Web Analytics Made Easy - Statcounter

شکی نیست که در روز‌های گرم و طاقت فرسای تابستان، چیزی لذت بخش‌تر از خوردن یک لیوان آب سرد نیست. اما آیا این یک لیوان آب سرد حیات بخش در طولانی مدت برای ما ضرر دارد یا نفع؟

اخبار اجتماعی- قرن‌ها است که این مسأله مورد بحث بوده است و حالا علم به پاسخ‌هایی برای این موضوع رسیده است. شواهد قانع کننده‌ای وجود دارد که خوردن آب سرد برای سلامتی ضرر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اینجا به ۹ دلیلی می‌پردازیم که نشان می‌دهد باید از خوردن آب سرد پرهیز کنید.

۱- دچار افزایش وزن می‌شوید

شاید شنیده باشید که خوردن آب یخ سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد و به این ترتیب به کم کردن وزن کمک می‌کند. این مسأله نه کاملا درست و نه کاملا اشتباه است.

آب کالری ندارد بنابراین با خوردن آن وزن اضافه نمی‌کنید، اما اگر همیشه آب یخ بخورید این مسأله باعث می‌شود که کم شدن وزن تان بیشتر طول بکشد. آب یخ دمای بدن و در نتیجه توانایی آن برای هضم موادغذایی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. وقتی بدن تان برای تجزیه‌ی چربی‌ها دچار مشکل شود، نمی‌توانید به قدری که انتظار دارید وزن کم کنید.

۲- بدن تان کم آب باقی می‌ماند

حتما تجربه‌ی این حالت را داشته اید که در روز‌های گرم تابستان هر چقدر آب یخ می‌خورید باز هم احساس تشنگی می‌کنید. طبق تحقیقات، خوردن آب یخ باعث منقبض شدن عروق خونی بدن می‌شود. از طرفی کم آب شدن بدن باعث کاهش گردش خون و اکسیژن در بدن می‌شود، بنابراین آب یخ شرایط را بدتر می‌کند.

۳- انرژی بدن را پایین می‌آورد

احساس خوشایند بعد از خوردن آب یخ تنها چند دقیقه دوام می‌آورد و بعد از آن رفته رفته احساس خستگی می‌کنید. این اتفاق به دلیل آن می‌افتد که بعد از خوردن آب یخ، بدن انرژی بیشتری را صرف گرم کردن آب یخ و رساندن دمای آن به میزان مناسب می‌کند؛ بنابراین به جای آب یخ، آب ولرم بخورید، به ویژه زمانی که ورزش می‌کنید. با این کار به مدت طولانی تری آب و انرژی بدن حفظ خواهد شد.

۴- فرآیند گوارش را مختل می‌کند

همان طور که پیش‌تر ذکر شد، خوردن آب یخ اثری منفی بر فرآیند گوارش دارد. اگر تابستان‌ها دچار معده درد، شکم درد یا حالت تهوع می‌شوید، ممکن است علت آن خوردن آب یخ باشد.

آب یخ باعث سفت شدن مواد غذایی می‌شود و کمک مؤثری به تجزیه‌ی چربی‌ها نمی‌کند. در نتیجه ممکن است بیشتر دچار یبوست یا نفخ شوید؛ بنابراین بعد از خوردن غذا هرگز آب یخ نخورید.

۵- ضربان قلب را کاهش می‌دهد

اگر می‌خواهید قلب تان را وحشت زده کنید، یک لیوان آب یخ سر بکشید!

عصب واگ که در پشت گردن قرار دارد، وقتی چیز خیلی سردی را احساس کند غافلگیر می‌شود. در واکنش به این مسأله، ضربان قلب برای مدت کوتاهی پایین می‌آید تا دمای بدن به میزان مناسب برگردد.

۶- دچار گلودرد می‌شوید

تحقیقات نشان داده است که آب یخ باعث تولید بیشتر ماده‌ی مخاطی و در نتیجه مسدود شدن سینوس‌ها می‌شود. وقتی ماده‌ی مخاطی بیشتری در مجرا‌ها وجود داشته باشد، واکنش طبیعی بدن، بروز درد است.

۷- باعث میگرن می‌شود

اگر بعد از خوردن آب یخ تنها چند لحظه‌ای احساس می‌کنید که سرتان یخ زده، آدم خوش شانسی هستید، چون بعضی افراد با خوردن آب یخ دچار سردرد یا میگرن شدید می‌شوند.

وقتی نوشیدنی سردی را به سرعت می‌خورید، دهان فرصت نمی‌کند سرمای آن را جذب کند. وقتی عصب‌ها اذیت می‌شوند، این مسأله منجر به احساس دردی می‌شود که چند لحظه‌ای طول می‌کشد.

۸- پوست را منقبض می‌کند

حتما شنیده اید که آب گرم منافذ پوست را باز و آب سرد آن‌ها را می‌بندد. شستن صورت با آب سرد ایده‌ی خوبی است، اما خوردن نوشیدنی‌های گرم برای سلامت کلی پوست تان بهتر است. چون آب گرم گردش خون را افزایش می‌دهد و این مسأله پوست را درخشان و سالم می‌کند.

۹- تعادل دمای بدن را بر هم می‌زند

در طب سنتی چین اعتقاد بر این است که خوردن آب یخ باعث بر هم خوردن تعادل بدن می‌شود، به ویژه اگر نوشیدنی سردی را با یک غذای گرم بخورید. ثابت نگه داشتن دمای بدن اهمیت زیادی دارد، چون وقتی به نظر می‌رسد که بدن شرایط بدی دارد اندام‌ها دچار آشفتگی می‌شوند.

بدیهی است که صحبت از این کار ساده‌تر از عمل به آن است، به ویژه زمانی که هوا هر روز گرم‌تر می‌شود، اما ایجاد تغییر و پرهیز از خوردن آب یخ در طولانی مدت برای سلامتی شما بهتر خواهد بود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: وزن موادغذایی گلودرد افزایش وزن خوردن آب سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۸۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟

هانیه شهرابی فراهانی، روانشناس بالینی با اشاره به شرم ناشی از اضافه وزن در زندگی گفت: هر چند که اضافه وزن به خودی خود، مشکلات سلامتی زیادی به همراه دارد؛ اما مسائل روانشناختی ناشی از چاقی و اضافه وزن بیشترین آسیب را به زندگی اجتماعی یک نفر وارد می‌کنند. افرادی که اضافه وزن دارند، به خصوص کسانی که از کودکی دچار این مشکل شده اند، به جز بیماری‌های جسمی مثل دیابت و فشار خون بالا، متاسفانه در معرض مشکلات روانشناختی مثل مشکلات عزت نفس، احساس نقص و شرم، احساس بی کفایتی و بی ارزشی هم قرار می گیرند. 

او در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود همه آسیب‌هایی که اضافه وزن برای افراد دارد، خیلی‌ها در کاهش وزن موفق نیستند، بیان کرد: بررسی‌های زیادی نشان می‌دهند افرادی که دچار اضافه وزن هستند، به شکل متفاوتی فکر می‌کنند و وقتی مدل ذهنی و روش فکر کردن این افراد تغییر می‌کند، می‌توانند به شکل با ثباتی وزنشان را کم کنند.

شهرابی افزود: این افراد معمولاً از دوران کودکی یا اوایل نوجوانی خودشان را خیلی چاق تصور می‌کرده اند و تصویری که از خودشان دارند تقریبا تناسبی با واقعیت ندارد. خیلی از افرادی که دچار اضافه وزن هستند، از خوردن به عنوان روش اصلی تنظیم هیجان استفاده می‌کنند. مثلاً وقتی مضطرب هستند بیشتر غذا می خورند یا وقتی خسته هستند سعی می کنند با غذا خوردن خستگی را از تن به در کنند. 

او گفت: خیلی‌ها، شب‌ها بیشتر سراغ خوردن می‌روند. تفاوت خوردنِ هیجانی با خوردن از سر گرسنگی این است که در خوردن هیجانی موضوع برطرف شدن میلِ گرسنگی نیست. خیلی وقت‌ها حتی فرد از غذا خوردن لذت نمی‌برد؛ بلکه صرفا غذا یا خوراکی می خورد تا هیجانش را تنظیم کند. انگار غم، خشم و اضطرابش با خوردن برطرف می‌شود. نه تنها خوردن کمکی به تنظیم هیجان نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود فرد احساس گناه زیادی نسبت به رفتارش و خشم زیادی از خودش که پرخوری کرده تجربه کند.

شهرابی اظهار کرد: از بین تمام هیجان ها، شرم هم به دفعات بیشتر و هم با شدت بیشتری در افراد مبتلا به چاقی تجربه می‌شود. فردی که با چاقی دست و پنجه نرم می‌کند ناخواسته بیشتر اتفاقات بد و خنثی در زندگی را به چاقی ربط می‌دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • راهکارهایی برای عقب انداختن یائسگی در طب سنتی + ویدئو
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟
  • مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟
  • چرا برخی مادران باردار مُهر می‌خورند؟
  • بارش شدید برف و باران در این مناطق/ از کوهنوردی بپرهیزید
  • هشدار هواشناسی: بارش شدید برف و باران در بیشتر مناطق کوهستانی/ از کوهنوردی بپرهیزید
  • بارش شدید برف و باران در بیشتر مناطق کوهستانی/ از کوهنوردی بپرهیزید
  • کدام فلفل‌ها از همه تندتر هستند؟