Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@17:04:58 GMT

صنعت و معدن خراسان رضوی نیازمند نقشه راه

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۳۹۹۳۷

صنعت و معدن خراسان رضوی نیازمند نقشه راه

امروز که تمام شود تا یک‌سال دیگر دهم تیرماه کمتر کسی سراغی از صنعتی‌ها و معدن‌کاران می‌گیرد. همه می‌روند پی کارشان و این دو گروه می‌مانند با خروارها مشکل ریز و درشت. مسئولان قدم‌هایی برداشته‌اند یا حداقل این گونه وانمود می‌کنند که دلشان می‌خواهد کاری برای بهبود وضعیت صنعت و معدن انجام دهند اما آنچه به ثمر نشسته گره گشا نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار بیکاری ناشی از رکود برخی از واحدهای تولیدی اگر شفاف‌سازی شود خیلی از آمارسازی‌هایی که بعضاً برای بالا دستی‌ها فرستاده می‌شود نیز متأثر از آن و زوایای پنهان ماجرا آشکارتر خواهد شد.

شرایطی که اکنون و پس از تحریم‌های ظالمانه بر صنعت حاکم شده داد خیلی‌ها را در آورده است. حتی مسئولانی که خیلی دوست ندارند صورت واقعی صنعت نمایان شود نیز در مواردی نمی‌توانند این نگرانی را پنهان نمایند. بدون تعارف باید گفت همراه ساختن اجزای موفقیت پازل صنعت خراسان رضوی خارج از استان ارتباطاتی قوی می‌خواهد تا کاتالیزور وار جریان را به پیش ببرد.

داستان صنایع خرد هم قصه هزار و یک شب است و تکراری. صنایعی که گرچه کوچک و خرد هستند اما باری بزرگ بر دوش می‌کشند و مجموعشان می‌شود ایجاد هزاران فرصت شغلی و اشتغال‌زایی.   سکه صنعت و معدن روی دیگرش معدنی‌ها هستند که چرخ درصد قابل توجهی از صنایع کلان از دل همین معادن به حرکت در می‌آید تا مواد اولیه استخراج شده و در اختیار صنایع قرار بگیرد. اما آنچه هست به جز چند مورد و رسته خاص سایر معادن حال و روز چندان خوبی ندارند! مشکلات در حوزه تأمین مالی برای بروز رسانی تکنولوژی‌هایی که بعضاً از رده خارج شده اند در حوزه معدن معضلی بزرگ است.

لازمه سوددهی معدن‌کاری بروز بودن تکنولوژی در بحث استخراج است تا فعالیت در معادن صرفه اقتصادی داشتن را حفظ نماید. اینجاست که باز هم پای مسئول مرتبط وسط کشیده می‌شود و ارتباطاتی که لازمه پیشبرد نیازمندی‌هاست. چرخ صنعت ومعدن استان برای اینکه روی ریل پیشرفت سرعت بگیرد بدون تردید باید موانعش برطرف شود موانعی که بعضی از آن‌ها مدت‌هاست نقش سرعتگیر را داشتند و باید مهندسی شوند. سال‌هاست حوزه صنعت و معدن منتظر مهندسی کار بلد و نقشه راهی اصولی است. استاندار فعلی را خیلی‌ها مناسب برای مهندسی سازی صنعت ومعدن استان می‌دانند.

برایش هم دلیل دارند آن هم اینکه رزم‌حسینی را پرچمدار نظریه موفق مثلث اقتصادی پیش از این در استان خودش می‌دانند و امید زیادی دارند که با طرح این نظریه که یکی از اضلاع آن فعالان صنعتی و اقتصادی هستند قطار تولید و صنعت خراسان رضوی در آینده شتاب بیشتری به خود بگیرد. اینکه این موضوع تا چه اندازه‌ای رنگ واقعیت به خودش بگیرد را باید در طول سال پیش رو تا دهم تیر ۹۹ رصد کرد و آمارهای واقعی را کنار هم پیچید تا ببینیم مثلث طلایی اقتصاد محور استاندار چه موفقیتی در خراسان رضوی عایدش خواهد شد.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اشتغال زایی صنعت و معدن نقشه راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۹۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست «ارتباط صنعت با دانشگاه» در راستای اجرایی کردن رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) با حضور حسین خدابخش‌زاده معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه و فضل‌الله شریف ثانوی رئیس خانه صنعت و معدن شهرستان تربت‌حیدریه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه برگزار شد.

باتوجه به راهبرد‌های کلان دانشگاه و توسعه فعالیت‌های فناورانه در زیست‌بوم‌های منطقه‌ای با تأکید بر توسعه اشتغال، رویداد صدرا با ایجاد ارتباط جامعه دانشگاهی و صنعت تشکیل شد.

در قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران فعالیت‌های علمی مراکز آموزش عالی کشور به پاسخگویی مسائل اجتماعی، فرهنگی و صنعتی تأکید شده است.

به همین دلیل ارتباط بین صنعت و دانشگاه دارای اهمیت است و موضوع ارتباط صنعت با دانشگاه یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها به سوی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله درباره توسعه دانش و فناوری در صنایع اقتصادی و تولیدی بوده که عوامل موثر برای بهبود این ارتباط ضروری است.

محور‌های اصلی نشست مذکور ارتباط صنعت با دانشگاه و چرایی ضرورت این ارتباط، انتظارات از ارتباط بین صنعت با دانشگاه و آسیب‌شناسی ارتباط صنعت با دانشگاه بود.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه در این نشست اظهار کرد: سیاست اجرایی رویداد صدرا در دانشگاه اساتید و دانشجویان را به سمت انجام کار‌های تحقیقاتی طرح‌های برون‌دانشگاهی و هدایت و حمایت پایان‌نامه‌های ارشد و رساله‌های مقطع دکتری در صنعت سوق می‌دهد.

حسین رضایی متذکر شد: نقش‌آفرینی صنعت با موضوعات مسئله‌محور در این روند به سوی صنایع کشیده می‌شود و این دانشگاه را به صنایع نزدیک‌تر می‌کند.

شریف‌ثانوی رئیس خانه صنعت و معدن شهرستان تربت‌حیدریه با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر ارتباط صنعت و دانشگاه بسیار ضعیف شده، بیان کرد: خانه صنعت و معدن شهرستان تربت‌حیدریه آمادگی دارد با استفاده از تجارب و تخصص‌های استادان مسائل و مشکلات را بیان کرده تا پس از بررسی خروجی مطلوب علمی و کاربردی تهیه شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه هم تشریح کرد: دانشگاه می‌تواند با شناخت میدانی دقیق و با تکیه بر رشته‌های تحصیلی دایر در دانشگاه در شعاع وسیع‌تری به لحاظ جغرافیایی فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی و مشکلات و نیاز‌های صنایع را رصد، شناسایی و دسته‌بندی و سپس براساس اولویت‌بندی مشاغل حساس که اهمیت بیشتری دارند و مورد نیاز مردم است را در قالب کارگاه‌های آموزشی ارائه کند.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه هم از اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت و معدن در دانشگاه و خانه صنعت و معدن خبر داد.

خدابخش‌زاده سپس گفت: تعامل میان صنعت و دانشگاه شناخت ظرفیت‌ها و راه‌های تقویت ارتباط موثر و تعامل مستمر طرفین و راهکار‌هایی که دانشگاه می‌تواند در حوزه کشاورزی و صنایع و معادن نمود داشته باشد.

در پایان مقرر شد در جلسات آینده درباره تشکیل تیم‌های تخصصی توسط اعضای هیئت علمی، برگزاری کارگاه سرفصل‌های نظام مهندسی برای فارغ‌التحصیلان و آموزش مشاغل حساس و مورد نیاز جامعه هدف، تسهیل معرفی دانشجویان برای کارآموزی در صنایع و معادن، اجرای طرح‌های برون دانشگاهی و تحقیقاتی توسط دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری جلسات مستمر و حضور فعال تا برگزاری رویداد صدرا در دانشگاه، حمایت از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های مقطع دکتری که درباره نیاز‌های صنایع و معادن شهرستان انجام می‌شود در جلسات آینده بررسی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • بردسکن، جزیره گنج دورافتاده خراسان رضوی
  • بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت
  • ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی