Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-01@07:43:04 GMT

خطر بیخ گوش ظرفیت صادرات ۸۰۰ هزار تن مرغ

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۳۹۶۲۱

خطر بیخ گوش ظرفیت صادرات ۸۰۰ هزار تن مرغ

نایب رئیس هیئت مدیره کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه ۴ میلیارد دلار ارز طی ۴ ماه به هرز رفت و ظرفیت صادرات ۸۰۰ هزار تن مرغ در معرض خطر قرار گرفته است، گفت: از ابتدای سال مرغداران ۷۵۰ میلیارد تومان ضرر کرده‌اند. حبیب اسدالله نژاد نائب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور، گفت: مرجع اصلی تعیین قیمت کارشناسی مرغ پس از استعلام وجمع‌آوری اطلاعات ومستندات لازم از تشکل‌های مربوطه، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید و تنظیم بازار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در آنالیز کارشناسی ارسالی برای کارگروه تنظیم بازار جهت تصویب با در نظر گرفتن حداقل‌ها در ریز مولفه‌های موثر بر قیمت تمام شده و با لحاظ تأمین ۱۰۰ درصد نهاده‌ها با ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده را ۸۸۰۰ تومان و مرغ گرم برای مصرف کننده را ۱۲۹۰۰ تومان اعلام کرده است.

* ۷۵۰ میلیارد تومان زیان به مرغداران تحمیل شد

اسدالله نژاد ادامه داد: با توجه به عدم تامین حداقل ۳۰ درصد نهاده‌ها با ارز ۴۲۰۰ تومانی، این عدد بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان کمتر از قیمت تمام شده واقعی است و اعتراض گسترده تشکل‌ها و مرغداران را به جهت عدم انطباق با قیمت واقعی تمام شده همراه داشته است.

اسدالله نژاد ادامه داد:، اما متاسفانه کارگروه تنظیم بازار در سالی که مزین به رونق تولید بنا به فرمایش مقام معظم رهبری است با این حداقل‌ها هم با دلایل غیر فنی و عجیب موافقت نکرده و این سیاست غلط و ضد تولید از ابتدای سال تاکنون بطور متوسط بالغ بر ۷۵۰ میلیارد تومان زیان به مرغداران کشور تحمیل کرده است و عدم اصلاح این رویه می‌تواند مزیت خودکفایی در زمینه تامین مرغ و امکان صادرات بیش از ۸۰۰ هزار تن مرغ در سال در صورت استفاده بهینه از پتانسیل و ظرفیت‌های تولید را به چالشی بزرگ تبدیل کرده و امنیت تولید و اشتغال را در این بخش دچار مخاطره کند.

* ۴ میلیارد دلار ارز طی ۴ ماه هرز رفت

وی افزود: کسانی که در افزایش قیمت عوامل موثر بر قیمت تمام شده مرغ با دست و دلبازی آنچنانی عمل کرده و یا با عدم نظارت و بی‌دقتی باعث شدند در عرض چند ماه بیش از ۴ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی هرز رفته و مثلاً سویای ۲۲۰۰ تومان که با این ارز وارد کشور شده با قیمت ۵۰۰۰ تومانی به دست تولید کننده برسد، حق ندارند به بهانه حمایت از بازار مصرف، اشتباهات خود را به دوش تولیدکنندگان انداخته و یارانه‌ای را که با سوء مدیریت آن به جیب سودجویان و واسطه رفته از جیب تولید کننده برداشته و به مصرف کنندگان بدهند.

نایب رئیس هیئت مدیره کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور گفت: سازمان حمایت یک بار به بهانه ماه مبارک رمضان یک بار به بهانه عید یک بار به بهانه پایین بودن قیمت مرغ در بازار و عدم امکان افزایش قیمت در چنین شرایطی، زیان‌های شدید به مرغداران تحمیل می‌کند.

اسدالله نژاد افزود: یا باید بپذیریم که قیمت مرغ تابع عرضه و تقاضا است که در این صورت دولت نباید اصلا به آن ورود کند و باید بازار قیمت مرغ را بدون دخالت دولت تعیین کند و یا باید تابع قیمت گذاری باشد که در این صورت باید مطابق قانون بر اساس مولفه‌های موثر بر قیمت تمام شده و با رعایت حقوق مرغداران، قیمت تعیین و اعلام شود و با عوامل برهم زننده این قیمت هم برخورد قاطع صورت گیرد و پذیرفته نیست که در این راستا با دلایل غیر فنی و به قیمت ورشکستگی تولیدکنندگان ابلاغ و اجرای قیمت به تاخیر بیفتد.

تلاش تولید کنندگان مرغ برای افزایش قیمت در حالی انجام می‌شود که کارشناسان معتقدند مرغداران می‌توانند با راهکار‌هایی مانند مدیریت تولید، جلوگیری از پرت انرژی، کاهش ضریب تبدیل دان و راه‌های دیگر بخشی از حاشیه سود خود را جبران کنند. البته نظارت بر قیمت‌ها و اعلام منطقی قیمت از سوی مسئولان برای پایداری تولید مورد انتظار است. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صادرات مرغ وزارت جهاد کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۹۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن

به گزارش «نماینده»، محمدرضا رضایی کوچی در خصوص طرح ساماندهی املاک مسکونی و تاثیر اجرای ان بر مدیریت بازار اجاره گفـت: ایرادات شورای نگهبان در خصوص طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در مجلس بررسی و رفع شد امیدواریم با تایید نهایی آن توسط شورای نگهبان و اجرایی شدن آن نظم و انضباطی به بازار اجاره بها مسکن ببخشد.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: در طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی تلاش کردیم پایه و مبنایی برای قیمت‌گذاری واحد های مسکونی تعیین کنیم و نظارت وزارت خانه‌های راه و شهرسازی و صمت را بر بازار پر تلاطم مسکن افزایش دهیم. همچنین به شورای عالی مسکن اجازه دادیم در حوزه قیمت‌گذاری و تعیین سقف مجاز اجاره بها در مناطقی که تورم مسکن به صورت غیر واقعی افزایش پیدا کرده و بیش از 20 درصد باشد، ورود کنند. این طرح ضمن توجه به روش‌های مختلف از جمله پرداخت تسهیلات از مستاجران حمایت کرده و با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده، انگیزه تولیدکنندگان مسکن را نیز افزایش می‌دهد. همچنین موجب افزایش تولید و عرضه واحدهای مسکونی به بازار می‌شود که این خود به کاهش و تعدیل قیمت‌های کمک می‌کند.

رضایی کوچی عنوان کرد: همچنین در طرح مذکور، با ساماندهی سکوهای خرید و فروش مسکن و نیز رتبه بندی دفاتر مشاوران املاک و افزایش نظارت بر آنها و شیوه های مختلف تلاش کردیم مانع درج آگهی های جعلی و قیمت‌گذاری های کاذب شویم. امیدواریم با اجرای دقیق آن بازار پر آشوب اجاره بها مسکن مدیریت شده و به آرامش برسد.

دیگر خبرها

  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • زنجیره یکپارچه تامین و تولید مرغ در گلستان تشکیل می‌شود
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟