Web Analytics Made Easy - Statcounter

مینا پیری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: کشت این محصول که گیاهی با دوره رشد کوتاه سه ماهه و نیاز آبی اندک بوده و مقاوم به شوری خاک و آفات و بیماری‌ها است، حداقل تا ۱۰ برابر بیشتر از کشت گندم و جو می‌تواند برای کشاورزان منطقه درآمد داشته باشد.

وی افزود: در سال زراعی ۹۸ - ۹۷ حدود دو هزار هکتار زیره در مناطق شمالی گنبدکاووس کشت و بر اساس برآوردها، افزون بر ۷۰۰ تن محصول برداشت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیری اضافه کرد: میانگین برداشت زیره بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است اما برآورد برداشت این محصول در سال زراعی جاری به دلیل بارش‌های زیاد در ماه فروردین و اردیبهشت امسال و شیوع برخی بیماری‌های قارچی حدود ۳۵۰ کیلوگرم در هکتار است.

وی تصریح کرد: امسال قیمت هر کیلوگرم زیره سبز برداشتی در گنبدکاووس بین ۲۰۰ تا ۳۵۰ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم بود که بر این اساس میانگین درآمد هر هکتار کشت زیره حداقل ۱۰۰ میلیون ریال است.

این کارشناس مسئول باغبانی جهاد کشاورزی گنبدکاووس ادامه داد: در شرایط آب و هوایی عادی، حداکثر برداشت گندم یا جو از اراضی دیم و کم بازده مناطق شمالی این شهرستان ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم است که درآمد حاصله آن ۱۰ میلیون ریال خواهد بود.

پیری خاطرنشان کرد: توسعه کشت زیره به عنوان کشت جایگزین در اراضی کم بازده و دیم مناطق شمالی گنبدکاووس می‌تواند بهترین راهکار باشد و بالاترین درآمد را نیز نصیب کشاورزان این مناطق بکند.

وی گفت: برنامه جهاد کشاورزی گنبدکاووس توسعه کشت زیره حداقل تا ۱۰ هزار هکتار است که بر این اساس مشوق‌هایی به کشاورزان برای کشت این محصول در نظر گرفته شده که توزیع بذر گواهی شده و برخی نهاده‌های کشاورزی با قیمت مصوب از جمله آنها است.

پیری اضافه کرد: علاوه بر کشت زیره، گنبدکاووس ظرفیت کشت دیگر گیاهان دارویی مانند گل گاو زبان، گل بابونه، خارشتر و نعناع فلفلی را در اراضی کم بازده و دیم دارد که درآمد حاصل از آن نسبت به کشت غلات، بسیار بیشتر است.

به گزارش ایرنا، زیره یکی از مهمترین انواع گیاهان دارویی است که دارای خواص ضد سرطان، باکتری و میکروب بوده، برای گرفتگی قلب مفید و تقویت کننده قوای جسمی و جنسی، اشتها آور و شیرافزا است.

شهرستان ۳۵۰ هزار نفری گنبدکاووس با افزون بر ۱۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی که ۶۰ درصد آن به صورت دیم کشت می‌شود، از شهرستان‌های مهم در تولیدات کشاورزی بالاخص گندم در استان گلستان است.

/ ۳۰۳۹/‌۱۸۶۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گنبدکاووس کشاورزی اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۰۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت گندم و جو در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع رخ

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی بخش رخ گفت: در سال زراعی جاری دو هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع دیم در بجستان زیر کشت گندم و افزون بر هزار و ۹۰۰ هکتار از مزارع دیم زیر کشت جو رفته است.

 

سید محمد نجفی افزود: سال گذشته بیش از ۲۰ هزار تن محصول گندم و جو آبی از  حدود شش هزار هکتار اراضی این منطقه برداشت شد.


نجفی همچنین گفت: مهار سن زدگی گندم، در سطح بیش از سه هزار و ۵۰۰ هکتار توسط کارشناسان جهاد جلگه رخ  شروع شده است.

دیگر خبرها

  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • کشت گندم و جو در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع رخ
  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است
  • تولید گندم را به ۱۹ میلیون تن می رسانیم
  • مبارزه علیه سن مادر در ۲۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان همدان
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • ۲۰۰۰ اصله درخت جایگزین ویلاهای غیرمجاز