Web Analytics Made Easy - Statcounter

بارندگی های شدید از ابتدای سال جاری اکثر نقاط کشور را در برگرفت و خراسان شمالی نیز از این موهبت الهی بی نصیب نماند، البته شدت بارندگی ها در برخی نقاط به نحوی بود که باعث تخریب منازل روستایی و حتی راه های تردد روستاییان شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، در این میان شهرستان مانه و سملقان از جمله نقاطی است که درگیر اتفاقات حاصل از بارندگی شدید در استان خراسان شمالی شد و خسارات زیادی به برخی از بخش های این شهرستان از جمله دهستان شیرین سو وارد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای حادثه، تخریب راه های اصلی، منازل مسکونی، دامداری ها بیشتر محسوس بود، که با امدادرسانی به موقع جهادگران بسیجی و خدمات رسان استان، در همان موقع، بخش زیادی از رنج مردم حادثه دیده منطقه که خرابی های منازل و دامداری هایشان بود التیام یافت اما هنوز آثار بارندگی و سیلاب در راه های بین مزارع و حتی برخی راه های روستایی در این منطقه وجود دارد و حال که فصل برداشت محصول گندم فرا رسیده، مشکل مردم این منطقه دو چندان شده است.

ناگفته نماند که شغل اکثر مردم این منطقه کشاورزی بوده و در سال جاری نیز گندم زیادی در این منطقه کشت شده است، اما عدم وجود راه ارتباطی مناسب برای حمل محصولات به شهرستان و مرکز استان، کشاورزان این منطقه را با مشکل مواجه کرده است

 

با گذشت چهار ماه از سیل، همچنان از پل موقتی استفاده می شود

محمـدی، شورای روستای کهنه جلگه در گفتگو با خبرنگار عصراترک با اشاره به اینکه اقدام مناسبی در رابطه با راه این روستا انجام نگرفته است، گفت: در همان زمان بارندگی یک پل آهنی به صورت موقتی در روی مسیر سیل احداث شد، اما با گذشت حدود چهار ماه از حادثه، هنوز برای احداث پل اصلی اقدامی صورت نگرفته است.

 

واژگونی  تراکتورها  در مسیر سیل

خواجه، دهیار روستای یموق با اشاره به خطرناک شدن مسیر تردد کشاورزان در روستا، گفت: به دلیل خرابی راه تاکنون چند تراکتور در این مسیر واژگون شده اند.

وی ادامه داد: مردم روستا خودشان دست به کار شده اند و راه بین مزارع را به صورت موقتی تعمیر کرده اند.

 

حمل مصالح ساختمانی به روستا امکان پذیر نیست

فرهمند، دهیار روستای سوخلی گفت: از زمان قدیم نیز راه دسترسی سوخلی با مشکل مواجه بوده که در بارندگی شدید امسال، سختی و مشکلات تردد روستاییان از این راه دوچندان شده است.

وی با اشاره به عدم امکان تردد کامیون به روستای سوخلی، افزود: برای تامین مصالح ساختمانی به روستا با مشکل مواجه هستیم.

 

ارسال محصولات منطقه به گلستان به صرفه تر است

آرین از اعضای سابق شورای روستای یارچلی با اشاره به خرابی راه تردد روستای یارچلی خاطرنشان کرد: امکان تردد کامیون برای حمل محصولات کشاورزی به روستا وجود ندارد، لذا کشاورزان مجبورند محصولات خود را به وسیله وانت بار حمل نمایند.

وی ادامه داد: با توجه به طولانی بودن مسیر یارچلی تا مرکز شهرستان مانه و سملقان، کشاورزان این منطقه محصولات خود را از مسیر مراوه تپه به استان گلستان ارسال می کنند، چرا که مسیر آن نسبت به خراسان شمالی به مراتب نزدیکتر بوده و هزینه حمل محصولات به یک سوم کاهش پیدا می کند.

 

کمبود اعتبار، عامل کندی سرعت تعمیر راه های بین مزارع

هادی قهرمانیان، رئیس اداره جهاد کشاورزی مانه و سملقان در گفتگو با عصراترک، با اشاره به محدود بودن اعتبارات و امکانات جهادکشاورزی شهرستان، گفت: پس از بارندگی های شدید ابتدای سال جاری، جهت تعمیر موقت راه های بین مزارع روستاها و تسهیل تردد کشاورزان، یک دستگاه لودر و نیز یک دستگاه کامیون کمپرسی را به صورت پیمانی به خدمت گرفته ایم که در حال حاضر هم در حال کار در مناطق آسیب دیده هستند.

وی افزود: طی چند روز آینده این لودر و کمپرسی به منطقه شیرین سو اعزام خواهند شد.

قهرمانیان با اشاره به اینکه دستورالعمل مربوط به خروج محصولات کشاورزی از استان، به تمامی مبادی خروجی استان ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: نزدیک ترین مرکز خرید محصولات کشاورزی استان گلستان به منطقه شیرین سو، فاصله ای به مراتب کمتر از مراکز خرید استان خراسان شمالی دارد، لذا ارسال محصولات به استان گلستان برای کشاورزان منطقه شیرین سو، صرفه اقتصادی بیشتری دارد.

وی ادامه داد: اگر کشاورزان محصولات گندم خود را به بجنورد ارسال کنند، جهاد کشاورزی شهرستان به ازای ارسال هر کیلوگرم گندم، مبلغ 26 تومان از کرایه حمل را تامین خواهد کرد.

رئیس جهادکشاورزی مانه و سملقان، با اشاره به اینکه در منطقه شیرین سو گندم باکیفیتی تولید می شود اما ارسال آن به استان همیشه با مشکل مواجه بوده است، تصریح کرد: با توجه به سخت گیری های شرکت غله، تاکنون موفق به راه اندازی مرکز خرید موقتی در منطقه شیرین سو نشده ایم.

 

رسیدگی به مشکلات، بستگی به اعتبارات شهرستان دارد

محمودرضا معموری، فرماندار مانه و سملقان با اشاره به اینکه اکثر روستاهای منطقه شیرین سو مرزی هستند، گفت: روستای سوخلی از ابتدا نیز دارای راه روستای مناسب نبوده و همیشه با کوچکترین بارندگی همان راه تردد نیز مسدود می شده است.

وی ادامه داد: برای احداث راه روستای سوخلی باید ابتدا مطالعات اولیه صورت بگیرد و پس از تخصیص اعتبار اقدام به احداث راه روستایی مناسب صورت بگیرد.

معموری با اشاره به اینکه تردد مردم روستا از داخل بستر رودخانه انجام می شده است، اظهارکرد: در حال حاضر نیز تردد از همان راه رودخانه امکان پذیر است و انجام می شود.

فرماندار مانه و سملقان با بیان اینکه روستاهای بخش شیرین سو، از خرتوت به بعد فاقد ابنیه مناسب در راه ها هستند، خاطرنشان کرد: با کوچکترین بارندگی در این روستاها، راه های دسترسی آنها دچار انسداد مسیر تردد می شوند.

وی با تاکید بر اینکه احداث ابنیه برای راه های این منطقه، نیازمند اعتبار ویژه ای است، اظهار کرد: با تخصیص اعتبار یک سال شهرستان به بخش ابنیه راه های روستایی که محدود است، مشکلات راه های روستایی آن منطقه حل نخواهد شد.

معموری در پایان با بیان اینکه دهستان شیرین سو از اولویت های شهرستان محسوب می شود، گفت: رسیدگی به مشکلات این بخش، بستگی به اعتباراتی دارد که در آینده به شهرستان تخصیص داده خواهد شد.

انتهای پیام /

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۰۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است

یوسف منصوری: همانگونه که اطلاع داریم کشاورزی یکی از صنعت های مهم در بحث اقتصاد کشور می باشد که می تواند در تورم و مشکلات اساسی کشور نقش بسزایی ایفا و برای تأمین غذای جامعه، توسعه اقتصادی، حفظ منابع طبیعی و حفظ محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.

کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست و کیفیت در محصول کشاورزی میتواند از مشکلات جدی در کیفیت محصولات و همچنین تورم اقتصادی جلوگیری کند

شهرستان شوش یکی از شهرستانهای مهم کشور در بحث تولید گندم و سایر محصولات کشاورزی است که در سال های گذشته مقبولیت و حرف برای گفتن داشت. به گفته مسئولان در سال گذشته خوزستان رتبه اول در کشور را کسب کرد و شهرستان‌های شوش و کرخه در خوزستان دارای بالاترین آمار در برداشت گندم بودند.

در سالهای گذشته قطع برق چند ساعته برای چاه های عمیق کشاورزی در دو شهرستان شوش و کرخه مسبب کم شدن کیفیت در برداشت محصول استراتژیک گندم بود به طوری که در هر بیست و چهار ساعت شبانه روز، هشت ساعت برق چاه های عمیق کشاورزی در سطح شهرستان شوش و کرخه قطع می شد که به دلیل کشت تمام زمینهای موجود کشاورزان، امکان آبیاری تمام زمین کشت شده در مابقی ساعت های مجاز استفاده از برق در شبانه روز، کافی نبود و این موضوع باعث پایین آوردن کیفیت،تناج محصول و نارضایتی کشاورزان مناطقی از شهرستان گردید.

اغلب کشاورزان درگیر با موضوع قطع هشت ساعته برق چاه های عمیق، کشاورزان بخش فتح المبین در غرب کرخه از توابع شهرستان شوش بودند که با چندین بار مطالبه از محمدکعب عمیر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و فرماندار وقت شهرستان کردند که متاسفانه نتیجه ای ملموس برای آن قشر حاصل نگردید

کشاورزان با پیگیری های خود پس از نشستهای فی مابین در شهرستان و با عزیمت چندین باره به مرکز استان، تقبل و تعهد برای دستور العمل های تحمیلیِ نو و ابتکاری آن سازمان را پذیرفتند، و قطعی برق را از هشت ساعت به پنج ساعت تقلیل شد تا از زیان صددرصدی نجات و ناچار به کار خود ادامه دهند.


در چند روز گذشته مسئولان دولتی از عدم قطعی برق در تابستان امسال خبر داده اند که انتظار می رود در فرصت پیش آمده و چند ماه قبل از کشت محصول گندم، مسئولان شهرستان پیگیر این موضوع باشند چرا که گندم شهرستان شوش از کیفیت بی نظیری در سطح جهان برخوردار است تا کشاورزان شهرستان و منطقه فتح المبین با خیالی آسوده کمک حال اقتصاد کشور در بحث با ارزش و مهم گندم باشند

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900037

دیگر خبرها

  • تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن مشکل ناباروری دارند
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم در باوی +فیلم
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • حل مشکل تردد دانشجویان بزرگترین دانشگاه اهواز با ساخت پل عابر پیاده
  • برگزاری مسابقات کشتی باچوخه در شهرستان مانه
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه انتقال آب از بندرچارک به بستک و جناح