن سلمان» در ماجرای قتل و مثله کردن جسد نامزدش آگاه بود.

نامزد خاشقجی در اظهارات اخیر خود تصریح کرده است که مقامات سعودی در قتل خاشقجی دست داشته و عملیات قتل وی یک جنایت سیاسی بوده است. چنگیز همچنین به دست داشتن شخصیت های بلندپایه سعودی (کنایه به بن سلمان) در این جنایت اشاره کرده است.

طرح این موضوع از سوی نامزد خاشقجی، آن هم در آستانه برگزاری نشست گروه بیست سبب شد تا بار دیگر این مسئله مورد توجه شرکت کنندگان در این اجلاس قرار گیرد و حتی کار به جایی رسید که بن سلمان در بسیاری از دیدارهای رسمی و غیر رسمی خود با سران گروه بیست، بابت ماجرای قتل خاشقجی مورد پرسش و حتی سرزنش قرار گرفت.

مقامات سعودی اما معتقدند که سرویس امنیتی امارات عربی متحده و شخص «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی، کارگردان این ماجرا بوده و هدف آنها، انتقام از برخی اقدامات یکجانبه رژیم سعودی در منطقه (بدون در نظر گرفتن منافع اماراتی ها) بوده است.

با این حال، سعودی ها نیز در مقابل اقدام اماراتی ها ساکت ننشسته و دست به انتقام جویی زدند!

بنابر گزارش برخی منابع آگاه؛ اخیرا ملاقاتی میان اعضای سرویس اطلاعاتی آل سعود و همسر «محمد بن راشد آل مکتوم» حاکم دبی در آلمان صورت گرفته است، ملاقاتی که در حقیقت پاتک امنیتی سعودیها به امارات محسوب می شود.

هنوز البته از محتوای این ملاقات گزارشی در دست نیست اما تایید کلیت این موضوع، خشم شدید مقامات اماراتی را برانگیخته است.

پیش از این در خبرها آمده بود که «هیا بنت الحسین»، همسر حاکم دبی (که خواهر پادشاه اردن نیز هست)، طی هفته‌های اخیر به آلمان گریخته و از دولت این کشور تقاضای پناهندگی کرده است.

بر همین اساس؛ مقامات اماراتی هم اکنون نگران سوء استفاده سعودیها از اطلاعات سری «هیا بنت الحسین» علیه خود هستند، به ویژه آنکه او به محض رسیدن به آلمان، تقاضای پناهندگی سیاسی کرده و درخواست طلاق از «بن راشد» را نیز به صورت غیابی ارائه داده است.

در همین رابطه؛ محمد بن زاید شخصا از مقامات آلمانی خواسته است تا هیا بنت الحسین را به امارات مسترد کنند، اما این تقاضا با مخالفت آلمانی ها مواجه شده است.

در چنین شرایطی صدور اجازه ملاقات مقامات امنیتی سعودی با همسر حاکم دبی، منجر به خشم همزمان حکام اماراتی از برلین و ریاض شده است.

لازم به ذکر است؛ محمد بن زاید و محمد بن سلمان دو ولیعهد جوان امارات عربی متحده و عربستان سعودی که در ۴ سال گذشته بیشترین سهم را در حمایت از جریان تروریسم تکفیری و بر هم زدن امنیت و ثبات منطقه جنوب غرب آسیا داشته اند، اخیرا بر سر فرار از مهلکه یمن به اختلافات شدیدی برخورده اند.

آنها که پروژه های مشترکی چون حمایت تمام عیار از داعش، تجاوز به یمن، عملیاتهای تروریستی در خاک ایران، عراق، سوریه، پاکستان و افغاستان، حذف قطر از معادلات سیاسی شورای همکاری خلیج فارس، پشتیبانی از خلیفه حفتر در لیبی و دیگر جریانات تجزیه طلب در شمال آفریقا، هماهنگی کامل با رژیم صهیونیستی برای عادی سازی روابط با اعراب و بسترسازی برای پروژه معامله قرن و اتحاد استراتژیک با دونالد ترامپ علیه منافع جهان اسلام و محور مقاومت را در پرونده سیاه خود دارند، هر یک در تلاش اند تا افتضاح شکست تحقیرآمیز در برابر عزم و اراده ملت یمن را حتی المقدور به گردن دیگری بیاندازند.

بدون شک در آینده ای نزدیک، اطلاعات بیشتری در این خصوص منتشر خواهد شد.

منبع: نورنیوز

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۷۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو به پایان نزدیک می‌شود

 چندی پیش بود که دادگاهی در آفریقای جنوبی، اعلام جرم علیه مقامات صهیونیستی را اعلام و به دلیل کشتن زنان و کودکان غزه، رژیم صهیونیستی را جنایتکار جنگی معرفی کرد، اگرچه نتانیاهو مورد تعقیب قرار نگرفت؛ اما رأی دادگاه آفریقای جنوبی، تابویی را شکست که کمتر کشور آفریقایی آن را به این دقت دنبال می‌کرد؛ اما اکنون دادگاه لاهه در هفتمین ماه جنگ غزه، دیگر تاب سکوت در برابر جنایت‌های جنگی مقامات صهیونیستی را از دست داده و خواستار بازداشت و محاکمه نتانیاهو شده است، موضوعی که واکنش آمریکا به‌عنوان حامی رژیم صهیونیستی را به همراه داشته است. تا آنجا که اعضای کنگره آمریکا هشدار دادند که صدور حکم بازداشت در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه مقامات اسرائیلی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد. اعضای کنگره تأکید کردند که در صورت صدور حکم بازداشت علیه مقامات اسرائیلی، در این زمینه روی قوانینی در حال کار هستند.

گفتنی است که نتانیاهو با تشکیل کارگروهی ویژه متشکل از وکلا و مقامات ارشد حقوقی این رژیم همچون یاریو لوین، وزیر دادگستری در تلاش است مانع از هر گونه صدور حکم تعقیب بین‌المللی مقامات سیاسی و فرماندهان و نظامیان اسرائیلی از سوی دادگاه بین‌المللی لاهه شود. البته رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم از سوی دیوان بین‌المللی کیفری مخفیانه صادر شود.

بازداشت مخفیانه نتانیاهو خارج از رژیم اسرائیل
رسانه‌های صهیونیستی در روز‌های اخیر به کرات از جلسات مقامات ارشد حقوقی و سیاسی رژیم صهیونیستی با نتانیاهو به دلیل احتمال صدور قرار تعقیب دادگاه لاهه علیه مقامات ارشد نظامی و سیاسی اسرائیلی به اتهام ارتکاب نسل‌کشی و جنایت‌های جنگی در نوار غزه پرده برداشته‌اند. روزنامه عبری‌زبان یدیعوت آحارنوت به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم توسط دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه مخفیانه صادر شود و آنها تن‌ها پس از سفر به خارج از اراضی اشغالی از آن مطلع شوند. بر اساس گزارش رسانه‌های صهیونیستی، دولت آمریکا در تلاش است از صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی توسط دیوان لاهه جلوگیری کند. از سوی دیگر، پایگاه خبری عبری‌زبان والا نیز از تماس‌های بی‌وقفه نتانیاهو با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا برای جلوگیری از صدور حکم بازداشتش خبر داد.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی به‌تازگی گزارش دادند که نتانیاهو نگران صدور حکم بازداشت خود از سوی دیوان بین‌المللی کیفری است و از این رو دست به دامان آمریکا شده است. با وجود آنکه رژیم اسرائیل، اتهام نسل‌کشی در غزه را رد می‌کند؛ اما دیوان بین‌المللی دادگستری با بررسی شکایت دولت آفریقای جنوبی مبنی بر نسل‌کشی این رژیم در غزه موافقت کرده که این موضوع یکی از بی‌سابقه‌ترین انزوا‌های صهیونیست‌ها در مجامع بین‌المللی تاکنون بوده است.

کدام مقام اسرائیلی بازداشت می‌شود
از دیگر سو، یک رسانه عبری‌زبان اعلام کرد: «اسرائیل خود را برای صدور حکم دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه و صدور حکم بازداشت علیه مسئولین این رژیم آماده می‌کند. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، پیش‌بینی می‌شود حکم دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه با صدور دستور بازداشت شماری از مسئولین عالی‌رتبه اسرائیل در رابطه با جنایت‌های جنگی در نوار غزه و دست داشتن در نسل‌کشی در این منطقه، صادر شود.» این رسانه عبری‌زبان در گزارش خود اعلام کرد: «در صدر این مسئولین که حکم بازداشتش صادر خواهد شد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر خواهد بود، درحالی‌که یوآف گالانت، وزیر جنگ و هرتسی هالوی، رئیس ستاد ارتش هم در این لیست قرار دارند.» این رسانه همچنین فاش کرد: «نهاد‌های امنیتی اسرائیل این روز‌ها با پیش راندن مسأله موافقت با توافقنامه مبادله اسرا به دنبال ترجیح آن بر حمله نظامی به شهر رفح در جنوب نوار غزه هستند. با این حال هم کابینه و هم ارتش اسرائیل خود را برای صدور قرار تعقیب دادگاه عیه نخست‌وزیر نتانیاهو و وزیر جنگ و رئیس ستاد ارتش آماده می‌کند.»

واکنش رسانه‌های عبری به تهدید لاهه توسط نتانیاهو
چند روز قبل بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم‌زمان با افزایش گمانه‌زنی‌ها در مورد تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه)، این نهاد بین‌المللی را نیز تهدید کرد. موضوعی که خشم رسانه‌های خود رژیم اسرائیل را به همراه داشت تا آنجا که روزنامه عبری‌زبان معاریو به نقل از منابع گزارش داد که نتانیاهو در روز‌های اخیر تلاش زیادی برای جلوگیری از چنین تحولی انجام داده است. به‌ویژه گفته می‌شود که او مکالمات تلفنی متعددی در تلاش برای دستیابی به هرگونه نتیجه مثبت در مورد این موضوع، از جمله فشار غیرمستقیم بر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا داشته است. بر اساس آنچه این روزنامه گزارش داد؛ احتمالا صدور حکم بازداشت از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری علیه نتانیاهو فقط مسأله زمان باشد و هر لحظه ممکن است رخ دهد.

حمایت سیاسی و تسلیحاتی آمریکا از جنایت‌های رژیم اسرائیل
با گذشت هفت ماه از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه و کشته و مجروح شدن صد‌ها هزار نفر، بار‌ها کشور‌های مختلف جهان خواستار آتش‌بس موقت در غزه شدند، کمااینکه برخی کشور‌های منطقه همچون قطر و یا دیگر کشور‌های آفریقایی طرح‌هایی مبنی بر اعلام آتش‌بس موقت و حتی محاکمه نتانیاهو به نشست شورای امنیت سازمان ملل ارائه کردند؛ اما با حمایت و وتوی آمریکا روبه‌رو شد. آمریکا حتی اعلام فلسطین به‌عنوان عضو رسمی و دائمی در سازمان ملل را هم زیر سوال و این موضوع را به کما برد. 

دهه‌ها است که آمریکا با حمایت مادی و تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی، به بی‌ثباتی و ناآرامی در غرب آسیا اقدام می‌کند، آنها با حمایت از مقامات صهیونیستی، موجی از نفرت نزد افکار عمومی جهانی را رقم زدند تا آنجا که بیشتر کشور‌های غربی شاهد برگزاری اعتراضات گسترده علیه رژیم صهیونیستی بودند، پس از حمله رژیم اسرائیل به دفتر کنسولگری کشورمان در دمشق بود که تهران، عملیات «وعده صادق» را به‌منظور تنبیه رژیم اسرائیل متجاوز آغاز کرد. عملیاتی پیروزمندانه که این سوال را در اذهان عمومی جهان آشکار کرد که رژیم اسرائیل متجاوز و جنایتکار جنگی است؛ چراکه خود را دموکراتیک می‌داند؛ اما حقوق بشر و حقوق انسانی را در کشور‌های دیگر زیر سوال می‌برد. از سویی دیگر گنبد آهنین آن دیگر مقاوم نیست و با شلیک چند موشک و پهپاد از سوی ایران، شکست خورد.

مرگ سیاسی نتانیاهو
نتانیاهو که می‌داند توقف جنگ غزه، یعنی پایان عمر سیاسی او، همچنان بر ادامه حملات خود بر غزه تأکید دارد، اصراری بیش از حد که حتی صدای موافقان رژیم اسرائیل در تگزاس آمریکا را هم درآورده است و نسبت به جنایت‌های ادامه‌دار نتانیاهو در غزه تظاهرات کردند. اگرچه تظاهرات مردمی گسترده در کشور‌های غربی علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی روز‌ها ادامه یافت؛ اما تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از مردم مظلوم غزه، این رویداد را بیشتر مورد توجه خود قرار داده است تا آنجا که رسانه‌های غربی هر روز با تیتر‌های بزرگ نسبت به عدم عدالت و حقوق بشر در غزه، مطالب انتقادی منتشر و جنبش دانشجویی دانشگاه‌هایشان را آغازی بر بیداری افکار عمومی افراد نخبه توصیف می‌کنند.

تقویت شکست بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری
اما آنچه مبرهن و روشن است، رسیدگی به شکایات در قبال افراد جنایتکار جنگی است. جنایت‌های جنگی در غزه کاملا روشن است، ولی آمریکا و اروپا نمی‌پذیرند که این دادگاه رژیم اسرائیل را متهم کند. نباید فراموش کرد که افکار عمومی جهانی می‌پذیرد این جنایت‌ها روی داده است و لاهه هم قرار است این موضوع را پیگیری کند و تعقیب نتانیاهو صادر شود. اگرچه دولت آمریکا در تلاش است دیوان را مرغوب کند و مانع چنین حکمی شود؛ اما باید دانست که چیزی تا برگزاری زمان انتخابات آمریکا باقی نمانده است و این احتمال وجود دارد که جو بایدن برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری، از نتانیاهو عبور کند و با برگزاری انتخابات زودهنگام، ائتلافی مقابل نتانیاهو در کنست اشغالگران شکل گیرد.

چیزی تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باقی نمانده است و ۶ ماه دیگر جو بایدن و دونالد ترامپ می‌روند که کارزار خود را به میدان جنگ سیاسی تبدیل کنند. جنگی که شعله‌ور شدن اعتراضات آن در جامعه دانشگاهی آمریکا، نشان از رقم خوردن نتایج انتخابات آمریکا به گونه‌ای دیگر است. تا آنجا که برخی نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که رویداد‌های غزه و حتی اوکراین برای اولین‌بار می‌تواند بر انتخابات آمریکا تأثیر مستقیم داشته باشد و مسائل اقتصادی و معیشتی و بیمه در جایگاه‌های بعدی قرار گیرد.»

منبع: روزنامه صبح نو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • همکاری شرکت هواپیمای اتحاد امارات با کام‌ایر افغانستان
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • نتانیاهو با همه درگیر است؛ از سران تل‌آویو گرفته تا مقامات آمریکا
  • بذرپاش: فصل نوینی از تعاملات اقتصادی ایران و امارات رقم می‌خورد
  • نتانیاهو به پایان نزدیک می‌شود
  • لغو ۱۳ پرواز فرودگاه امارات به علت شرایط نامساعد جوی