Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران استرالیایی سعی دارند با کمک فناوری چاپ سه‌بعدی و مهندسی بافت، به ترمیم آسیب‌های ناشی از ورزش کمک کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مجله ادونسد ساینس نیوز، پیشرفت در حوزه مهندسی بافت و پزشکی ترمیمی، به زودی می‌تواند به بهبود قابل توجه توانایی ترمیم جراحت‌های ناخوشایند و غیرقابل درمان منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از نمونه‌های این مورد، آسیب "رباط اسکافولونیت"(Scapholunate ligament) است که بین استخوان "ناوی" یا "اسکافوئید"(scaphoid) و استخوان هلالی مچ دست قرار دارد. این آسیب، یکی از مشکلات شایع ورزشکاران به خصوص ورزشکارانی است که ورزش‌های مربوط به دوچرخه و موتورسیکت را انجام می‌دهند. در حال حاضر، گزینه‌های درمانی کمی برای آسیب رباط اسکافولونیت وجود دارد و تشخیص بلند مدت آن نیز دشوار است.

پژوهشگران "دانشگاه گریفیث"(Griffith University)، "دانشگاه فناوری کوئینزلند"(QUT) و "دانشگاه کوئینزلند"(UQ) استرالیا، روش جدیدی برای ترمیم لیگامان اسکافولونیت ارائه داده‌اند که در آن از یک چارچوب چند فازی و یک رابط متخلخل استفاده شده است.

این گروه پژوهشی باور دارند که دلیل شکست خوردن راهبردهای کنونی برای ترمیم و بازسازی کامل رباط اسکافولونیت، تفاوت‌های مربوط به آناتومی بدن، سوابق پزشکی و بیومکانیکی میان تاندون پیوند شده و رباط اصلی است.

تاندون‌ها، بافت‌های رشته‌مانندی هستند که عضله را به استخوان متصل می‌کنند تا حرکت کردن ساده‌تر باشد اما رباط، بافتی است که دو استخوان را به هم متصل می‌کند و معمولاً ساختارها را در اتصال به یکدیگر نگه می‌دارد.

تاندون‌های پیوند شده ممکن است در اثر همین تفاوت‌های بنیادین، به مرور زمان سست شوند و بی‌ثباتی ناگهانی مچ دست، افزایش خطر آرتروز و محدودیت دائمی حرکت را در پی داشته باشند.

پژوهشگران برای برطرف کردن این محدودیت، از مهندسی بافت استفاده کردند تا بتوانند رباط اسکافولونیت آسیب‌دیده را به درستی ترمیم کنند. آنها این کار را با کمک چارچوبی انجام دادند که با کمک فناوری چاپ سه‌بعدی تهیه شده بود.

پیشرفت فناوری چاپ سه‌بعدی، به ساخت چارچوب‌های پیچیده چند فازی کمک می‌کند که در آن می‌توان ساختار متخلخل داخلی را کنترل و تنظیم کرد تا نیازهای مربوط به هر بافت برطرف شوند.

پژوهشگران، چارچوب‌های چاپ سه‌بعدی را از دو بخش استخوانی درست کردند که ساختار رباط طبیعی را تقلید می‌کنند. ساختار چارچوب سه‌بعدی، نقش مهمی در بازسازی بافت بر عهده دارد.

این پژوهش، ارزش قابل توجهی در ترمیم رباط اسکافولونیت دارد و پژوهشگران امیدوارند بتوان از این فناوری برای درمان آسیب‌های مشابه نیز استفاده کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مهندسی بافت چاپ سه بعدي ورزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۰۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد

یه گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد انوار، توجه به آموزش و پژوهش را در ارزیابی آثار به خاطر تعیین این موضوع به عنوان شعار سال توسط ایکوم (کمیته بین المللی موزه‌ها) برای روز جهانی موزه‌ها عنوان کرد.

محمد انوار دبیر اجرایی اولین کنفرانس بین المللی موزه‌ها در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا به داوری و پذیرش ۱۲۵ اثر در این کنفرانس خبر داد و گفت: این آثار تقریبا از اکثر استان‌های کشور ارسال شده است و همچنین آثاری را از کشور‌های انگلستان، قبرس، ترکیه، عراق، افغانستان و سخنرانانی را از کشور‌های فرانسه و انگلستان داشتیم.

وی در خصوص محور‌های مقالات رسیده به دبیرخانه گفت: پژوهش‌های رسیده به دبیرخانه سعی کرده بودند که به موضوع‌های کارکرد موزه‌ها، اهمیت آن‌ها، ارتباط موزه‌ها و معماری، طراحی، گالری‌ها و نمایشگاه‌ها، تجهیزات، آزمایشگاه، کارگاه، مرمت و احیاء، مستندنگاری و مستندسازی، استانداردسازی، حفاظت و...یپردازند و تقریبا آثار ارائه شده از کیفیت و درجه خوبی برخوردار بودند.

وی به توجه به موضوع آموزش و پژوهش در ارزیابی آثار ارسال شده اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به تعیین این شعار سال که توسط ایکوم (کمیته بین المللی موزه‌ها) برای روز جهانی موزه‌ها که ۲۸ اردیبهشت ماه است، تعیین شده بود ما هم سعی کردیم تا محوریت ارزیابی آثار را بیشتر به این موضوع اختصاص دهیم.

انوار به حمایت دستگاه‌های دولتی و خصوصی بسیاری از برگزاری این کنفرانس اشاره کرد و گفت: وزارت کشور، وزارت میراث، صنایع دستی و گردشگری، کمیسیون ملی یونسکو، بیش از ۱۲۵ دانشگاه و موسسه آموزش عالی و ... از این کنفرانس حمایت کردند و سعی کردند تا در روند اجرایی و علمی این کنفرانس نهایت همکاری را با دبیرخانه داشته باشند.

گفتنی است، اهداف اولین دوره کنفرانس بین المللی موزه‍‌ها، تقویت نقش پژوهشی نهاد موزه، انتشار آخرین نتایج و یافته‌های جدید پژوهشی و تجارب فنی و ترویجی در زمینه موزه و موزه داری، ارتقاء سطح دانش و آگاهی پژوهشگران و کارشناسان حوزه موزه، توجه ویژه به موزه‌ها و مسائل و موضوعات مرتبط، بررسی وضعیت موزه‌ها و ارتقاء سطح کیفی موزه‌ها با راهکار‌های اجرایی مبتنی بر روش‌های علمی و به روز، نقش و اثر موزه‌های علمی، فنی و دانشگاهی، تقویت هویت علمی و فنی کشور و معرفی در سطح بین الملل، حفظ میراث فرهنگی، علمی و تاریخی کشور و نمود بین المللی آن، دیپلماسی علمی و فرهنگی و استفاده از نقش موزه‌ها در باروری خلاقیت و نوآوری استعداد علمی، فرهنگی، تاریخی و هویتی کودکان، نوجوانان و جوانان و هم افزایی دانش و تجربه و اطلاعات موزه‌های کشور باهم و با موسسات موزه‌ای جهانی، ایجاد مشارکت و هم افزایی میان جامعه پژوهشگران، متخصصین و نهاد‌های اجرایی مرتبط است.

لازم به ذکر است که کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها ۵ اردیبهشت در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رباط‌داده‌های پرسپولیس، یکی هست، سه تا فصل بعد!
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • ممنوعیت تردد از محور فیروزکوه - دماوند
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • قبور آسیب‌دیده خلدبرین ترمیم می‌شود
  • ترمیم قبور آسیب‌دیده خلدبرین
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است