Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با‌اشاره به ناکارآمدی تخصیص ارز 4200 تومانی به واردات کالاهای اساسی گفت: واردکنندگان از محل مابه‌التفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد سالانه حدود 80 هزار میلیارد تومان سود می‌کنند. به گزارش بلاغ، محمد خدابخشی با‌اشاره به اختصاص 14 میلیارد دلار ارز حاصل از درآمدهای نفتی برای واردات کالاهای اساسی در بودجه 98، اظهار کرد: باید مدیریت منابع ارزی را به شکل دقیق‌تری انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در حالی حدود 14 میلیارد دلار به قیمت دولتی به واردات کالاهای اساسی اختصاص یافته که منافع آن به جای مصرف‌کننده نصیب دلالان می‌شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید در شیوه فعلی اختصاص ارز دولتی به واردات کالاهای اساسی تجدیدنظر شود، افزود: البته حدود سه میلیارد دلار از 14 میلیارد دلاری که با نرخ ارز دولتی برای واردات کالاهای اساسی اختصاص یافته صرف واردات دارو می‌شود که با توجه به اهمیت این موضوع، یارانه ارزی این بخش حتما باید تامین شود.

خدابخشی ادامه داد: شبکه توزیع دارو هم نسبت به سایر بخش‌ها مطمئن‌تر است و این بخش را باید حفظ و حمایت کرد تا همچنان داروی مورد نیاز مردم تامین شود.
وی با‌اشاره به مابقی منابع ارزی اختصاص یافته به واردات کالاهای اساسی که حدود 11 میلیارد دلار است، بیان کرد: محاسبه مابه‌التفاوت نرخ ارز آزاد و دولتی نشان می‌دهد که مبلغی حدود 80 هزار میلیارد تومان یعنی دو برابر یارانه نقدی 45 هزار و 500 تومانی سالانه از اختصاص این ارز عاید واردکنندگان می‌شود.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این مبلغ مدیریت بهتری می‌طلبد افزود: با توجه به برآوردهای انجام شده قیمت انواع کالا‌ها حدودا 80 درصد افزایش یافته است و قیمت کالاهای اساسی هم نزدیک به همین رقم یعنی حدود 55 درصد افزایش یافته است و این در حالی است که سایر کالاها مشمول ارز دولتی نشده، اما به واردات کالاهای اساسی ارز دولتی به قیمت 4200 تومان اختصاص یافت است.

خدابخشی بیان داشت: بنابراین واردات کالاهای اساسی با ارز 4200 تومانی اثری بر جلوگیری از افزایش قیمت‌ کالاهای اساسی نداشته است. وی با بیان اینکه دولت باید با مکانیزمی خاص و با توجه به اطلاعات موجود از درآمد خانوارها مکانیزمی را برای پرداخت این یارانه تدوین کند، بیان داشت: یکی از این روش‌ها پرداخت کالا برگ الکترونیک است که البته باید تمام جوانب هر نوع توزیع به صورت دقیق بررسی شود.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۸۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از بانک مرکزی، علی طرزعلی با اعلام اینکه از ابتدای امسال تا روز ۱۰ اردیبهشت ۴ میلیارد و ۸۴۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو و کالا‌های تجاری و بازرگانی تامین شده است، اظهار داشت: از این میزان سهم کالا‌های اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالا‌های تجاری و بازرگانی با نرخ ۴۱ هزار تومان، ۲ میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است.

وی تأکید کرد: میزان تامین ارز بابت کالا‌های اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته که از این میزان سهم کالا‌های اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه‌های روغنی، نهاده‌های دامی و سایر کالا‌ها بوده است.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران ادامه داد: در خصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است.

طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، ۲ میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است.

وی افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار، «ماشین‌آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده‌اند.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران بیان کرد: علاوه بر این گروه‌ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی گفت: امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد.

وی در خصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز اعلام کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • کشف انبار احتکار ۳۳ میلیاردی کالاهای اساسی در بندرعباس
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟