Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق تهران در طرابلس با بیان اینکه عربستان ، امارات و مصر از شکست ژنرال حفتر در میدان جنگ بسیار خشمگین و ناراحت هستند، اظهار داشت: جنگ غریان به نوعی می‌توان شکست عربستان و امارات در لیبی قلمداد کرد. ۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۰ بین الملل آفریقا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، تصرف شهر غریان توسط نیروهای وابسته به دولت وفاق ملی، بحران لیبی  را وارد مرحله جدیدی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به منظور واکاوی بحران این کشور در شرایط جدید،  نقش بازیگران خارجی درآن و چشم انداز تحولات پیش روی گفت وگویی با " حسین اکبریان " سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در طرابلس انجام دادیم که متن آن به شرح ذیل است.

"حسین اکبری" درباره تصرف شهر غریان توسط نیروهای دولت وفاق ملی لیبی گفت: منطقه "غریان" در جنوب طرابلس واقع شده و در انتهای سلسله کوه های غربی است. این ارتفاعات مشرف بر پایتخت لیبی است. در زمان قذافی نیروهای انقلابی از همین منطقه وارد عملیات شدند و طرابلس را آزاد کردند. بنابراین ، ژنرال خلیفه حفتر یکی از مراکز مهم فرماندهی نیروهایش را در غریان قرار داده بود تا از آنجا بتواند به پایتخت حمله و آن را تصرف کند. در اینجا باید گفت که طی هفته های گذشته نیروهای تحت فرماندهی حفتر بسیاری از مناطقی که تصرف کرده بودند،  از دست داده اند و به تازگی هم شهرغریان به تصرف نیروهای دولت وفاق ملی در آمده است .

شکست سیاست های ریاض و ابوظبی

سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در لیبی با بیان اینکه جنگ طرابلس نبرد دشواری است، اظهار داشت: ژنرال حفتر حتی با حمایت های کشورهای فرامنطقه ای و بین المللی نمی تواند به این زودی ها به نتیجه برسد و جنگ را به نفع خود تمام کند. طرف های دیگر جنگ لیبی نیز همین سرنوشت را در پیش روی خود دارند. به طورکلی جنگ لیبی نتیجه خیلی روشنی به دنبال ندارد. این جنگ فقط سبب ویران شدن لیبی و کشتار مردم این کشور می شود. به هرحال،  منطقه غریان برای ژنرال حفتر نقطه بسیار حیاتی محسوب می شد. حامیان او امید داشتند، حفتر با انجام یک سلسله عملیات نظامی بتواند طرابلس را تصرف کند اما تحولات میدانی نشان داد، نه تنها حفتر موفق به اشغال طرابلس نشد بلکه مناطق قبلی خود از جمله غریان را از  دست داد. لذا کشورهای مثل عربستان،  امارات و مصر از شکست خوردن حفتر در میدان جنگ بسیار خشمگین و ناراحت هستند اما ترکیه و قطر که از دولت وفاق ملی حمایت می کنند، از این ماجرا خرسندند. بنابراین، می توان جنگ غریان را به نوعی شکست سیاست های عربستان و امارات در لیبی و امتیازی برای ترکیه و قطر محسوب کرد.

عدم تاثیرگذاری در معادلات

این کارشناس تحولات شمال آفریقا در پاسخ به سئوالی مبنی براینکه " سلاح های اماراتی و آمریکایی در غریان کشف شده و این موضوع می تواند سندی برای نقض قطعنامه ممنوعیت ارسال سلاح به لیبی باشد. به نظر شما واکنش سازمان ملل در این زمینه چه خواهد بود؟ " اظهار داشت: اصولا سازمان ملل تابع قدرت های بزرگ است و موضع مستقلی ندارد. فرمایش شما کاملا درست است. سئوال شما را می توان این طور مطرح کرد طی 8 سالی که در لیبی آتش جنگ شعله ور است چه کسی سلاح های طرف های درگیر را تامین می کند؟  کشورهایی که از طرف های درگیر دراین جنگ حمایت می کنند، یکی از ابزارهایشان همین ارسال سلاح است. به نظر من با کشف سلاح اماراتی و سعودی در غریان آنها به این موضوع زیاد واکنش نشان نخواهند داد ،زیرا همه می دانند که این کشورها از حفتر حمایت می کنند. لذا کشف سلاح های اماراتی در غریان اتفاق جدید و مهمی نیست . دوطرف درگیر در جنگ علیه یکدیگر از همین ادبیات وابزارها  استفاده می کنند. حالا،  کشف این سلاح ها بتواند تاثیری در معادلات لیبی بگذارد، بنده براین باور نیستم.

تهدیدات بدون پشتوانه

وی با اشاره به تهدیدات ژنرال حفتر علیه ترکیه و پاسخ وزیر دفاع این کشور به تهدیدات مزبور درباره احتمال ورود ترکیه و امارات به جنگ لیبی گفت: ورود این کشورها به جنگ لیبی بعید به نظر می رسد. در حقیقت، منافع امارات و ترکیه در لیبی به اندازه ای نیست که بخواهند در این کشور به صورت مستقیم با یکدیگر درگیر شوند. به نظرم این تهدیدات بیشتر تهدیدات بدون پشتوانه است، زیرا حفتر توان حمله به منافع ترکیه را ندارد. او در نبرد با یک مجموعه نظامی کوچک زمینگیر شده است، چه برسد به اینکه با یک دولتی همچون ترکیه وارد نبرد شود. حتما این کار برای حفتر هزینه بیشتری به همراه خواهد داشت لذا او چنین کاری را نخواهد کرد. ترکیه هم وارد جنگ نخواهد شد و اماراتی ها هم این کار را نخواهند کرد.

تنها هنر  اماراتی ها

اکبری درباره افزایش حضور مستشاران نظامی و پیچیده ترشدن بحران لیبی گفت: مستشاران نظامی امارات در لیبی حضور دارند. ابوظبی با انتقال بخشی از نظامیانش از جنگ یمن به لیبی خیلی مشکلی ندارد ولی اماراتی ها کجا تجربه کسب کرده اند که بتوانند آنجا پیاده کنند. اماراتی ها جزء تخریب تجربه موفق دیگری ندارند. اصولا کشورهای بزرگ که بازیگر اصلی هستند مثل غربی ها تحولات را تقویت می کنند. در برخی اوقات آنها به اسم امارات، فعالیت مستشاری نظامی را انجام می دهند.

مذاکره لیبی – لیبی تنها راه حل

 وی تصریح کرد: بحران لبیی با جنگ متوقف نخواهد شد بلکه دامنه آن توسعه خواهد یافت. بازیگران خارجی جنگ لیبی بیشتر به دنبال منافع خود هستند تا مردم لیبی. لذا لیبیایی ها باید به این حقیقت برسند که جنگ هیچ راه حل اساسی نیست و هیچ دستاوردی نخواهد داشت. بهترین راه حل بحران لیبی آن است که سازمان های بین المللی توان خود را برای متوقف کردن جنگ به کار گیرند و اجازه دهند که لیبیایی ها در امور کشورشان با یکدیگر به توافق برسند. تنها راه حل برون رفت لیبی از بحران مذاکره لیبی – لیبی بدون حضور خارجی هاست.

انتهای پیام/

R7969/P/S8,88,90/CT3 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "ترکیه" اخبار "امارات" اخبار "عربستان سعودی" اخبار "لیبی"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار ترکیه اخبار امارات اخبار عربستان سعودی اخبار لیبی اخبار ترکیه اخبار امارات اخبار عربستان سعودی اخبار لیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۱۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال

کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات متحده عربی بعد از ۱۰ سال، ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی به ریاست مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی، و بن الطوق الماری، وزیر اقتصاد امارات، به عنوان روسای ایرانی و اماراتی این کمیسیون در تاریخ سه شنبه و چهارشنبه (11 و 12 اردیبهشت ماه 1403) در ابوظبی؛ برگزار می‌شود.

این نشست پس از گذشت 10 سال، به منظور توسعه همکاری‌های دو کشور در کلیه زمینه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه گذاری و حمل و نقلی (هوایی، دریایی، جاده‌ای و ترکیبی) برگزار می‌شود. توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدور‌های ترانزیتی بین المللی بویژه کریدور شمال- جنوب به منظور ترانزیت کالا‌های اماراتی به سمت کشور‌های آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و نیز اروپا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران در دستور کار این نشست است.

در حاشیه این اجلاس همایش تجار، فعالان اقتصادی و کارآفرینان بخش‌های خصوصی دو کشور نیز برگزار خواهد شد. در این نشست تجار و کار آفرینان ایرانی و اماراتی با همتایان خود بصورت رو در رو مذاکره خواهند نمود. همچنین تعدادی از متخصصان حوزه تجاری و سرمایه گذاری در خصوص توسعه فضای کسب وکار دو کشور و قوانین و مقررات حاکم بر سرمایه گذاری و تجارت و فرایند‌های مربوطه مبادرت به سخنرانی خواهند نمود. پیش بینی می‌شود در این اجلاس دو سند همکاری توسط رؤسای کمیسیون مشترک دو کشور به امضا برسد.

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران گفت: امارات متحده عربی یکی از شرکای اصلی کشورمان در تجارت است. تجارت ایران و امارات در سال گذشته حدود 27 میلیارد دلار بوده، که سهم صادراتمان به این کشور حدود 6.5 میلیارد دلار بود و سهم واردات کالا از این کشور هم به بیش از بیست میلیارد دلار رسید. این کشور به دلیل اینکه هاب لجستیکی منطقه و واسط تجاری کشور هاست، برای ما با اهمیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • النصر و رونالدو به دنبال شکست طلسم ۳۴ ساله
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • مشارکت چین و امارات برای راه اندازی خط کشتیرانی خاور دور - دریای سرخ
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • رویای گولر: اولین بازیکن ترک قهرمان چمپیونزلیگ
  • بارش وحشتناک تگرگ در امارات (فیلم)
  • (ویدئو) بارش تگرگ در امارات
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • لحظه اصابت و سرنگونی جنگنده پیشرفته آمریکا توسط انصارالله یمن+ ویدئو/ اعلام سفر رئیس موساد به عربستان/ طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر/  حمله عناصر «پ.ک.ک» به نیروهای ارتش ترکیه